Коя част от раждането боли най-много?

• 37 158
  • 312
  •   1
Отговори
# 150
Май, че всичко при раждането боли, но ако трябва да степенувам, най-много ме заболя епизиотомията/дано да го написах вярно/ тогава виех от болка. Но после всичко това се забравя, като се появи бебенцето, става едно мъгляво и далечно. А и като се роди бебето спираш да чувастваш всякаква болка, все едно нищо не е било/нещо, което не ми се вярваше, но се оказа точно така./

# 151
  • софия
Пропуснах да кажа,че и епизиотомията ме болеше ужасно.
Докато не ми махнаха конците не можех да си сядам на
дупето. #Crazy

# 152
  • София
Контракциите и то накрая само.

# 153
Контракциите до необходимото разкритие за упойка. Може би защото беше предизвикано с хапчета, след като изтекоха водите, ме започнаха страхотно силни болки. Най-гадното беше, че нямаха почивка по между им.

Аз отидох да раждам с нагласата, че всичко ще бъде чудесно, болката е поносима и изобщо цветя и рози, едва ли не. Еми, не беше така. Контракциите до 7 см разкритие бяха нечовешки, някъде около два часа. А аз имам висок праг на болка според зъболекаря ми. Като ми сложиха упойката всичко си дойде на мястото. Само да отбележа, че си усетих и напъните и шиенето, защото упойката ме пусна малко преди това, но те не ми се видяха страшни.

Успех и дано при теб раждането да е от хубавите.

# 154
контракцийките си болят,но болката си заслужава,пожелавам ти бързо и малко болезнено раждане
Peace
успех и леко раждане   bouquet

# 155
Контракциите бяха най - болезнени за мен, аз раждах нормално, без епидурал, съвсем естествено  Mr. Green

# 156
  • в Надежда-та
Мисля, че зашиването (3 външни имах) Thinking
За него исках и упойка, но тя така и не ме хвана и си го усетих Tired

# 157
Контракциите болят най-много.Аз родих и двата пъти предизвикано,съдба какво да се прави.Изтичат ми водите и разкритие имам 4-5 см ,но нито грам контракция.Първия път ме сложиха на система ,болките започнаха след 2 ч.Бяха толкова силни ,че дори не усетих туширането.Само виждах,че се завират под нощницата ми и казваха,че помагат нещо.
Втория път ми биха инжекция с окситоцин и контракциите започнаха веднага.Обаче сякаш не бяха толкова силни като първия път и усещах всяко бъркане и проверяване.Незнайно защо те го правеха даже прекалено често.Час и половина след окситоцина имах и напъни.Самото раждане не ме е боляло.Виж шиенето е нещо друго.Явно упойката не ме хвана,защото усещах всичко и подскачах непрекъснато.
Всичко все пак е страшно индивидуално,така че не го мисли от сега.Дано попаднеш на добър екип.
Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане.

# 158
Здравей Mag!
Аз съм раждала два пъти.Първия път беше трудно с много силни контракции и трудно раждане защото бебето беше с къса пъпна връв.Имах и епизиотомия и страшно много шевове но като родих акушерката ме попита дали искам второ и аз казах "да" Mr. Green
Второто ми раждане беше супер леко и много бързо но за това много ми помогна че ми сложиха вагинална таблетка вечерта и сутринта бях с 6см.разкритие без да съм разбрала и после за един от който 15мин.системи и родих прекрасната си дъщеря с един единствен шев Peace
Най важното което мога да те посъветвам е да не мислиш за болката а за момента в който ще си гушнеш детенцето Blush
Да контракциите са болезнени,раждането не после ако има някакви интервенции ще ти минат бързо защо все още ще си във еуфория че всичко вече е свършило и си виждаш бебето.
Мисли позитивно и не се вкарвай във някакви лоши мисли ако беше толкова ужасно нямаше да раждаме и второ нали Wink
Успех и леко раждане Hug  bouquet

# 159
Контракциите са болезнени, но поносимо. Самото излизане на бебето всъщност е направо облекчение. Mr. Green И шевовете без упойка не са страшни.
На мен лично ми беше по-неприятна болката от контрахирането на матката след раждането, но и това отминава.

# 160
Докато получа разкритие си болеше доста ,но в последните етапи.Аз исках упойка , а тя лекарката-Каква упойка бе жена ти си с пълно разкритие вече.Беше ми много трудно да си поема дъх и да го задържа до три напъна .Като се заинатих и взех да напъвам ,здраво вкопчена в първото което ми беше под ръка ,като че не усещах чак толкова.Болеше и като ми бръкнаха да спукат мехура и да проверяват разкритието.За шиенето бях толкова омаломощена че ми беше все тая.Неприятно, но нищо повече.

# 161
При мен най - много боляха контракциите, може би, защото бях на системи(преносвах). Самото раждане на бебо мина бързо(излезе с третия напън), дори епизиотомията не я усетих. Ако не бях видяла, че ми я правят, сигурно нямаше да разбера, че имам такава. За самото раждане нямах упойка, но за шиенето ми сложиха(бях се доста поразскъсала), въпреки това се усещаше, но не беше чак такава болка WinkВсе пак е много важно екипът ,който ще те изражда и трябва много внимателно да слушаш какво ти казва акушерката Wink
 В момента, в който видиш бебо всичко останало ти се струва незначително. Леко раждане Hug

# 162
Контракциите.

# 163
контракциите, които водят до разкритие, излизането на бебока или пък зашиването след евентуални разкъсвания?

Контракциите накрая най-много ме измъчиха. После, при същинското раждане и епизиотомията бях толкова омаломощена, че вече и болка не усещах  Tired При шиенето също доста ме боля, въпреки местната упойка.

# 164
Мен най-много ме болеше, когато докторката проверяваше разкритието. Не че подценявам контракциите, но туширането беше по-болезнено за мен. Обаче след като бебчо излезе, всичко се забравя. Не се безпокой за това.

Общи условия

Активация на акаунт