ЮНСКОТО дете радва мама от сърце! Тема № 91

• 22 274
  • 730
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, чета ви почти постоянно, но не пиша. При нас всичко е наред, колики според мен имаше 2 дни, тъй като започнах Инфакол, така че това ми се размина. Не мога да мръдна настрана от нея, започва да хленчи, това взе да ме изморява. С кърменето не се справих, не ми стига и кърмата, а тя не си даваше зор да суче след пробата на биберона в родилното, бяха едни истерии и аз не издържах психически да я принуждавам да засуква. Въпреки всичко успявам да изцедя кърма за 3 хранения. /тя е на 6 хранения, вечер след 22ч яде в 7ч/
Искам мнението ви по 2 въпроса
 - виждам, че някои от вас са сложили лентички, че са на диета, може ли да споделите какъв режим спазвате, така че да не ви пречи на произовдството на  кърмата, както и на качеството й
 - шезлонга взе да й омръзва и искам да ме посъветвате вие каква активна гимнастика сте купили за вашите слънца, избор много...но нещо не мога да се спра на конкретен модел.

# 46
s3m_ хубав въпрос си повдигнала за диетите, и аз мислех да питам майчетата на диета, които кърмят какъв точно режим спазват, не пречи ли на производството на кърма??

# 47
Катеринка, аз досега съм ползвала само Huggies. В Кауфланд по едно време имаше Huggies по 20лв. пакета и бяха доста по-различни от "истинските". Да не би да си попаднала на тях? А иначе тук, в Хасково намерих Huggies Midi тройка - 23лв. за 80бр. и съм много доволна както от цената,  така и от качеството им!

# 48
Някой да е пазарувал от този сайт?
http://bebcho.bg/bg/sorted.php?cat=25&subcat=49

# 49
Здравейте

Кате честито 4-месечие на твоите куклички,вие вече сте големи    bouquet

ползвам само пелени на Памперс,но като гледам вие ги сменяте,а моята педиатърка ми каза да не сменям че може да се обрине бебчо

anjeelina ,snowwhite Честити ви християнчета,да са ви живи и здрави

gloria83 и Георги понякога спи доста неспокойно нощем дере се протяга се пъшка,но аз не го закачам понякога само го обръщам на другата страна и той си заспива

Иначе тази нощ сме се хранили през 2 часа #Crazy с изключение на паузата от 8:30 до 3 това до сега не се беше случвало
дано да е било само за 1 нощ и да не се повтаря ,иначе си яде само по веднъж на нощ към 3:30-4,но и от два дни е доста неспокоен плаче без причина и непрекъснато иска да яде предлагам му първо вода но не иска иска си мляко

За диетите аз не спазвам никакъв режим ям си добре в смисъл не се тъпча,но не се и ограничавам за да имам кърма,
защото преди време започнах да се ограничавам и за малко да ми спре а аз не вярвах че като не ям няма да имам и кърма
Не ям само боб,леща,грах, зеле ,яйца и шоколад,защото от тях Жорко има много колики

# 50
За диетите - аз и преди съм споделяла, че ям само плодове и млечни продукти, пия страшно много вода и това е. Не стоя гладна в никакъв случай. Например днешното ми меню досега е следното - закуска в 9.30 - две праскови с кисело мляко, обяд - половин пъпеш със сирене, 1 чепка грозде и 3 сливи (много обичам сливи, и нашите са донесли 1 кофа, ама ме е страх да ги нападна всички, че да не се отрази на бебчо). Кърмата ми не е намалявала, доколкото съм чела за количеството е по-важно приема на течности, отколкото да се тъпча. Но може при всеки да е различно.
Аз съм и вегетарианка, и по принцип ям предимно плодове, зеленчуци и млечни. Мериха ми хемоглобина преди 2 седмици - пушка е  Laughing. Бебчо наддава нормално, така че продължавам с моята "диета", която е всъщност нормалния ми наин на хранене. Единственото, което се ограничавам в момента, са готвените ястия, т.к. по принцип са по-калорични от суровите плодове и зеленчуци, и някои мои л'бими сирена (камембер, и т.н.). И много разходки, фитнес, упражнения...Имам още 3 кг да сваля до предишните ми 45кг, но вече си ходя с дънките от преди бремеността. И пак да кажа - не съм от хората, които лесно поддържат фигура, напротив - усилия си полагам.

