ЮНСКОТО дете радва мама от сърце! Тема № 91

• 22 373
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
Май вече може 50 страници да бъде темата Peace

# 361
Здравейте.

Искам да Ви почерпя по случай първия учебен ден на моята първокласничка, но не знам как се качват снимки, така че чувствайте се почерпени виртуално.   cheers   

Е да Ви разкажа на кратко колко много се вълнувах. Сърцето ми щеше да изхвръкне и дори се просълзих. Толкова бяха хубави и притеснени малчуганите. Моята дъщеря, като я заведох и госпожата я въведе в колоната, подреди я до едно момченце, което да я въведе в клас, а тя милата гледаше така уплашено и ме попита "мамо къде ще ме водят" Аз и обясних, че баткото ще я заведе в клас, а тя ме погледна и каза " мен ме е страх ". Толкова мило ми стана ... Тя го хвана за ръка и повече не го пусна. Гледах ги как той се опитваше да я пусне (докато чакаха да започне програмата), а тя хоп веднага го хваща  Mr. Green После в класната стая госпожата им каза всеки да се представи на съучениците си, та като дойде нейният ред и за моя изненада си каза имената по следния начин- Любче Георгиева Иванова кръстена на деди.   Joy Joy Joy  Щях да падна. А цялото и име е Любослава, тя никога не си е казвала така имената, предполагам, че го направи от притеснение. Оххххх ще спирам, че да не стана банална. Просто исках да споделя с Вас част от емоциите си днес. 

А, Иван и той присъства, държа се чудесно, спа през цялото време.

Лек ден Ви желая.

# 362
Честито на слушащите училищните звънци днес! Успешна и весела година за учениците и техните горди родители!
Честито и на бебоците появили се на най-бебевалежната юнска дата!
Бискай, много вълнуващо си го описала!

# 363
biskai, да ти е жива и здрава първокласничката и само шестици да ти носи  Heart Eyes

Момичета, имам въпрос - кожата на крачетата на Боян е леко загрубяла, все едно е суха и съвсееееем лекичко се бели. Мажа го всяка вечер с бебешко олио или преварен зехтин, но не се оправя. Една приятелка ми каза, че може да е алергична реакция към белтъка на млякото и да получи дерматит. Затова ме посъветва  да преминем на хипоалергично мляко.

Вчера минах през докторката ни, но тя тъкмо си тръгваше, обясних й проблемът, но тя не си направи труда да го погледне, а ми каза няколко дни поред да го мажа със зехтина, както и да му купя някакво мазило на Тайс. А ако не се оправел, ако искам да купя ХА АМ. Малко й се ядосах, защото не го погледна  #2gunfire   Мислите ли, че ако му давам ХА АМ, а проблемът все пак се окаже, че просто кожичката му е поизсъхнала, ще му навредя? Малко е притеснява сама да си изписвам смяна на млякото. Също така да сте чували за това мазило?  newsm78

Също така преди малко бях легнала до малкия, за да го преспя. Много се затоплихме и като му пипнах главичката, беше много мокра. От кога започват да се потят бебетата и нормално ли е да се потят доста по главата?

Днес в парка ме изненада aveili. Досега не се бяхме виждали, а тя ме познала най-вече по количката  Crazy Доста си побъбрихме с нея, а Ема е прекрасна. Много се радвам на такива срещи и умирам да си плямпам с някого  Embarassed

# 364
Също така преди малко бях легнала до малкия, за да го преспя. Много се затоплихме и като му пипнах главичката, беше много мокра. От кога започват да се потят бебетата и нормално ли е да се потят доста по главата?

нашият също много се изпотява..а е на 2м.2с. аз пък се чудя кога почват да имат сълзи?

# 365
Аз пък имам някаква нагласа да се изнервям от свекито. На майка ми и го оставям даже през нощта като сме на гости, но не мога да си представя да го оставя на свекито. Изобщо не ми харесва нейния подход, иска да го държи постоянно на ръце и го друса и му опява едно Аааа ааа ааа...отивам в другата стая да не гледам, че не се стърпявам...за къпането също...аз искам да го държим повече във водата..а тя бърза, защото му било студено.

Леле, все едно чета за моето свеки. Все го друса на ръце, за да заспи. А нали се бях оплакала, че му дала и пудра захар. Сега пък ме натиска да му давам сок от ябълка, а аз й обяснявам, че не искам, защото още не е готов за захранване. Изчетох много литература и категорично изчаквам 4-я месец, за да започнем захранването.

Но въпреки това няма да го лишавам от нея, в крайна сметка и тя му е баба. Дори другата седмица ще й ходим на гости, като тя ще ме отмени през нощта. Но този път с ясната уговорка да не ги прави тези неща, за да съм спокойна  Peace

А направо забравих, че имам и биберон с 2 дупки, утре минаваме на него. 

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 17:24 от Gydelichkova

# 366
biskai, да ти е живо и здраво момиченцето и само 6-тици да носи

И аз съм забелязала понякога като го храня главата му е вир вода особено вечер след баня
явно като суче се изморява и се поти

А за сълзичките вчера бях гушнала Жорко и тои както си мърда главата напред назад така си удари нослето в мен
и като заплака със сълзички направо му капна на бузката Heart Eyes много ми стана мъчно

На нас пък бузките са ни много сухи незнам с какво да ги мажа newsm78

Гъди току що видях че пожеланието ми към biskai е като твоето,не е нарочно Laughing

# 367
Fresh_, не се притеснявай за пожеланията  Hug

Бузите на Боян ги оправих с мазане с преварен зехтин. Изобщо зехтинът се оказа наистина много целебно и полезно нещо  Peace

# 368
На водна баня ли се преварява зехтина

А и забравих да кажа какво ми се случи преди малко
Звъни ми телефона гледам непознат номер.Вдигам и отсреща ми казват:Добър ден вие печелите цветен телевизор и микровълнова печка кажете адрес и трите имена да ви ги пратим или вие елате в софия в технополис да си ги вземете.Аз казвам ама аз не съм играла а той да знам от всички телефонни номера се падна точно вашия кажете адрес и име.На мен ми стана ясно че е някаква измама,но не знам какво могат да направят с адрес.Естествено не дадох никакви координати Peace

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 17:42 от Fresh_

# 369
Здравейте. Точно влизам и аз да докладвам за срещата с Гъди, а тя ме изпреварила! Малък голям Боян е най-сладкият бузан беболан! Не посмях да си направя устата, за него, защото знам че си има много кандидатки, но между него и Ема прехвръкнаха искри по едно време, ясно се видя!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Гъди, и на Ема цялото телце беше супер сухо и се белеше и аз пробвах едно след друго кремчета на Чико, на Хип, на Виледа и т.н. Накрая я заведох при нашата педи и тя каза че това наистина може да е признак на започваща алергия и се случва най-вече на бебенца на АМ, но понеже ние вече бяхме на хипоалергенно мляко - Фризопеп (днес нали ти казах) - тя ми каза да си купя крема Stelatopia на Мустела, който е специално за това и да спра нормалните кремчета. След 4-5 намазвания сутрин и вечер Емата вече си й и е ок кожата. Крема е скъпичък - май беше 18 лв., но е икономичен, защото е мазничък и наистина я оправи. Но със зехтин със съгурност няма да сбъркаш!  Wink

За бибероните - аз съм с Авент-ски и сме на две дупки от 2-рия месец, даже вече мисля да минавам на 3.

SheIsInLove, явно миналото поколение са така - те са друсали и са навличали и продължават да го правят. Моята свекърва се справя чудесно, но и тя лекичко ми дава акъл: "Детето да не настине?", "Ама няма ли да го захранвате вече?". На моята майка явно съм й взела страха и не се меси, но отива в другата крайност: не смее нищо да не направи, да не би да й се скарам!  ooooh! Абе, какво да ги правиш!  Simple Smile

А сълзички Ема има отдавна - поне от месец!

# 370
Момичета,имам чувството,че на Йоанка и подкарват двете долни зъбчета.Не съм сигурна,но от няколко дни си смуче постоянно долната устна,иска да слага всичко в устата и да го дъвче.Много се лигави от седмица и нещо и е побелял венецът отдолу,като две точици и са твърди.Плюс това е много кисела тези дни и само плачи и незнам.Малко е раничко ,като че ли ,но това е индивидуално доколкото знам при децата и е наследствен белег.На мен са ми изкарали в края на пети месец,а са почнали около месец и половина преди това,така че може и да е това.Исках да споделя,да видя при вас кака е.

# 371
Здравейте! Страхотни снимки на страхотно хубави мами и бебета! Близначкова, ти раждала ли си бе жена и то две??? Изглеждаш прекрасно, както и всички други момичета.
Бискай, честита ти първокласничка!
Гъди, и на Ицко се поти главичката, особено ако е гушнат в мен.
Лапането на ръчичките сме го обсъждали. Явно е типично за възрастта предпочитанието им пред залъгалката.
С удоволствие предоставям грижите за Ицко на майка ми и баща ми за 2-3 часа, за да изляза с приятели или да си свърша някоя работа. Нямам нищо против и позволявам на близките ми хора, приятели, колеги /които също са ми и приятели/ да му се радват и гушкат. А Ицко обича да е сред хора и да му говорят, а той да раздава усмивки. Но в крайна сметка всеки сам решава как да отглежда и възпитава детето си.
На работа твърдо съм решила да се върна като Ицко стане на 1г. и то не само по финансови причини.

# 372
biskai честита първокласничка с лекота да изкарва шестици Simple Smile Много мило ми стана от разказа ти

Замислих се колко ли бързо ще дойде деня и нашите малчугани да тръгнат на училище. 3-те месеца от раждането минаха толкова бързо, не ги усетих въобще.

Тео също се поти когато яде, или пък ако е много активен.

И той лапа ръцете, а от няколко дни все по-лесно хваща разни предмети и ги пъха и тях в устата.

Относно работата - избягвам да го мисля. Може би ще се стремя да се разберас шефа ми за някакъв среден вариант. Първоначално на половин работен ден, или работа от вкъщи ... незнам не ми се мисли направо. Толкова мъничък ми се струва е ще бъде на годинка, а пък в интерес на истината вече ми се работи.

На 9 септември бяхме кумове и оставихме да го гледа бъдещата кръсница на Тео за час. Оставяме го без угризения и на двете баби. Разбира се на мен ми е по-спокойно когато е с майка ми. Все пак и ние с таткото сме хора и имаме нужда от 1-2 часа 2-3 пъти месечно за нас двамата. В Банско си бяхме сами с детето, но дори и там, ако можеше, щяхме да вземем баба или дядо за помощ, но нямаше как.

А сегба малко снимки от нас:

Бяхме кумове -
Малко от Банско

# 373
  • София
здравейте и от мен!
Ние днес бяхме на консултация, въпреки цял месец стачка, Марти пак е качил 1 килограм и 4 см е порастнал. Simple Smile Това, което направо ме вбеси е, че педиатърката без да ме попита му забели главичката. Направо откачих, утре ще го водя на уролог да си каже мнението, защото аз не искам да пипам и се надявам фимозата да се възстанови. Crossing Arms

# 374
ГЪди , разсъжденията ни съвпадат по отношение на гледането на бебчо  Peace

Сомебоди , единствено бибероните се сменят , за шишета не съм чувала .  Peace

Петя , много неприятно това с педито , как без да те пита го направи  Confused

mgamisheva снимките с фрага са уникални , пу пу  Heart Eyes

Аз също смятам да се върна на работа след годинката , за да осигурим финансово спокойствие на нас и бебчо . Е имам и баби насреща , затова съм спокойна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт