Отговори
# 375
  • Варна
... гладенето е задължително поне до годината, макар че не е лошо и до по късно да се прави, но това си е личен избор на майката!!!

А в сушилня могат ли да се сушат?  Thinking

аз определено смятам да си използвам сушилнята ( особено в идващите студени месеци) не съм чувала за противопоказания , а гладането си остава задължително.......... 1ironing
Поправка - ако при използването на сушилня не е задължително гладенето малиииииии ще бъда най-щастливата - това  гладенето не ми е най-любимото домакинско задължение newsm11

sunshine*uk пробвай  Control Panel  / Regional and Language Options / Languages / Details / и там с бутона  Add прибавяш Bulgarian Phionetic и накрая бутон Apply - би трябвало да стане така newsm10

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 14:13 от Petya28

# 376
... гладенето е задължително поне до годината, макар че не е лошо и до по късно да се прави, но това си е личен избор на майката!!!

А в сушилня могат ли да се сушат?  Thinking

Мопси след сушилнята гладиш ли не разбрах?
Не, не гладя.

# 377
Здравейте дами-мами,чета ви от самото начало,но досега не съм писала.Много се радвам,че атмосферата е приятелска и за мен форума е едно удоволствие.Виждам,че става въпрос за количките на Конкорд,и аз като фен мога да изразя мнение.Неото го бутах малко,моята кумица има -много маневрено и много лесно върви заради лагерите в колелетата.Недостатък според мен е малкият кош за багаж и това че няма легнало положение на седалката,а се накланя самата седалка.А за качеството на материята и изработката просто няма други такива по нашите магазини а аз разгледах доста колички.Ние купихме Конкорд фюжън ,малко по-обикновен дизайн,но да се надяваме че ще е по-удобнаhttp://cgi.ebay.de/Concord-Fusion-Travel-Set-2009-in-vielen-Farb … ksid=p3286.c0.m14,живот и здраве ще разберем baby_neutral.За протокола Heart Eyes аз съм в 31 седмица и бебо е момче засега Simple Smile,термина ми е на 19 ноември

# 378
  • Пловдив Белащица
...
  Васи ами защо не е на градина малката? Поне да можеш спокойно да подредиш след ремонта  Misc Ghost
...

С гнойна ангина е. Днес вече е доста добре, вчера ми вдигна само веднъж леко температура, ама ще си я задържа до края на седмицата да се стабилизира хубаво.

Дианче, само незнам на кого ще се е метнало с тази страст за пиърсинг. Сигурно на баща си, той не че има, но на ушите има по две дупки, които сам си е дупчил  Crazy

Ей, момичета, ще ви надуя главата, ама нямам търпение вече да е утре. Да си взема болничния и докторът да каже, какво става с нашата бебка - килограми (ако не забравя пак даго питам, че той нищо не ми каза миналият път), плаценти, дали е още с главата надолу, пъпна връв как е... Май най-добре да си ги запиша на едно листче и да му ги връча на влизане в кабинета  hahaha

elektra_86, каква е тази програма на пералнята - за пръв път чувам? И какво й е особеното, та чак са направили отделна програма?  newsm78

Кло, Злитова, гръбчето е доста по-добре. Обажда се лекичко, но не са тези кошмарни захапвания и болки, които бяха. Да видим, колко време ще ме държи. Вчера като споделих с майка и тя каза, че точно по същият начин са й изпукали и нейният гръб и е имала облекчение цееелии 2-3 седмици  Laughing. Ама колкото - толкова, пак е нещо и то огромно  bowuu

elist, ти няма ли да споделиш някоя актуална снимка на детската стая - вече сглобена и наредена.

Nadejdata_08, хайде личният лекар да откаже, по не знам какви причини, но гинекологът от къде го измисли това с лежането. При условие, че ще ти дава болничен за 45 дни преди раждане, а той не е обвързан с проблеми с износването на бременността, той е задължителен. Просто се прави на интересен сигурно.

Публикувам този пост, да продължа с нов  Mr. Green

# 379
  • Пловдив Белащица
И аз смятам гладенето за ненужно занимание. Гладих и ще гладя само от естетична гледна точка. Нищо друго. Е на долните бодита им удрям по една ютия отгоре, колкото да не са нагънати и това е. Но това е, защото суша вътре. Като ходим на мъжо на селото и проскам на двора, после гладя по-прилежно, заради евентуални мушички и буболечки.

Cantariny, може в сушилня стига да понася материята. Ако е добра сушилнята и не мачка дрехите (а по-скоро ги глади) ще забравя и аз за ютията. Ама моята сушилня е на пералнята и не съм много доволна от нея.

Petya28, зависи от вижданията и нагласата ти. Аз миналата бременност като ходих на лекции и една от педиатърките каза, че няма смисъл от гладене. Така или иначе дрехата е стерилна минути след това, а като полежи в шкафа няколко дни или както се приготвяме предварително - месец. Тя вече е далеч от стерилното. Така че смисъл като цяло от гладенето няма. Аз само това чаках  Party

sunshine*uk, специално за бутона не знам как да се оправи. Но ако имаш пак проблеми, малко повече занимавка е, но можеш да ползваш тези или подобни "преводачи" http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php, http://2cyr.com/

didina, добре вписала се между нас.

Хайде, стига ви засега. Сега отивам, докато каката спи в новото си легло да пооправя малко, че мен ме чака и то доста работа. Освен всичко размествам съдържанията по шкафовете, за да мога да освободя място за новия член. И сега става една - от единия шкаф вадя, слагам други работи и съм окупирала три стаи. Поне ме е хванала и леко изхвърляческата, та да се отърва от малко неща, че съм голям плюшкин. Все пазя работи, които може да ми потрябват. Мразя си тази страна, защото се затрупвам с ненужни вещи и дрехи, за които или не им идва реда с години, или просто не се сещам, когато биха ми потрябвали.

Пак се отплеснах.

# 380
Здравейте Simple Smile.
Gulia, скоро купихме едни бутчета от Фантастико, че много му се хапваха на мъжът ми. Слагам ги аз в хладилника, на следващия ден отварям, да ги извадя и да ги готвя, и щях да падна от някаква миризма. Уф ужас направо, нямаше от какво друго да е и наистина взимам ги, отварям и направо то не се търпи, сигурно събрах кварталните кучета. Как може такова нещо направо се чудя.
Хрисси, сега ме е яд, че не ти се обадих, но като не знам дали си била ти. Аз първо видях малкия ти сладур, който казваше на баща си, че искал някакво мече, просто се разминахме с него и после те видях и теб, но докато се усетя вече се бяхме разминали. Нищо де здраве да е, в скоро време може да се видим на някоя от срещите или на лекциите.
А ходи ли до бебешката борса в Хаджи Димитър, да кажеш как е, има ли нещо интересно и дали си заслужава?

# 381
Здравейте,мами!  Simple Smile
Искам да ви се похваля...както до преди няколко дена не можех да плета,сега си имам буйки!
Отнеха ми 5-6 часа. Сега ще търся и други модели...
Приятен ден на всички!! Simple Smile Simple Smile

# 382
mamo4ka, много сладки буйки Heart Eyes

Аз утре мисля да отида до личната да я питам дали и тя ще ми даде 1 седмица поне болнични, ще пробвам пък ако не стане здраве да е...
Не мога да разбера що се правят на такива тези дофтори Tired

# 383
Леле-мале! Майчета, забелязвате ли как всяка се стяга и приготвя, и пазари, и чисти, и подрежда-пренарежда ... Много мило!  Heart Eyes Идва ни скъп нов член на семейството!
Ние нашия ремонт го почваме, ако е рекъл Бог, живот и здраве, от неделя. Тогава ще боядисваме, циклим, ще оправяме дограма ... Уж Бубето твърди, че не е много работа, ама аз все си мисля, че е ужасно много! Много-малко трябва да се направи!  Naughty
Ученичките са големи чаровници! Да са живи и здрави, да се учат прилежно, че който се учи, той ще сполучи!

Кики, много хубаво, че си си сдобила с толкова ценни неща! Въпреки, че отнемат чара на собствения избор, понякога е по-добре да те облекчат финансово ... Относно суеверията - това е пълна глупост! Аз не съм започнала да купувам поради простата причина, че има време (или все така си мисля). Обаче след една седмица ще щурмувам бебешките магазини! Просто си изчаквам. А моето майче като влиза в магазина и не може да устои! Днес отново взе една камизолка с дълго ръкавче - ама била много хубава, не можела да не я вземе!  Heart Eyes Усещам как ще има да глези детенцето ...  Mr. Green

Гладенето - смятам, че е хубаво да са изпрани бебешките нещица. Вярно е това, което Васи е написала, но след като се приберем от болницата нали дрешките ще се носят и обличат и няма да стоят така дълго, както се налага сега? Знам ли? Сигурно ще гладя до някое време, а като ми писне ще зарежа ... Че и без друго унас не си гладим всички дрехи ... Blush

Утре ще ходя да видя дечко! Голямо вълнение, голямо нещо! Клипче, филмче, ала-бала!  Party
Хайде, напускам ви! Бъдете щастливи!

# 384
  Здравейте!Леле ма сте писали,писали...цял ден не мога да ви изчета.Аз в болничен 45 дни преди раждането излизам от 3 октомври и тогава съм и пак на консултация.Контракциите доста намаляха,но доки си ми казва да лежа повечко,което обаче вече не става,защото ме мъчат киселини,а в легнало положение....е направо ужаснооооооооооо #Cussing out На няколко пъти повръщам от тях,а това което ми изписаха-Талцид изобщо не ми действа,та не знам.... newsm78
  А иначе имам да ви съобщавам една хубава новина-с милото вече официално сме МЪЖ и ЖЕНА Grinning Ходихме само та подписахме в гражданското с едно приятелско семейство за свидетели и толкова.Живот и здраве като се роди бебка може да правим сватба,т.е да има тържество и църковен брак-ще видим.В петък заминаваме на меден месец Joy шегувам сеееееееее JoyЩе ходим за една седмица в Балкана на една вила,на чист въздух малко.
 Вече по табличката на първа страничка съм влязла в 8 месец-ураааааааааа дано устискаме поне до началото на ноември Praynig
  А и за още нещо да се оплача-увеличиха ми инжекциите зарад проблемите с кръвосъсирването и вече са всеки ден-гадна работа,че вече няма къде да си ги бия-корема и ръцете са ми все на бучки,ама то дано всичко да е наред Praynig
  Хайде чао от мен!!!

# 385
  • София
здравейте, отново!

за гладенето-откакто се е родила дъщеря ми и гладя до ден днешен-на 17.10 ще направи 6 години.
въпрос на виждане!!!

лека вечер!

# 386
Хилооооууууу Mr. Green

Хей ме на сега чааак сега се връщам след лекцията в Бейби мола  Joy Еми така е като се срещнат пупите и няма начин дъра бъра  lalalala
Лекцията беше хубава,макар че на същата тема бяхме и в Слунчице,там беше педиатърка и каза много повече неща и някой по различни от тези който ни каза сега лекторката...нооо нищооо беше хубаво.бяхме аз,Кики,Електра,Алиса и Елвиресте.Други мами не се обадиха че са там..а дали са били те ще си кажат.После седнахме в една пицария и до сега  Joy

Васи не се притеснявай,аз как мислиш че ходя при моя лекар...с листче в ръка влизам всеки път.Колкото и да му е смешно ,аз не се предавам...ми иначе забравям  А колкото до пералнята на Електра с тази бебешорска програма и братовчедка ми като се роди малкия си взеха някаква пак с такава програма.Да ти кажа аз нямам бебешорска,но тя е точно като моята антибактерялна(която има -90,60 и 40 градуса) и пере около 2 часа.

Ехххх момичета така се радвам че съм ви заразила да плетете  knit
mamo4ka  страхотни терлички си изплела.Пиши ми на лични моля и ми дай схемата им(описанието на плетене).Аз ще ти пратя схемата на тези който съм изплела,и някой други който намерих тези дни.
Елист ще чакаме и твойте да ги снимаш като ги оплетеш. Wink
Което ми напомня Елекрта каза че е изплела...хайде момиче снимай ги и показвай. photo

Такаааа за лекцията в петък в ЦУМ,дано не се налага да повтарям.Затова четете сега да няма невидяли и неразбрали(ще уголемя шрифта че да видите  Mr. Green )
Засега се събираме-аз(разбира се къде без мен),Кики,Електра,Мария,Лулу,Маймунски и Кантарини...хайде ако има други да сФиркат  smile3502

хайде да ви оставям че трябва бързичко да сготвя cook че половинката ще се върне гладен а какво да му предложа,подплънките за кърма и бибата дето ни ги подариха на лекцията  

# 387
Светле хайде честито сФатосване,много любов ви пожелавам,обичайте се със всеки изминал ден все повече чаааак до 99години.

Гладам че и Мамочка е имала повод преди месец да почепи ама..май май не е   smile3503е

А снимики от срещата ни днес,по късничко или утре само да ги пообработиме малко.Да поотрежем някое друго килце

# 388
Добре дошла на новата мама  smile3525
За гладенето - направо мисля да го отпиша от списъка със задължения покрай бебо  Laughing Освен ако не развие алергия или нещо такова.
Мамочка, много сладурски буйки си изплела  thumbsup Покрай толкова сръчни мами аз направо не знам къде да се скрия от срам, че с тия 2 леви ръце за никъде не съм  Embarassed Ама Миа верно заразява, чак като ви гледам ми се прииска и на мен да грабна куките и да се пробвам, ама като се знам, ентусиазмът ми ще бъде кратък  Whistling
Светланка, добре дошла в отбора на бракуваните  welcome Ще ти хареса  Party

# 389
  • Пловдив Белащица
Мен пък с тези плетки, хич, ама хич не може да ме съблазните  smile3534 Като се знам, че ако случайно аз изплета нещо ще го сложа не повече от два пъти и то защото съм си направила труда  smile3502
Но ... шивачеството на Елист ми действа заразно, хубаво само че нямам време покрай ремонтите, иначе досега да съм чумосала няколко макари и моите джаста - праста умения. Шия, разшивам, шия, разшивам - накрая се получава нещо като от Труд и творчество в 8-ми клас  newsm62 Ама мерак имам де.

Светле, честито ви брак. Дълги години да се обичате, разбирате и уважавате.
Пък догодина или по-догодина няма значение (една мама от мартенските 2007-а тази година правиха сватба). Ако имаш мерак да си булка, в цялата си прелест, все ще е удобно, независимо кога.

Мия и аз преди малко случайно съзрях линийката в подписа на Мамочка, ама реших, че съм пропуснала аз нещо, че понякога си признавам, чета през редовете.

Общи условия

Активация на акаунт