ЮНСКОТО дете радва мама от сърце! Тема № 91

• 22 373
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
Фреш,егати ужаса!Добре,че не си се вързала да си кажеш адреса... ooooh!

Ето и нещо много креативно-бих си купила,ако ги продаваха:
http://img45.imageshack.us/img45/4170/0933usmivkaww0.jpg
 Joy Joy

А,да,за потенето и аз щях да казвам-Ясен още от родилното се потеше много,главата му беше постоянно мокра в жегите и по време на кърмене.При близнаците досега не съм забелязала въобще да се потят.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 22:38 от 凤Феникс凰

# 376
  • Germany

Феникс, поръчай и за мен едно такова. С това нямане на време за чистене ще ми е от голяма полза Sunglasses

Моето дете също се поти и то от самото начало, по време на ядене. Голям зор му е като суче Mr. Green И със сълзи си плаче...много ми е гадно като му текнат по бузките, и една такава нещастна муцунка прави, чак педито като го гушкаше на консултацията го съжали.

# 377
  • Пловдив
Феникс,  hahaha и аз бих си купила, а пък ти както си с двама у вас ще блести.
biskai честито и само да ви радва първокласничката. Като четях написаното от теб ми се насълзиха очите и си представих Марина и се развълнувах още повече.
Гъди и на нас на крачетата ни беше станала такава кожичката, но след време се оправи. Мажа само с мляко. Сега пак е станала така. Не знаех, че може да е толкова сериозно това, аз не съм питала наща педиатърка, мисля, че и този път ще се оправи след няколко дена. И на тялото ни кожата също изсъхва понякога, но също след време се оправя без да сменям млякото/ползваме Бюбхен/. Не знам на какво се дължи.
Fresh_  лицето го оправих с крем за лице на Бюбхен-поддържащ. Оправи й кожата много бързо и сега си я мажа всяка сутрин и нямаме проблеми. Кремчето настина е много хубаво и икономично. Пише, че е точно за сухата бебешка кожа. Струва 10.50лв. И да, зехтина се преварява на водна баня.
Сълзички и ние имаме отдавна. Не винаги плаче с сълзи, но като видя сълзички и на мен ми става много мъчно.
petia_tag браво на Марти. Аз така се притеснявам с тази стачка колко ще сме качили като се има в предвид, че предния месец не бяхме в стачка и бяхме качили само 650гр.
Somebody аз мисля, че шишетата и бибероните се сменят на 3 месеца.
Честито на всички бебчета които днес имат месечинка.
И сега и аз да се включа по дискутираната тема-с удоволствие оставям Марина на майка ми. Но за съжаление тя е в Карлово, когато дойде тук при нас ми е много добре. Настина си почивам, тя ме пита за всичко и много ми помага с домакинската работа, а аз си гледам детето. Ако искам да си почивам тя я извежда на разходка. Но и аз на свеки не искам да я давам. Тя наскоро се прибра от САЩ. Беше там да гледа др. си внуче и постоянно ме пита да дойде ли да гледа Марина, но аз казвам, че се оправям сама. Дразня се тя как я друса и постоянно я тупа по крачетата и дупето все едно я бие. Това не ми допада, и не смея да й кажа, защото ще се обиди. Докато на майка си казвам всичко. Да не говорим, че и тя иска вече да й давам сок. В неделя беше дошла да я види и детето си лежеше на дивана и си риташе, а тя като отиде и направо легна в/у нея и й пречеше да рита и да маха с ръчички, направих и забележка, а тя се направи, че не ме чува. И поради разни др такива причини не искам да й я оставям и си я гледам сама. Разбира се мъжа ми много ми помага. Въпреки, че тя има опит с гледането на деца ми се "свиди" да й поверя Марина, и осъзнавам, че е много егоистично от моя страна, ама какво да направя. Казала съм ако иска да идва да я вижда, но не и да ми я гледа.
За работата- още незнам дали ще се върна след 1 год, но ако се върна на работа мъжа ми ще иска да оставим Марина майка му да я гледа и да не я даваме на ясла. От една страна това е по-добре, защото знам, че много боледуват когато са на ясли. Ще видим като му дойде времето.
Франчи как е Симона?
Лека вечер.

