Морков, каша и месце папка ФЕВРУАРЧЕ на пюре.

• 19 800
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • в сърцето на един мъж...
Дая, от зъби няма такова нещо като температура...
И двамата са с температура, на баткото не се повлиява от нищо Sad
За бисквитите - трябва да е неутрална, не сладка. Аз пак казвам - не е панацея, просто някои деца са по-емоционални и не могат да спят, други не са.

# 706
Гея хрането ни е малка каша със наченки на режим , но в общи линии сме на :
 4:00-5:00- АМ - 200- 220 мл.
 9:00- 10;00 - опит за попара ( едва днес си я изяде цялата от 2 сухара и то, баща му я даде  #Cussing out )
 около 14:00 - пюре ( или месно или с жълтък изяжда около 100 - 150 рядко цяло бурканче от 190.
 18:30 - каша с плодово пюре, много рядко си изяжда цялата каша ( около 150- 200 гр. )
  21:30 - АМ с бисквитки - 240- 280 мл., често след това за десерт кърмене.
 И от 1:00 някъде се почва одисеята с буденията понякога на 10 мин понякога на половин час понякога го кърмя за да се кротне и да заспи понякога само гушкане и разнасяне  Whistling, от време на време  си го откарваме и до 4-5 без будене ама рядко  Tired
 Педито каза, че бил голям да сме минели на 4 хранения и ако успея да махна това към 4-5 ще е добре, но все си мисля нещата да станат естествено не насила.
 Дая за хвоновата отвара, по спомени се слага малко от билаката в около литър два вода  да поври малко и след това се слага в коритцето на бебето при вечерната баня. Само не зна дали се продава хвойна по аптеките иначе ще се наложи да пообиколим балакните да си намерем. Ако не се лъжа беше иглолистно дърво ама като не го познавам  Thinking
 А чая на Хип му давах когато беше на 3-4 месеца и като се сетя тогава си спеше цяла нощ от 22 до 8 за 2 месеца. Но педито каза, че освен от чай има нужда и от вода ( пиеше само чай, кърма и АМ ) и понеже той и без това пие много малко течности почнах вода да давам за през лятото и спрях чая. Може найстина да почна пак чайчето, все пак аз не го правех много концентрирано. Лошото е че от как спряха жегите едва го карам да изпие по 50-80 мл. течности - вода , сок или чай.
 Няма да проверявам за грешки , ша ма изФиняФате ама готвя за нас, за детето, ще пускам прахосмъкачка и ще гладя 2 перални, докато тате е изкарал ламята на разходка за няма и час  ooooh!

# 707
Дая, от зъби няма такова нещо като температура...
Не знам, аз сега се съмнявам да не е някакъв стомашен вирус, защото сутринта  повърна детето, но ще видим какво ще каже лекарката.
Писче, мерсаж Hug
За разведряване на обстановката черпя с 2 ''изправени'' снимки Wink

# 708
Писче, по принцип му е много манджата за кратък интервал. Увеличи интервала между храненията, намали малко яденето или пък го остави така. За вашата възраст е нормална доза 180, максимум 200 мл ядене.
Имаш ядене:
4:00-5:00- АМ - 200- 220 мл./ 9:00- 10;00 - опит за попара - между тези двете - 4-5 часа, явно според зависи кога се буди, следващо хранене след 4 часа - около 14:00 - пюре ( или месно или с жълтък изяжда около 100 - 150 рядко цяло бурканче от 190. - и тук 5 часова пауза - 18:30 - каша с плодово пюре, много рядко си изяжда цялата каша ( около 150- 200 гр. ), а за следващото - 21:30 - АМ с бисквитки - 240- 280 мл., често след това за десерт кърмене. - само 3. Гледай да намериш правилните интервали между самите хранения. Или всичките да са ти на 4-4.30 часа или на малко повече. Ако изместиш вечерното хранене по-късно и сутрешното с по един час, може и да се получат нещата.
Дая, дано се оправите бързо и безпроблемно Hug

# 709
Аз пък ви черпя с това, по случай 7-мия месец на Божидар  Sunglasses Ей, така трябва да сме, напук на всичко! Heart Eyes

Гея, какво им е на душичките? Дано бързо се оправят!!!

За лекарите..., вчера бях изпълнена с поредните типични емоции и терзания, именно от Пирогов. Но не исках да пиша, за да не разбунвам духовете в една или друга посока, обаче поне за мен е много красноречиво и не мога да се въздържа... За н-ти път... Embarassed
Та, отиваме с Божидар в най - големия дъжд, стигаме до заветния кабинет и лекарят, който ни преглежда, изпраща на снимка и от него зависи най - важното - да я разчете правилно, да види проблема (!!!), за да се реагира бързо, ако има такъв е в следния вид: Изглежда на 70, с абсолютно неадекватен вид ( в началото го помислих за санитар и говорех на сестрата, уверена, че тя е лекарят ooooh!), силно миришещ на алкохол и абстинетно треперещ. Като казвам треперещ - имам предвид, че ръцете му не можеха да застанат изобщо в покой, докато опипваше Бобчо... За мен беше ясно, че неговото мнение не би ме успокоило. Знаете, че съм паника по принцип, но в случая реагирах така, защото детето падна доста лошо - точно върху лицето си и цялата му тежест беше отгоре, а след два часа започна да става вял, отпуснат, сънлив...  И затова реших да не си играя на догадки, а да го прегледат качествено! В Пирогов няма как да избереш друг лекар, затова направих единственото, което можех в случая, за да предизвикам някакво старание, (защото той буквално нищо не виждаше на снимката -скрулираше я нагоре, надолу и блуждаеше), беше да му бутна някви пари в престилката... И промяната настъпи. Както щеше да ни изпраща вече, така каза на сестрата, че той лично нищо не може да види, да изпратят снимката на рентгенолог за второ мнение... Това е положението, мили момичета. Аз съм юрист, боря се срещу всякакви корупции и стимулирането им, но когато съм майка, всичко друго изчезва и сама участвам в това...
Стана ми жал и за него, обаче... Едва ли, парите са го амбицирали по някъв начин чак толкова, ако е бил идиот, квото и да му дам, такъв щеше да остане. Според мен му стана съвестно по някакъв начин. Поне аз така го усетих... Сетих се и за неволите на Карбо... Сетих се и за многото хора, които се борят със себе си, за едно или друго... Но си мислех, какво правех, ако нямах пукнат лев в себе си, както много често се е случвало... Ами тези преди и след мен, които той преглежда?!
Писала съм и преди, че майка ми е лекар. От този тип, които непрекъснато четат, усъвършенстват се, взимат специалности, учат... На 50 години научи перфектно английски, за да ходи на световни конференции и да се развива... За медицинските й специализации не му хващам края вече... Обаче, аз нямах майка през всички тези години... Беше или дежурна, или на обучения. Беше или заета, или я викаха по спешност... За 32 години си взе отпуск за мен за първи път - сега за Божидар, и всеки ден ми казваше - Ама, айде раждай, де - изтече ми отпуската. Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли...
Но това е положението с лекарите, поне в БГ. И с корупцията. И с юристите. И със свещениците, които държат бебе на 40 дни половин час, заради първокласничката си. Или няма да забравя как съпругът ми, веднъж накупи от един магазин различни меса, за да замразя порции за пюретата на Мими,  и половината опашка го одума как щял да плюска по време на пости... Отклоних се, ама защото някой спомена, че всички гилдии се оплюват периодично, но особено за свещениците -има теми през месец в клюкарника...За юристите пък да не говорим. И не може да не ми пука, защото знам какво е заради един или двама, да се плюят всички.
Извинявайте пак за излиянието, но основното, което исках да кажа е, че имаме избор. И изборът ни влияе и върху останалите хора. За добро или лошо.  Rolling Eyes

# 710
Мама З, моя баща също е лекар и да, знам какво е да плюят по лекарите. Но това поколение, което беше преди, на твоята майка и на моя баща го няма вече. Намират се единици лекари, които наистина да милеят за професията си. И съм чувала изречения - работя си на държавно, за да идват там пациентите, да ги препратя после на частния си кабинет... Е, как да имаш вяра на такива??? Баща ми е онколог, вярвам повечето, ако не и всички знаят какво е това - негов колега продаваше водорасли за пари Close За да лекува болните с тях... Баща ми е пенсионер от доста време и въпреки всичко идват да го търсят за съвети и консултации. От него съм запомнила едно, че е важно един лекар да знае кога да каже - аз не мога, пращам те при друг, който знае как да го направи. В това е основното предимство на добрите лекари, а не да ти извадят душата за пари...И да, обобщенията ги има, защото добрите професионалисти стават все по-рядко изключение от правилото...

# 711
  • София
Здравейте Simple Smile
Днес пък съм болна  Joy
Иначе вчера беше много приятно - бяхме в много тесен кръг - баща ми, майка ми, аз и братята...

хайде да не се караме за глупости Simple Smile Нормално е да се обобщава.. И мен да питате и аз ще кажа - Всички лекари са гола вода, но пък в мометна в който някой ме убеди, че се е справил с проблема, веднага го обявявам за велик Simple Smile

Иначе Миме, и аз съм на мнението на вашата педка за акъла на децата... няма как едно кюфте на 7 месеца толкова пък да му цъка мозъка... Ето и нашата мома вчера и днес само на баща си в очите вика МАМАМА /и аз все го бъзикам по повода/, а няма как да знае какво означава тази дума, при положение, че ние не я използваме... Ако беше казала "лайнце малко" бих била на друго мнение  hahaha
И това пък по темата за "ядосаните" майки... няма как да повярвам ченякоя от вас е казала лоша дума на бебчето си умишлено... е, като станат тийнейджъри, може и да сме им понабрали, но сега е просто някакъв яд Simple Smile

# 712
Четох, четох .........и сега се чудя какво да пиша ...... и дали да пиша изобщо.

Та в този ред на мисли, никакво спиране на на някой да пише и преди съм го казвала, всеки може да е полезен на някой та било и на един единствен човек, а да дразни 10. Важното е да се уважаваме и да си помагаме доколкото можем. Все пак разни хора разни идеали. Имаме си глави на раменете можем да си преценим сами, кой съвет би ни помогнал и кой можем да подминем все едно не сме го, и видяли нали ?
 Тона си е тон, просто всеки си има маниер на изказване и характер, за мен поне е по-важно информацията , която черпя от тези изказвания, когато ми е полезна добре дошло, когато не ме касае - все на някой друг ще е полезна Simple Smile

С две ръце и два крака подкрепям наборката! Както и преди е писала Пепи, с нея сме различни в подхода си по отношение на захранване, ваксиниране и т.н. на децата си, но това не ни пречи всеки ден да си пием кафето заедно и да обикаляме паркове и градинки.
Не може 50-100 човека пишещи тук, от всички краища на страната, а и извън нея, да се харесваме и да си допадаме, но важното е всеки да намира нещо за себе си. Ако не може - това е негова грижа. Не сме се събрали да се обичаме, а да си помагаме, доколкото можем. И хайде да не се обиждаме на професии, навсякъде има "зрънца".

Ще завърша този може би нравоучителен пост с едно стихотворение на Славейков:

"Не сме народ

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

1875"

П.П. Надявам се да няма обидени от поста ми

# 713
  • Пловдив
Mia66 ,Славейков е бил прав през 1875 г та и досега.Не сме се променили изобщо  ooooh!

# 714
Момичета,ще ви чета после,че хич нямам време,ама искам да ви питам дали на някого му се е случвало да даде Панадол на детето си и то да се изрине?При нас стана така и то на един големи червени петна по крачетата и лицето  Sad Почти съм сигурна,че е от Панадола,защото не съм въвела нова храна,но въпреки всичко спрях и всичко освен АМ.

# 715
  • Пловдив
naiema ,за първи път ли даваш Панадол?Може малката да има непоносимост към парацетамола.

Изключваш полазване от някоя гадинка,смяна на праха за пране,контакт с някакво животно-котка,куче и т.н

това е извадка от листовката

Какви нежелани лекарствени реакции биха могли да се наблюдават при Panadol
Baby суспенсия: Нежеланите реакции при парацетамол са редки. Може да се наблюдават
алергични реакции, напр. кожен обрив. Консултирайте се с Вашия лекар, ако наблюдавате
някакви неочаквани реакции. Много рядко е съобщавано за промени в кръвната картина, но
тези промени не са били задължително свързани с приемането на парацетамол

# 716
Момичета кажете има ли нещо против повръщане за бебета ?
Ева преди малко  пак повърна два пъти  Cry Вече си  мисля, че е от пюрето. На обяд яде тиква с ориз и сега пак повръща  Confused Предния път пак започна след като яде тиква с картофи.  
Много ме е страх да не се обезводни пак

# 717
  • Пловдив
wondertedy7 ,има едни детски сокчета/май Хип бяха/ със соли.Точно при повръщане,за да не се обезводни организма

# 718
naiema ,за първи път ли даваш Панадол?Може малката да има непоносимост към парацетамола.

Изключваш полазване от някоя гадинка,смяна на праха за пране,контакт с някакво животно-котка,куче и т.н

това е извадка от листовката

Какви нежелани лекарствени реакции биха могли да се наблюдават при Panadol
Baby суспенсия: Нежеланите реакции при парацетамол са редки. Може да се наблюдават
алергични реакции, напр. кожен обрив. Консултирайте се с Вашия лекар, ако наблюдавате
някакви неочаквани реакции. Много рядко е съобщавано за промени в кръвната картина, но
тези промени не са били задължително свързани с приемането на парацетамол

Елфи
,мисля,че е от Панадола,защото снощи дадох и ефекта е множество големи петна по крачетата и лицето.Това е май третата и доза Панадол.Предишните две бяха преди няколко дни.Тогава и изби едно петно на лицето,но аз не го отдадох на това /реших,че може да е от лъж.овес,която прибавих към кашата /,на следващия ден още две по крачетата.Но след снощната доза станаха много повече.Иначе не съм сменяла праха,нито мисля,че е полазване.А това в листовката го прочетох и се притесних,че ако наистина е непоносимост към парацетамола с какво ще сваляме температурата.Те повечето неща са на основата на парацетамол.Сутринта е намазах с фенистил.

Теди,и хумана имаха някакви електролити много ефикасни.Сега ще потърся инфо и ще ти го пусна.Ето това е,но то било за обезводняване при диария http://www.humana.bg/neue_produkte/neue-produkte-elektrolite.html

# 719
Теди, отиваш и питаш в аптеката за Хидрасек за кърмачета и свещички Вомитусхил - свещичките са точно против повръщане. Слагаш й в дупето, защото с Хидрасека не се знае ще го задържи ли.

Общи условия

Активация на акаунт