ЮНСКОТО дете радва мама от сърце! Тема № 91

• 22 284
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
Момичета вече втори ден температурата не спада, принудих се и ходих до доки
изписа ми антибиотик, че съм с налепи по гърлото, някакъв Биопарокс дето се впръсква в гърлото, че друго не ставало за кърмачки.
Благодаря ве на всички за милите благопожелания.
Пете как сте вие?
Кате честити 4месеца на принцесите много ми приличат на Антоан, незнам защо.

Памперси ползвах и на Памперс и на Пуфис и на Хъджис честно казано никои не ми харесват
като не е акал цял ден всичките ми излиза акото на гърба му.Иначе досега не ми се е изривал и даже и с крем не мажа защото няма нужда след като му е здрава кожичката.

Диета почнах ето тази
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=425676.0
всичко си включва и не лишавам детето си и организма си от нищо.
Велото също почнах да го карам по 10-12км на ден.

Сноууайт, анжелина честити християнчета ние май ще го кръстим на около 1годинка и аз незнам защо.

# 61
Eeeх, че сладък този Юли!!! Да му изпапкам дупата! Simple Smile

Купихме Памперс, да видим как ще е Simple Smile

Моят голям крак вече е гигантски. Винаги съм имала комплекси, че нося 39 (сестра ми и майка ми са с 37, а баба ми - 35-36) и като малка все ми казваха, че имам крака като една братовчедка (а тя не ми беше пример за подражание... Голяма възпитателна грешка на майка ми, но нейсе!). Давам си сметка, че съм порастнала генерално от 2-те години волейбол Та за малко да окуцея, защото с пилешкия си акъл все се напъхвах в малки обувки и ботуши. И успявах да нося 37-38. . Резултатът - врастнал нокът години наред (оправи се като преодолях комплекса си) и болки в стъпалата. Към днешна дата и след раждането съм с номер 40. Сега не ми пука за размера, но наистина е трудно да се намерят хубави дамски обувки с този номер Simple Smile

На мен вече ми е трудно да се ориентирам в албумите ни в snimka.bg, нали промениха нещо и с толкова много албуми, не ми е много подредено. Затова предпочитам ФБ.

Нели, дай да го видя Антоан Simple Smile Опитах се да вляза в албума ти, но ми иска парола

Нашето кръщене също ще е около годинка. Много се плаша да организирам нещо в момента, като знам, че грам време не ми остава, а и Мишо трудно ще съдейства. Но напролет ще юркам родата да организира кръщене в Стара Загора.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 15:15 от KaterinkaM

# 62
Кате, Аяс - вие се оплаквахте от болки в колената. Все забравям да ви питам, ама сега се сещам - мен ме болят стъпалата - от както бях бременна последните месеци, и не отшумява. Нощем и сутрин като стана, ми трябват 5-10 мин да си "стъпя" на краката...Това също ли е от липса на калций? Същото с пръстите на ръцете  Thinking Чудя се какво да правя, ама нали не е болка за умиране, все отлагам да взема някакви мерки...

Иначе най-после у нас е спокойствие. Като дойдохме бяхме като в дядовата ръкавичка - в тристаен апартамент, ние, родителите, сестра ми. Много се радвам, че всички се събрахме, т.к. и сестра ми не живее в България, а нашите по-голяма част от времето си прекарват на село, където имат къща. Обаче си е стрес и за мен и за бебочко...Днес сестра ми си тръгна  Sad, нашите си заминаха за село, мъжът ми отиде да ги закара, и сега сме си вкъщи със Стефан и аз..Кееф - тишина, спокойствие, и аз както виждате усилено форумствам  Embarassed  Mr. Green Но ще взема да оправя, че не се живее от куфари.

А ми е толкова мило, намерих си стари детски книжки, които мама е запазила - снощи четох на Стефан Приказка за цар Салтан от Пушкин - много му харесва, предполагам защото е римувана. Спомям си колко много обичах тази книжка като малка, т/к. е с много красиви илюстрации и приказките са много хубави. Много е съдрана, но съм решила да я подвържа и да си я взема. Ще се запася с детски книжки на български, т.к. имам амбицията Стефан да знае български, а за това си трябва усилие от моя страна. Въобще с него се връщам към моето детство, и преоткривам спомени, за които не се бях сещала отдавна...Много е мило!

Кажете за срещичка де  Laughing Ще ви подпитвам аз всеки път като се включа!

# 63
и аз съм спазвала този режим, който пусна anelia_zlatanova наистина има ефект и то траен! само че е нужно време за да се приготвят ястията, но сме решили цялото семейство да почваме от другия месец. Ани кърмиш ли? ако да - Ще ми дадеш инфо дали се отразява на кърмата

# 64
Момичета, бебетата до кога трябва да са в пълно легнало положение? - в количка

За котетата - когато Кайо е на шезлонга, котенцето стои до него ...от време на време идва да го души, но е кротка... В началото само седеше пред врата на спалнята и мяукаше , ако Калоян плаче...и все дебнеше да влезе и да се скрие под леглото ..Сега не й е толкова интересно  Party

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 16:18 от Mona-balona

# 65
Здравейте и от нас.

Snowwhite, аз също см така съсъ стъпалата от раждането - петите най-вече ме болят. И се чудех на какъв лекар да ходя. И пръстите на ръцете и краката - същата картинка. Ей, аз мислех, че само аз съм така от многото кила, които още не съм свалила. Гледа ме обаче спец по килограми и хранене след раждане и се оказа, че освен мазнините имам поне 10 кг вода, която задържам. Гадно! Сега трябва да пия още повече вода, а аз хич не пия! Като камилите съм Crossing Arms

Кате - за номера на обувките - и аз съм един номер напред - 41 !!! То за 40 обувки няма - а сега трябва явно от мъжкия щанд да си търся. Вчера си пробвах ботушите от миналата година - с тънък чорап ми стават - но едвам ги закопчавам на прасеца - там е водата. #2gunfire

Ема още не се може да се обръща. Надявам се скоро да я науча.

За приказките: И аз накарах наште да изровят от мазето моите приказки от едно време и сега си имам един понамирисващ на мухъл куфар на балкона - все пак са минали 30 години  Mr. Green ама ми стана едно мило. Ще направя ревизия и ще запазя част от тях за Ема.

За памперси - ползвам Памперс от самото начало и само един път беше поизлязло малко пиш на гръбчето. Нямам никакви забележки засега. А може би съм талант памперсослагач.  Blush  Даже започнах Памперс Премиум Кеър, че са с памук и са по-мекички.

# 66
  sharky 81 точно това търсех подходяща диета за кърмачки,
изчетох доста по този въпрос и установих, че този режим са го спазвали най-много кърмачки
получих уверение от една съфорумка, че е кърмила до година и 5месеца и е била изцяло на този режим.

# 67
  • София
nana, anelia, благодаря ви, май се разминахме за сега. На Марти давах няколко пъти и вчера и днес Осцилококцинум, а аз започнах три пъти по 10-12 капки Цитросепт. В тази връзка, много съм доволна от него. Докато бях бременна ме пресече на няколко пъти.
По обяд излезнахме за 40 минути, че Марти май свикна сутрин да поспива навън, но няма подходящи дрехи и трябва да пазарувам. Лошо ми става от цените, но като не стои в количка трябва да е добре облечен, а бих излизала в такова време.
за болките в стъпалата, момичета, да не би да сте дюстабан? Особено през бременността с повечето килограми, се отразява и се изменя центъра на тежестта.

# 68
Момичета, които кърмите и правите 90-дневната диета, прочетете линка, който ви давам. Аз се бях засилила също да я спазвам, но ме спря : http://docs.google.com/Doc?id=d3wjr9f_3cgdhthj

# 69
Книжки от детството ми и аз намерих в Люлин. Отделно, накупх и сумати на Боян. Но ми прави впечатление, че повечето от сегашните изобщо не са красиви и почти нямат илюстрации, освен ако не са някое луксозно издание. Печатат ги на една гадна хартия. А книжките ми от едно време са пълни с картинки и ми е кеф дори само да го разглеждам.

Много обичам да чета приказки и детски историйки. Боян със сигурност няма да се оплаква от липса на забавления в това отношение  smile3529  Любимият ми детски роман е "Хвърчащата класна стая"  на Ерих Кестнер.

Петя, намери ли някъде хубави дрешки за момченца за студено време? Оказа се, че и аз почти нямам такива. Онзи ден ходихме до Хиполенд, но имаше много грозни дрехи и нищо не взех. Иначе за момиченца имаше много сладки облекла. Дискриминация  newsm11 

# 70
Петя - абсолютно си права! Не баш дюстабан, но бая плоски стъпала! Много е гадно! Трябва да си купя някакви ортопедични патъци!  Rolling Eyes

Гъди, и на мен това ми е най-любимата от Ерих Кестнер!!!  Heart Eyes А чела ли си му "Малкият мъж" и "Малкият мъж и малката мис"! И те са ми любими, но не мога да си ги намеря!  newsm78

# 71
Ние пак цял ден миткахме-май само градушка би ни спряла Mr. Green
Возих близнаците в метрото и съм много доволна,има асансьори за инвалиди и майки с колички,в които близнашката количка се събира перфектно Grinning
 Катеринка,и моят крак е голям-също съм номер 40.Преди Ясен бях 38-39 Twisted Evil
За захранването-чак сега смогнах да попрочета написаното от Аяс
Мадам,че то Стояни яде повече от Ясен Wink
И Яс като Габи на Петя не иска сурови плодове и зеленчуци(но пресни сокове харесва)-
отдавам го на захранването с готови пюрета,на които вкусът няма нищо общо с истинския , пресен суров плод/зеленчук,да не говорим,че в повечето плодови има и захар ooooh!
Яско исках да го захраня педагогически,но така се стекоха обстоятелствата,че беше захранен с готови пюрета.Доста съжалявам за това и ще направя всичко възможно да захраня близнаците по-нормално.
Още далеч преди да имам свои деца винаги ми е била много странна и нелогична картинката на майка,която бута на детето някаква храна с лъжичка,то не иска,но тя го залъгва и измисля какви ли не дяволии,само и само да надделее.
След раждането на Яс открих,че има и друг начин-педагогическото захранване,и за мен,според моят светоглед и моето усещане за нещата  той е единственият правилен начин за захранване.
Ако някой е чел статии от Лидия Ковачева за храненето на децата и за храннето въобще-това в по-общи линии съвпада с моето виждане.
(Не че го спазавм стриктно-тук си говорим за чиста теория,нали)

# 72
Честити християнчета на Snowwhite и Anjeelina!
Петя, и аз винаги имам Цитросепт у дома и го ползвам за "пресичане", включително и 2-3  пъти като бременна. А преди няколко седмици се украсих с отвратителен херпес на ъгъла на устната - голяма гадост беше! Хем грозно, хем боли, хем през цялото време се страхувах да не заразя Алекс.  Sick Отново Цитросепта се притече на помощ и успях да го изгоря, без да е направил по-големи поразии.
А за Huggies от Кауфланд (големите пакети на промоция) - точно тях имах предвид, че НЕ стават и дори само от пишкане стоят като мокри от външната страна, отделно са от някаква по-твърда и груба материя.
Да се отчета - днес бяхме на консултация. Алекс е 6400гр и 62см. Педиатърката каза, че всичко е в норма, хареса му кожата (педполагала, че мога да и го заведа обринат или подсечен, защото е по-русичък и светличък) и му взех направление за ортопед. А аз леко се притесних, че този месец е качил само 700гр. (на фона на предишните 1300 и 1100), но тя ме успоки, че си е съвсем наред, че е много стегнато и жилаво дете и изразходва много енергия. Каза за всеки случай да следя дали му стига кърмата ми, да си взема лактогенен чай, да хапвам повече и т.н. Биха му и втория Пентаксим. А той, душицата, снощи и днес е като кисела краставичка. Снощи се буди 3-4 пъти и се унасяше само на гъдрата ми и/или гушнат, днес - същата работа! Хем му се спи, та 2 не вижда, хем като го дръпна от гърдата или го отлепя от рамото си и на секундата се ококорва и разплаква ... Естесвено, и на мен страшно ми се спи, дано тази вечер си се върне пак в ритъм и се поуспокои (не знам - дали от смяната на времето, или затова, че вчера го похвалих колко кротичък беше и как добре си спа по хладното ...)

# 73
aveili< имам някакви спомени, че съм ги чела, но явно е било отдавна, защото нищо не си спомням. На мен другият любим ми е "Антон и Точица"  Wink

Аморе, аз в момента съм с около 10-на много мънички херпесчета (казвам им "гнездо"), под долната устна  Sick  #Crazy  100 пъти се мазах с едно мазило и най-накрая започнаха да завяхват. Много ме е страх да не ги предам на малкия и гледам да не го целувам много-много  smile3518

Вижте го моя мушморок какъв е цар, като спи на спалнята  smile3521:

# 74
Здравейте и от нас

За тези памперси на Хъджис чак сега си обясних защо една приятелка и се подсече много лошо детето от тях.Ние мислехме че е от жегата и понеже са по- дебели но явно не е така.Кой знае какви химикали има в тях  #2gunfireАз изпробвах много видове, но най- накрая се спрях на Памперс и си мисля че те са най- добри.Дори само че са им еластични ушичките си е голямо предимство.

За номерата на обувките, май и мойте са пораснали и то особенно единия и много ме е яд.Вчера си купих маратонки и от бързане пробвах само левия, после като ги пробвах в нас и видях че доста ми стиска десния а на левия ми хлопа.Знам че по принцип има разлика между двата крака, ама чак пък такава не е била. Thinking

Искам да ви питам как обличате бебоците в това време като ги извеждате?

Общи условия

Активация на акаунт