ПЛЕВЕН - 118

• 26 861
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Мира, обичаш да разглеждаш нещата единствено от собствената си камбанария.
Ако ти и мъжът ти сте с някакво плаващо работно време, ОК, но не се ли сещаш, че това е рядкост и не на всеки му се предлага такава възможност.
Друга песен щеше да пееш тогава.

не бих наказвала детето си в такова ако то само няма истинско желание да ходи.
А пък това черното хич няма да го коментирам, че ще излезем от добрия тон.

# 526
Mirama, по принцип споделям мнението ти. Ако обаче нямах алтернатива, разбира се, че ще си пратя детето на градина, къде другаде. Аз самата имам кошмарни спомени от ходенето си на градина, но съм оцеляла все пак  Crazy

Дикси, наистина човек съди по себе си за съжаление. Ако Габи беше ходил на градина с песен, ехе, и аз друго щях да мисля. Но на моя приятелка детенцето ходи с огромно желание, така че за него явно си е супер  Peace

# 527
Дикси, в случая говоря за себе си и не съм обобщавала в последният пост.
И не, не смятам, че е черно.....на мен никак не ми звучи добре, детето ми да се скъсва от рев всяка сутрин и аз въпреки всичко да продължавам да го водя на детска градина защото "щяло да свикне". Аз съм влачена по този начин 3месеца на детска градина, като всяка сутрин се скъсвах от рев....ами и до сега го помня и ми става зле само като се сетя.
И не, децата не са диваци в първи клас, ако не са ходили на детска градина. Още повече, че сега предучилищната е задължителна. Така че колкото и да са асоциализирани, имат време 1година да се очовечат...

# 528
Не знам какво да кажа честно, няколко страници чета за болести, мнението ми го знаете
Всички сме боледували като малки, инжекции в краката са ни били, разтривки с ракии, мед и какво ли не, много е гадно, стрес е, но в крайна сметка всички минават през това

Дикси, въпреки, че не е на алергична основа, препаратите, с които чистят може да предизвикат пристъп нали? Или бъркам? Най-малкото раздразнение на лигавиците, това отваря пътя на вирусите, отделно детето е в нова среда, далеч от това, с което е свикнало и имунитета му пада, как да не лепне вирус или някоя бактерийка да се активира
Питах наскоро познатата ми, която работи в отдел Образование и тя ми каза, че само за яслите се купуват специални препарати, тоест в градините чистят с каквото купят, съответно белини, медикси и прочие отврати
Миналата седмица бях свидетел как чистеха докато децата бяха вътре
В нашата градина поне постоянно проветряват, правят гимнастика, извеждат ги редовно, от първа група насам са обичайно по 23-25 на ден, от 30 деца в групата

# 529
Бърза питанка извън спора за градините и ялите - каква е дозата кърма/АМ, която е приемлива за кърмачетата ?

# 530
Няма доза, бе моме, всичко е според възрастта, ако детето суче - колкото то иска
Бъди по-конкретна, за да ти отговорим

# 531
Мира твърдо казано лудостта не боли ами мъчи. Ти си падаш по магазинни мъчения с цел овирусяване, аз не. Надявам се още от сега след време Кирил да не е много кекав, щото връщането на работа ми е финансово важно. Иначе в другия живот се надявам да бъда рентиер и да нямам такива проблеми.  Laughing
Музе тамън тва си мислех, че броят на женския състав по лигена ще го познаеш. Laughing Laughing Laughing Тия дни ще съм градска, че имам пак програма максимум. А напоследък имам едно ново хоби - събирам семена на цветя. Ако видите една надупена край някой парк с зелена количка и очила за прикритие - аз съм.  Laughing Laughing Laughing
Адаш зависи колко е голямо кърмачето и колко апетит има. Принципно между 50-100мл. първия месец.
Дикси аз понеже урбазон прочетох та за това реших алергия. Една много близка дружка тъкмо ми препоръча имуностимулант изпитан, за едното и дете което е на 4г.  ще дава - АД ликуид фор кидс, а за другото което е на 11 - бронховаксон.

# 532
  • плевен
Здравейте.
Да ви кажа аз много съм доволна ,че яслите и градините ги има. Марио съм го пуснала на 1г. и 4м. на ясла и до днес(повече от две години) не е имал сериозни настиники,много бързо се приобщава към нов колектив,а в същото време аз мога да работя и уча.В момента съм започнала да му давам Клеева тинктура и Есберитокс, а от другия месец и Бронховаксом за имунитета.

# 533
Бърза питанка извън спора за градините и ялите - каква е дозата кърма/АМ, която е приемлива за кърмачетата ?

Марти на 10-я ден като ни изписаха ми казаха ,че яде по 70 мл.Постепенно увеличавам,в момента яде 120 мл. през 3- 3,5 часа.

# 534
nomadka, не, не е лудост.....просто дадох пример ако човек толкова много иска детето му да се разболее и да прекара вирусите, защото градяло имунна система (което е безумно като твърдение) може да си го води и из града.
Вирусите са навсякъде, но в затворен колектив те много по-бързо се разпространяват. Съответно децата изкарват едно след друго даден вирус, а после следва нов и т.н. до безкрай.

Атракция, за кърмата колкото изяде....ако ще даваш АМ 30-60мл.

# 535
Мира това се нарича образност на изказа, нещо от сорта на : "Всеки луд с номера си!". В по-честия и традиционен случай хората си дават децата на ясла, детска градина, училище и по-нагоре ако няма амбиции може и да не ходи никъде. То за това като станеш на 18 и си вече пълнолетен в нашата държава, за да почнеш долу-горе със свършването на училището да се грижиш и сам за себе си. Не намирам и за изключителност на характера тримесечното реване, на което бива угодено в последствие. И нещо лично да втъркам във връзка с болестите - ако толкова искам да го разболея бих измислила по-оригинален начин.  Laughing Laughing Laughing
Само един обратен пример ще дам щото си мислиш, че всичко в главата ти на теория е подредено. На моята най-добра дружка децата ходят в частна градина и училище. Малката, която е на 4г. едва след първите 4 дни детска е вече с обилна хрема и покашля. Групата им е 8-10 дечица и нито едно не е било болно. Цяло лято докато си бе в къщи нямаше никакви болести и проблеми, защото по цял ден си играеше в двора с кака си и нейния си пясъчник. В тая връзка изолацията от други деца и подобна среда, както и от различни бацили, дава видими резултати от раз.

# 536
Оф, толкова е просто - детето страда - започва да страда и тялото му
Другият вариант - децата седят в затворено помещение, което не се проветрява - разболяват се
Майките ги навличат, а там не им слагат връхните дрехи като ги изведат - по-кекавите настиват

Мира, аз също имам претенции до незнам къде си, велики очаквания за живота и хората около мен, но за съжаление съм принудена да се съобразявам с обстоятелствата. Гледам да не мрънкам. Много ще се радвам да прочета твой пост, в който разказваш как нещо ти е харесало или си се впечатлила. Миля,че всички можем да критикуваме. Спирам, понеже те познавам и знам, че на живо и очи в очи си доста по-слънчев човек, откорлкото тук звучиш обичайно

# 537
nomadka, вече казах, че в затворена среда децата, че и възрастни се разболяват много по-често.
Както хората в един офис, така и децата в една група изкарват всички възможни болести.
Тоест ако едно дете има контакт с повече деца, но не в затворена група ти е по-вероятно да не се разболее, отколкото обратното.

ДеЩо, много неща ме впечатляват и ми харесват....но детската ясла и градина просто не е едно от тях. ) Съжалявам, но няма да си променя мнението за тези институции. )
На тези, които им харесва, или нямат друг избор не казвам нищо. )
Но виждам как деца се изпращат на ясла....майките си стоят в къщи, а после ги взимат в 16ч. Това вече наистина не го разбирам.

# 538
Една много близка дружка тъкмо ми препоръча имуностимулант изпитан, за едното и дете което е на 4г.  ще дава - АД ликуид фор кидс,
Давах на Божидар , 2 шишета е изпил, ефект - тцъ  Naughty

# 539
Тоест ако едно дете има контакт с повече деца, но не в затворена група ти е по-вероятно да не се разболее, отколкото обратното.
........................

Но виждам как деца се изпращат на ясла....майките си стоят в къщи, а после ги взимат в 16ч. Това вече наистина не го разбирам.
Ми да ги пратим и в други планети и галактики тогава за по-голямо многообразие в срещите си.  Laughing Laughing Laughing По твойта логика тогава няма да се разболеят въобще.  Laughing Laughing Laughing

Няма нищо чудно в това, още по-малко осъдително ако детето бъде пратено на ясла или детска, а тя не е на работа. В крайна сметка освен периодът на адаптация- докато свикне детето със зведението, би могла да има и друга причина освен мързел.

Давах на Божидар , 2 шишета е изпил, ефект - тцъ  Naughty
Доколкото разбрах АД ликуид фор кидс действа при натрупване, нямам идея колко е минималната доза, по-скоро като време поне три месеца трябва да има прием. В крайна сметка пък може и да не прави чудеса, аз лично не съм го пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт