ПЛЕВЕН - 118

• 26 860
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • плевен
Гледам, че повечето пишат, че децата 5дни на градина, 2седмици в къщи. Какъв е смисъла тогава да ходят децата на ясла, или градина....така или иначе в повечето време стоят болни в къщи, а ако човек ходи на работа трябва и отпуска или болнични да си взима. Нещо не го разбирам това...

И аз незнам какво да правя с малкия.Имаме още половин година но се чудя много дали да ходи на ясла.На мен никак не ми се иска,и заради болести,и заради напоследък зачестили случай на счупена ръка,краче или нещо на дете,но ще трябва да започвам работа.Толкова мислене сигурно не съм мислила преж живота си какво да правя Rolling Eyes

# 511
Тина, ок, то това е ясно, че заради заплатата донякъде....но ако да речем отсъстваш 2пъти в месеца по 5-7дни....кой е този работодател, който ще те търпи всеки месец да е така? Много малко са тези, които ще те държат на работа.
Моя приятелка започна работа в същата ясла, където записа и дъщеря си. Ами след 5отсъствия накрая просто я съкратиха.....сега си намери нова работа, но дъщеря и продължава да боледува...та не се знае и там коко ще се задържи.

# 512
Така е, но каква друга алтернатива - да напуснеш? 
Детето ще порасне, ще укрепне  Hug  Пожелавам го на всички болни малчовци  Peace

# 513
  • София
Мира,не е сигурно кога и колко често ще боледува детето ти на градина,докато не го пуснеш.За яслата нямам опит,не мога да говоря.Но и двете ми деца на ясла не са ходили,а на градина въобще до този момент не са боледували по описания начин-три дни там,две седмици вкъщи.Първото разболяване на Мими беше месец след като започна градина,после цялата първа зима да е боледувала най много три пъти,и то не сериозно.Пък втората година почти не е боледувала.Сега ще видим.Да чукна на дърво,де.Тъй че не се настройвай предварително.

# 514
Мира принципно си права, но само принципно. Доста е трудно докато са малки децата, но пък родителите се мобилизират и успяват някак си. Важно е заради имунитета на децата да не раснат в саксия и едната страна на злото е ходенето на детска ясла и градина. Колкото и да го пазиш иначе един ден то се разболява, и колкото е по-късно му се случи да трупа защита от определени постоянни бацили, по-трудно се лекува.
Една веселия видях сега -  Танцуващи татковци гледайте същоLaughing
Музе и с Кирил съм така, но за меренето някак си го заклещвам и почвам да пея безумни песни и да му подавам предварително приготвени дребни неща за държане, за да не дърпа термометъра и така. Важното е да устискаш 4 минути. Много големи лигени имаш бе жена.  Laughing Laughing Laughing

# 515
Ще я пробвам като се наспи,ама..... newsm78
Много големи лигени имаш бе жена.  Laughing Laughing Laughing
Имам,'щото бъдещата ти снаха от сега е кокона-един кат дрехи вкъщи,един обличаме преди обед за разходка,след като си изяде кухнята той е за пране,следобед с други дрехи и вечер е пижамата... А ония дни я видях как се опитва да ми обуе сандалите с високия ток.... Blush И аз пера.Да са живи и здрави тия,дето са измислили автоматичната пералня Mr. Green Blush
Нали знаеш и "горкото" как няма дрехи Blush
В тоя ред на мисли,кога ще си видя зетя?
И да ви кажа любимата песен на Хриси в тия гроздоберни дни:
"Ето я идва каручката
и в нея е седнала внучката,
и вози я,вози я Марето
на дядо,на дядо магарето.
Отиват,отиват на лозето,
узряло,узряло е гроздето.
И Хриси/или друга внучка Blush/ със своята кошничка
ще бъде на дядо помощничка."

Само като чуе думата "каручка" и започва да цъка с език все едно е конче.Падам от смях Heart Eyes bowuu
Дикси,Нади-Миши,ние сватбарски снимки няма ли да гледаме?Или ще чакаме булката да се появи и да се похвали сама?

# 516
Дикси,Нади-Миши,ние сватбарски снимки няма ли да гледаме?Или ще чакаме булката да се появи и да се похвали сама?
Дабеее, ми и Тина, нали на диета беше, дай снимки да гледаме, да видим и малкия шафер.....

# 517
Нямам снимки аз, то да играя или да снимам.   Crazy  Като посъбера ще ви покажа   Peace

# 518
Здравейте и от нас,

Кари е много по-добре, спокойна беше тази нощ, с лека температура и спа добре. Няма зачервено гърло и не кашля, но е със силна хрема. Надявам се да се закрепи с обикновените лекарства и да не опираме до нещо по-сериозно.

Детската градина наистина се отразява различно на децата. Габи плачеше цялата първа група и изобщо не искаше да ходи, ходеше 1 седмица, после се разболее и 3 седмици го гледа баба му. За мен е голяма грешка, че го пуснахме толкова малък, конкретно за него ползи нямаше. Но знам, че има и деца, които обичат да ходят на детска градина. Дано Кари се улучи да е от тях, засега напира, но това е защото идея си няма какво я чака... Хайде аз спирам дотук, знаете ме че не съм фен на градините. Embarassed

# 519
Номадка, хубавото поне е , че на Митко тези пристъпи не са на алергична основа, пу-пу...
Провокират се от вирусна инфекция. Докато беше с жената, която го гледаше, не прилапваше вируси - нямаше спастични пристъпи.
Тръгна на градина - вируси да искаш, и се започна.

Сега разбира се, си е у нас и разбира се освен всичките му сиропи има и АБ.
Понеделник с песен пак на градина.

Ех, приспах ги и двамата. Голям съм спец вече да ги слагам едновременно да спят, че да изпия едно кафенце  Laughing Докато заспят притичвам от едната в другата стая......километраж ми трябва да видя колко изминавам  Mr. Green

Получавам едни писма от известно време от Рийдърс Дайдждест. Имала съм парично задължение към тях в размер на 31лв., текат лихви...ако не го погася ще се разправяме, нещо си от тоя сорт.......
Драснах им аз един мейл, ако обичат да ми посочат точно за какво е моето задължение към тях, защото не си спомням да имам подобно. И днес получавам отговор, в който ме молят да ги извиня за причиненото ми неудобство, че сметката ми със задължения  Shocked е нулирана и договорите ни отношения прекратени.
Тези не са добре, честно. Измамници. И колко лесно само се съгласиха, че нищо не им дължа  Laughing

Аз от сватбата нямам снимки, но Нади и Тина от тяхната ако имат да пуснат  Grinning

# 520
Тина, Валенце, nomadka, всеки си преценява за неговото дете дали, кога да го пуска на ясла или детска градина.
Но да се разглежда постоянното боледуване в тези заведения като необходимо зло.....за мен е меко казано странно.
Ако толкова искаш детето ти да е болно, извеждаш го на вън, влизаш в 5-6магазина и е готово...

# 521
Не искаме децата ни да са болни и да може да ходим на работа. Понякога няма друга алтернатива   Peace

# 522
Моите причина да искам да ходи на градина са две.
Първата е заради него. Той е много контактно дете и страда когато няма деца около него. Обича колективните игри, а и си мисля, че ако не посещава детска градина като отиде в първи клас ще е като в небрано лозе.
Втората е естесвено професионалната ми страна на въпроса, но пък сега така се получи, че не съм на работа, защото гледам Калин.
С двамата 3-4 години заедно ще полудея не, ами и аз не знам какво. И нямам чисто физическа възможност да се занимавам само с него - да рисуваме, да учим песни, стихчета, да апликираме и т.н.
Ако пък не се беше родил Калин, при всички случай щях да съм се върнала на работа.
То ако не ходя 7 години на работа, това си е чисто професионално самоубийство.
Така, че остава един единствен вариант - жена за гледане, който пък ми противоречи с първата причина  ooooh!
Но не знам какво ще стане, планове не смея да правя.

# 523
Така е, градината е добра алтернатива за работещите родители. Гледат ти детето целодневно, хранят го 3 пъти, че и занимания си имат. За парите, които се дават, си е направо идеално. На Запад няма подобен вариант изобщо. Там даваш луди пари за детегледачка или градина.

# 524
Tess, там даваш повече пари, но групите са по-малки и едва ли децата са постоянно болни...)

Не знам, никога не съм одобрявала подобен род заведения, и не бих наказвала детето си в такова ако то само няма истинско желание да ходи.
Смятам да я пробвам, защото така ще и дам избор. Ако и харесва, ок....ако не, ще се намери начин как да я гледаме и да работим. )

Общи условия

Активация на акаунт