може ли малко помощ?

• 5 199
  • 58
  •   1
Отговори
# 45
Бамби, идеята за скайпа е чудесна.
Една нова тема също би била полезна.
Аз мога да отговарям/ поема областите Плевен и Велико Търнов.Все наблизо са ми.
Сещам се и за още една форумска мама от Плевен, която би откликнала.  Peace

# 46
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Това, което ми скимва в момента като идея е да има някаква наредба, която да позволява на самотните родители да работят на половин работен ден, за който да им се води стаж за цял (например), ако е възможно не знам как стоят нещата по въпроса, но мен лично би ме уреждало (стига изобщо някой да ме вземе някога на работа понеже като чуят, че няма кой да ми помага и бегат).

Бамби, аз съм от СНБМ, пише го в подписа ми. В тази тема обаче съм като самотен родител, нека първо имаме някакви предложения, пък тогава ще го мислим. По принцип имаш подкрепата ми, стига наистина да си сигурна, че ти се занимава. Просто има ужасно много бумащина, писане и тн и не говоря за регистрация на НПО, а за контакт с институциите. Основното е, че последните не приемат предложения, те очакват всичко да им е сервирано на готово.

# 47
Сдружение "Родители отглеждащи сами децата си"

Една нова тема и да видим накъде ще задуха вятърът!  Hug

# 48
  • София
НЕ СЪМ, радвам се,че се включи в темата ни.  bouquetКоято в интерес на истината от един въпрос който зададох се превърна в съвсем друго нещо.Което разбира се ме радва въпреки ,че срещнах много негативизъм в началото Tired.Също искам да помоля ако има някоя мама адвокат и има желание да се включи,защото началния старт ще се дължи на нея. Peace
Грозното Пате, ще пусне нова тема която ще е озъглавена по друг начин.Така ако има повече желаещи ще има възможноста да се включат.Там ще обсъждаме вече проблемите с които се сблъскаме.

П.С. Това което ти предлагаш е стархотно, но има още толкова много неща въру които трябва да се помисли и най вече как родители които живеят на семейни начала да не се възползват за сметка на родителите които сами полагат грижи за децата си.Защото в крайна сметка заради такива ние пострадахме.  Tired

# 49
  • Варна.....
Здравейте!

Жалко,че никой адвокат не се включи да помага Sad .Ние можехме да се реваншираме един ден.Относно какво бихме правили-за всичко споменато съм съгласна и още.Е не знам как бихме променили закони де  Simple Smile .
Аз си го представям така веднъж се помогне на една майка за едно,друг път на друга.Всеки има някакви малко по-специфични проблеми сякаш.

И мен ми е мъчно защото пишат много адвокати в самотни, но на никой не му се занимава с това,даже в началото на темата ми се пресмяха (аз така го рабрах де,може и да не е било така) Tired.
А ,проблемите на самотните родители са едни и същи.
Да имат възможност да отглеждат децата си спокойно,да ги възпитат и да израстнат като едни добри,възпитани и почтени хора..Това е ,много е просто.Закони се гласуват и приемат.Нали за това им плащаме заплати. Thinking
Тъй като очевидно визираш мен въпреки уточнението ми, че изказвам мнение, се чувствам длъжна да кажа отново, че аз не виждам светлина в този тунел. Не и така, както е замислено. И това не е присмех.

Не споря.
И не искам да подхващам спор.
Моля те, не го прави и ти.
Просто си развивай идеята.

# 50
Tais, сигурно не сме с правилен замисъл, но ако искаш, би могла да ни помогнеш в ориентацията! Все пак се опитваме от нищо нещо да направим и твоето рамо доста би ни помогнало!

# 51
  • Варна.....
Tais, сигурно не сме с правилен замисъл, но ако искаш, би могла да ни помогнеш в ориентацията! Все пак се опитваме от нищо нещо да направим и твоето рамо доста би ни помогнало!
Някои от идеите ви са неприложими на практика /според мен/, или биха имали по- скоро обратен ефект.
Ще се включвам в темата.

# 52
Ще се включвам в темата.

Би било чудесно, за което предварително ти благодарим!

