Веганството - да споделим опит

• 185 394
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 345
 Joy Култово.

И за мен е интересна идеята с менютата и чакам с нетърпение да споделите Peace

# 346
  • Universe
на какво попадах само:

няма човек без предразсъдъци - аз например имам предразсъдъци спрямо вегетарианците. Нещо не ми вдъхва доверие човек, който не яде месо, хахах, знам, че звучи смешно, ама какво да се прави.

hahaha Joy

Ако си види цитата, ще се наложи да й правим изкуствено дишане   Joy Joy Joy

# 347
няма човек без предразсъдъци - аз например имам предразсъдъци спрямо вегетарианците. Нещо не ми вдъхва доверие човек, който не яде месо, хахах, знам, че звучи смешно, ама какво да се прави.

И аз това го видях, четох тая тема преди малко! Laughing Laughing Crazy

Трябва да има една тема - кой какво готви днес, кой какво ще готви утре, че нямам никакви веге идейки напоследък! ooooh! Crossing Arms

# 348
И аз съм за тема "кой какво сготви днес"  Grinning

# 349

Да, и да се пишат както вегански, така и вегетариански неща, в смисъл... за неопределените още. Blush

# 350

Да, и да се пишат както вегански, така и вегетариански неща, в смисъл... за неопределените още. Blush

Аз също моля за сборна - веганско/вегетарианска!  Peace Може да ги делим в 2 цвята или някак да се маркира в началото на рецептата.

# 351
Тази тема няма ли да е от полза:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=392304.0

# 352
Ние вечеряхме голяма купа салата с кълнове от елда, ръж, пшеница, люцерна и мунг+ домати, краставици и сурови слънчогледови семки.    chef
Детето не искаше салата и изяде два банана.  Laughing

Откакто рационализирах машината за кълнове и си направих още една "машина" Laughing, вадя страхотни реколти. Heart Eyes

# 353
Няма да мога да ти помогна, че давам и млечни. Някъде по книгите май имам и само за вегани, но не съм сигурна.

# 354
вадя страхотни реколти. Heart Eyes
И ние сме много доволни от машината. Кълновете имат съвсем друг вкус. Преди киноата и елдата не ми допадаха. Нещо бъркахме в технологията и ми киселееха.

# 355
в момента се боря с молци Tired
незнам от къде са дошли - за първи път ги хващам из хранителните продукти.
няма как при покупка да се види дали има яйца вътре или не  Tired

най-сигурно: слагай за 24- 48 ч. във фризера... Tired
3-5 дни са достатъчни, за да се унищожат всички изхранващи се със семена насекоми и техните ларви.  Peace

Цитат
ценности не се губят, но не вярвам да стават за кълнене  Tired
Някои семена с по-дебела семенна обвивка дори имат нужда от ниски Т за да покълнат.
А иначе, за толкова кратък период, едва ли биха се повредили от студа, освен ако не са тропични растенията и по принцип в тези райони не падат толкова температурите. Simple Smile

# 356

И аз се сетих за тази тема.  Peace Може е добре да развием нея, вместо да пускаме нова. А втората част, ще я преименуваме по-подходящо.

Семена, зърнени и сурови ядки задължително минават през фризера за 48 часа преди да ги сложа в шкафовете.  Peace

# 357
Семена, зърнени и сурови ядки задължително минават през фризера за 48 часа преди да ги сложа в шкафовете.  Peace

А после стават ли за покълване?

# 358
вадя страхотни реколти. Heart Eyes
И ние сме много доволни от машината. Кълновете имат съвсем друг вкус. Преди киноата и елдата не ми допадаха. Нещо бъркахме в технологията и ми киселееха.
За елдата..едва ли е в технологията проблема. Аз често я покълвам извън машината в една кутия с дупчици, която слагам в прозрачна кутия с капак, на която също съм пробила дупки и не ми киселее. Нищо не накисвам предварително. Пръскам с пулверизатор за цветя. Много бързо става.

# 359
За мушичките..Всичко ми е в кутии и в буркани с винт и въпреки всичко имам нашественици.  Confused За първи път тази година.
Накрая стигнах до едни лепенки на "Райд", но и те не вършат особена работа.
Ориз, брашно и овесени ядки в момента държа ...не се смейте..в кутии в хладилника.
Изпробвах да слагам в шкафовете стръкове пресен пелин, сушена лавандула от аптеката, лавандулово масло, ментово масло.
Май  само от маслата поизчезнаха.... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт