Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 3

• 50 021
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Със същия успех мога да питам нормално ли е към края на 8 мес. да съм качила...18 кг.!?!? Embarassed Срам, ама едни д-ри викат - била си мн. слаба преди това (не е верно - бях към 57-58, ръст 169), други викат - множко са... Не знам, вече не слушам!

# 526
Със същия успех мога да питам нормално ли е към края на 8 мес. да съм качила...18 кг.!?!? Embarassed Срам, ама едни д-ри викат - била си мн. слаба преди това (не е верно - бях към 57-58, ръст 169), други викат - множко са... Не знам, вече не слушам!

ами и аз съм чувала ,че е възможно по-слабите жени да качат повече килограми, макар, че не виждам логика, то бебето си взима каквото му  е нужно , не знам  newsm78 имам една позната която качи САМО 9 кг, а си беше нормална като ръст и телосложение даже  може би леко към слабите можеше да  се причисли, явно си е индивидуално...  Peace

# 527
  • София

Какво значи нормално? Всяка жена т.е всеки организъм си е индивидуален. Едни качват много, други малко. 18 килограма не са толкова много за едноплодна бременност. Зависи и колко е самото бебе.
Аз качих 22 кг. От тях 4,5 кг беше само синът ми. Отделно околоплодни води, плацента и прочие неща. 20 дена след секциото бях свалила 24 кг.

# 528
Ухааа, nana77, браво на теб! Ами мой бебо засега си е в норма - 2780 е днес (в 35 или 36 г.с. съм, не знам точно), та наистина не е ясно кое е нормално и кое - не. Иначе си похапвам, ама то щото имам апетит, не че съм се настървила просто от бременността и дай да лапам.

# 529
  • Пловдив
Аз например от 50 станах 70кг, вече дето се казва съм пред раждане. бебето според доки е към 3.500. Не ми е направил забележка за килограмите.

# 530
Здравейте,искам да ви попитам нещо,тъй като вече съм даста притеснена!
Бременна съм в 8м. и бебето от няколко дни почти не го усещам,до преди седмица риташе и се движеше почти постоянно,дали е нормално?
Сега движенията му са по леки и през големи интервали от часове.Усещам го предимно когато хълца.

# 531
  • София
Бременна съм в 8м. и бебето от няколко дни почти не го усещам,до преди седмица риташе и се движеше почти постоянно,дали е нормално?
Сега движенията му са по леки и през големи интервали от часове.Усещам го предимно когато хълца.

Да, нормално е. Бебето е по-голямо, мястото по-малко. Движенията се разреждат. Но трябва да го усещаш, макар и по-рядко.

# 532
pamivo нормално не е и при мен е така от няколко дни а бебето си има място нооо нали и то си е човече и си има настроения на теб всеки ден ли ти е весело  Mr. Green важно е да го усещаш не се шашкай  Hug

# 533
  • Пловдив

Моят съвет е да се консултираш и с лекар. нека види сърцето, за да си спокойна. иначе е така - колкото по - голямо е, толкова по - малко са движенията, защото няма място вече да се шири както преди.

# 534
И все пак щом се притесняваш, иди на ехограф да го видите бебока.

# 535
  • Пловдив
Момичета, моля за съвет и аз  Praynig
От 1 седмица съм болна и все се надявах да се размина с бабини лекове, парацетамол и хомеопатия, но положението става все по-зле  Confused Моят лекар /джипито/ си изписва лекарства на поразия, въпреки че му казвам, че съм още в първия триместър. Беше ми дал да пия Перитол, но не го взех, защото изрично пише, че не е за бременни.
Сега като гледам май ще се наложи АБ, но мен много ме е страх да го пия - има ли безопасни през първия триместър  newsm78 Някоя от вас пила ли е тогава  Praynig

# 536
  • София
От 1 седмица съм болна и все се надявах да се размина с бабини лекове, парацетамол и хомеопатия, но положението става все по-зле  Confused Моят лекар /джипито/ си изписва лекарства на поразия, въпреки че му казвам, че съм още в първия триместър. Беше ми дал да пия Перитол, но не го взех, защото изрично пише, че не е за бременни.
Сега като гледам май ще се наложи АБ, но мен много ме е страх да го пия - има ли безопасни през първия триместър  newsm78 Някоя от вас пила ли е тогава  Praynig

Само гинекологът може да ти изпише АБ. Много майки са пили АБ по време на бременност, когато се налага.

# 537
Само гинекологът може да ти изпише АБ. Много майки са пили АБ по време на бременност, когато се налага.
Peace Чувала съм за Аугментин като много пречистен,но все пак гинекологът трябва да прецени.Бързо оздравяване ти желая! Praynig

# 538
Змейче, а какво точно ти има?

# 539

иди при още един лекар, АГ най-добре, ако те притеснява, че този не ти изписва правилните лекарства. още повече, че е джипи, аз не бих му се доверила. въпреки че това може да те дообърка, но може и да те успокои да чуеш и второ мнение, не се предоверявай на един човек. иначе и аз съм чувала, че много майки са пили АБ по време на бременност, просто е важно АГ-то да ти ги изпише. бързо оздравяване и лека бременност!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт