Веганството - да споделим опит

• 185 402
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 2 985
Здравей, Genocide Lolita !

Няма изискване за минимална поръчка - при поръчка над 60 долара доставката е безплатна, но това е само до края на юни.
От първи юли доставката става 4 долара, но за доставки до 1,360 кг.
И да - може и с дебитна карта.
А това е темата iHerb - Най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика

Ехааа - страница 200 стигнахме ...

# 2 986
  • София
Здравейте, момичета! Благодаря ви за темата и полезната информация, която споделяте. Вегетарианка съм, за протокола;)
Гледам сайтът на iherb (от e-bay понякога искат доста солени пощенски и не си заслужава) от доста време и наистина виждам, че предлага добри оферти, но ме притесняват няколко неща:

1. Има ли минимална стойност на поръчка? Някъде из сайта мернах, че е 60 $ или това е минималната поръчка за безплатни пощенски? Не ми стана ясно.
2. Приемат ли дебитна карта Visa Electron?
3. Не е ли малко притеснително да си въвеждаш направо номер на картата? Много е-магазини използват PayPal или MoneyBookers системи, които гарантират защита на личните данни. Чувала съм за доста злоупотреби с изтегляне на карти именно по начина за разплащане с въвеждане номера на самата карта.
1. Няма минимална стойност на поръчката.
до България за доставки до 60 долара е 4 долара!
транспорт до България за доставки между 60 и 80 долара - до края на юни
 има отсъпка от 5 % за поръчки над 60 долара
2. Май зависи от коя банка все пак е издадена  newsm78
3. Да, риск винаги има..направила съм на 10 поръчки с кредитна карта и нямам проблем...с дебитната е още по-добре колкото плащаш толкова внасяш и така като нямаш пари в картатаняма опасност да ти изтеглят и пари.

# 2 987
А от кокосовото масло, което може да се намери в България кое бихте препоръчали като добро?   bouquet
За Рапунцел - разбрах, че не е подходящо за директна употреба  newsm78

# 2 988
Аз си взех това, но не мога да препоръчам тъй като ми е първото кокосово масло, което купувам и не мога да го сравня с други  Rolling Eyes .

# 2 989
  • UK

Вместо запис да споделя кое кокосово масло ползвам аз, също от Iherb. Доволна съм, вкусът е много по-приятен и лек за разлика от други марки (Coconoil май ползвах преди).
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Coconut-Oil-Extra-Virgin-32 … z-908-g/7227?at=0
Не знам как е с доставките до България, но аз съм поръчвала няколко пъти от Iherb и на два пъти ми начислиха мито. Доста соленичко ми излезе. Малко на късмет, някои колетчета минаха безпроблемно, а други ги таксуват. Предполагам ако се усредни не е толкова зле.

Интересно ми е да ви чета, но още съм в началото на темата. Кога ли ще ви настигна.  Hug

Не мога да се сдържа да не напиша. Ползвам кредор и като ми преведе Цоцоноил, умрях да се смея.   hahaha  Joy

# 2 990

Вместо запис да споделя кое кокосово масло ползвам аз, също от Iherb. Доволна съм, вкусът е
.........................................
Интересно ми е да ви чета, но още съм в началото на темата. Кога ли ще ви настигна.  Hug

Не мога да се сдържа да не напиша. Ползвам кредор и като ми преведе Цоцоноил, умрях да се смея.   hahaha  Joy

Joy   Joy   Joy

# 2 991
Мерси за отговорите. Хвърлила съм око на житената трева - с доста по-ниска цена е от предлаганата в България. Спирулината на прах също излиза бая на сметка гледам.

# 2 992
Аз също пазарувам от www.iherb.com . Водораслите, рибеното масло, витамините са на много добра цена. Има също шампоани и козметика. Ето и моя код за отстъпка от 5 $ : MOV746 .

# 2 993
Момичета ,дайте някаква идея за вегетарианско празнично меню ,по-точно бързо приготвена празнична вечеря,нещо по-интересно(като специлиатет както му казваме Simple Smile).Иска ми се да има салата,основно(или някакво интерсно предястие,което да мине за основно )и десерт(може би някакъв сладолед newsm78,смятам да направя един плодов и един шоколадов).Не искам да е много,а да е разнообразно и интересно и да се каресва на месо и млечно ядни Laughing

# 2 994
Върнах се да ви чета назад и се замислих,че моя сладур още не се е загледал по сладоледите,какво ще е ако види не знам...
Обаче път умира за питка/хляб (от нанкай меките Sick),солети и пържени картофи.Не мога вече,полудявам,като види нещо от тези неща и направо полудява,иска си сам,а и да не си иска редовно му бутат и той като види....Не съм влизала скоро,че гледам да не влизам толкова често вече във форума,обаче тази седмица лумнах  ден някъде,нещо с някои,едва не се изпокарах със сумати народ....и аз вече си мисля на моменти дали няма да си навредим повече психически...

# 2 995
Искам да ви попитам как консумирате спирулина и хлорела на прах?Купих си и от двете преди няколко месеца,но от няколкото ми опити - не мога и не мога да ги приемам.Много ми е кофти вкуса на водорасли и ми се гади дори.Пробвах само с вода или на шейк с нещо друго,но дори и на половин малка лъжичка толкова и е силен вкуса,че само това се усеща.Давайте предложения,ако има изпробвани,че направо не знам какво да ги правя имаче,а знам че са толкова полезни и не ми се изхвърлят.Дано има и приятни варианти за консумацията им....

# 2 996
Чета само последната страница, после ще погледна назад.

Тити, спирулина ползваме, хлорела- не. Спирулината я слагам в зелена салата, понякога в шоколадов крем, правих едни солени ядкови топчета.

Норчи, много не мога да помогна, защото наблягам на суровото меню. Но за рождения ден на Ясен правих също така банички със задушен лук, гъби, елда, къдраво и савойско зеле, спанак, черен пипер и индийско орехче. Всички много ги харесаха. Също така правих содената питка ( също се хареса) и веге суши със варен ориз.

# 2 997
Вери, рцепите за питката и баничките може ли? Simple Smile

# 2 998
Момичета ,дайте някаква идея за вегетарианско празнично меню ,по-точно бързо приготвена празнична вечеря,нещо по-интересно(като специлиатет както му казваме Simple Smile).Иска ми се да има салата,основно(или някакво интерсно предястие,което да мине за основно )и десерт(може би някакъв сладолед newsm78,смятам да направя един плодов и един шоколадов).Не искам да е много,а да е разнообразно и интересно и да се каресва на месо и млечно ядни Laughing

Норчи, за рождения си ден правих сурово табуле салата, веге суши и сурова торта, която не стана както исках, но сега бих променила рецептата, за да стане перфектна! и без това рецептата за сурова торта е за замразена/охладена такава - можеш и сладоледена да я направиш Simple Smile сушито ми се изяде за отрицателно време! табулето остана наполовина, предполагам че не всеки е фен, но си беше страшно вкусно  Peace

# 2 999
Рецептата за содената питка:

http://www.recipemagician.com/recepti/snaksove-i-hliabove/sodena-pitka-bez-maia/

Баничките/пури ги правих малко на око. Ползвах:
1 пакет кори
2 глави лук
1 пакет от 250гр спанак
1 връзка къдраво зеле
1 глава савойско зеле
около 400гр гъби
1ч.ч. елда

Задуших в мазнина и вода. После като махнах от котлона и като изстина, сложих сол, черен пипер и индийско орехче. Навих и пекох на 220гр за около 20мин.

Иначе другите неща както писах бяха сурови: 2 вида сладки бисквитки, солени крокети, пица, чипс от къдраво зеле(сушат се тези неща), един сос към крокетите, пастет и тортата. Беше чудесна; със сок от портокали, подправки и чай. Ето и нейни снимки:

Общи условия

Активация на акаунт