Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 7-ма тема

• 179 025
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
dodyniki , аз ще меся питка днес LaughingМоята също ще е солена Peace

gerber4e , много са ти хубави питките. Браво  bouquet

Venetta , хлебчето изглежда много пухкаво Peace

# 646
Labrex, страхотна рибка  smile3501 newsm10, направо истинска, и аз бих искала да знам с каква плънка е. Ще опитам да я направя, дано успея.

Венета, благодаря!   bouquet Плънката е задушени/запържени гъби, лук, настърган морков, дивисил, копър и черен пипер. Хубаво става и нарязани варени яйца да се сложат в гъбите, но късно се сетих, така че мина без тях. Може и с кайма да се направи, с шунка - по желание.
И още малко (ако изобщо е нужно) - правих я с тестото на мах-мама(в моя пост е), защото ми е удобно - месиш, оформяш, втасваш и печеш. А оформянето, мислех да снимам стъпка по стъпка, пък се отказах, но най-близо е до тая рибка.

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 10:39 от labrex

# 647

dodyniki, хубаво, че ме подсети за днешния ден, така че омесих питка.  bouquet Дано умилостивим Св.Варвара и бабите шарки. Laughing

# 648
Ето я и моята днешна питка:

Извинявам се за лошото качество на снимките,но батерията ми беше на свършване,та ...това беше най-доброто,което успях да заснема.
Лабрекс,питката ти е чудна!   bouquet
С какво я поръси отгоре?Много интересно изглежда-не е само сусам и мак ми се вижда... Thinking

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 21:39 от dodyniki

# 649
  • Разград
Чудесни питки,момичета. Peace
И аз мислех да меся днес,но ми излезе спешно правене на хляб и се разминах с идеята.
Лабрекс,това върху питката ми прилича на готовата смес за поръсване на питки.Откога се каня да си купя и все отлагам.

# 650

Лабрекс,питката ти е чудна!   bouquet
С какво я поръси отгоре?Много интересно изглежда-не е само сусам и мак ми се вижда... Thinking
Лабрекс,това върху питката ми прилича на готовата смес за поръсване на питки.Откога се каня да си купя и все отлагам.

От мамето разбрах за тая готова смес, но не съм я виждала в магазините. Купувам си пликчета с мак, сусам, ленено семе, слънчогледови семки и някъде вече писах - ръся от всичкото, защото ми е вкусно. Та и върху тази питка са всичките семена, които имам вкъщи. Laughing

# 651
  • Варна
Момичета страхотни питки - както винаги   bouquet
Вени, ти пък от къде намери пак сили за тези животинчета  Wink
labrex а ти с тази красотна рибка направо ми спря дъха  Crazy
От къде на намеря сега аз пък време да я направя за празника, като толкова много задачки имам, че нали съм с два именника даже  ooooh!
Ето и от моята питка парченце за днешния ден, че моите дечурлиги и те още не са се шарили - ха дано като ще идва, да идва ама по-лекинко да минава шаренето.

Само, че аз знам че точно днес се прави содена питка, затова и моята е такава, но солена и отгоре я мазах с медец, но само като раздавах, а в къщи кой както иска  Wink

# 652
  • в моя свят
Ето и моята питка за празника,която не стана с много сполучлива форма,но причината е,че направих половин доза тесто,а тавата е голяма и при втасването топките запълниха многото свободно място и вече не приличаха на топки.

А рибката на Labrex съм си я заплюла за неделя,че моето дете не яде риба поне да хапне нещо във формата на риба  Grinning  Само,че той не яде и разните плънки и ще я направя със сирене и кашкавал,предполагам ще се получи.

# 653
А рибката на Labrex съм си я заплюла за неделя,че моето дете не яде риба поне да хапне нещо във формата на риба  Grinning  Само,че той не яде и разните плънки и ще я направя със сирене и кашкавал,предполагам ще се получи.

Не изглежда питката ти лошо на снимката, не знам защо пишеш, че не ти се е получила. newsm78 Листчетата не си успяла малко да изтеглиш, но на вкуса и това не влияе. А за рибката с плънка от сирене и кашкавал ще стане, аз съм правила същото тесто със сирене и яйце, като тутманик е.

# 654
Искам да ви се похваля с хляба, който направих...тъкмо се бях отчаяла, че никога повече няма да правя хляб, че моят мъж нещо сбит все му се виждаше макар и вкусен...и се добрах до онези тайни съставки, които ползват по фурните и вижте какво стана: Wink
...предварително се извинявам за външният вид, но явно не съм преценила правилно дозата, макар че предупредиха да съм мн внимателна, е уж бях...но пък на вкус беше за чудо и приказ...така че започвам пак да правя и хляб!  chef

# 655
  • София
Айде и тук да се похваля с погачата в чест на св. Сава.

[Кликнете върху снимките да ги видите в по-голям размер !]

Направена е по рецептата на Болярската погача но с малко модифицирана технология.

# 656
maqaami,дай сега подробности за съставките! Praynig Hug

# 657
Страхотни питки момичета и момко   bouquet Додиники, как я оформи така, дай малко инфо и да не забравиш да я метнеш в галерията . Дядо Хаджи как я навъртяхте така с Хаджийката, ти я държа, а тя се увърташе около тебе ли  hahaha говоря за питката. Кажи модифицираната технология. Магаами, недей да си мълчиш, ами бързо споделяй коя е тайната съставка и ако можеш, метни ми малко и на мен от нея, да пробвам кво ще стане, аз ще съм внимателна  Flutter

втасала

Питка - "Слънце"

Това е питка на жена, която с това си вади хляба, личи си професионализма

Това е втората й питка, радвам се, че я познавам, много земен човек, има златни ръце   bouquet

# 658
  • София
... Дядо Хаджи как я навъртяхте така с Хаджийката, ти я държа, а тя се увърташе около тебе ли  hahaha говоря за питката. Кажи модифицираната технология.

Баба хаджийка няма пръст в тая работа, така че нея не я пипайте.  Laughing Всичко си е мое дело.
А технологията всъщност е такава, че няма нищо общо с приготвянето на Болярската пита. Нито при замесването, нито при втасването и оформянето. Само рецептата е взета ама и към нея пък добавих 150 mg витамин C и махнах содата с киселото мляко.

Последна редакция: сб, 05 дек 2009, 23:24 от дядо хаджия

# 659
.......... Само рецептата е взета ама и към нея пък добавих 150 mg витамин C и махнах содата с киселото мляко.

Дядо Хаджи, да не искаш да кажеш, че мога да си меся содените питки с витамин С и да ги наричам вече витаминозни? Това ми е новост за използването на витамина. Някъде имам рецепта на кекс с аспирин вместо сода или бакпулвер (не си спомням), но не съм я пробвала още.

Общи условия

Активация на акаунт