Предпразнична 25-то Септемврийска ДОБРИЧка тема (61)

• 27 487
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Бори, добре, че имам страшно много работа в офиса и не се сещам да мисля за грипа. Иначе, признавам си, бих могла да истерясам. Embarassed
Полза от истерясване - никаква. Така или иначе като е тръгнал ще мине през повечето явно...Ако обявят грипна ваканция поне могат да ограничат малко, щото в у-щата най-много се разпространява....

# 541
  • Добрич
Бори, добре, че имам страшно много работа в офиса и не се сещам да мисля за грипа. Иначе, признавам си, бих могла да истерясам. Embarassed
Полза от истерясване - никаква. Така или иначе като е тръгнал ще мине през повечето явно...Ако обявят грипна ваканция поне могат да ограничат малко, щото в у-щата най-много се разпространява....

Да, ама надали ще го направят скоро. В класа на Деси има вече няколко болни, а за едното упорито се говори между съучениците, че е болно от "новия" грип.
Сигурно трябва да се натръшкат всички и тогава чак да обявят грипна ваканция.

# 542
Така както е тръгнало, скоро може и да ги затворят. В едно село в общината е обявена епидемия. Имайки предвид колко е заразен...пъпли от област на област Confused...РИОКОЗ организира срещи по общини да подготвят лекарите.... Rolling Eyes

...чесън му е майката Mr. Green...ако някой знае как да накарам децата да ядат Crazy

# 543
  • Добрич
...чесън му е майката Mr. Green...ако някой знае как да накарам децата да ядат Crazy

Пробвай в таратор да слагаш. Не се усеща много, много..
Аз мога да пробутам със сигурност само праз... Wink

# 544
таратор, да..ама не ми върви нещо в студ Rolling Eyes...всеки случай е вариант.. Peace

# 545

Яйца по панагюрски, салата снежанка - домашно производство, леща......Не знам.....моите чат-пат се лъжат и ядат чесън.......

# 546
 Ох,да си признах и аз доста се шашнах тези дни с новия вирус Cry
Днес минавах покрай математическа гимназия.Там се разнасяха групи деца с маски.В болницата чест лекарките също бяха с маски,та може и това да е решение за по-големите деца.Знам ли ooooh!

# 547
Яйца по панагюрски, салата снежанка - домашно производство, леща......
Peace

Един свеж виц за разведряване.....

Пена се събудила сутринта, издоила кравата, извела я на паша, събудила децата, нахранила ги, наточила косата, отишла на полето, косила, жънала, насякла дърва, приготвила обяд, нахранила децата, прибрала кравата, след това косила до вечерта, върнала се, приготвила вечеря, нахранила децата, изкъпала ги, почистила, седнала и изяла един комат хляб и легнала да спи с чувство за изпълнен дълг... обаче изведнъж скочила ужасена:
- Божке, Вуте ненае*ан!

Joy

# 548
Не съм се шашнала толкова от новия свински грип, колкото от грипа въобще....На мнение съм,че тази година вируса е ужасен. Като знам,че този месец цял месец бяхме болни, а малкия син дори го и повтори. Слава на Бога само големия син стигна до АБ, другите ги спасих с бабини илачи и традиционни лекарства - парацетамол, аналгин. Вкл. и аз не бях добре 4 дни, а на мъж пръстите му се бяха схванали от треската и високата Т. Факт е,че Т е висока - всичките ми бяха с над 39градуса.

В класа на големия днес са 8 деца, в групата на малкия - 12. При щерката положението по-се понася, но докога? В яслената група на една позната имало здрави само 2 деца......Въобще тук грипа набира скорост......

Мен лично ме оправи мед с лимони. В нашата къща няма искаш - не искаш - всички ядат мед с лимон и пият чай. Казала съм - болни не искам да гледам.

Не се шашкайте толкова много, мислете трезво и спокойно.

Синеочке, вица е як......

Аз пък се смях на този от страницата на абв.бг .....

Казаха,че в Каварна май има случай на мъж болен от новия грип.....

# 549
  • Добрич
Да се разпиша за тази седмица в темата. Виждам, че обсъждате новия грип.
В понеделник бях на здравна беседа в детската градина, организирана от РИОКОЗ /усвояват пари по програма хората/. Темата беше как да предпазим децата си от грипните заболявания, а презентацията, която ни пуснаха беше за свинския грип. В общи линии се опитаха да ни успокоят, че грипните пандемии не са от вчера, а са още от миналия век. Направи ми впечатление, че най - голям процент за успешно преболедувалите е при децата до 9 год.  , а най - много смъртни случаи има от 19 - до 39 год. Статистиката беше на английски и явно е взета от чужд източник. А вечерта чух по новините, че в Турция са обявили грипна ваканция, за профилактика на заболяването. Това, което публикуват медиите за училището  … 74;на е УЖАСНО. А как са разбрали, че всичките деца са болни от свински грип, когато не се правят изследвания на всички с грипни симптоми? Сигурно е поредната медийна идея за вдигане на тиража. Защото заглавието подвежда. Хем няма тежки случаи, хем болни от свински грип.

Изуми ме и факта, че в софийското училище учителите са научили от родителите, за детето, настанено в болница с вируса на свинския грип. От РИОКОЗ никой не си е направил труда да им се обади. Това ме навежда на мисълта, че темата умишлено се преексплоатира.

От директорите на детските градини и училищата всеки ден искат справка за броя на отсъстващите ученици. Снощи по телевизията казаха, че за да се обяви грипна ваканция трябва да има 30% болни.

В друга тема една мама даде линкове за английски говорещите, с клипчета, разкриващи голямата измама със свинския грип и още по- голямата опасност от ваксините срещу него:

Цитат
В италианската тема едно от момичетата беше пуснало линк към видео (мисля на италиански), където подробно обясняваха, че всичко е измама. Вирусът е създаден лабораторно с цел да се продават ваксините на фирмата, дето ги произвежда. Първата "епидемия" от свински грип е била след Втората световна война. Много се е шумяло, но не е имало кой знае колко смъртни случаи. Втората "епидемия" е била в средата на седемдесетте години, когато 42 милиона американци са имунизирани с опасната ваксина. От тях (мисля, не помня подробности, че беше отдавна) около 8 000 са инвалиди в следствие на непоносимост към ваксината и още много хиляди страдат от страничните й ефекти в по-малка степен. Казаха, че тази ваксина не е тествана и е много опасна - съдържа отрови, които организмът не може да усвои и се натрупват тровейки го. В момента съм много изморена и ме мори една настинка от няколко дена, та не ми се търси, но изводът беше, че е по-опасно да се ваксинираш, отколкото самия вирус. Смъртността е много малка - колкото от всеки друг грип. Симптомите се лекуват също като другите грипове. Вече няколко човека споделиха, че близките им са го преболедували прословутия свински грип и са се излекували безпроблемно. Другото, което твърдяха е, че това е просто инструмент за манипулиране на общественото съзнание чрез създаване на паника.

http://www.youtube.com/watch?v=ORxUwcIkVgo&feature=related - ето един линк, където говорят на английски, с италиански субтитри. Можеш да прегледаш и свързаните с темата клипове от страни....

Ето карикатурно поздравление за грипа /също от друга тема/:

Извинявайте, че стана много дълго повествованието ми, но след служебните ангажименти през седмицата гледам да наваксам, преди да съм взела Жени от градината.

# 550
 Б. Нанев:
Говоря за терминологията, защото се създава усещането за
   нещо различно. Говори се, че е свински, че е нещо, което е
       изключително различно от досегашните видове грип, които
       циркулират в пространството, които създават епидемична
       обстановка. Става въпрос за грип, който засяга хора, който е тип
        А
Водеща:
           Кое обаче о направи толкова различен? Всички световни
       информационни агенции и медии говорят за т.нар. свински грип.
       Кое го прави по-различен от всички останали грипове, които са
       поваляли няколко хиляди души в България и по света всяка година?
           Б. Нанев:
           Точно оттам се създава донякъде истерията заради
       терминологията, че е свински. Това е едното различие, заради
       което се говори. Другото различие е, че все пак той е една
       разновидност и се среща за първи път точно в този си вид. Тук
       трябва наистина да сме внимателни и да можем да го следим като
       всеки един друг грип, без да създаваме излишна паника и излишна
       истерия, да бъдем внимателни върху това как протича като
       заболяване, върху това как се развива, какви усложнения създава,
        как се лекува.

Копвам една малка част от интервю със здравния министър. Според мен медиите всяват паника с разнородните си статии и съобщения, а лекарите се мъчат да ни успокоят.
РИОКОЗ уведомява личните лекари, когато техен пациент е с положителна проба. Съответно лекарят - пациента. Такъв е пътят.
Съобщиха, че не е наложително да се изследва всеки един с клинична изява на болестта, поради високата заразяемост с вируса....

От два дена кипя в развитието на новините по въпроса Crazy

Разбира се фармацефтичният бизнес процъфтява...

Карикатурата е готина..горкият прасчо Sad

# 551
И ние се чудим що децата днес бяха със маски дори и по улиците. Ако не е тоз форум ще останем незнаещи...

Боре, страшен виц, смяхме със снахата  Laughing

# 552
Добра вечер! Как сте в тоя студ? Да не са ви измръзнали пръстите, че не пишете.

Хайде ставайте на вечеря  Laughing Laughing Laughing

Да ви е сладко!

# 553
Ленка, Ленка, последний мохикан в таз тема.......Бяхме на последно място на 1 стр. - срамота!

Синеочка е права - през монитора грип не се хваща, а и чесъна не се усеща.......

Ето една песничка от мен тази сутрин, нещо ме е ударило на такава вълна - http://vbox7.com/play:1b15f1ab&al=1&vid=3085200 - има ли такива, които по това време не са били родени или още са ходили прави под масата? Да си признават без бой........

Хубава неделя от мен!

# 554
Добро утро !
Цоци благодаря за поздрава!  bouquet  Имам някакъв спомен за певицата и песента , но незнам дали съм била родена като е излязла песента -ето признах си .Няма да ям бой! Laughing
А дали тоя грип може да се блокира с инуностимуланти? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт