Има ли мами учителки по английски език?

• 74 683
  • 148
  •   1
Отговори
# 45
  • у дома
   Здравейте ! Сега откривам темата .
Тази година ще преподавам АЕ от 2 до 5 клас  по "HELLO" на изд."Просвета". Имам  разпределенията
 от 2 до 7 клас , с изключение на 5 клас . Ако някой иска да пише да пратя.
     И търся разпределението   за 5 клас.

А пък мен ме интересува има ли някъде флаш карти по този учебник?Аз имам ,но са за Blue Skies for Bulgaria for the 2nd grade и картинките се разминават...
Поясянвам,че не съм учител по английски език  Embarassed

# 46
Здравей! Аз ще съм ти много благодарна,  ако ми изпратиш разпределения по английски език за 2,3 и 4ти клас.  bouquet

# 47
Привет, момичета. Да се присламча и аз. Моите правят тестовете след всеки Unit, но им го давам за два часа, гледам да е в ден когато имам и ЗП, и ЗИП. Ако не става така- в два различни дни. Обикновено два часа са много, един пък не стига. За транскрипцията
мисля, че зависи от нивото на класа, моите определено няма да се справят в малките класове /половината са турчета с недобър български/.
 Много положителни емоции през новата уч. година ви желая.  bouquet

# 48
Здравейте! И аз тази година ще водя 5 клас по Energy.
Интересно ми е как процедирате с тестовете-давате ли целия тест наведнъж или го делите на 2? Питам, защото така заложените тестове са предвидени за 2 учебни часа, а при нас блок часове в 5 клас не се допускат.
Иначе разпределението го има на сайта на Longman,както и в ръководството за учителя.
[/quotе?/
Правя тестовете в 1 час, но не във формата, в който са дадени , а съкращавам някои от упражненията.Нямам на разположение достатъчно часове, за да си позволя по 2 часа на тест.

# 49
Уважаеми колеги, незнам дали тук е мястото да споделя терзанията си с вас и ако съм досадила, моля да ме извините.
 Направо да започна със ситуацията. В нашето училище до този момент се изучаваха чужди езици( АЕ,РЕ, ФЕ) в групи вариращи от 12 до 20 дечица. Новата година стартира като всяка друга...написахме дневни, разпределения, бележници и един ден( преди 3 дни) директорката ни информира, че образеца не се приема тъй като не се разрешавало от тази година да се дели випуск на 2 групи по един и същ език. Няма мн да се обяснявам, но става така, че ни сливат групите в една( един час), в която Английски език ще учат грубо около 32 деца:) едната група (примерно 6 клас) от които е на ниво 2 клас,  а другата си е на ниво 6-ти клас. Едните са изцяло ромски дечица, другите не са. Родителите негодуват, директорката се опитва да води преговори с инспектората... не и не. Кажете ми чували ли сте за подобна конфузна ситуация и ще има ли решение на нашия проблем или да си цъкаме и спасяваме поединично:(( ?

# 50
smiled, изключително неприятна ситуация. Какво се промени тази година, че не разрешават, може би нов шеф на инспектората? По принцип е най-логично чужд език, както и математика,  да се учи в малки групи- по 12- 16 деца, ако наистина искаме да има смисъл от обучението, за съжаление обаче не ми е известно да има законова разпоредба или разрешение за това.  Живеем в абсурдна държава, в която управляващите само на думи са загрижени за доброто образование на децата, знам ли може би родителите да направят подписка и да я връчат в инспектората. Пиши как са се развили нещата.   bouquet

# 51
Ako niakoi moje da mi pomogne, tyi kato mi triabva uchebna programa za zip angliiski ezik po sistema"Hello", no za purva godina triabva da izgotviam zip i ne moga da se spravia sama.. ima li niakoi, koito e pravil takuv zip

# 52
  • Бургас
Ох. и аз да споделя-накратко: Преподавам на няколко 3ти класа от 2 седмици. Случи се така, че преди да видя децата за 1ви път ме извикаха на родителски срещи - за да представят новата госпожа.
 Всички родители бяха единодушни, че нивото на знания на децата  е доста по- високо от преподаваното, Дадох им транскрипция, която да улесни четенето на думите в къщи.
 Днес 1 родителка пристига и ми заявява, че това, което правя в час-да им давам транскрипция, е противозаконно и подсъдно. Shocked
Питам ви - има ли подобно основание? Вие кога въвеждате символите за 1ви път?

# 53
Според мен транскрипцията трябва да се дава според нивото на децата. Т. е я наистина по-лесния начин за четене и правилно произнасяне, но не всички деца се справят с научаването на символите. Вероятно въпросната родителка не е виждала никога транскрипция или просто на детето й  му се вижда много трудно. Може и да си го направила, но да си кажа и аз- според мен е трявбало да обясниш на жената, че транскрицпията не е задължителна и само улеснява, но ако му е толкова трудно и непонятно на детето - да не я учи. Аз лично винаги се съобразявам пак казвам с нивото на децата. Ако то е по- ниско или пък са по - мързеливи направо им давам с български букви как трябва да се произнесе съответната дума.  не е същото, но е вариант да не я заучават напълно погрешно. Упсех и не се връзвай на подобни изцепки. Simple Smile

# 54
  • Бургас
Имам и друга молба- дайте идеи какво и как да поднеса като материал за СИП-английски във 2ри клас? Имат веднъж седмично, родителите отказват да купят учебници, учебни тетрадки или помагала. На мен вече ми идва в повече да им снимам.
Изучили сме азбуката, по 1 дума с всяка буквичка, цветовете и 2 песнички. Ползвам флаш-карти, както и материали от учебника и тетрадката на BLUE SKIES за 2 клас. Снимам им неща от учебната тетрадка, но без те да имат учебници и материали ми е доста трудничко.

# 55
Ох. и аз да споделя-накратко: Преподавам на няколко 3ти класа от 2 седмици. Случи се така, че преди да видя децата за 1ви път ме извикаха на родителски срещи - за да представят новата госпожа.
 Всички родители бяха единодушни, че нивото на знания на децата  е доста по- високо от преподаваното, Дадох им транскрипция, която да улесни четенето на думите в къщи.
 Днес 1 родителка пристига и ми заявява, че това, което правя в час-да им давам транскрипция, е противозаконно и подсъдно. Shocked

Незаконно е, защото транскрипцията се води нова азбука и не се въвежда до 5кл. Някои колеги я дават  от 4(според нивото на децата), но за 3-ти е абсурд.

# 56

Незаконно е, защото транскрипцията се води нова азбука и не се въвежда до 5кл. Някои колеги я дават  от 4(според нивото на децата), но за 3-ти е абсурд.

Дъщеря ми е трети клас и от тази година имат нова госпожа, която реши да им даде транскрипция. Попитахме я няма ли поне да ги научи кой знак на кой звук отговаря, а не в движение да я учат. Каза че нямало нужда. Дава им думата заедно с транскрипцията, която за тях е "някакви знаци" и по никакъв начин не им помага.

# 57
Имам и друга молба- дайте идеи какво и как да поднеса като материал за СИП-английски във 2ри клас? Имат веднъж седмично, родителите отказват да купят учебници, учебни тетрадки или помагала. На мен вече ми идва в повече да им снимам.
Изучили сме азбуката, по 1 дума с всяка буквичка, цветовете и 2 песнички. Ползвам флаш-карти, както и материали от учебника и тетрадката на BLUE SKIES за 2 клас. Снимам им неща от учебната тетрадка, но без те да имат учебници и материали ми е доста трудничко.

Ами да, без учебник си е доста сложно, ако и снимаш за своя сметка, съвсем загрубява играта. Вариант 1 : според мен предложи на родитрлите поне да дават някакви парички за снимането, щом не искат учебнци.  А иначе като материал освен стихчета и песнички, коет ти вече правиш, може би някоя интересна приказка - много кратичка- макар че са доста малки . В смисъл ти да им я разказваш на бг и после да им предложиш да извадите на англисйки някои думички и в продължение на няколко часа да даваш на отделните ученици да научат някакъв много кратичка част от приказката и да я казват - така хем ще им е интересно , хем ще научават нови думички, но наистина трябва д а е някоя супер елементарна приказка. Това се сещам на първо време.
Весело посрещане на Новата 2012 г. Simple Smile

# 58
Имам и друга молба- дайте идеи какво и как да поднеса като материал за СИП-английски във 2ри клас?

Правете "пирамидки" за запомняне.

Пирамидата е да почнеш от едно съвсем кратко изречение и на всеки следващ етаж да добавяте нещо, като децата повтарят цялото ново изречение (което дефакто е старото +още някоя дума). Печели този, който успее да запомни и каже най-дълго изречение. Така увличаш класа да повтаря десетки пъти едни и същи думи в съчетание и децата ги попиват безвъзвратно. Може те да участват в създаването на пирамидата, а може и ти да го правиш - според нивото.

Например:

Tom has a hat.
Tom has a red hat.
Tom has a red hat and blue eyes.
Tom has a red hat, blue eyes and blond hair.
.................

Другият метод е да подбереш текст и прочиташ първото изречение. После целият клас в хор го повтаря след теб. После прочиташ първото и второто изречение и класът го повтаря заедно. После първото, второто и третото и така нататък. Ще се учудиш колко изречения могат да запомнят децата.

И двете игри са много полезни, защото децата заучават думите в комбинация.

# 59
  • Бургас
Черна станция, страхотни идеи, БЛАГОДАРЯ!!!  bouquet

Колкото до транскрибцията - вече повече от месец я ползват и оправих произношението на 3 фрапантни случая. малко им беше трудно първите 10тина дни, но сега сами си я пишат на някои думи. Наистина си опира до децата - в някои класове умишлено я пропускам, а в други на всяка дума на дъската различен ученик я пише. И най-важното е-няма нищо незаконно в цялата работа. Ако има, Mimitootvr - моля, посочете закона.

Общи условия

Активация на акаунт