Коя част от раждането боли най-много?

• 37 140
  • 312
  •   1
Отговори
# 75
Контракциите, водещи до разкритие.

Секцио бях, но се наложи в процеса на раждане, така че имах удоволствието да се "насладя" и на контракциите, и на следоперативните болки Mr. Green

Мда! И аз раждах така.
"Разкошът" е пълен, ако контракциите са предизвикани с окситоцин от самото начало (преносвах), а след секциото започнеш да кашляш, щото в болницата си се простудила doh

Ама искам още поне едно дете Mr. Green

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 10:28 от Шматка

# 76
Рязането и шиенето #2gunfire
Лично при мен контракциите бяха съвсем поносими, никой не ме е туширал за увеличаване на разкритието (щото така и така отидох в болницата с 10 см разкритие, че да не им дам да ме пипнат). А излизането на бебето го усетих просто като приплъзване.
Но рязването и шиенето... Уж ми сложиха някакво локално обезболяващо, ама май изобщо не изчакаха да подейства.

# 77
Определено контракциите.

# 78
Цитат
здравейте на всички бъдещи и настоящи майки.на мен също ми предстои да гъшна бебока си през март .мн ме е страх от надебеляване,как ше минат още 6 месеца,а за самото раждане да не говорим...преди бях твърдо решена да раждам секцио (още повече че гинеколкога ми каза че съм с двърога матка,което не съм мн наясно какво е но ми каза седалищно раждане), но миналия ден една моя приятелка роди със секцио едва говореше а бяха минали 2 дни ... при всички ли е толкова страшно
zdraveite na vsi4ki badeshti i nastoqshti maiki.na men sa6to mi predstoi da gyshna beboka si prez mart .mn me e strah ot nadebelqvane,kak she minat o6te 6 meseca,a za samoto rajdane da ne govorim...predi bqh tvardo reshena da rajdam sekcio (o6te pove4e 4e ginekolkoga mi kaza 4e sam s dvyroga matka,koeto ne sam mn naqsno kakvo e no mi kaza sedalishtno rajdane), no minaliq den edna moq priqtelka rodi sas sekcio edva govoreshe a bqha minali 2 dni ... pri vsi4ki li e tolkova strashno

------------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 10:52 от AnMary

# 79
Контаркциите.

# 80
Контракциите определено.

# 81
при мен най-болезнени бяха контракциите и зашиването след това,ужааас smile3516 Grinning

# 82
Момичета,нека не плашим бъдещите мами.Аз и двете си деца родих нормално,болките са поносими,а и самия факт,че знаеш,че малко след това ще гушнеш твоето слънце,всичко е поносимо.Мен най-много ме бол яха контракциите,но не е болка кой знае каква.На мам.ите,на които им предстои раждане ,желая леко и бързо раждане и лесно възтановяване.Също и здрави ,хубави и сладки бебчета.Болката се забравя с времето,но радостта от първите мигове с детенцето е най-великото нещо на света

# 83
Рязането и шиенето #2gunfire
Лично при мен контракциите бяха съвсем поносими, никой не ме е туширал за увеличаване на разкритието (щото така и така отидох в болницата с 10 см разкритие, че да не им дам да ме пипнат). А излизането на бебето го усетих просто като приплъзване.
Но рязването и шиенето... Уж ми сложиха някакво локално обезболяващо, ама май изобщо не изчакаха да подейства.
Мисля, че това е добър пример(като изключим епизиотомията), как трябва да протече едно нормално раждане, без ненужни лекарски намеси . Това опровергава и тези, които твърдят, че раждането трябвало задължително да боли много, а пък най-вече излизането на бебето, когато бебето се извади, когато му е дошло времето, дори няма нужда да се напъва, то си излиза само.

# 84
  • София; Дружбето
Контракциите след окситоцина. Преди това си се търпеше, като при болки в бъбреците.
За шиенето и излизането на бебето не мога да кажа, тогава вече бях с упойка

# 85
  • Germany
Контракциите и туширането. 2рият път не давах да ме пипне лекарката преди упойката.

# 86
Контракциите...Бебето излезна бързо и не усетих, а за шиенето бях претръпнала  Mr. Green

# 87
Контракциите, водещи до разкритие.

Секцио бях, но се наложи в процеса на раждане, така че имах удоволствието да се "насладя" и на контракциите, и на следоперативните болки Mr. Green
При мен беше същото,само,че аз бях с планирано секцио само,че раждането започна седмица по-рано,та и аз се насладих и на двете
Какво е туширане?  Embarassed
Мишоран,при всеки болката е различна,при мен беше непоносима и нямах търпение да ме  упоят/не съм глезана/ ,не го казвам,защото искам да уплаша бъдещите мами,а защото темата е такава,да кажем как е било при всяка от нас.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 12:51 от cosmopolitan

# 88
Контракциите са най- болезнени.

# 89
Контракциите   Peace

Общи условия

Активация на акаунт