# 378
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
За потенете и стряскането ме бяха наплашили още с баткото, че са сигнали за рахит, тогава се бях паникьосала здраво, но сега просто не съм онова лудо мамче, което все се взираше в детето си, търсейки някоя "грешка" в природата и развитието му...

# 379
  • София
Здравейте!
Влизам от време навреме и ви чета!
Много интересно би било да ми обясните защо повечето са против забелването на пишлетата при момчетата!? Бих искала аргументиран отговор, моля! Цитирам Петя, защото тя най-скоро се е сблъскала с това:

... Това, което направо ме вбеси е, че педиатърката без да ме попита му забели главичката. Направо откачих, утре ще го водя на уролог да си каже мнението, защото аз не искам да пипам и се надявам фимозата да се възстанови. Crossing Arms

И защо се надяваш фимозата да се възстанови!?  newsm78

И нашият се поизлющи когато беше на два месеца, защото в големите жеги майка му, т.е. аз, беше решила да го глези с лосиони на Себа-Мед, Мустела и пр. козметика, за да не се затоплял допълнително. Дрън-дрън... За една седмица мазане със зехтин се оправи и вече не си позволявам подобни скъпотийки. Не мисля, че е свързано с алергия.

Поздрави и  Hug на всички!

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 00:19 от vodica

# 380
За потенете и стряскането ме бяха наплашили още с баткото, че са сигнали за рахит, тогава се бях паникьосала здраво, но сега просто не съм онова лудо мамче, което все се взираше в детето си, търсейки някоя "грешка" в природата и развитието му...
Това много ми хареса  Grinning Аз се опитвам да не съм такова лудо мамче, въпреки че ми е първо дете!
Муцуна и Близначкова, страхотни снимки - благодаря!  bouquet

Ние използваме хубавото време и сме по цял ден навън - от зори до мрак. Преоткривам нови паркове, в които като тийнейджър съм вилняла и купонясвала, а сега разхождам количка - забавно е  Mr. Green

Да се изкажа и аз по щекотливата тема за оставянето на децата...Аз лично ще се съобразявам с темперамента на детето си - едни деца лесно приемат други хора освен майка си и татко си, на други дори баба и дядото са им "чужди" до определна възраст. Според мен не бива да ги приучаваме, или свикваме до една определена възраст (2-3 годинки), т.к. така се върви срещу личността и темперамента на детето. А дори и сега као бебенца да приемат всички с усмивки, съм чела, че повечето деца преминават през т.нар. страх от разделяне с майката между 1-ата и 2-рата годинка, което може да продължи от няколко седмици до няколко месеца...После се израства, и всичко става по-лесно...

А иначе сега, аз не мога да оставя Стефан на никого за повече от половин час заради кърменето. Досега не съм се цедила и не съм давала шише, така че това отпада като вариант. А особено като е топло, той понякога иска да суче на половин час. Но с удоволствие го оставям на баща му, на майка ми, на сестра ми да си играят с него, аз докато форумствам или нещо друго свърша. Обаче той заплаче ли, аз скоквам, и веднага искам аз да го взема. Сашо даже ми се сърди понякога, че си мисля че едва ли не само аз мога да го успокоя, затова се боря с този инстикт и му го оставям той да го успокоява. Той се справя успешно повечето пъти, стига Стефан да не е гладен  Mr. Green Но да си призная, трябват ми усилия за да подтисна инстинкта в мен. 

Прятен ден ви пожелава, днес времето ще е хубаво - ние ще се възползваме максимално!

# 381
Добро утро да почерпя с едно кафенце тази сутрин

Малкия е станал много приказлив и тук от няколко дни се е научил да вика и е много сладък  Heart Eyes
За шешетата и бибероните пластмасовите шишета се сменят на 3-4 месеца зависи колко са използвани но на мен ми писна с тия много се захабяват като се изваряват затова си реших проблема със стъклени много съм доволна докато бебо все още не може сам да си държи шишето ще ползвам стъклени след това ще му мисля Simple Smile бибероните ги сменям на 2 месеца като от малка супка минавам на по-голяма но сега сме на най-големия размер (единична дупка) изпива си млякото за няколко минути и не мисля да минавам на две дупки имаме само един с 4 дупки когато трябваше да давам лечебната хумана
това е от нас лек и спокоен ден много прегръдки и целувки от мен и Георги  Hug

# 382
# 383
  • Плевен
Добро утро и от нас.

Чета ви с интерес.

