Любители на котки - тема 30

• 48 370
  • 735
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря, Ted_cat! Hug
От опит зная, че трудно се намира семейство на " безпородници"  Cry Сериозно се замислям, дали да не взема момиченцето  Rolling Eyes Може би подхождам твърде отговорно... Не знам.. Приятелят ми твърди, че липсата на човешко присъствие вкъщи не е толкова голям проблем, важното било да има чиста вода, добра храна и добре уредена тоалетна...Аз не съм толкова сигурна  Rolling Eyes
Все пак е животно! Какво ще прави по цял ден самичко, затворено между четири панелни стени, особено сега, когато идва зима...И вечер като се приберем, кое по - напред - децата, прането, чистенето, готвенето, котето, някоя хубава книга, или плетка .... Embarassed Може би съм егоист, а може би не съм! Все пак мисля, това си е живо същество, ходеща отговорност,не е " просто някакво си коте", а член на семейството...Ако го взема, ще е завинаги, докато " смъртта ни раздели"...
Но стига съм ви занимавала с моите вълнения  Embarassed
Апропо, трябва да си призная  Embarassed Влюбих се в котарака Алф! Heart Eyes

# 16
  • София
Ted_cat - как успя да направиш летящ Бени Mr. Green?

# 17
Лелеее, летящият Бени е страхотен!!

А има ли сред вас такива, които си хранят котките само със суха храна? По колко грама на ден давате? Нашият вет каза 60 грама, но ми се струват много, защото не я изяжда цялата.  Rolling Eyes Чудя се колко да давам, обаче..

# 18
айде и аз да се запиша в новата тема... миналата седмица направих нова фотосесия на Сода, но кардрийдъра ми се счупи и понеже съм много умна цяла седмица си мъкна картата от апарата в чантата и забравям да ги сваля в офиса... дано тия дни се сетя и да я свърша тая.

Най-невероятната снимка е сложена за коте на темата - още първия път като я видях и щях да припадна от изненада... мойта Сода няма с какво да я примамя да се качи там доброволно.

"Летящия" е много готин кот... с интерес следя снимките му - искам и аз такова коте... искам и чисто черно, и рижо-тип Гарфилд, и ангорска, и ... май вече малко прекалявам... за съжаление немога да имам всички котки на света.

Juiciness по въпроса с ханата - всяка котка си е различна... Имах котарак - регдол - в едни по-гладни години мама му забъркваше попарка консерва с хляб - ядеше и ушите му пукаха... Едни мой приятели имаха персиец който ядеше само варено бяло пилешко месо и само от ръката.  Сега Сода за първи път й дадох суха храна в началото на лятото. Първия пакет го изяде с невероятен апетит. След това вече нямаше този интерес към нея, яде си по 1 чашка (от тези дето ги дават с храната), но се вижда, че не й е хубаво. Задържах така за лятото, че ме страх да не се развали консервата в купичката - сега е вдигната на високо и кучето не може да я стигна и да "почисти". Онзи ден реших, че няма нужда да я мъча със суха храна и й купих консерва - нямате на идея как се нахвърли.. за 2 дни  изяде голяма кутия от 400 гр. Не знам дали е нормално за такава дребна котка...надявам се да й се насити и да започне да яде нормално.

Щях да пиша и за още нещо.. ама май много се отнесох и забравих.. Скоро имам рожден ден - подарете ми гинко билоба за да незабравям повече  Mr. Green

# 19
  • Варна
На Кетя купичката постоянно е пълна с гранули, нямам представа по колко изяжда, ама тя е такава злояда, че едва ли е много. И една консерва я мъчим от петък и сме на никъде, май пак ще я давам на уличните любимци.
Nightwish,
на повечето от нас котетата са самички по цял ден. Не е приятно, но какво да правим, налага се. Вечер си наваксваме гушкането и игрите Simple Smile Но ти си права за себе си да се колебаеш, това е много важно и отговорно решение, вземеш ли коте, не може после да решиш, че ти е писнало и да го зарежеш. Дано да си намерят дом мъничетата, аз пък най-обичам порода "улична превъзходна" Grinning
Уффф, ние пък нямаме вода. Как мразяяяя, едно кафе не мога да си направя, дори очите не мога да си измия. Как може да я спрат посред нощ, големи са идиоти. Дано поне като се приберем довечера да са я пуснали.

# 20
Игуанка, Таша, признавам, че не чета много редовно напоследък и не съм в течение с начинанията на вашите палавници  Simple Smile Докъде стигнаха младоженците?  Mr. Green

# 21
Nightwish , разбирам много добре мислите, които те тормозят!
Но да те успокоя- и аз съм с 2 малки деца, и с 2 котарака. Единия котак е на 10 месеца, другия на година и 4 месеца. Ходя на работа, мъжа ми също. Котките относно храна и тоалетна не са ми в тежест. Е, финансово малко ми идва нанагорно понякога, но няма как.
Не се притеснявай, че ще е само по цял ден. Малко ще му е скучно на животинчето, но ако пък си има другарче, ще му е екстра!
Така ще си играят, ще си изразходват енергията, а вечер като се приберете само щем ви се радват.
Пък и деца + животни е такава  невероятна гледка  Heart Eyes

misleto, Бени го хвърли Мони от скрина, който е до спалнята, а аз дебех с апарата. Искахме и с Нико да пробваме, но ме достраша, да не си изкълчи някоя лапа, че е доста тежък, със сигурност е вече над 6 кила. Аз трудно го вдигам. Скоро ще сме до ветито и сигурно ще каже да го сложа на диета.
Само вчера  сутринта имаха половин кило телешка кайма и 2 шепи гранули в купата, и вечерта като се върнахме, всичко беше ометено до троха! И най- нагло мяукаха, че са гладни.
Но съм забелязала, че като съм си вкъщи не се тъпчат така. като ги оствя сами сякаш си правят състезание по надяждане  hahaha

А пък снощи как хубво спах... не е истина просто! Сама на голямата спалня  - с 2 котки до мене  Laughing И в тъмното все опипвам дали е дългокосместо или късокосместо, залепеното до лицето ми  Mr. Green

# 22
Nightwish,и аз да се включа да те успокоя-с две деца съм,едното от които с увреждане,коте http://www.picvalley.net/u/2181/133235640810916265651252397768DC … S9skTSNHIORqH.JPG,заек http://www.picvalley.net/u/1895/3677144519769659711252397811pNfb … wU1dGJJMf0XKW.JPG,и живеем в гарсониера.Понякога полудявам,но пък е много весело.

# 23
Juiciness по въпроса с ханата - всяка котка си е различна... Имах котарак - регдол - в едни по-гладни години мама му забъркваше попарка консерва с хляб - ядеше и ушите му пукаха... Едни мой приятели имаха персиец който ядеше само варено бяло пилешко месо и само от ръката.  Сега Сода за първи път й дадох суха храна в началото на лятото. Първия пакет го изяде с невероятен апетит. След това вече нямаше този интерес към нея, яде си по 1 чашка (от тези дето ги дават с храната), но се вижда, че не й е хубаво. Задържах така за лятото, че ме страх да не се развали консервата в купичката - сега е вдигната на високо и кучето не може да я стигна и да "почисти". Онзи ден реших, че няма нужда да я мъча със суха храна и й купих консерва - нямате на идея как се нахвърли.. за 2 дни  изяде голяма кутия от 400 гр. Не знам дали е нормално за такава дребна котка...надявам се да й се насити и да започне да яде нормално.

Щях да пиша и за още нещо.. ама май много се отнесох и забравих.. Скоро имам рожден ден - подарете ми гинко билоба за да незабравям повече  Mr. Green

Да, значи за всяка котка си е различно...ами след като ветът каза 60 гр, ще давам към 50, защото все пак виждам, че иначе е много...
Със сухата храна мисля, че сме на едно дередже - яде я, но защото само това има, ако му отворя консерва, полудява от щастие, ще ме събори, направо, но след проблеми със стомаха + наднормено тегло, трябва да кара само на РК гранули, какво да се прави...Може би по-нататък ще му давам 1-2 лъжички за награда, но рядко..

А, извинявай, ако вече си писала, но ще разкажеш ли повече за регдол-а?  Blush Откъде го имахте, какъв вид беше точно, предполагам е било в чужбина, защото в Бг май отскоро ги развъждат.  Rolling Eyes И ако имаш снимки... Blush

На Кетя купичката постоянно е пълна с гранули, нямам представа по колко изяжда, ама тя е такава злояда, че едва ли е много. И една консерва я мъчим от петък и сме на никъде, май пак ще я давам на уличните любимци.
...

И при нас беше така, и затова сега сме на диета. Sad
Не искам да гладува изведнъж, но вариантът с непрекъснат достъп на храна не може да го прилагаме вече. Sad

# 24
  • In a surreal moment!
ееееееееееехеееее ...издавихме се Simple Smile
Ето малко снимки от сватбата с най-красивата булка Simple Smile
http://4a4evi.snimka.bg/relationship/cveti-i-nasko-svatba.419678
в края има снимки и на дом. любимци - мама Ричи и бебе Simple Smile
Мама Ричи е от Пловдив , но сега живее в плевенско село и се чувства прекрасно Simple Smile

Това им сготвих
3 сватбени пити и 5 вида сладки...исках и още , но каталясах без помощници
http://4a4evi.snimka.bg/daily/gotveno.121568.14716592

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 21:55 от Миг незабравим

# 25
Миг, невероятна си - имате много хубав дом, хубава булка и сватба, котета са сладури, ама такива сладки и питки  Heart Eyes Grinning страхотни! Браво на теб - много хубави  Hug
Панда и мишка са големи сладури и как спинкат един върху друг - мн. ми харесаха снимките с многото котета на леглото  Grinning

# 26
Лелеее, Миг !
Нямаш милост бе жена! Сега сън няма да спя. Искам сладкииииииииииииииииииииии  Такива -  http://media.snimka.bg/4231/014716605.jpg    Crossing Arms
Булката много хубава и нежна! Много щастие им желая на младоженците!
Между другото, мойто мъж е по работа таз седмица във В. Търново.  Ако са останали от сладките, да взема да го пратя, а  Mr. Green
Ама тъй то, като не дойдох да снимам, на ми сега.. да слюнкоотделям на празен ход!
Пък за питите съм безмълвна! Такава красота! Аз никога не бих могла да направя. При това с гълъбчета... екстри разни...
Като се заженят синовете, идвам да поръчвам питите при теб  Laughing

# 27
  • Варна
Миг незабравим,
булката е разкошна, голяма красавица Heart Eyes Да са живи и здрави Hug
Писенцата също много ме разчувстваха, как се гушкат само, домъчня ми за моето, все самичко, само нас си има Tired Е, не че не е най-гушканата и целуваната глезла де Party
А за питите и сладките... какво да кажа, освен, че са ти златни ръцете Hug Аз такова нещо никога не бих могла да направя Blush

# 28
  • In a surreal moment!
Ох , че е хубаво да имаш приятелки , които да те хвалятттт....Simple Smile
Да уточнявам в ход- значи къщата е на младоженеца и се намира в едно плевенско село
...и да много се е постарало момчето да направи от нищо нещо в екстериора , че и в интериора...абе навсякъде - златни му ръце. Апартамента на момичето ни остана в ремонт , ама като все не достигат парите...Цялата сватба премина в дома на момчето , но те си пожелаха да си спазят традициите .
Булката беше с приятелки на прическа, момчето с родата заминаха за кръстниците , тя се прибра и облече. Ние, родата на булката, презаслахме масите , преподредихме и ги посрещнахме шумно и с жИсток отпор пред вратите Simple Smile както си му е реда . Момчето каза  ,че той си е слагал вратите и като му е кеф и сам ще си ги счупи Simple Smile не се стигна до там , де... Нататък беше банално - ритуалната , църквата и ресторанта.
Направи ми впечатление по-възрастните хора с какво настървение играеха и танцуваха - направо ни сложиха в джоб.

Теди - сега за сладките , душа.....няма мила , Цфършиха , хиптян Simple Smile
Народа като видя подносите само изписка "домашни"...Хапнаха квото хапнаха , почти нищо заради жегата и останалото прибрахме в кухнята, за да се сервира с тортата...
И какво мислиш...забравиха да ни сервират вечерята ...Simple Smile вярно!
Кръстницато отишла да търси някоя фунийка и видяла готвачите и сервитьорите как натъпкали бузи Simple Smile и някой плюели костилки от тези топчета , които искаш , че бяха с пияна вишничка.
Сега имам възложение да повторя от всичките видове по много , ама няма как и кога...ще е за друг весел повод , ако сме живи и здрави!
За питите - много ми се услади това творчество , направо се замислям да си дам обявата - "правя бутикови пити за сватби и кръщавки"...или нещо такова...Ти зажени момчетата и свиркай - няма проблем !

# 29
Ох, Миг, много ми липсваше в темата  Hug  такава си ми веселячка!
Та значи сервитьорите омели сладките МИ, а?  smile3516 Това тяхното на нищо не прилича значи, как не ги е срам!
Поне рецепта ми фърли на  лични, да се помъча да си ги направя, че ще вземе да ми излезе ечемик от толкоз зор  Mr. Green

А ей ви Бени, с физиономията му като види дезодорант. Обикновенно изплезва език като изморено куче и съска, ама сега нещо ен се изплези както трябва  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт