ЮНСКОТО дете радва мама от сърце! Тема № 91

• 22 290
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Гъди, в събота мисля да отскочим до Овиезе, там има доста неща и не са супер скъпи. Не ми се дават много пари за неща, които ще носи 2-3 месеца, за по-нататък да. Иска ми се гащеризончета ако има дебелички, бодита с дълъг ръкав и няколко целички за вкъщи и сън. Иначе има много хубав суичър и дебеличък, но май и чорапогащници не е лошо да се купят, че като се разнасяме без количка, краката трябва да са добре обути. Ние ще ходим преди обяд и може да се видим заедно да пазаруваме. Simple Smile

# 76
kattteto аз го обличам бебчо така както съм облечена и аз самата , само че с една малка идея повече Wink Примерно онзи ден като се захлади беше с боди с дълго ръкавче + анцуг и декоративни буйки , а на количката слагам покривалото което е против вятър на бебешкия кош  Peace Не го навличам много защото в количката е топличко и той даже се изпоти в случая  Tired

# 77
Здравейте!

Фениксче, представих си те в метрото!

Гъди, много му отива вашето легло  Peace Страхотен цар е!

Водихме днес и бебо на лекаря - засега е само с хрема и яко физиологичен разтвор в нослето. Дано се размине с нещо повече, че батко му чак на 1г6мес. за първи път изкара нещо за лекарство.

Момичета, реших, че ще захраня и този бебо на 6 мес. Peace
Навремето толкова четох и бих искала да дам същото и на втория бебо. А и в никакъв случай не бих искала да го отбивам по мое желание по-рано...

Snowwhite, моля пиши ми на лични за facebook, имам регистрация и поисках да се присъединя, но нещо май не съм доизкусурила...Мисля, че Петя има право за болките в стъпалата.......но по-добре и лекар да каже.

Книжки и аз чета, рецитирам, пея песнички Simple Smile Имам едни от най-хубавите у дома и мои любими.

Кате, благодаря ти за инфото за крема за колена, ще се опитам да го открия в аптеките тук. Не ми е удобно да те ангажирам.

Петя, ти в какво ще го водиш навън Марти? А Габи какво обича да хапва?

Аз днес използвах две супер неща от големия - една ватирана "торба" с качулка и ръкави за студено време /за количката/ и спалното чувалче на Стояни, средно дебело, без ръкави /тези с ръкави ми се струват неудобни/. Сега ме чака за гладене още една камара дрешки от големия Wink

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 22:52 от ayas

# 78
Момичета, бебетата до кога трябва да са в пълно легнало положение? - в количка ....
бях попитала маалко по - рано...

# 79
За болките в стъпалата - до скоро имах по същия начин като snowwhite. Може би 3 месеца и половина след раждането. Страшна болка като ставам сутрин и стъпвам. Но отшумя и изчезна. Сега остана само болката в опашната кост, но и тя е доста по-слаба от преди.

Аяс, стискам палци бебо да е добре и всичко да мине с физиолог. р-р. Не ме притесняваш за мазилото, ако не го намериш в Сф, насреща съм!

Гъди, много е сладък Боянчо Simple Smile Страхотен! Ние още не сме слагали малките да спят при нас, Мишо се страхува да не им направим нещо, а на мен така ми се иска да се гушкаме! Всъщност пробвала съм да заспивам с тях на спалнята през деня, но не им хареса. Предпочитат дивана през деня и креватчетата си през нощта.

Мона,  нашите отдавна не са в напълно легнало положение, има лека чупка и са като в столчета за кола. Така могат да гледат навън, а това е едно от любимите им занимания. Започнах да ги слагам така на ок. 2 месеца и половина.

Днес четох една арабска приказка на Сави и тя ме слушаше мноого внимателно като накрая заспа Simple Smile Иначе и аз обичам онези приказки на Пушкин и ще трябва да издиря книжката при нашите Simple Smile

# 80
Добро утро

Ние тръгваме по задачи рано сутринта.

Да се оплача, пък вие моля дайте мнение какво беше това чудо снощи. Като тръгнахме да си лягаме към 9.30, Стефан започна да плаче - ама се дере все едно го колят. Беше му време за ядене, но не искаше да засуче въобще, напротив - почваше още по жално да плаче. Късаше ми се сърцето...Съблекох го гол, и мен също, загасих лампите угасих всички шумове, т.к. реших че е някакво проявление на кърмаческа стачка. Горкото плака сигурно 30-40 мин. ПОсле накрая уморено засука, и се нахрани. Спа до мен гол, кожа в кожа, яде 2 пъти през нощта без проблем и сега сутринта също... Но все гол - кожа в кожа. Дали беше кърмаческа стачка, или просто много нови неща му са се насъбрали и е имал нужда да си пореве? Ох, не знам - това за пръв път му се случва на моето кротко и лъчезарно детенце! Дано да е и за последен, но приемам всякакви съвети и мнения, защо така стана, и какво да правя ако се повтори.

И да си призная - добре че нямам шишета, че ако имах, сигурно щях да се изцедя и да опитам от шише, а знам, че това е най-лесния път за отбиване - по време на кърмаческа стачка, да се почне с шише...

Приятен ден - ние отиваме пак към Борово (там ходим на зъболекар) и ше ходим после към Джъмбо - та ако някой ме види, с червена количка Чиполино съм, да свирка  Laughing

# 81
Добро утро , мами   bouquet
KaterinkaM , благодаря ти Simple Smile
snowwhite, ние всяка вечер сме така... толкова е изморен и му се спи, че не се сеща да заспи и реве. Преди 2 вечери по време на масажа (а той много го обича) започна да пищи.. Но не знам , при вас щом не се е случвало..  Rolling Eyes

# 82
Добро утор,
Стелиян пак се е запекъл нещо Sad От 4:30 като се почна едно зверско напъване. То не беше ритане, отвиване и събуване на чорапите. Сигурно час го завивах и му обувах 3 пъти чорапите. В крайна сметка го оставих бос и го завих с моята завивка, която е по-тежка и по-плътна. Както и да е поспахме още един час. Той сега отново спи след като се нахрани, ама аз не мога Sad
snowwhite, напоследък и Стелиян три-четири пъти ми е правил този номер. Реве като заклан, очевидно е гладен, но не иска да засуче, а когато започна да настоявам започва още повече да плаче. Оправя ме се с друскане на леглото вертикално. Така след известно време успява и да засуче, ама поне минута след като е почнал да суче трябва да продължа да се друсам. Малко се страхувах да не се задави по този начин, ама не го е правил. Иначе представям си каква смешна гледка сме отстрани, ама нали детето трябва да яде.
Откакто захладня го обличам с боди с къс ръкав отдолу и по-плътен гащеризон отгоре. Като излезем днес живот и здраве ще го завия с по-плътна пелена, която е като одеалце.
Аз вчера му взех храносмилателен чай на ХИП. За над два месеца е. Много се надявам да ни помогне да се изходим по-лесно и бързо Praynig
Абе сега като чета за уголемяването на стъпалата направих връзката защо едни боти с които излязах оня ден ми стягаха ужасно и то на пръстите. Така или иначе имам нужда от зимни обувки, че миналата зима не съм си купувала нищо подобно.

# 83
  • София
Добро утро!

snowwhiteами ние сме така от един месец. Rolling Eyes Ако не е сънен изобщо не се храни нормално, само се дърпа, върти главата и реве, а вечер най-редовно заспива гладен. Предполагам и затова се буди да яде нощем през два часа и най-дългата му пауза е 4 часа, а на морето беше 7-8 часа. Изобщо не се изкушавам от шишетата, ако се поддавах толкова лесно на всеки препъни камък, Габи щеше много рано да е отбита(а тогава нямах толкова информация за нещата). Просто са много впечатлителни в момента, но това отминава.

