Тайната на дългата и здрава коса - 74

• 64 794
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
Ако ампулите са от типа за измиване ,може и да може да се сложат в маската . Ако обаче са от тези дето се слагат на чиста коса и не се измиват е безсмислено да се слагат в маската и после да се измиват.

# 541
Слагали ли сте ампула против косопад в маската? Вчера ми дадоха тази идея, но не знам дали да пробвам.  Thinking

Защо,каква е идеята?Ампулите се втриват на чиста измита коса и не се изплакват/повечето/.

Не знаех, защото никога не съм ползвала.  Peace Значи няма да слагам в маската.

# 542
момичетаа помощ! smile3511

на това време косата ми се сплесква ужасно! по принцип имам обем, но само като се покажа на влажно време косата си губи обема, сплесква се и на нищо не заприличва smile3515

препоръчайте ми нещо ефективно за обем- спрейове, ампули или нещо друго, само да не са професионални продукти Rolling Eyes не искам да слагам лак, защото върши работа само тогава, на другия ден косата ми става ужасна Tired

# 543
Казват,че лакът на Гарниер е добър и на другия ден можеш да си срешеш косата без проблем.

# 544
Казват,че лакът на Гарниер е добър и на другия ден можеш да си срешеш косата без проблем.
Както писах вече в друга тема, това е най-ужасният лак за коса, който и омазнява.

# 545
абе да ви попитам, скоро си взех етерични масла т салвия и от канела, слагам си по малко в яампоана от тях. Но се чудех понеже досега етерични в маска съм слагала само портокал и грейпфрут по много малко, дали изобщо е хубаво етерични да се слагат? понеже сега ще си правя бърканица с яйца, мляко, алкохол масла и тн дали да сложа и от етеричните Thinking

a иначе сега се сетих да ши се похваля - най-накрая си открих прекрасен шампоан като за моята мазна косица! видях на лъвов мост в една забутана пряка някаква билкояа аптека ии реших да разгледам - имат си козметика някаква българска, билкова - шампоани, душ гелове кремчета всичко! и реших да пробвам някакъв шампоан за мазна коса с хума и дъбови кори... е страхотен е! особено като се има предвид че е 4 лева, по-добър яампоан не съм ползвала! Flores  му е марката производител - Хърс комерс. Ако си намерите - пробвайте! има и други, не само за мазна

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 11:42 от Kryptonite

# 546
  • Бургас
абе да ви попитам, скоро си взех етерични масла т салвия и от канела, слагам си по малко в яампоана от тях. Но се чудех понеже досега етерични в маска съм слагала само портокал и грейпфрут по много малко, дали изобщо е хубаво етерични да се слагат? понеже сега ще си правя бърканица с яйца, мляко, алкохол масла и тн дали да сложа и от етеричните Thinking

a иначе сега се сетих да ши се похваля - най-накрая си открих прекрасен шампоан като за моята мазна косица! видях на лъвов мост в една забутана пряка някаква билкояа аптека ии реших да разгледам - имат си козметика някаква българска, билкова - шампоани, душ гелове кремчета всичко! и реших да пробвам някакъв шампоан за мазна коса с хума и дъбови кори... е страхотен е! особено като се има предвид че е 4 лева, по-добър яампоан не съм ползвала! Flores  му е марката производител - Хърс комерс. Ако си намерите - пробвайте! има и други, не само за мазна

Има ли СЛЕС в него?

А иначе за етеричните знам,че се слага по 5-6 капки в маските. Peace

# 547
абе това винаги съм искала да ви попитам, но все ме е било малко срам и мисля, че сега е момента да попитам и да ми обясниш примерно Grinning какво точно е СЛЕС? Embarassed

# 548
АА реших да съм малко по-умна от обикновено и да взема да си потърся сама и съм леко отчаяна Shocked
Содиум Лаурил Сулфат (Sodium Lauryl Sulfate - SLS)
Евтино миещо средство, което се получава от кокосовото масло и широко се употребява в козметичните почистващи средства, шампоаните, геловете и т.н. Това е най-вредната съставка на препаратите за косата и кожата. Той е отровен и прониквайки в организма се натрупва в тъканите на очите, главния мозък, черния дроб. SLS може да предизвика появата на косопад и пърхот.

Содиум Лаурет Сулфат (Sodium Laureth Sulfate - SLES)
Съставка №1 в почистващите средства и шампоаните. Образува много пяна и създава илюзията, че шампоанът е гъст. В действителност това е доста слабо миещо средство. Освен това може да влезе в реакция с широко употребяваните в шампоаните съставки, като образува канцерогенни диоксини и нитрати.

ама аз защо не съм го знаела това до сега? иии да, съдържа ги и двете:))) това значи че започвам да си търся шампоани без тези неща ли?Sad( иии кои шампоани не ги съдържат всъщност?

# 549
  • Бургас
Има ли в състава след водата SODIUM LAURETH SULFATE ? това е СЛЕС

Информирана си вече  Grinning ,виж на първа страница има изброени шампоани без СЛЕС . Peace

# 550
добре мама му стара проверих всяко измиващо нещо до което се докопах току що ии... чудо има го навсякъде! включително в интимното ми гелче и някакъв оцветител за коса иии абе във всичко!! до днес мислех че хлебарките ще завладеят света, но сега съм на друго мнение - тази напаст СЛЕС ще ни завладее един ден!!! Cry

# 551
  • Бургас
Споко има и продукти за коса без СЛЕС.
В душ геловете и да има не е чак такъв проблем да не вземеш да ги изхвърлиш. Wink

# 552
е не до сега не съм умряла, и за напред надявам се няма... аз се замислих отново (както всеки път като открия нещо вредно) с колко много други боклуци съм си тровила организма - надали това е най-големия ми проблем:) в момента нямам от медицинските си шампоани изписани от дерматоложката да погледна там има ли, но като си взема ще проверя, че ми е интересно те как са:)

иначе сега съм се намацала с поредната бърканица иии да видим какво ще се получи. сложих и етеричните и какво ли не. А другото се сетих да питам, някой беше казвал, че маята е хубава, мога ли да си я слагам в тия маски с яйца мляко и тн или по специален начин се ползва? иии дали има разлика жива/суха, защото аз само суха на прах ползвам за хлебчета и имам много

# 553
Здравейте ! Hug
Излезе новата серия на Нивея за къдрава коса и чувам страхотни отзиви ,нали се досещате какво ще си купя скоро Mr. Green
http://www.nivea.bg/advice/show/16081?deeplink_path=hair&dee … nd_flexible_curls

А, Вие внимавайте и не прекалявайте  с маските за коса ,защото честата употреба води до  Sick

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 16:58 от ♥♥Си♥си♥♥

# 554
аа не днес съм във вихъра си сетих се още един въпрос!  Laughing понеже мойта коса е съвсем леко чуплива и аз все се мъча с разни неща да я правя на къдрички - ако ползвам шампоан за къдрава коса дали ще ми е по-лесно да си я оформям и да е по-траен ефекта от другите мацала? аз с разни пяни и фиксатори се мъча иначе иии.. става добре но не много трайно. Или шампоаните за къдрави коси са си само за хора с къдрави коси...

Общи условия

Активация на акаунт