Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 7-ма тема

  • 178 996
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Благoдаря ви много Селма, dodyniki   Embarassed .

Последна редакция: сб, 14 ное 2009, 09:34 от Venetta

# 451
  • Мнения: 1 394
Вени,много красива питка!Браво!   bouquet

# 452
  • София
  • Мнения: 465
Eто я и моята медена погача за 40 дни на племеницата ми, по рецепта на Кафе със сметана. Разкошна стана, и парче бях снимала ама е ужасна снимката и не ми се пуска да загрозявам темата. Иначе си имаше конци, вкус, абе просто неможе да се опише


Разкошна е! Много се радвам,че си я пробвала за такъв важен повод! Hug
Да ви е живо и здраво бебчето!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 453
  • София
  • Мнения: 465
Вени,много красива питка!Браво!   bouquet

Поздрави и от мен! Много е красива!!! Heart Eyes

# 454
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Благодаря ти много, Кафе със сметана  Embarassed

Моите хлебчета от преди малко и вече ги няма. Дъщеря ми ми ги конфискува.





# 455
  • София
  • Мнения: 465
Майкоооо,какво правиш тииии HugРазкошни са!По коя рецепта ги замеси Flutter?

# 456
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Майкоооо,какво правиш тииии HugРазкошни са!По коя рецепта ги замеси Flutter?

кафе със сметана, тестото е по тази на житния клас, с много малки промени. А формата на първите две откъм аватара са от страница която беше дала Labrex. То едната е за сладки, но аз направих и хлебчета със сирене, пак се получи много вкусно. Този път станаха най-вкусни от всеки друг път.
Дъщеря ми нали гледа да не напълнява, че след раждането две години докато пак си стане на 57 кг, че беше качила 30, отначало отказа да го вземе.  Но като го видя и опита го взе всичкия и остави само едно малко парченце.
Но като гледам питките от твоите рецепти, разкошни изглеждат. Имаш ли някъде твои рецепти, да ги разгледам. На Labrex и Селма, съм ги проучила до последната, но твоите къде са  newsm78

# 457
  • София
  • Мнения: 465
Еееехеее,много ме ласкаеш Blush Blush BlushНямам своя тема с рецепти,просто не съм се престрашила още Blush Wink Но ти ме караш да се замисля  bouquet
Много ти благодаря!!!  bouquet

# 458
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
кафе със сметана, не те лаская, аз винаги казвам каквото мисля. По мое мнение е добре ако човек има добри изпитани рецепти или знае че други потребители имат някъде публикувани такива, да ги посочи, нали все пак това е целта на готварския форум.

# 459
  • Мнения: 1 283
Еее Вени, страхотна си, вече си мисля, че си извънземна. Откъде толкова много енергия и производителност, направо шапка ти свалям.  bouquet

# 460
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Еее Вени, oткъде толкова много енергия и производителност...bouquet
Пепика, от лекарствата ще да е. Сега толкова много медикаменти трябва да вземам, че може и да хвръкна някой ден, знам ли.
Малко черен хумор, но какво да се прави...

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 00:24 от Venetta

# 461
  • Мнения: 490
много хубави питки  правите,аз  все още не мога да разбера какво е съотношението между брашно и  течност ( топла водичка или  прясно мляко ) имам предвид на 500 гр. брашно примерно колко течност. На вкус ги докарвам солените питки,но винаги са много твърди, къде греша? след още един два опита за солена питка ще се опитам да направя и сладка:) съдействайте ми моля с  насока за рецепта,която ще ми е  като за първи път:) благодаря ви. С ваша помощ ще се науча да ги правя, толкова обичам тестени  неща-питки,закуски всякакви:)

# 462
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
много хубави питки  правите,аз  все още не мога да разбера какво е съотношението между брашно и  течност ( топла водичка или  прясно мляко ) имам предвид на 500 гр. брашно примерно колко течност. На вкус ги докарвам солените питки,но винаги са много твърди, къде греша? след още един два опита за солена питка ще се опитам да направя и сладка:) съдействайте ми моля с  насока за рецепта,която ще ми е  като за първи път:) благодаря ви. С ваша помощ ще се науча да ги правя, толкова обичам тестени  неща-питки,закуски всякакви:)
oni, на първа страница в темата има всички рецепти за питките. А  колкото да съотношението вода (мляко)/брашно, то може да е различно, зависи дали слагаш и яйца или не и дали прибавяш кисело мляко или не. Най-добре е да погледнеш рецептите. Например тези хлебчета горе ги правих по рецептата за житния клас. А за да ти стават твърди, може би замесваш тестото много твърдо. При замесването на тестото ползвам бъркалките на миксера. Аз никога не меся на ръка. Но всеки си има свой метод и навик също, така че ще трябва и ти да намериш своя метод, ние можем само да ти кажем, как ние го правим, но и при всяка от нас е малко по-различно.

# 463
  • Мнения: X
Ей,браво на вас!     smile3501
Страхотни питки...

oni , за да стават твърди питките,вероятно им слагаш повече брашно.Съвсем точна рецепта едва ли може да се даде,то си зависи и от големината на яйцата,гъстотата на киселото мляко...а понякога и самите марки брашна са различни и поемат различно количество вода.
Аз меся на ръка.Предпочитам да усещам тестото.И спирам да добавям брашно,когато спре да ми лепне по ръцете.
А ако по рецепта после се оформя с омазнени ръце,дори го оставям малко по-лепкаво.
Щом обичаш да месиш ,със сигурност ще му хванеш цаката.    Peace   

# 464
  • Мнения: 490
благодаря ви момичета за уточнението.аз  забърквам с  дървената лъжица и после го замесвам,но като замеся меко тесто то все още ми се вижда лепкаво и все още добавям брашно.следващият път ще пробвам с по-малко брашно

Общи условия

Активация на акаунт