# 51
Здравейте и аз да се запиша за юнските бебета.Моята бебка се роди на 02.06.09 3120кг.и 49см ние сме от Бургас.Ще следя темата

# 52
Стелиян и той не може да се обърне от гръб по корем без чужда помощ. Дупето още му тежи и е необходимо леко побутване по въпросната част за да се получи работата. Иначе другото си го обръща самостоятелно. Аз обаче не настоявам за тези упражнения  тъй като също прочетох че ни е рано. Той си се упражнява самоинициативно. След като се е събудил рядко го намирам в положението в което съм го оставила - или сме диагонално, или хоризонтално, или се пънем да се обърнем, или дори почти сме успели да се завъртим на другата страна на кошарата.
Аз съм много доволна от Памперс и ползвам само от тях.. Миналата седмица направих удар по мое мнение и купих два пакета от 82 бройки (памперс 3) всеки от които струваше 23 лв и някакви стотинки.
До диети още не съм прибягвала, но имам голямо желание  Grinning Само да спра да кърмя ще изкарам няколко дни (колкото успея) на плодове. На мен ми действат най-добре вегетарианските диети. Иначе в момента си се харесвам  Embarassed Наскоро си купих нови дънки които са номер по-малко от тези които носих преди да забременея и всеки който ме види казва че съм станала по-слаба от преди.
Добре дошла на EMKA83 Hug

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 13:45 от ivi_81

# 53
Здравейте! От сутринта се опитвам да чета, но чак сега успях. Моето диване иска постоянно да се занимавам с него. От както сме станали в 7 часа е спал само 30 мин. И аз се чудя вече с какво да го занимавам. Сега лежи гол на повивалника /Гъди, аз моя го слагам на спалнята, за да може да си рита спокойно на него, без да ме е страх, че ще падне/ и аз успявам да пиша.
Маята активна гимнаситка е Фишър прайс - Рейн форест, ама като лежи не нея му е интересно около 10 мин. и после почва да се ядосва на играчките Laughing
Аморе, Катеринка аз пък единствено от Хъджис не съм доволна - бях купила два големи пакета от Кауфланд, но те ми пропускаха - беше все мокър нощем. Сега ползвам Бейби лав - немска марка, купих ги от дрогерия ДМ 100бр за 27 лв. Много, много съм доволна.
Ооооох, после ще довърша
Пак ще пиша с него на ръце . За обръщането - още не го е правил, но аз това упражнение съм го включила в гимнастиката.
Диети не пазя - кърмя все още, а и незнам след като спра дали ще пазя, защото аз съм много лакома и обичам да се храня. А бях много злоядо дете - почти нищо не ядях. Меки колбаси и кренвирши и досега не ям. Луканка проядох чак към 6 клас, а любимия ми сега крем карамел - към 8-ми.
Аяс, Феникс, обичам да чета постовете ви - за мен са образователни, както и постовете на Петя, така че, моля, пишете и споделяйте Hug
Anjeelina, Snowwhite, честити ви християнчета. Snowwhite направо сияеш на снимките, много си хубава.
ПРИКЛЮЧВАМ, ЧЕ иЦКО МНОГО ПЛАЧЕ

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 14:18 от nana7504

# 54
Здравейте и от мен - днес в Пловдив ръми гадно и е мрачно, а се надявах днес поне да не вали.
Кате - и моят Марти, още не може да се обръща от гръб на корем, само от една страна на друга, но и при вас, и при нас и това ще стане.
snowwhite - добре дошла в България и от мен  Hug и честито ви християнче - голям сладур е Стефан на снимките и изглежда много спокоен - явно му е била интересно!
За диетите - не пазя диета, аз не кърмя, но да си призная честно не ми остава много време за хапване и ям, когато бебчо ми позволи, а не се знае кога ще заспи - за нощно време имаме някакъв режим, но през деня спането е, когато той си иска. Иначе почти нищо от предишните дрехи не ми стават, но не мога да разбера защо като съм само 3 кг. повече от преди Thinking. Започнах да си купувам нови дрехи и това е, ако остана така добре - харесвам се така, а ако пак въстановя предишните кг. пак ще влизам в старите дрехи. Днес ходих на нагревки - едвам се наврях в дънките си - трябваше да си глътна корема и ходех като препарирана - явно и това ще си купувам Crazy.

