Веганството - да споделим опит

• 185 360
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 2 970
Добро утро на тези по нашите ширини и привет на останалите! Simple Smile
Момичета, много съм зле с гърлото - адски ми се зачерви и ми се стичат страшно много секрети, но не навън, а в носоглътката, задна хрема ли се наричаше? Особено като легна и съответно ми дразнят на гърлото още повече и не мога да дишам, слагам си възглавница върху носа, а е лято, топло е, но явно самия въздух ми дразни, не зная. И друг път ми се е случвало, но май не съм била толкова зле и съм пила Тусавит сироп, който е някакъв билков и е ок с кърменето общо взето. Сега си капя лимон, вчера смучих малко хапчета за гърло Орофор, но май не са много добре с кърмене, поне със сигурност зная, че за бременни не стават. Имам и едни други, ще ги пробвам. Но молбата ми е, да дадете акъл за някакви народни средства! Т не съм мерила, също съм много схваната на врата, но сигурно това е нормално предвид състоянието ми - явно съм настинала. Не ми се вярва да е вирус все пак. Защото схващанията са и грипни симптоми и затова се замислям малко Thinking

# 2 971
Добро утро!

Деси, на първо четене се сещам за гаргара от тетра за гърлото, а за прочистване на носа има един спрей Стери мар с морска вода - продава се по аптеките. Гаргара с тетра се прави само веднъж дневно и не се гълта, на самата опаковка на билката пише как се приготвя и употребява. Аз така си излекувах хроничен фарингит. Оправяй се бързо  Simple Smile !

Ако се сетя нещо друго ще пиша.

# 2 972
За носа можеш да мажеш с Низита, с лимоново масло е и се дава за деца. Капеш клеева тинктура, размита с физиол. разтвор или чиста. Ама хремата си държи около 1 седмица. Коризалията (хомеопатично) е за хрема също. Можеш да си направиш и малко "нагревки"-компрес с топла морска сол в платнена торбичка сложена на горната част на носа и междуочието. Затопля и изтегля възпалението. Инхалации с лайка и сода...
За гърлото - компрес от топла извара. Отгоре хартия и овъртяна с шал, стои поне 4 часа. За деца действа също страхотно. Гърлото се намазва от вътре с мед и малко сода (за ангини е добре също).

# 2 973
Най-накрая и аз направих хумус. Само че вместо сусамов тахан (наличното количесто ми е забъркано с мед) сложих няколко домата  Laughing . Аз много обичам домати и ги слагам навсякъде. Придоби чудесен бледорозов цвят и вкусът ми хареса. А мъжът ми направо го нападна  Laughing
Той е от чергарите (кръвна група В), а аз съм от ловците  Thinking кръвна група 0 ( дето въобще не ставаме за вегетарианци ) според тази теория  newsm78 .

# 2 974
Благодаря ви за споделените линкове за сайтове с рецепти и машинариите.

Сега като ви чета, ами ние имаме робот с няколко приставки. Ама като не зная кое за какво да ползвам. Ще провбвам явно.

На въпроса на Мег - по скоро ще се опитам да вкарам по голям % от дневното количество храна за семейството да е сурова. Да станем суровоядци ми се струва много висока цел за момента. Peace особено при положение че мъжът ми яде месо поне по 3 пъти на ден.

До преди няколко дни овесените ядки на детето сутрин ги варяхме 10 мин, 3 дни ги накисвах от вечерта и ги варяхме само 2 мин, а днес яде и първите си сурови овесени ядки.

На обяд каза че го боли кокремчето...но бяхме на един детски рожден ден където изяде 2 соленки с неизвестен произход и състав, та може и от това да е.
Всички деца ядяха пиците със салам и мазната торта и ме гледаха ужасено когато аз помолих поне 3 пъти аниматорите да не приканват детето ми да ходи да яде на масата с другите деца. Той гледаше как другите ядат и ми изглеждаше малко объркан...хем аз му казвах че това не са хубави неща и може да му стане лошо от тях, а до него една аниматорка приканваше децата - хайде яжте тази хубава торта.

# 2 975
оф,това с приканването е ужас  Sick #Cussing out
аз по принцип имам подкрепата на мъжа ми,но майка му  #2gunfire
днес имах проблем с един сладолед -моите и такова не са яли още  Rolling Eyes
ама си замълчах-и като ме гледаха ,че аз не ям-не поискаха да пробват -имам угризения понякога ,дали не ги травмирам  Tired

# 2 976
Мале как опазвате децата си от сладолед? При вас явно не се яде. Тук като излезем по центъра всеки втори яде сладолед.
Аз също имам голям страх да не я травмирам с яденето и често не знам как да постъпвам.
Вече съм ви разказвала как майка ми не ми даваше да ям сладко като дете. Беше ужасно. Купувах си по 3-4 вафли и ги изяждах наведнъж скришом. Все се мислех за дебело дете. Сега като си гледам снимки, се оказва, че въобще не съм била дебела Close

# 2 977
Мартин се заглежда по хладилните витрини, но не настоява. Сигурна съм, че ако опита, пълно ще го "тръшне" студеното усещане в устата, а това хич няма да му хареса... Отделно, вече имам опит със здравословни и нездравословни версии на разни манджи, разликата във вкуса е добре доловими и виждам, че той така определя кое става за ядене и кое не... Примерно, имаме едни овесени бисквити, еднита версия е чиста, а другата с яйца (минимално количество), но и аз ги усещам, и той също не яде тези с яйцата - опитва и плюе, а другите си ги яде, макар и да не са толкова сладки... Така си мисля, че и когато опрем до сладолед, ще предпочете плодовата версия, която аз правя пред тежкия хмико-кравешки вкус на готовия сладолед...

