ЮНСКОТО дете радва мама от сърце! Тема № 91

• 22 289
  • 730
  •   1
Отговори
# 30
Нана, твоя пост все едно аз съм писала. Нашият режим е същият, само че Слав не иска залъгалка и се приспива с цица. Откакто открихме кенгуруто мога спокойно да бутам и количката. Разглежда наоколо, дори заспива в него.
Студени ръце-винаги още от родилното. Четох, че от не добре развито кръвообръщение. По тях не се съди дали му е студено, а по гърдичките или вратлето. Ръкавици не слагам, завивки не търпи.
Всички бебоци да са здрави и да не вали за разходки. При нас в Козлодуй не вали толкова, вчера се разходихме.
Както писах-още се мъча с кърменето, защото късно заочнах да стимулирам. Тъкмо се зарадвах, че успях и има дни само на кърма, а повечето-по 120 мл АМ добавка за денонощие 2 по 60/, и от нощес силно намаля.
Айла,,може ли да ти пиша на лични.
Зверчето се събуди.

# 31
  • Germany
Запис

# 32
Добро утро, мами Simple Smile)   bouquet
Тази сутрин се сетих за въпроса - Как се отнасят котетата към бебоците ... Катеринка, ти ли имаше 2 х 2 ?  Crazy

# 33
  • София
Добро утро!

Кате, напълно нормално е децата ти още да НЕ се обръщат. Все пак след 4-ти месец се включват такива упражнения в гимнастиката им, което означава, че обикновено тогава започват да го правят. Имай предвид, че недоносените деца често по-късно правят тези неща и това си е в реда на нещата. Погледнах в дневника на Габи, тя на 4 месеца се е обърнала от гръб на корем, а на 5 от корем на гръб. Марти например вчера ми се обърна на два пъти от корем на кръб. Все пак това, че някое дете по-рано е направило нещо не го прави уникално, всяко дете има индивидуални темпове на развитие и не е редно да се прави аналог между две деца на едни родители, камо ли между съвсем различни. Peace

Янче, ама добре си се храни Стоянчо, при всички положения яде повече поне като количество от Габи. При нея лошото е, че не яде никакви плодове и зеленчуци. Thinking Аз обаче категорично съм забранила да се кара да яде детето насилствено по какъвто и да било начин(склоняване, манипулиране и т.н) Често тези неща отшумяват до 3 години, особено след като избият всички зъби. аз съм била много злояда и много добре си спомням, че дори и да съм имала желание да се храня, щом започнеха да настояват, аз отказвах напук. Така че, никакво хранене насила, защото става много по-лошо. За протокола, била съм злояда до 11 годишна възраст.
Габи ми ядеше всичко до 10 месечна възраст, после отказа всякаква пасирана храна, а след годинка отказа да яде почти всичко. За нея си мислех да захраня педагогически и после съжалих.

Aila, моля те, сподели, защо се колебаеш сега как да захраниш? Какво не одобри при ПЗ?

snowwhite , Честито ти християнче!

# 34
Добро утро и от нас!
С калоян сме в къщи и това ще и днес, който пита за времето - утре се оправя. Няма да вали и дори температурите ще се покачат до 25 гр.
ще се приспиваме май....

# 35
и Калоян не се обръща сам, ние му помагаме и сега се учи (вече сме на 2 месеца и 17 дни)
mariiana - защо се мъчиш, кърми по-често и има голяма вероятност да ти се увеличи кърмата!
snowwhite честита ви кръщавка! и аз мисля окт да кръстим детето, но още не можем да изберем кръстник. как беше при вас? кой е кръстник на стефан?

# 36
Шарки, ние си спазихме традицията, кумувете ни са кръстници на Стефан. Те са ни много добри приятели, и съм сигурна че и за Стефан ще се грижат както подобава. Свекър ми пък е свещеник, и той участва в службата, и беше много мило. Но си е стрес за детето, особено с толкова много нови хора, събития...Нямам търпение от днес утре вече да си влезем в обичаен ритъм.

Иначе по българското време,Стефан прави цяла нощна пауза  Mr. Green В смисъл яде в 10.30 и се събужда в 5.30. Но по неговото си шведско време, това си е нощно хранене (в 4.30  Mr. Green)...Така че още не се е отказал от нощното хранене...

Ние излизаме на разходка сега - аз искамда завали, защото той спикатокъпан под дъждобрана, като му румоли

# 37
  • Ловеч
Здравейте и от мен...Вчера нямах нет защото не го бях плащала и ме рязнха Embarassed
Вече 3-ти ден няма да излизаме на разходка и Траян ще ме побърка,много се изнервя...
Той също още не се е обръщал,но както казва Петя това си е строго индивидуално за всяко бебе..
Ръцете и неговите са винаги студени,аз за да проверя дали му е студено му пипам нослето..

Момичета имам въпрос..
Има ли други бебета които нощем спят много МНОГО неспокойно??? През деня проблема не е чак такъв,но разберете че нощем не се издържа..След катозаспи към 21.30,до към 12 е спокоен..От там нататък обаче се започва едно скубене,дърпане за ушите,въртене на главата на ляво и дясно но много бързо/все едно сънува кошмар/,и от цялата работа се буди и не може да спи..Преди си мислех че е от коликите но те вече малко ни отхлабиха,та не е от тях явно..Кажете какво да правя,не съм питала педи,реших първо да господеля с вас...

Иначе аз вече съм в първия си цикъл след раждането..Доста обилно ми тече..Преди ми беше по 7 дни,да видим сега колко ще продължи...

Кажете как забавлявате бебоците в това лошо време? Ние сменяме шезлонга с активната гимнастика,но им побръщаме по 30мин внимание и край..После се почва мрън,мрън,мрън и така по цял ден се разнасяме само и само да е мир...Заради това свикна денем да се приспиваме на ръце,слава Богу че поне нощем не го иска,ама той нощем почти не спи такача че нощем пък се полюшваме...
Ето и сега започна да буйства а спеше много спокойно,не знам какво да прая вече...

# 38
Момичета, помагайте! Май попаднахме на фалшиви Хъджис, защото дупето на Ники е силно обринато. С малки червени пъпчици. От Стара Загора купихме пакети Huggies за 20 лв/80 бройки. Дори не знаех каква е цената им в София, после разбрах, че в нашия скъп квартал са по 37 лв големия пакет. Вярно е, че тук продават с ужасни надценки, но с такава разлика от почти 20 лв ще да има нещо гнило в Дания.
Моля ви пак да споделите набързо кой какво ползва и от кои сте най-доволни. А също така и колко струва голям пакет Huggies в София и къде продават? Сега ще пращам Мишо да търси нещо подходящо за чувствителната й кожа, но честно казано, не знам какво...

snowwhite, честито кръщене! Да ви е жив и здрав мъничкия християнин!

Пете, благодаря за информацията. Знам, че недоносените не се развиват точно като връстниците си, но ми беше странно, че някои все още 2-месечни правят неща, които те никога не са опитвали Simple Smile

Мона, да, имам две котки, които по никакъв начин не доближават бебетата, легълцата им и дрешките. В началото имаше някои опити от любопитство, но аз внимателно ги отклонявах. Сега котетата се държат все едно бебетата не съществуват. Не им преставляват никакъв интерес Simple Smile Аз си мислех, че е така заради добрата им порода - персийки са, но същото се получи и в Пловдив, и в Стара Загора. Там имат 6-7 годишни улични превъзходки котки, които също с подходящото отношение, бяха научени да стоят настрани от бебетата. Важен е подходът към животното, а аз определено умея да се "разбирам" с четириногите Simple Smile

Айла, интересни четива!  Hug

Ayas, гелът е Krauterhof gel mit teufelskralle. Нашите ми го купиха от Пловдив, вероятно го има и тук. Много бързо действа, даже вече не усещам никаква болка. А съм се мазала 3-4 пъти Simple Smile Скоро баща ми ще идва към Сф и мога да му поръчам една опаковка. Но си мисля, че щом вече си добре, нямаш нужда от него.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 11:52 от KaterinkaM

# 39
gloria83 правете гимнастика, говорете си, играйте с играчки..ние така правим, после кърмя около 40 мин 1 час, евентуално спим и то времето минава. пак е изнервящо да си само в къщи но това ни чака!!
П.с - гледаме и сериала от 15.30 ч за ламя Grinning

snowwhite  и аз бих излязла, но в слаб дъжд - идеята за румоленето на дъждобранчето е супер, но тук в търново все още вали доста силно

KaterinkaM сега мажи с крем здраве!!! аз си ползвам Памперс и съм си много доволна! дори не сравнявам цените, мога да кажа че от метро последно купихме 164 бр. за 47 лева - скъпо ли е?!

# 40
Ползвам от новите Памперс Sensitive, супер доволна съм. Както и от Кан Бебе, но тях трудно можеш да ги намериш  Peace

# 41
Шарки, направили сте много добра сделка... Само че у нас няма кой да отиде до Метро... Мишо е толкова зает напоследък, че не му остава време да купи сушилня (която е супер наложителна вече).

Гадното студено време направо ме разбива! Но бебките спят доста по-дълго и по-добре сега.

# 42
Здравяйте аз ползвам Кан бебе и Памперс сега зимата мисля пак да почвам Либеро от тях съм най-доволна а и имам познати на които децата им се изриваха от всякакви памперси но от Либерото бяха доволни Либерото 40 бр бяха 14 лв
Ние се завърнахме от Котел имахме малко нужда да се разсеем...Иначе малкия е добре като изключим малкото му разтроено коремче тези дни и пуснахме кръв и урина и има малко завишени левкоцити и еритроцити и утре при доки
В неделя правихме кръщене и съвсем сучайно сме избрали датата на която съм била кръстена и аз Simple Smile още не съм свалила снимките но когато ми отстане време за това ще кача малко тук Simple Smile
Приятен ден на всички доста съм изтървала цяла тема и отгоре ще се опитам да наваксам с четенето  Hug
Кате направи като мен поръчай си я онлайн донесоха ми я хората платих си я и готово Simple Smile много съм доволна и от марката която си избрах Simple Smile
Да похваля и сладура няколко дни като заспи в 8-9 и се събужда чак в 5:30  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 12:16 от anjeelina

# 43
Здравейте и от нас! Това време наистина е ужасно и вече втори ден си седим вкъщи Twisted Evil
Добре, че в неделя напазарихме малко по-дебели костюмчета, днес й облякох едното- ами едвам й стана, а по размер е за 9мес., българско е , но като го сравних с другото/турско/ то е за 6мес.,  панталончетата са абсолютно еднакви Shocked Направо се чудя какви размери да купувам, а не сме много едри вече-74 пък са огромни, другите са като за сега, но не мисля че ще й стават до 9мес. Още нямаме яке за бебка, само за кака й напазарихме якенца, а колко пари хвръкнаха за двете моми. Rolling Eyes
За обръщането-наистина си е строго индивидуално-бебка се обърна от коремче по гръбче на 1 мес. и половина, а кака й на 5-6мес., но сега пък понякога забравя как да се обърне и само хленчи и се мъчи да се завърти, като я потренираме малко с каката, пак започва лесно да си се обръща. Обратното от гръб по корем не може, само с наша помощ. И аз видях, че упражняването на тези умения се дава към 3-4-ти, 5-ти мес. и още е рано за нас.
Вече хваща с ръце и дърпа всичко каквото докопа и най-вече фанелките ми и разни боклуци, но още не се сеща целенасочено да посяга към играчките. И на усмивки е много скъпа, по сериозна е, а кака й все се хилеше. И с гласче още не се смее, само се усмихва и казва "хмм-хмм"....

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 12:16 от vanny_76

# 44
Памперс , много съм доволна, даже ми донесоха от Турция (по - евтини) и се оказа, че онези са с по - широка лента за залепване , което автоматично си прави по - удобни Simple Smile)
Ние бяхме на разходка с кенгурото около 30 минути  Crazy ...

Общи условия

Активация на акаунт