# 55
Ох, заспа най-накрая. Искам и да споделя с майките на момчета, че чета много интересна книжка - Как се възпитават момчета. Автор е Стив Бидълф. Мисля, че авторът е същия, като на книжката, за която спомена Аяс.
Анито, хайде включвай се да разкажеш как мина почивката.
Ди, добре завърнала се. Чакаме морски снимки. Въпреки че мазах Ицко със слънцезащитен крем, и въпреки че беше само под чадър, успя да хване тен и сега е с леко загорели бузки Grinning
Нелка, оздравя ли? Петя, а вие с Марти как сте?

# 56
Гъди и на мен след пръвата бременност и след много качени килограми крака ми стана по-голям с един номер, това е от падането на свода от тежестта, поне тогава така четох. Смених си всичките обувки, няма друг начин. Да те успокоя че след втората не ми порасна Hug

EMKA83 добре дошла  bouquet

Диети пазя и то строги Confused ама няма начин имам да свалям доста килца, и чак сега започнах да свалям.  За спорт нямам време, но мисля другата седмица като пратя Благо на детска да си пооправя графика и да карам поне велото вкъщи.

# 57
  • София
Kate, да кажа само , че и Мони се изрина от Хъгис класик от кауфланд за 20лв пакета. Завечра взех един голям пакет Пуфис от кауфланд и май няма да купувам повече пелени от там
Тези толкова силно миришат на прах за пране, че беба ми се струва червена само като я погледна. На нея обрива не и мина от нищо освен от едно правено мазило , изписано от нашата педи, която е в същия кабинет с Панова, така че предполагам тя изписва тази рецепта. Ако  не може да се срещнем тези дни и да вземем. Някъде на Красно село има аптека в която ги правят, мъжа ми ходи.
Сега и аз неьзнам вече какви памперси да взема. На мен само чико ми харесаха, но пък идват много скъпо. Има само малки пакети и излизат доста 10лв са 22 памперса.
 И мони не се е обръщала още.
Мона, и ние имаме коте. Стои си в трапезарията, не взлиза при бебето. Притеснявам се, че не получава никакво внимание, но аз наистина нямам кога.
Псоле ще дочета, че и за диети взе да става въпрос, а много ме вълнува...
Отиваме на лекар Sad

# 58
Ето ни и нас , дова кофти време ще ни съсипе , Юли не издържа вкъщи и се киселее , дано утре да е по-добре и да излизаме вече . Иначе вчера дъжда не ни спря , та излязохме , ходихме на гости на баба и дяди , тъй като дяди имаше рожден ден  Mr. Green Та така до вечерта ... и се прибираме вкъщи и изненада , бяхме се наводнили ... ужас , цялата спалня беше плувнала във вода , та снощи и днес не сме се спряли . Сега стоим и чакаме да видим дали ламината ще се подуе и изметне  ooooh!

Кате , честита ви четвърта месечинка , ех и ние я наближаваме , ще се почва храненето с лъжички скоро време  Hug За обръщането Кате не се притеснявай , моята племенница се обърна чак на 5 1/2 месеца , но това не е проблем  Peace

Snowwhite , изглеждаш прекрасно , цялата сияеш  Hug

За диетите , аз нямам нужда , възвърнах си формата още като излязох от родилното , как стана този номер незнам  Whistling

За Памперсите , ние от самото начало сме на Памперс и сме много доволни , не сме пробвали други , но не ни се е и налагало  Peace

За заспиването , Юли си заспива сам , има изключения когато е по нервен се намесваме  Peace

За обръщането , Юли се обърна на месец и половина и оттогава не се е обръщал , но от една-две седмици постоянно се пъне да се обръща , много е активен и желание има , но дупата тежи  Mr. Green

Ето ни и нас
Със спортен екип

Как спортуваме

.. и как си отмаряме

# 59
 Grinning Най - накрая ми остана време да влезна във Фейзбуук, да разгледам снимките на всички бебочета - всички са толкова сладки, а бе с една дума бебчовци - ту сладко заспали, ту ококорени с едни такива учудени очи! Качих и снимки на Марти! baby_neutral
За бебешките пелени - ползвах Памперс, но наскоро имаше промоция в Метро на Пуфис по 98бр. в пакет/ние сме още на 2-ка/ - 2 пакета - към 44лв. общо. И от Памперс и Пуфис засега съм доволна. Имам един пакет и на Хъджис - донесоха ни го от Турция, но те повече пропускат.

Общи условия

Активация на акаунт