Вчера бяхме на консултация, Преси е вече 7 кг и 67 см. Много ми расте момченцето и то само от кърма, без добавки и сокове и съм много горда.  Simple Smile

Бискай, честита ти ученичка! Да бъде най-добрата първокласничка!

Честито и на всички празнуващи месечинки вчера и днес!

И на мен ми се иска да оставям децата на баба им, но нали знаете че живеем на село и сега хита на сезона е приготвянето на зимнина. Затова майка ми е постоянно заета и временно отпадна като помощник  Crazy Но наистина мнооого завиди от детето. Андреа пищеше от всички, които и се появяваха пред очите, освен от майка ми де, та на нея я остовях 2-3 пъти за по някой час. Само е спала. Но после като поотнрасна, към годинката и започна да прекарва всеки уикенд при наще. Много добре ми се отразяваха тези почивки. А сега Преси е голяма усмивка - хили се и се радва на всички. Вчера ходих до общината в която работех преди, 4-5 жени го носиха, подмятаха, той само се хили. А после и на двете ваксини пак гък не издаде, само се учиди  Party Та съм сигурна, че няма да имаме проблем с оставянето и с удоволствие приемем помощ от мама, защото свекърва нямам.  Sad

mgamisheva, голям джентълмен си имаш, да ти е жив и здрав!

за работата - от финансова гледна точка няма да трябва да бързам, сега взимам 330 лв. майчинство, после най-много за 400 да мога да си намеря работа, така чме е все тая. В Плевен са таква заплатите, не е като в София...
добре, че е мъжът ми...Друг е въпросът, че вече 3 г. съм си вкъщи заради застъпването на двете майчинства.
много си ми е добре така, гледам да се информирам и за не изоставам но друго си е да си на работа, след хора, в центъра на събитията...
Мислех да ви питам за някаква идея за надомна работа... Икономист съм ама хич не ми се занимава със счетоводствоНе, че се виждам кога ще я върша, особено като Преси започне да обикаля насам-натам, ама...
Снимките от срещата са страхотни, много ви завиждам че можете да се виждате!
Снеже, мъжът ми като видя снимките на Стефчо и вика "Какво хубаво бебенце, прилича малко на Преси" Мен ми стана смешно, защото явно може и чуждо бебе да му се струва красиво, но стига да прилича поне малко на нашето  Joy

# 384
Благодаря Ви момичета, за прекрасните пожелания към моята ученичка.  Hug

Днес отново има повод да почерпя. Моята ученичка днес има рожден ден.  party023          съжалявам, че не мога да кача снимка  Embarassed  

За потенето   - Дъщеря ми като бебе много се потеше. Всяка нощ през 2/3 часа ставах да я преобличам (добре, че спеше като заклана та не се събуждаше). Възглавничката и главичката и бяха мокри все едно си сипал кофа с вода. Винаги взимах дрехи като излизаме и се преобличахме. Гледах да не я обличам с дрешки които запарват от разни ватирани и изкуствени материи.  Мисля, че това нейното потене е генетично (баща и е същия, много се поти). Доста и боледуваше.То е нормално, след като  е постоянно потна да се разболява. Сега не съм забелязала Иван да се поти така, да чукна на дърво. Той не спи така дълбоко и едно преобличане е свързано с здраво събуждане.  Mr. Green  Мое лично мнение е, че изпотяването е свързано с организъма на човека. Ходили сме по какви ли не Доктори, правили сме какви ли не изследвания и нищо. В крайна сметка спрях да се втренчвам в нея и неща се по нормализираха. Стана дълго.   Embarassed

Качих снимки от вчерашния ден в албума   Големите слънца на юнските мами!

http://jnki2009.snimka.bg/children/golemite-sl-nca-na-yunskite-m … i.325997.14863510

Иван се събуди и ще бягам. Трябваше още нещо да пиша, но ще е по късно.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 12:30 от biskai

# 385
  • София
Добро утро!

Почерпете се за четвъртата ни месечинка!

# 386
  • София
Честита месечинка, Петя! Да е здрав и усмихнат малкия Марти  Hug

# 387
Добро утро.

Честити месечинки и рождени дни на празнуващите   bouquet

Момичета, откакто Боян навърши 3 месеца, т.е. от понеделник, започна пак да ме разиграва през нощта. През последните 1-2 седмици ми правеше 5-6 часови паузи и минавахме само с едно нощно хранене, а сега пак започнах да го храня през 3 часа. И проблемът не е толкова гладът, а газовете  #2gunfire  Събужда се и пъшка, върти се, напъва се, пръцка...Аз му давам да яде, опитвам се да го преспя, но той продължава да се напъва. Снощи се принудих да го напъвам на повивалника в 01:30 ч.  Tired  След 20 минутно пръцкане най-накрая се изака и успокои, но аз се разсъних и после сумати време не можех да заспя  smile3507  Тази вечер съм решила да не го слагам да спи, докато не се е изакал, защото вече втора нощ е едно и също, с ралзиката, че през първата не го носих на повивалника.

Какви са тези газове, не знам, но просто му взимат здравенцето, а на мен - съня.  Crossing Arms  Днес ще му купя Еспумизан, дано помогнат, защото имам нужда от сън  newsm17

Отделно, вече започна да става много палав. Когато му сменям памперс или го преобличам, нямате си на идея какво въртене и шаване става. Цялата плуввам в пот, докато го оправя. Имам чувството, че ще е голям бандит и още отсега трябва да си калявам нервите  Whistling

# 388
  • Сред лисици
Здравейте мили момичета!
Честити месечинки на всички бебенца, които съм пропуснала!
Позагубих се от форума, но съм сама и с двете деца в къщи и нещо не се организирам както трябва. Но да ви чета си открадвам по малко минутки. Много ви се радвам. Голям стимул сте ми всички мами, които успешно се справяте с две и повече дечица. А и тези с едничко също!  Hug
Бела расте, макар и не с такива темпове както първите два месеца, когато наддаваше по кг. Този месец едва ли ще мине 700-те грама. Само на кърма е и нощем все така си се храним на 2-3 часа. Рядко прави по-големи паузи, но здраве да е. Нали детенцето е добре - наддава,смее се , гука. Само да не бяха пустите колики, които уж поотминаха, но пак се завръщат понякога и се утешаваме с главно с гушкане и разнасяне. Разходките навън също са проблем - не иска да прекарва повече от час в количката и това си е.
А относно потенето Бела не се поти, освен понякога когато суче и е навлечена повече от нужното. А на кака и главичката се потеше доста когато спеше. И аз се бях притеснила за рахит и прочее, но всичко си беше наред.
Най-новият ми проблем е това, че бебка все по-настървено си смуче палеца. Докато пъхаше целите юмручета в устата и ето че вече се специализира да лапа само палеца на лявата ръчичка. Залъгалка не иска - плюва я с възмущение. Аз и нямах намерение да и давам залъгалка, но при това положение с палеца.. newsm78, не знам. Залъгалката май е по-добрият вариант. Ще купувам май залъгалки с други форми и материали. Дано хареса някоя.

# 389
Добро утро,
Честито на Петя и Марти, както и на другите празнуващи днес!
Гъди, и Стелиян ме събуди напъвайки се тази сутрин, но в 6:44. И аз като теб взех да му правя гимнастиката с крачетата и най-неочаквано моя хубосник се изака. Боди, пелена, че дори и пикливка станаха на нищо че умната му майка го беше заголила и му беше махнала и памперса даже. Иначе нашето момче вече четвърта или пета нощ си спи плътно от 20:30-21:00 до 5:00  newsm44 После като си хапне си поспива още малко до около 7:00.
И аз смених биберона на шишето ни с този с двете дупки, който е 1+. Нашето шише е на Авент. Бях купила и следващия биберон с трите дупки, който е 3+, но май няма да го слагам засега че ние пием от шишето единствено чай и мисля че с трите дупки ще е много силна струята за Стелиян и ще ми се дави  Thinking
Вчера ми изтече болничния и ходихме до работа да си подам декларацията за остатъка от 411-те дни.
Много съм доволна от кремчето за лице на Мустела.

Общи условия

Активация на акаунт