Коя част от раждането боли най-много?

• 37 161
  • 312
  •   1
Отговори
# 165
Оххххххххххх, за съжаление при мен бяха контракцийте-всичко друго бледнееше.......но като почнат напаните и всичко отминава, а докато излиза не се усеща нищо особенно- и после..........ох, живея за тоя момент!! Страхотно е и забравяш всичкоооо- аз въпреки огромните болки като излезе синът ми на секундата казах,че ще раждам пак.

# 166
мен ме болеше напъването или излизането на беба- то дори не го чувствах ,като болка, а като нещо, което всеки момент ще те разкъса отдолу! И както всеки казва в мига в който излезе, забравих, че изобщо е имало болка! Peace

# 167
Аз също гласувах за контракциите, няма да изпадам в подробности  /раждах предизвикано със системи/, само ще кажа, че когато видях моето слънчице и ми дадоха да го гушна бях готова да родя веднага още едно-две ако трябва  newsm68 Невероятно облекчение почувствах, а се оказах и късметлийка, че нямах никакви разкъсвания и съответно шевове. Така че веднага лапнах телефона да се похваля на целия свят каква хубава работа съм свършила /общо взето един работен ден отиде Simple Smile Joy  /

# 168
Първият път -контракциите,вторият път-когато ме шиеха.Имах много шевове/бебето беше едро/

# 169
прегледа е меко казано ужасен,контракциите са много много болезнени.но мине ли всичко това раждането не боли.поне при мен беше така.в момента в който получих разкритието спрях да усещам болки.имах усещането че ми се ходи по голяма нужда Embarassedслед това излезна една крива и грозна маймуна,която след няколко часа се очовечи! Grinning

# 170
Категорично контракцийте, при мен.  След като започнат напъните определено намалява болката.  А след това, идва такова облекчение и нахлува енергия в тебе, че си мислиш, че би изкачила Черни връх.

# 171
Когато видиш бебо, сигурна съм ще забравиш всички болки! Леко раждане ти желая и хубави мисли! Hug
А по темата: първият път контракциите , но за това беше виновен окситоцина, но най-вече проверката за разкритие. Вторият път нямаше окситоцин, пак контрекциите, но бяха под контрола на моето дишане, а болка при проверката нямаше изобщо.
Препоръчвам ти да се упражняваш да дишаш. Много е важно да дишаш и да не се поддаваш на болката! Аз ходих на упражнения по дишане веднъж и само за два часа и това ми беше достатъчно. Важно е когато започне контракцията да застанеш там, където си и да дишаш на равни интервали, докато контракцията отмине, така, че да се чуваш как вдишваш и издишваш. Можеш да се съсредоточиш в една точка или да си затвориш очите и да се опиташ да си представиш нещо, в което да се съсредоточиш. Няма нищо страшно и болката е напълно поносима! Hug

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 12:56 от yagodka

# 172
Когато видиш бебо, сигурна съм ще забравиш всички болки! Леко раждане ти желая и хубави мисли! Hug
А по темата: първият път контракциите , но за това беше виновен окситоцина, но най-вече проверката за разкритие. Вторият път нямаше окситоцин, пак контрекциите, но бяха под контрола на моето дишане, а болка при проверката нямаше изобщо.
Препоръчвам ти да се упражняваш да дишаш. Много е важно да дишаш и да не се поддаваш на болката! Аз ходих на упражнения по дишане веднъж и само за два часа и това ми беше достатъчно. Важно е когато започне контракцията да застанеш там, където си и да дишаш на равни интервали, докато контракцията отмине, така, че да се чуваш как вдишваш и издишваш. Можеш да се съсредоточиш в една точка или да си затвориш очите и да се опиташ да си представиш нещо, в което да се съсредоточиш. Няма нищо страшно и болката е напълно поносима! Hug

Благодаря ти, наистина ще се възползвам от съвета ти за дишането по време на раждането.  Peace  bouquet

# 173
Контракциите ми бяха най-болезнени.
Излизането на бебето също не е малка болка, но минава много бързо.
Не знам за шиенето, аз нямах разкъсвания.

# 174
С първото дете - контракцийте
.С второто - контракцийте изобщо не ги усетих, просто нямаше никаква болка, ама никаква и едва не родих в къщи.боля ме /ако може да се нарече болка/ излизането на бебо, което беше 1-2 сек.Просто моментна силна болка.

# 175
Контракциите. Прегледа за разкритие изобще не съм го усетила. Шиенето също не го усетих.

# 176
На първо място и най-болезнено ми беше проверката за разкритие-такива болки чувствах,че виех от болка.
На второ,равняващо се като на първо място бяха контракциите.
За другата част от раждането не мога да споделя,защото раждах с епидурална упойка.Родих след 27 часа контракции и изтичане на водата след първата контракция.А упойката ми я сляжиха,когато бяха минали почти 20 часа.
Та тези болки никога не бих ги забравила.

# 177
Мен ме боляха най - много контракциите, след това прегледа за разкритие. Шиенето не съм го усетила, защото ми сложиха пълна упойка.

# 178
  • Страната на чудесата
Мен най-много ме боля при зашиването, контракциите ме оставяха без дъх и ми прилошаваше от болката, но за сметка на това при шиенето разцепих болницата от крясъци EmbarassedАма това беше, защото не изчакаха да ме хване упойката

# 179
  • в полите на.... Балкана
контракциите,мисля че при почти всички жени е това

Общи условия

Активация на акаунт