Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 3

• 50 370
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Първите месеци след раждането са най-опасни за забременяване!
Джуличка ти е отговорила за хапчетата

# 436
тя уж се стараеше да не ме притеснява жената, но имам час чак за четвъртък за преглед и незнам как ще издържа дотогава...  smile3518
някой пил ли е НУТРИ-МАГ?? и знаете ли колко струва. ще ми го дадат ли без рецепта?
Контракции ли имаш?Това е магнезиев препарат,едва ли ще ти го дадат без рецепта. Rolling Eyes

# 437
  • София
По-добро недей да пиеш нищо без лекар да ти го е изписал.

лекарката по телефона ми каза да си го взема и да го пия до прегледа, просто не разполагам с рецепта в момента.

Бубето, аз си ги имам тези болки от началото, те са притъпени, обясниха ми че били от ниската плацента. аз си пия нош-па редовно по случая...

Пробвай в някоя аптека, може и да го дадат.

# 438
тя уж се стараеше да не ме притеснява жената, но имам час чак за четвъртък за преглед и незнам как ще издържа дотогава...  smile3518
някой пил ли е НУТРИ-МАГ?? и знаете ли колко струва. ще ми го дадат ли без рецепта?
Контракции ли имаш?Това е магнезиев препарат,едва ли ще ти го дадат без рецепта. Rolling Eyes

ако трябва да съм честна нямам представа дали са контракции, въпреки че буквално изчетох всичко в нета за тях  Embarassed Embarassed ежедневно имам притъпена болка ниско долу в корема, понякога си го чувствам някак "стегнат", затова предполагам че от време на време имам и контракции. лекарката и тя така предположи и затова ми каза още на предния преглед за нош-па, а сега по телефона ме посъветва ако мога да си взема от аптеката нутри-маг (ако ми го дадат).

# 439
Да, има вероятност да забременееш и през първите месеци след раждането.
Аз също не бих пила противозачатъчни при условие, че кърмя.

# 440
Да можеш, на мен и на сестра ми разликата ни е 11м. така , че смятай.

# 441
Здравейте,искам да ви попитам,понеже днес ходих на пършия си преглед и остнах мн озадачена,защото съм с направление,а платих 2,40 потребителска такса,5 лв ехограф,3лв за цитонамазка и микробиология,и 8,40 за изследванията на кръв и урина,моля ви някой може ли да каже има ли основателна причина,на някой случвало ли му се е,понеже знам че след като съм с направление имам право на 2 безпл ехографа и не повече от 2 лв за изследванията.Мерси предварително.

# 442
Да, може да забременееш.

# 443
  • Варна
Здравейте,искам да ви попитам,понеже днес ходих на пършия си преглед и остнах мн озадачена,защото съм с направление,а платих 2,40 потребителска такса,5 лв ехограф,3лв за цитонамазка и микробиология,и 8,40 за изследванията на кръв и урина,моля ви някой може ли да каже има ли основателна причина,на някой случвало ли му се е,понеже знам че след като съм с направление имам право на 2 безпл ехографа и не повече от 2 лв за изследванията.Мерси предварително.

Бременните не заплащат потребителска такса. Цитонамазката ми изглежда нормална цената, кръв и урина мисля че платих 2 лв и нещо (преди три години обаче), ехографа 2 прегледа също трябва да са ти безплатни. Confused

# 444
Цитонамазка с направление не плащам. Кръв и урина - 2лв. Ехограф, потребителска такса за бременни - не. Работят ли със ЗК там, където си отишла?

# 445
Бременна съм и преди имах такава болежка но от няколко дни става по зле,като реши да ме заболи мога и да не мога да легна направо е ужасно има и моменти в които не ме боли но..., може ли някой да ми препоръча нещо или да сподели с какво се е мазал .И също така ако продължът при личният лекар ли да отида или при гинеколога, какво се прави при такава ситуация  Rolling Eyes

# 446
Ами приеха ми направлението и ми дадоха един лист,пак прилича на направление който да занеса на личния ми лекар.

# 447
При гинеколога ще отидеш.Той ще прецени дали можеш да се мажеш с нещо,или ще те изпрати на друг специалист.Доколкото знам обаче,много малко от нещата за мазане стават за бременни.Да не кажа,че може би няма такива.Ти обаче си все още си в началните месеци.На мен ми се е случвало с първото дете,но в осмия,деветия месец.Тогава ме болеше кръста и ми се схващаше и крака чак.5-10 мин като вървя,и трябва да седна.Пенсионерка си бях станала направо.По маршрут без пейки не тръгвах Laughing

# 448
И аз си мислех, че болките в кръста почват към 8ми-9ти месец, но уви. Тазът ми започна да се разширява към 6ти месец и на 2-3 пъти получих такива кризи, че виех от болка  Crazy Нито хапчета помагаха, нито седене, нито лежане, нито вървене - нищо. През останалото време си болеше, но много по-търпимо. Говори с АГ, дано предпише нещо ефикасно.

# 449
  • до една звездичка
По това време, както е при теб, започнаха и моите болки в кръста.
Силни, нетърпими. Понякога не можех да ставам сама от леглото.
Пих спазмалгон няколко дни. Това ми помогна.

Общи условия

Активация на акаунт