# 2 978
  • София
Нивеа, ако живееш в София, ви каня на рождените дни на моите деца.

Аз си имам приятелки, които срещнах тук и много си помагаме, особено на такива мероприятия.
Най-незабравимото беше, когато пред свекърва ми (в мое отсъствие) са ме подкрепили с твърдение, надминаващо моите изисквания. Така имаше шанс аз да бъда чута! (тогава ставаше въпрос за ПВЦ-то, но важи и за тортите, месото, млякото, био-то, сапуните, тенджерите, памперсите, антибиотиците и за всичко...)

Има ли желаещи за групово посещение с деца на някой от вегетарианските ресторанти? (за веганите са вегански Simple Smile )
Или среща в природата с домашна храна? (тъкмо ще забърквам репелент с етерични масла, мога да ви донеса )

# 2 979
  • София
Добро утро на тези по нашите ширини и привет на останалите! Simple Smile
Момичета, много съм зле с гърлото - адски ми се зачерви и ми се стичат страшно много секрети, но не навън, а в носоглътката, задна хрема ли се наричаше? Особено като легна и съответно ми дразнят на гърлото още повече и не мога да дишам, слагам си възглавница върху носа, а е лято, топло е, но явно самия въздух ми дразни, не зная. И друг път ми се е случвало, но май не съм била толкова зле и съм пила Тусавит сироп, който е някакъв билков и е ок с кърменето общо взето. Сега си капя лимон, вчера смучих малко хапчета за гърло Орофор, но май не са много добре с кърмене, поне със сигурност зная, че за бременни не стават. Имам и едни други, ще ги пробвам. Но молбата ми е, да дадете акъл за някакви народни средства! Т не съм мерила, също съм много схваната на врата, но сигурно това е нормално предвид състоянието ми - явно съм настинала. Не ми се вярва да е вирус все пак. Защото схващанията са и грипни симптоми и затова се замислям малко Thinking

Деси, както го описваш - точно заден ринит е; най-добрият начин е освен с инхалации и гаргари, да си остържеш гърлото (дъгите, сливиците - ако имаш, и задната стена) с някое от следните неща: мед и сода или йод. С едно намазване ще приключиш, полезно е дори и да нямаш налепи (гнойна ангина). Иначе има едни приятни мазила на хималая - мажеш регулярно отвън гърлото, гърдите, синусите - навсякъде, където усещаш проблем; продават хубави спрейове с морска вода/сол, които са много леки - те също помагат - впръскват се в носа; в момента това е масова настинка и доста упорита

# 2 980
Момичета искам да попитам за тези,които са си купували кокосово масло да ми кажат тези видове сурови и нерафинирани ли са,че сама не мога да преценя,а и никога досега не съм си купувала и ме е страх да рискувам:
http://cgi.ebay.co.uk/KTC-100-Pure-Coconut-Oil-500ml-Jar-Top-Gra … sh=item255b15bd09
http://cgi.ebay.co.uk/100-Pure-Coconut-Oil-edible-moisturiser-ha … sh=item3f006482b7

# 2 981
Според мен не са хубави.И цената е показател.Трябва да пише Cold pressed, Extra virgin, RAw, или нещо такова.
Иначе най - вероятно е топлинно обработвано и рафинирано.
Но ако ти е за пържене, няма особено значение.Но за директна косумация, за мазане, в сладкиши...по добре да е по качествено.

# 2 982
  • София
Момичета искам да попитам за тези,които са си купували кокосово масло да ми кажат тези видове сурови и нерафинирани ли са,че сама не мога да преценя,а и никога досега не съм си купувала и ме е страх да рискувам:
http://cgi.ebay.co.uk/KTC-100-Pure-Coconut-Oil-500ml-Jar-Top-Gra … sh=item255b15bd09
http://cgi.ebay.co.uk/100-Pure-Coconut-Oil-edible-moisturiser-ha … sh=item3f006482b7
Ето тук има добри предложения:
http://www.iherb.com/Coconut-Oil
Аз имам това : http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Coconut-Oil-Expeller-Presse … z-454-g/2506?at=0
Мисля, че ще ти е много по-евтино да си купиш от този сайт кокосово масло отколкото от и-бей
Доставката до края на юни е безплатна за покупки над 60 долара, а като първа поръчка можеш да ползваш код за отстъпка 5 долара, мога да ти предложа моя LAV475
Следващия път мисля да си взема това: http://www.iherb.com/Nutiva-Coconut-Oil-Organic-Extra-Virgin-29- … z-823-g/4716?at=0 ...
само трябва да се внимава да не се надвишава теглото над 1.36 кг, че отива вече със скъпа доставка чрез DHL

# 2 983
ok,благодаря ви момичета,добре че не купих,а първо ви питах.Ще разгледам в този сайт,аз досега обикновенно каквото няма в бг или е много скъпо тук,го купувам от ибей,но щом има и по изгодни сайтове,супер!

# 2 984
Здравейте, момичета! Благодаря ви за темата и полезната информация, която споделяте. Вегетарианка съм, за протокола;)
Гледам сайтът на iherb (от e-bay понякога искат доста солени пощенски и не си заслужава) от доста време и наистина виждам, че предлага добри оферти, но ме притесняват няколко неща:

1. Има ли минимална стойност на поръчка? Някъде из сайта мернах, че е 60 $ или това е минималната поръчка за безплатни пощенски? Не ми стана ясно.
2. Приемат ли дебитна карта Visa Electron?
3. Не е ли малко притеснително да си въвеждаш направо номер на картата? Много е-магазини използват PayPal или MoneyBookers системи, които гарантират защита на личните данни. Чувала съм за доста злоупотреби с изтегляне на карти именно по начина за разплащане с въвеждане номера на самата карта.

Общи условия

Активация на акаунт