Коя част от раждането боли най-много?

• 37 177
  • 312
  •   1
Отговори
# 195
  • София/Севлиево
При мен-шевовете, въпреки че бях с упойка, но като ме шиеха ме поляха с някаква течност дето била за нещо съвсем друго,  и всичко усетих Sad

# 196
Съгласна съм за шевовете, имам едно шевче, беше без упойка и леко се подръпвах, докторката каза, че ако се дърпам ще станат повече от един шев  Simple Smile Усетих по голяма болка от шева от колкото от излизането на малката.
Но контракциите направо бяха нетърпими...

# 197
Най-много ме болеше докато имах контракции да получа разкритие.

# 198
Контракциите след 7 см разкритие м и при включена система с окситоцин, бяха неистиви болки, мислех че ще умра и няма да издържа,но после всичко мина за миг, излизането на бебето не боли ами беше направо облекчение за мен, но нямам и много шевове само 1-2 вътрешни козметични...

# 199
Аз отидох много нахъсена  и с позитивна нагласа понеже си имам болезнен цикъл а и прагът на болка неми е никак нисък, търпя си на болка и това е. Обаче като се почна.....контракциите бяха нещо такова дето не съм си мислила че е възможно да съществува като болка ooooh! после ми сложиха епидорална и леко се поосиферих там с нея си ми стана като при цикъл болката. Но после ми пуснаха уж малко окситоцин, а спряха да ми сливат епидорална уж за да си участвам активно в раждането и да си усещам напъните дето при мен така и не се появиха де, та този момент с окситоцина и липсата на епидорална направо ми се видя, че умирам.
Според мен няма мого общо с нагласата на майката, всичко си е до организъм. подготви се че ще боли сериозно, а дай Боже да не стане така и да мине супер леко Praynig

# 200
контракциите  ooooh!

# 201
  • Popovo
Най голямата болка която изпитах при раждането беше когато ми направиха епизиотомията и след това ме шиха.Макар и да бях с упойка изпитах ужасна болка.Неусетих кога излезе детето, и болките не ми бяха по силни от едни болки когато ми дойде. С такива контракций мога да родя още няколко деца,но ако се налага пак да ме режат и шият е това вече незнам дали ще го преживея. Sick

# 202
Контракциите, водещи до разкритие.

Абсолютно!

# 203
Аз отидох много нахъсена  и с позитивна нагласа понеже си имам болезнен цикъл а и прагът на болка неми е никак нисък, търпя си на болка и това е. Обаче като се почна.....контракциите бяха нещо такова дето не съм си мислила че е възможно да съществува като болка ooooh! после ми сложиха епидорална и леко се поосиферих там с нея си ми стана като при цикъл болката. Но после ми пуснаха уж малко окситоцин, а спряха да ми сливат епидорална уж за да си участвам активно в раждането и да си усещам напъните дето при мен така и не се появиха де, та този момент с окситоцина и липсата на епидорална направо ми се видя, че умирам.
Според мен няма мого общо с нагласата на майката, всичко си е до организъм. подготви се че ще боли сериозно, а дай Боже да не стане така и да мине супер леко Praynig

Да не влизам в полята на учителка,ама си оправи правописа,щото много дразни.Особено тая епидОрална,дето са ти я слагали.
Ако сега бях бременна и прочета твоя пост,щях да се самоубия!Вместо да вдъхнеш малко кураж на бъдещите майки,ти си им разказала играта тотално!!!И кво е т'ва-"подготви се,че ще боли сериозно"-звучи като последно причастие,все едно отиват на бесилото doh
Писах го и по-горе,ще го кажа и сега-не е толкова страшно,зависи от коя страна го гледаш-все пак това е срещата с така дългоочакваното бебе.А какво по прекрасно от това???После няма и спомен от болката!

# 204
Деня след раждането си мислех, че не искам да раждам отново освен, ако не е със секцио Grinning
Но сега, 12 дена по-късно, вече си мисля колко време да изчакаме и да си имаме друго ангелче Simple Smile
Болка има, но тя неможе да се сравни с щастието, което идва след това  Party

# 205
Друго - системата Окситоцин..

# 206
Много се извинявам за глупавия въпрос, но моето раждане не протече точно по нормалния начин и не знам какво представлява окситоцина. Някой би ли ми обяснил ? На мен ми вляха 3 банки за задържане защото не бяха разбрали, че са ми изтекли водите  и направо си родих без да ми дадът нищо друго Simple Smile

# 207
  • Разпиляна във въображението
Много се извинявам за глупавия въпрос, но моето раждане не протече точно по нормалния начин и не знам какво представлява окситоцина. Някой би ли ми обяснил ? На мен ми вляха 3 банки за задържане защото не бяха разбрали, че са ми изтекли водите  и направо си родих без да ми дадът нищо друго Simple Smile

Предполагам, че точно това са ти влели - окситоцин Peace

# 208
На мен ми вливаха за задържане, и в последствие ми сложиха една 4-та банка и след 15-20 мин родих...

# 209
  • София
за задържане не вливат окситоцин....а друго, което да спре контракциите.
окситоцина с две думи - засилва контракциите, прави ги по-силни, по-продължителни, равни от край до край...т.е. не като естествените да почне от слаба да стигне върха си и да затихне, а почва и свършва с еднакъв интензитет...ако е по- бързо вливането може дори да нямаш изобщо интервал между контракциите....целта - постигане на по-бързо разкритие т.е.  съкръщава времето на раждането доста....и никак не е приятно....
Може и 4-тата банка да е била окситоцин при теб...кой знае....

Общи условия

Активация на акаунт