Коя част от раждането боли най-много?

• 37 146
  • 312
  •   1
Отговори
# 90
Контракциите, според мен.

Родих със секцио по спешност и не съм преживяла излизането на бебето, но пък имах след оперативни болки.

По-добре не се настройвай предварително кое е най-страшно, защото като те стегне страхът, ще те боли още повече. Мисли позитивно, повтаряй си, че всичко ще е наред и най-вероятно така ще бъде  Hug Ако пък прочетеш материали какво представлява самото раждане, в смисъл какви физиологични процеси настъпват, ще те е страх още по-малко.

# 91
Както при повечето мами и мен ме боля само при контракциите при разкритие. След системата контракциите толкова зачестиха че неможех да си поема дъх. Добре че продължи само 2ч. и след това хоп... бебчееее. Praynig Самото раждане дори ми се стори приятно /момента на излизане/. А  при туширането малко ми олекваше незнам защо. Rolling Eyes

Не се притеснявай излишно, защото не е толкова страшно нормалното раждане. Спокойствието е най важно и всичко ще е ОК. Леко раждане. newsm10

# 92
ами аз раждах с епидурална и единственото което ме болеше след поставянето беше излизането на бебето-буквално няколко минути, не беше нещо особено.А преди упойката най-ужасното беше като ме вързаха на монитора и трябваше да лежа с контракции-много трудно се понасят така като не можеш да се движиш напред назад, аз и затова не издържах и си поисках упойка.
Леко раждане!

# 93
Самото излизане на бебето, което всъщност се случи на два "напъна"

# 94
И при мен контракциите боляха най - много, самото излизане на бебето не го усетих много. Но аз нямам много голям праг на болка, така че... Peace Не се притеснявай, и аз като си помислех за главата откъде трябва да излезе... Sick Но явно излишно съм се притеснявала, дано и при теб да е така.  Hug

# 95
  • Пловдив
Най-много ме боляха контракциите и туширането Sad.

Излизането всъщност ми се стори приятно Blush и някак велико. Flutter

# 96
Зашиването при мен - беше с упойка, но епизиотомията ми беше чак до...хм, да  Embarassed и там болеше доста гадничко. И друго, което го няма в анкетата - натискането на корема, за да издърпат плацентата - кратко, но също доста болезнено. Другото се търпеше - епизиотомията и излизането изобщо не съм ги усетила, контракциите също преминаваха бързо и с правилно дишане става  Simple Smile

# 97
 Мен лично най-много ме боля при излизането на бебето, защото беше с мн голяма главичка, но пък беше и най-кратката част  Wink

Ако ми позволиш малко Off - Мила mag_a;isa  защо трябва да си причиняваш това - ако наистина четеш всички тези мнения след анкетата ще отидеш да раждаш твърде стресирана, а точно това не ти е нужно, за да мине раждането леко и възможно по- малко болезнено. Според мен не трябва изобщо да мислиш за болката преди раждането, особено ако ти е първо. Нгласата е много важна!

# 98
  • Разпиляна във въображението
За мен - най-много когато излезе главата на бебето.

# 99
  • Пловдив
Контракциите и туширането.

# 100
Моят отговор го няма в анкетата,а именно "Никоя".Мен не ме е боляло въобще-раздах нормално,имам и 5 шева.Мислех,че след като родя,това ще е най-страшното нещо в живота ми,но обратно на очакванията ми,страха от зъболекаря си остана най-силен Laughing
Късмет ти пожелавам и леко раждане!Аз имам само хубави спомени и бих го изживяла пак с удоволствие!

# 101
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Последните контракции след спукване на мехура,т.е между 7-10 см разкритие,от напъните нищо не разбрах(извадиха я с форцепс),беше еднократна рязка страшна болка за секунди,шиенето беше по-скоро неприятно.Много ме боля обаче след това първите 10 дни,ей това беше най-гадното от цялата част.Затова гласувах с друго.

# 102
Моето раждане беше 10 минутно и почти безболезнено,но контракциите ми дадоха зор наистина.

# 103
  • София
Контракциите, които при мен бяха много много силни и балезнени. Самото раждане стана за 2-3 минути с 3 напъна.

# 104
Контракциите, които водят до разкритие.
Самото излизане на бебето не ме болеше толкова и двата пъти.
Леко раждане и на теб!

Общи условия

Активация на акаунт