ayasами марти го облякох вчера с дънки, чорапи и обувки, боди с дълъг ръкав и памучен суичър. За отгоре не се притеснявам, защото е с кенгуро, но на краката му е студено според мен и ми се иска или о-дебел панталон или чорапогащник да има. Thinking Тия дни ще трябва да ходя да търся плат за слинг-шал. Със слинга с халки не се справих, но с този трябва да успея. Като не иска в количка, така поне да се излиза навън.
За ядененто на Габи, яде най-много хляб  Simple Smile, сега с тая хлебопекарна поне знам, какво яде. Wink Яде салам, кебапче, кюфте, понякога пилешка пържола, риба, но само филе от сьомга(то и ние само това ядем, де), пържени или печени картофи, понякога по малко ориз. Зеленчуци никакви, освен на супа(тиквички, картофи, грах и по малко морков), но задължително супата трябва да е пасирана. От плодовете много рядко изяжда няколко хапки ябълка, банан или диня. Естествено много обича домашни тортички, кифлички, кремчета и майка и редовно прави такива неща.  Grinning

Стискам палци бебчо да се оправи бързо. Да ти кажа и аз гледам да дам същото на това бебе като на Габи, за дългото кърмене съм на същото мнение- най-добрия имуномодулатор  Peace.

Mona balona аз лично не смея да сложа коша за след 6 месечна възраст. Чупката на най-легналото положение е като на столчето за кола, но без възглавничката, която е за най-ранна възраст. Определено се получава дупка в кръста, която не трябва да я има, не ми се рискува още. Габи я сложих на 4,5 и педиатърката тогава я видя във въпросния кош и разреши. За сега ще карам с кенгуро и слинг.

ivi, защо не започнеш Биогайа? Аз съм много доволна.  Peace

# 84
Добро утро.

Много набързо се включвам, защото се оправям да излизаме, но ми се стори важно да го напиша. Прочетох оригиналния текст на руски за майчината хипноза и там пише, че първоначално се четат мислено фразите, за да се запознае майката с тях, а след това - на глас. И докато ги казваме, трябва да държим ръчичката на бебето или да го галим по главичката.

Ето го и оригиналният текст:
Итак, базовая программа, полезная любому, в том числе и здоровому, ребенку состоит из 4 блоков тщательно подобранных фраз и выражений, которые вы должны выучить и каждый вечер говорить своему спящему крохе. Подойдите к малышу, убедитесь, что он спит. Притроньтесь к его руке или головке и произносите (сначала мысленно, затем вслух) фразу за фразой, со всей силой материнского убеждения посылая крохе флюиды любви.

А ето и линка, ако някоя от вас иска да прочете целия материал на руски:
http://asu.mich.ru/MP/m28.htm

Чао засега. По-късно ще се включа по другите въпроси, евентуално  Crazy  Отивам да си купя още едни обувки  Peace

Сетих се да напиша, че онзи ден, като сме обсъждали пелените, съм сбъркала модела на Памперс, който ползваме. Та всъщност ползваме Pampers Premium Care, който в момента го рекламират по телевизията. Ако още се чудите на коя марка да се спрете, силно ги препоръчвам. Боян пие чай като за световно и пишка нон-стоп, по цяла нощ не му сменям памперса и на сутринта дрешките му са сухи като на агънце. А с Кан бебето сутрин понякога се будеше мокър  Rolling Eyes  Памперсът е и много мек и еластичен. С една дума - досега не съм попадала на по-добър, а пробвахме няколко марки. И са немски.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 09:13 от Gydelichkova

# 85
Добро утро!

snowwhite и ние сме така от няколко дни,даже понякога само като го сложа хоризонтално започва да се дере,
но аз първо се опитвам да го успокоя малко и после го слагам пак като преди това стискам малко гърдата за да тръгне мляко
и тогава захапва

Иначе тази нощ се хранихме в 4:30 и после в 8 часа и сега спинка сладко Heart Eyes

Обувките и аз забелязах че леко ми стискат

Гъди   bouquet за труда да намериш текста
Боян е като малък принц на спалнята ви

Mona balona и аз не смея да го сложа в летния вариант на количката,въпреки че иска да гледа
в къщи съм му повдигнала леко шезлонга,че иначе не иска да лежи-не мисля че е проблем защото няма чупка,но нека по опитните мами да кажат Peace

Забравих да кажа ч и мен много ме болят ходилата,също коленете и горе таза понякога доста трудно се раздвижвам,но аз го свързвам с липса на калции и трябва да взема някакви мерки

ето как е повдигнат шезлонга

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 09:32 от Fresh_

# 86
Добро утро

Четох поста на Гъди за дрешките и хиполенд и искам да изкажа възмущение, че там няма почти никакви дрешки!!! пълно е с играчки обаче  Laughing

snowwhite може да е от смяната на обстановката изобщо, децата са чувствителни повече от възрастните..така мисля

за хоризонталното положение - ами аз като гледам Калоян постоянно се набира да сяда, всички сме шашнати у нас - като му подадем ръчичики и той като гимнастик се набира...ние повдигаме шазлонга вече(2 М. и 18 дни сме) стига е зяпал таван, да види света различно, но в количката не смея още, мисля че поне след 4-ти месец трябва!!

Като заговорихте за болежки да споделя за моите от бремеността - дясната китка ми е като схваната и движа ръката д болка - ходих на ортопед с бебчо заедно и ми каза че това било запушване на някви каналчета към палеца и се случвало при бременни! има ли майчета с такъв проблем??

# 87
Fresh_ , колко важно изследва наоколо , Simple Smile сладур ! И ние имаме същият шезлонг , даже и цвета... Аз слагам две или една декоративни възглавнички под шезлонга, не го чупя в кръста  Grinning Така си е повдигнат и си гледа , а и съм му накачила сума ти играчки с ококорени очи и той много им гука Simple Smile

# 88
 sharky  и на мен така ми беше станала китката при предишната бременност- още 2-3 мес. преди да родя, оправи се от само себе си известно време след раждането.
Вчера купихме яке на бебка дебеличко плюшено, а за Хиполенд и аз се възмущавам че почти няма дрешки, а само играчки и то от скъпи по-скъпи. Но за мое учудване точно в Хипото пък оня ден харесах един космонавт-за 31 лв. и ако има по-големи р-ри смятам да й купя, беше много сладки цветове.

# 89
Днес е 09 09 09. Много народ ще се изпожени, предполагам и много секцива ще има Simple Smile

Желая на всички нас късмет и доброта!

В Хиполенд наистина рядко има сносни дрешки и са скъпи, а понякога са големи боклуци. Аз за това се учудих в началото на Гъделичкова какво беше харесала там Wink

Ние отдавна се наслаждаваме на гледка от шезлонг. Даже си мисля за количката да махам бебе порта и да си останем на оригинална количка с леко повдигане, защото намаляваме часовете за спане и порта ни отесня  Embarassed (макар да нямаме шест килограма, ни е тесен, та ако бяхме по-тежки, не ми се мисли...) Тук поста е за Somebody и Di, защото купих Hauck Chicago. Да знаят и другите майки, че е тясна!

Greenlife, вие защо повръщате? Ние от вчера смесваме Friso с FrisoVam и може да се каже, че има напредък. Педиатрите в Шейново са го хранили с такова, но никой не си направи труда да ме предупреди още в началото. Познах го по гранулите в шишето и то чак сега. Бебо повръща почти всичко, което яде и става голяма мацаница. А сега, в студеното, не знам как ще се оправяме. FrisoVam е по-гъст и по-малко повръща от него, но пък ще го запече. Ще пробвам и аз чая, може и биогайя пак да започна... Кърмата обаче няма как да я сгъстя  newsm78.

Има вече есенни дрешки по магазините. Гъделичкова, точно в Редута се отбих вчера, от където си взела грейката. Дънки много имаше и панталонче, ама 35лв, ееееееееееееее няма да я бъде. После минах при един по към нас се пада, под хотел Триада, там взех джинси подплътени за 15лв, много хубави. Има и щанд с носени дрешки, които са много по-евтини, а са качествени. Доволна съм от една марка Mamas and Papas. Техни дрешки имам от Англия, няма такова трико и такива шевове, копчетата не мърдат!

Моите крака са си същите, само по-разлати Simple Smile заради чехлите. А през цялата бременност носих ортопедични чехли, не ми пукаше, че не съм модерна, важното е да са ми удобни.

EMKA83, добре дошла!

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 10:43 от gmarinova

Общи условия

Активация на акаунт