# 53
  • София
Ще се включвам в темата.
Би било чудесно, за което предварително ти благодарим!

Тъй като очевидно визираш мен въпреки уточнението ми, че изказвам мнение, се чувствам длъжна да кажа отново, че аз не виждам светлина в този тунел. Не и така, както е замислено. И това не е присмех.
Не споря.
И не искам да подхващам спор.
Моля те, не го прави и ти.
Просто си развивай идеята.
[/quote]

Tais,  hug

Би било чудесно да те видим в темата,защото имаме голяма нужда от теб   bouquet

Искам да спделя нещо.
Снощи се зачетох в темата "какви привилегии имат самотните майки и какви са им правата".И знаете ли какво останових  newsm78 Темата е доста посещаема и  в която има страшно недоволство,че на практика нямаш никакви привилегии.И това ме  навежда на мисълта,че сме свикнали на готово всичко ,а когато се опитваме да променин  нещата на никой не му се занимава.Много е жалко всичко това. Tired

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 13:32 от Бамби03

# 54
  • Бургас
Аз мисля,че трябва да обхванем всичко което си написала,като водеща цел е да променяме законите  newsm78
Тоест,да направим такива .Защото общо взето в семейния кодекс няма нищо за самотните родители или поне това което пише се събира в две изречение  Crazy.Мисля ,че тази цел трябва да е основната защото иначе ще си дълбаем на едно място и нищо.Трябва да почне една сериозна промяна.Една мама беше писала ,че може да се включи и да разкаже в други страни какви закони има за самотни родители и какви са правата.Ако има желание нека се включи. Peace

Сега малко да задълбая в темата.Даваш предложение да помагаме на самотните родители да си намират работа.Това е много важно Peace.
Пример:Имам позната която работи в човешки ресурси на голяма фирма.Лично тя е споделяла с мен че такива кандидатури се отхвърлят,защото ако този самотен родител е с малко дете и боледува по често детето му, ми не е много предпочитан във фирмата.Аз съм без думи но е факт Naughty.Другото което ме вбесява е как един родител без брак може да ползва някаква помощ от държавата.Като на акта за раждане пише "баща неизвестен".Тук коментара е излишен Twisted Evil.В големия град е по лесно.Но в малките гардове където всички се знаят винаги се намира някой доброжелател който да нарече дето ти "копеле".И какво става с това дете,комплицирано за цял живот.Да е жива и здрава държавата ни, след като искат собственоръчно да осакатят децата ни,вместо да се грижат за тях да живеят равностойно с другите деца Tired.За квартирите какво да кажа.Аз недоумявам как държавата ще приеме за 2010г около 2000 емигранти като се ангажира да им даде жилище,храна,здравни осигуровки и да им намери работа .А за нас самотните родители с какво се погрижи.Едно ГОЛЯМО НИЩО. Sick

Бамби, извинявай, ама описаното от теб е смехотворно.
Първо, защото има достатъчно подзаконови нормативни актове, които са в помощ на самотните родители. Затова първо е нужно да се чете, след което да се коментира. Както впрочем има и законови.
В случая, която описваш с познатата ти от "Човешки ресурси", например отлично работи Законът за защита от дискриминация. Има държавна комисия с офиси в по-големите градове и приемни в по-малките. И глобата за подобен работодател може да стигне и 20 000 лева. Тук въпросът е по-скоро в доказването на случая, или в желанието на пострадалите да доказват.
Второ, не мога да разбера - хем родителят да ползва помощ от държавата, хем в акта да не пише "баща неизвестен". Е, как да стане това?
Впрочем тези, в чиито актове пише "баща неизвестен", ползват много повече права, отколкото разведените майки с баща само на хартия или никога несключвалите брак, но с припознати деца. Това не само от собствен опит.
Лиричните отклонения с малкия град, дето все се намирал някой... Ами има си Наказателен кодекс, с членове и алинеи за обида и клевета. Едва ли някой ще тръгне да го прилага, ама закон си има. Както има и начини да се противопоставиш на въпросните хора, дето ти "комплексират" детето. Нека някой да се опита да комплексира моето, да види отде изгрява слънцето. Има да жали дълго време после, че се е заплел в такава история.
Не можах да разбера в случая каква е вината на държавата. Че е допуснала в акта да пише "баща неизвестен"? Ами какво друго да пише? Предполагаем?
Да не говорим, че точно с този текст държавата страшно ти развързва ръцете що се отнася до решенията за детето ти. Било за пътувания, било за други неща. Щото нека ти пише баща "известен", па после да го дириш по пътищата на родината, за да ти даде един келяв подпис да отиде детето на екскурзия в чужбина. Така че не гледай едностранчиво на нещата.
Продължавам. В редица общини самотните родители ползват привилегии за детски градини и настаняване в общински жилища. Какви привилегии се ползват - трябва да се четат наредбите на съответните общински съвети.
Това само на прима виста. Не можеш да правиш сдружение и да искаш нещо, дето го има. Или пък да не знаеш какво искаш. Така че първо трябва добре да се подготвиш, а тогава да тръгнеш да действаш.
И съвет - проучи си добре нещата лично за себе си. Защото се оказва, че редица майки не знаят какви права имат, нито пък знаят законовите вратички за реализация на тези права.

Не ме разбирай погрешно - не съм против идеята за сдружение. Но трябва солиден опит и добра аргументация, плюс детайлно проучване на съществуващата законова уредба. Иначе е смешно.

# 55
Zdraveite.Parvo se izviniavam 4e pi6a  na latinica no taka mi e mnogo po lesno.Ot skoro vlizam vav foruma na BGMAMMA i iz4etoh vsi4ko po temata za roditeli otglejda6ti sami decata si.Az sa6to sam samotna maika,v akta za rajdane na da6teria mi pi6e-ba6ta neizvesten ,gledam ia absoliutno sama s 240 lv mai4inski i 35 lv detski.Sled dalgi razmotavania ot socialnoto me odobriha za pomo6tta za otoplenie,no i tam edva edva.Tova e nelepo naistina.I osven privilegia za iasla i gradina na polovin cena drugo niama.Kade li ne razpitvah-e niama.Ima po 100 lv na dete do navar6vane na 1 godinka na neosigureni maiki,a osigurenite kakvo da praviat?Triabva da napravim ne6to.Pone darjavata izcialo da poema razhodite za otoplenie,voda i pro4ie na samotnite roditeli,detskata kuhnia da e napolovina naprimer.....Sdve race sam za ideiata.

# 56
Zdraveite.Parvo se izviniavam 4e pi6a  na latinica no taka mi e mnogo po lesno.Ot skoro vlizam vav foruma na BGMAMMA i iz4etoh vsi4ko po temata za roditeli otglejda6ti sami decata si.Az sa6to sam samotna maika,v akta za rajdane na da6teria mi pi6e-ba6ta neizvesten ,gledam ia absoliutno sama s 240 lv mai4inski i 35 lv detski.Sled dalgi razmotavania ot socialnoto me odobriha za pomo6tta za otoplenie,no i tam edva edva.Tova e nelepo naistina.I osven privilegia za iasla i gradina na polovin cena drugo niama.Kade li ne razpitvah-e niama.Ima po 100 lv na dete do navar6vane na 1 godinka na neosigureni maiki,a osigurenite kakvo da praviat?Triabva da napravim ne6to.Pone darjavata izcialo da poema razhodite za otoplenie,voda i pro4ie na samotnite roditeli,detskata kuhnia da e napolovina naprimer.....Sdve race sam za ideiata.
За тези 100 лв за неосигурените, те си получават само тях.Без 240-те  Wink
И почти не съм съгласна с нищо, което си написала.Не може държавата да ти поема всички разходи. Naughty

# 57
Здравейте, мили момичета.
От дълго време следя форума предимно като гост.Не участвах с коментар, защото не мога да помогна на самата себе си камо ли на някой друг.Какво може да се каже на майка, която по ред причини е сама с детето си?Всяка една от нас върви по този път, носи си кръста мълчаливо и може би все още вярва, че в един момент съдбата ще й се усмихне?!Аз обаче не искам да чакам повече и да живея ден за ден.Но една лястовица пролет не прави.Именно заради това мисля, че ако идеята за създаване на Сдружение на самотните майки стане реалност, останалият свят ще чуе реалните ни проблеми.

# 58
  • София
ipomoni,пиши в новата ни тема  Peace

Общи условия

Активация на акаунт