може ли малко помощ?

• 5 187
  • 58
  •   1
Отговори
# 30
Инки, момкоууу Mr. Green  девойката за "Сдружение" пита.., което предполагам означава че има предвид някаква организационна структура Thinking.., а не само място където да може да сподели проблемите си на самотен родител fiuuuuuu

# 31
Ето тук има информация.Не за НПО, а за сдружение или фондация.
Определено е сложна процедурата и би отнела много време.Но ако няколко човека се заемат( ако разсъждавам на глас трябва да са от един регион, за да е по-лесна организацията) и работата се разпредели нещата ще си дойдат по местата.  Peace
http://blog.peio.org/?p=566

# 32

Аз сега четох статията на линка за откриване на фондация и нещо недоумявам.Каква сметка искат и с каква наличност от самото начало?  newsm78 Ама че работа,то се оказва ,че е по-лесно да си правиш ООД.

# 33
Присъединявам се към идеята! Ще следя темата и надявам се скоро да си имаме наше си "място"!

# 34
Да не изпусна и аз  Peace

# 35
  • София

Аз сега четох статията на линка за откриване на фондация и нещо недоумявам.Каква сметка искат и с каква наличност от самото начало?  newsm78 Ама че работа,то се оказва ,че е по-лесно да си правиш ООД.

Доколкото схаващ това е сметка за дарения  newsm78 В нея като начало трябва да има някаква сума (няма значение колко) за да се регистрира newsm78.Но не съм сигурна. Thinking
Нищо не е лесно в Бг,а това е само началото Mr. Green.И аз го четох и май си е за адвокат таз' работа. CrazyМисля,че по добрия вариянт е с членството на този етап.Какво мислите вие?
Сутринта гледахте ли предванането за една майка с три деца,самотна.Нямах време да го изгледам защото хукнах за работа,но доколкото чух ,че едвам се оправя с тях.Защото ходи на работа от 8 до 5 и не и сига времето да ги закара да ги вземе и т.н.Ето за това говорех и аз.
Не може един родител да се сравнява на два,които могат да си делят и разпределят работата   Peace

# 36
хубава тема....и интересен въпрос. честно казано ако ние не си защитаваме каквито права имаме няма кой даже да ни каже за тях.
та и аз съм "за" едно такова нещо, но с лафче във форум май не става.
тук мнения много, всеки си драсне по нещо в свободното време и дотам продължава си по пътя, а идеята си увисва в нищото.

# 37
А ако го направим към някое сдружение? Нещо като клон?
Ако помните проекта Мулти мама, който тръгна от бг-мамма беше към едно сдружение Детски град.
Майката, която се занимаваше и движеше нещата още пише във форума. .Мога да говоря с нея как точно се случват нещата.
Но първо трябва да си изясни какво точно ще прави това сдружние, формаци или там каквото е.
Ще събираме пари, помощи чрез дарения, ще се мъчим да промяняме законите, какво ли?

=====
Сега като прочетох съседната тема се сетих, че можем да помагаме и на самотни родители да си намират работа.Точно в примера майката си търси почасова, надомна работа.
Ако се свържем с някоя фирма(стабилна такава), търсеща такива кадри, можем да ги свързваме с майките.
Или пък по градове да се помага за намиране на работа.
Периодично изникват теми за майки, който си търсят работа, квартира..

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 16:33 от Грозното Пате

# 38
 Здравейте!

Да това е решение да минем към някоя фондация.Дали ще ни приемат обаче?Жалко,че никой адвокат не се включи да помага Sad .Ние можехме да се реваншираме един ден.Относно какво бихме правили-за всичко споменато съм съгласна и още.Е не знам как бихме променили закони де  Simple Smile .
Аз си го представям така веднъж се помогне на една майка за едно,друг път на друга.Всеки има някакви малко по-специфични проблеми сякаш.

# 39
  • София
Ами вярно само с лаф не става Crossing Arms.Трябва да се действа.Жалкото е ,че толкова мами пишат в самотни и се оплакват, а сега като става въпрос да се обединим и да направим нещо,само четата но не се включват. Tired
Грозно пате,ако ти знаеш коя е майката която е задействала този проект ,свържи се с нея и я помоли за малко помощ. Peace
Аз мисля,че трябва да обхванем всичко което си написала,като водеща цел е да променяме законите  newsm78
Тоест,да направим такива .Защото общо взето в семейния кодекс няма нищо за самотните родители или поне това което пише се събира в две изречение  Crazy.Мисля ,че тази цел трябва да е основната защото иначе ще си дълбаем на едно място и нищо.Трябва да почне една сериозна промяна.Една мама беше писала ,че може да се включи и да разкаже в други страни какви закони има за самотни родители и какви са правата.Ако има желание нека се включи. Peace

Сега малко да задълбая в темата.Даваш предложение да помагаме на самотните родители да си намират работа.Това е много важно Peace.
Пример:Имам позната която работи в човешки ресурси на голяма фирма.Лично тя е споделяла с мен че такива кандидатури се отхвърлят,защото ако този самотен родител е с малко дете и боледува по често детето му, ми не е много предпочитан във фирмата.Аз съм без думи но е факт Naughty.Другото което ме вбесява е как един родител без брак може да ползва някаква помощ от държавата.Като на акта за раждане пише "баща неизвестен".Тук коментара е излишен Twisted Evil.В големия град е по лесно.Но в малките гардове където всички се знаят винаги се намира някой доброжелател който да нарече дето ти "копеле".И какво става с това дете,комплицирано за цял живот.Да е жива и здрава държавата ни, след като искат собственоръчно да осакатят децата ни,вместо да се грижат за тях да живеят равностойно с другите деца Tired.За квартирите какво да кажа.Аз недоумявам как държавата ще приеме за 2010г около 2000 емигранти като се ангажира да им даде жилище,храна,здравни осигуровки и да им намери работа .А за нас самотните родители с какво се погрижи.Едно ГОЛЯМО НИЩО. Sick

# 40
  • София
Здравейте!

Жалко,че никой адвокат не се включи да помага Sad .Ние можехме да се реваншираме един ден.Относно какво бихме правили-за всичко споменато съм съгласна и още.Е не знам как бихме променили закони де  Simple Smile .
Аз си го представям така веднъж се помогне на една майка за едно,друг път на друга.Всеки има някакви малко по-специфични проблеми сякаш.

И мен ми е мъчно защото пишат много адвокати в самотни, но на никой не му се занимава с това,даже в началото на темата ми се пресмяха (аз така го рабрах де,може и да не е било така) Tired.
А ,проблемите на самотните родители са едни и същи.
Да имат възможност да отглеждат децата си спокойно,да ги възпитат и да израстнат като едни добри,възпитани и почтени хора..Това е ,много е просто.Закони се гласуват и приемат.Нали за това им плащаме заплати. Thinking

# 41
Да мила в провинцията е много трудно.Аз дори не съм и в Бургас.. Е не са посмяли да ни обидят защото  #Cussing out ,но има някаква дискриминация.Е детето няма с кого да си играе и така израстна сам самичък с мен.На работа не съм отсъствала и 1 или половин ден по семейни причини за разлика от една възрастна колежка,която имах и чиито деца са отдавна вече пълнолетни.Но с мен се държаха лошо и ето сега от месеци съм без работа...
Бамби мила това не го знаех-че ако не пише има на баща в удостоверението само тогава имаш право на помощи...И това,че ще "внасят" или приютяват 2000 емигранти.Я по-добре да дадат на 2000 самотни майки ведомствени жилища в големите градове-да ни просветне малко и на нас.Тук в Шумен няма и къде да се ходи особено,ако си без пари!

# 42
Момичета, говорих с майката.Ето нейният отговор Simple Smile

Цитат
Ако искате действията ви да имат обществен отзвук (и за работа по проектозакони) ви трябва Сдружение с нестопанска цел в обща полза, 7 души членове, които да са в Управителния съвет и някой за председател и друг за зам.председател. Вярно бущамината и управлението не е проста работа, поне един от вас трябва да е юрист. Това е подходяща форма за по-мащабни каузи.

# 43
Ако помните проекта Мулти мама, който тръгна от бг-мамма беше към едно сдружение Детски град.
Майката, която се занимаваше и движеше нещата още пише във форума. .Мога да говоря с нея как точно се случват нещата.

Ето ме!  bowuu

Виждам от СНБМ са надникнали в темата, може да разчитате на тяхното внимание. Обединете се около няколко идеи и предложете на момичетата. Тяхната форма (ЮЛНЦ в обща полза) е по-подходяща за това, което искате и ако намерят резон в идеите вярвам, че ще се включат.

# 44
  • София
Октопод с рокля,много ти Благодаря ,че се включи в темата ни.  bouquet
Мисля ,че е време да почнем да строим колибката.Затова ще помоля всички мами които изявиха желание да ми пишат на лични също от кой град са. Peace
Аз ще почна със списъка на членовете.
Октопод с рокля,аз не съм видяла, че от СНБМ са чели темата.Това е много хубаво и мисля,че заедно ще свършим много работа.Ще бъда лично аз много щастлива ако се съгласят да работим заедно и в една посока. Party
Чакам на лични  Grinning.Като за начало мисля да си спретнем една Скаип сбирка и там да се разберем.След което да си направим тема в която всеки да може да се включи с предложения. newsm78
Целувам ви, и ви желая един прекрасен и слънчев ден .
Не е важно навън да има слънце,важно е ние да го виждаме и да ни топли.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт