Коя част от раждането боли най-много?

• 37 180
  • 312
  •   1
Отговори
# 210
Аз отидох много нахъсена  и с позитивна нагласа понеже си имам болезнен цикъл а и прагът на болка неми е никак нисък, търпя си на болка и това е. Обаче като се почна.....контракциите бяха нещо такова дето не съм си мислила че е възможно да съществува като болка ooooh! после ми сложиха епидорална и леко се поосиферих там с нея си ми стана като при цикъл болката. Но после ми пуснаха уж малко окситоцин, а спряха да ми сливат епидорална уж за да си участвам активно в раждането и да си усещам напъните дето при мен така и не се появиха де, та този момент с окситоцина и липсата на епидорална направо ми се видя, че умирам.
Според мен няма мого общо с нагласата на майката, всичко си е до организъм. подготви се че ще боли сериозно, а дай Боже да не стане така и да мине супер леко Praynig

Да не влизам в полята на учителка,ама си оправи правописа,щото много дразни.Особено тая епидОрална,дето са ти я слагали.
Ако сега бях бременна и прочета твоя пост,щях да се самоубия!Вместо да вдъхнеш малко кураж на бъдещите майки,ти си им разказала играта тотално!!!И кво е т'ва-"подготви се,че ще боли сериозно"-звучи като последно причастие,все едно отиват на бесилото doh
Писах го и по-горе,ще го кажа и сега-не е толкова страшно,зависи от коя страна го гледаш-все пак това е срещата с така дългоочакваното бебе.А какво по прекрасно от това???После няма и спомен от болката!

Аз съм на друго мнение и си го казах.  Това, че не бях подготвена за нещо толкова ужасно си оказа влияние. Аз вярвах, че нещо не е наред с мен и бебето, понеже болките не бяха такива каквито четох, че ще са - като при по- силен цикъл, не чак толкова страшни и други подобни. Както и вярвах, че щом съм се настроила позитивно   всичко ще е наред. Уви понякога това не стига за едно леко раждане. То моето, не че е било от най-страшните де, просто е трябвало някой да ми каже че понякога боли ама наистина боли.

За правописа съм съгласна, но нямам време да го оправям сега.

# 211
Ако 4-тата е била окситоцин не е имало нужда от нея Simple Smile аз нямах интервал м/у контракциите ( имах контракции от 8 часа и не ми обръщаха внимание )
Болката беше стигнала максимума си  Mr. Green

# 212
Раждах нормално, вторият път даже естествено. И двата пъти ме болеше силно около половин час преди изгонването. Преди това контракциите не са най-приятното усещане, но се търпят. А по време на напъните усещах истинско облекчение

# 213
Да съгласна съм с беба, мисля че трябва да сеподготвиш за много голяма болка, поне мен майка ми ме беше подготвила психически и може би това ми помогна много...не отидох в болницата без да предполага мпоне какво ме чака...Въпреки всичко искам да кажа че болката минава и се забравя веднага след като се роди бебето, от тази болка дори не ми остана и спомена Simple Smile)))))) Желая на всички леко раждане  Hug

# 214
Контракциите.

# 215
  • София
аз пък си мисля, че ако отидеш с очаквания за кански болки, усложнения и т.н. това и ще ти се случи....психиката и вътрешното спокойствие са  адски важни....ако не можеш да се отпуснеш и да си спокоен, а чакаш на тръни кога ще те споходи  великата инквизиция...може и да не чакаш дълго...

# 216
В много от случаите най-болезнената част от раждането е главата на акушерката или доктора hahaha Поне на първото ми раждане те така разправяха Mr. Green
Иначе е вярно за нагласата

# 217
контракциите бяха най- болезнената част от моето раждане. Но на мен ми бяха сложили яка система окситоцин, а с него болката е по- силна. Но въпреки всичко се издържа. Така, че горе главата. Болка има, но тя е "сладка", защото като видиш детенцето си и забравяш всичко друго.

# 218
Даже по време на напъните при раждането на второто моменце казах "Хайде, рожбо, аз ще помагам". Доста се посмяха с мен Mr. Green

# 219
аз пък си мисля, че ако отидеш с очаквания за кански болки, усложнения и т.н. това и ще ти се случи....психиката и вътрешното спокойствие са  адски важни....ако не можеш да се отпуснеш и да си спокоен, а чакаш на тръни кога ще те споходи  великата инквизиция...може и да не чакаш дълго...
Подкрепям! Не само се настрой положително, но и прочети как да си помогнеш сама. Как да дишаш правилно, какви упражнения да правиш, масажи и т.н. Реши кое за теб е идеалното раждане и се бори да го получиш.

# 220
Абсолютно вярно за нагласата! Трябва да си супер спокойна и да не мислиш за лоши неща.
В никакъв случай не си мисли, че няма да боли.
При мен най-болезнени бяха контракциите.
Но всичко се забравя.
Леко раждане! Simple Smile

# 221
  • София
Контракциите определено. Самото раждане вече се вижда като песен, поне при мен така беше

# 222
  • ул. "Мечтание"
Най-много болят зашиването, туширането и... секциото... Те не са естествена част от раждането и организма ги приема по различен начин и болката е по-различна и обикновено по-силна.

# 223
Аз ще отговоря с контракциите - раждах секцио,но търпях контракции 17 часа. Следоперативни болки не съм имала - само придърпване.

Коригирам се - и прегледа за разкритие е ужасно отвратителен. Sick

# 224
  • София
При мен най-болезнени бяха контракциите и шиенето.Епизиотомията дори и не я усетих.

Общи условия

Активация на акаунт