Отговори
# 90
  • София, жк. Борово
Здравейте. Докато се добера до pc-то, че цял ден по консултации, и сте изписали половината тема. ;р Докторката ми се скара, че много килограми съм била качила (+12) 261uu и ме сложи на олекотен режим - без тестени продукти и хляб, много плодове, зеленчуци и вода.

Мия, аз ще дойда на лекцията утре. В 10 ч. ще съм пред главния вход и ще съм с.. да видим.. черно-бяла блуза и черна пола. tooth Качих и 2 снимки в албума (37 и 38) ;рр.

За сгъваемите кошари и матраци - не бях убедена, но наши приятели с бебе ни посъветваха да си вземем именно такива, било изключително удобно, много били доволни и ние ги послушахме, пък ще видим. Взехме кошара 'Мак Ингланд' и матрак 'Ласка' (от магазин 'Штъркел'). 

Домашно раждане - евентуално при второ такова и с акушерка, за която съм 100% сигурна, че e най-добрата. Simple Smile По-скоро ми се ще в нашенските АГ болници човек да може да се чувства като у дома си.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 20:54 от nadunka

# 91
Здравейте мерси на Мия за новата тема.Само хубави новини в нея да има   bouquet

# 92
Здравейте  Hug Ние днес си купихме легълце за бебчо,не е кой знае какво,но много ни хареса,направо се влюбих в него и си го купихме http://www.dibobg.com/products/_bigImg/Margob1.jpg

# 93
Оххх момичета да ви се оплача,в нас мирише ужасно на газ Sick...Няма да ви разправям цялата история покрай това обгазяване ама от 1 час проветрявам и не се отмирисва Shocked..и ме е страх за бебче...Само вися на балкона на прозореца да дишам чист въздух...Обаче ме е страх дано се отмирише да не спиме на тази миризма че...
Дано не му навредя на горкото мъниче  Sad Винаги ме е било страх от тези газови бутилки...ама защо се съгласих да си вземеме Sad

# 94
  • Пловдив Белащица
Мия, да не би да са ви я оляли бутилката при пълненето, ако е така ще мирише доста време, но това е само миризмата, тя газта сигурно вече се е изпарила. При нас така понякога мирише бутилката. Мила съм я и пак мирише. Реално не знам на какво се дължи, но ми бяха казали, че като я олеят мирише.

# 95
  • Пловдив
Мили мами, срам - не срам имам няколко тъпи въпроса,
първо, гащеризончетата не съставляват ли едно цяло на бодито с дълъг ръкав+ританки? Кога се използва едното, кога другото? За сън, баня или други моменти?
второ, на 80 процента от бодитата с дълъг ръкав, които се продават са за обличане през главата. Наистина ли би било мисия невъзможна неопитна майка да се захване с тях?
трето, гледам що е пелена и на мен това не ми прилича на нищо по-различно от одеалце. Каква и е идеята? Овива ли се в нея бебето, завива ли се? А що е то тензухена пелена?
Ако не ползвам чувалче за количката с какво се завива бебето в нея?
Каква е разликата в шапката за след баня и шапката за разходка? За навън вълнена шапка ли се ползва?

И отново извинения, надявам се не звуча прекалено объркано.

# 96
Здравейтее  Simple Smile!
Благодаря много на всички за хубавите пожелания  Hug.
Василена, на мен лично ми е много приятно да ти чета постовете, независимо колко са дълги и за лекторка ставаш, много добре обясняваш Wink. А и също да не забравя случайно, поетичното ти пожелание много добре си пасва със сладката картинка с котенцата.
Милейди, радвам се, че сте овладяли положението и малката, и вие с бебчето сте добре, въпреки големия стрес. А относно информацията, която си намерила, на мен лично ще ми е много интересно да се запознаяа по - подробно. Предполагам, че и на другите ще им е интересно, а ако не може на лична да ми пратия някой линк, ще съм ти много благодарна  Hug.
Мийче, прати и на мен тази рецепта, не знаеш от колко време и аз им се каня на тези палачинки Joy. Не знам за лимита на личните съобщения на ден, но все пак да се наредя на опашката за рецептичката нали може Embarassed? Или направо идваме пред вас и ни даваш по една да опитаме newsm64.
bearteddy, честита рожденничка bdbaloni! Да е здрава и щастлива, а ноември да се радва на здраво и пухкаво внуче  newsm32.
И да ви питам нещо. Някой да има впечатления за леглата, на които след време се махат решетките и шкафовете и стават юношески или да сподели къде има по - голям избор на детски легла, примерно такова с решетки от всички страни  1crib?
la belle и Boyannа, честити ви легълца Simple Smile. la belle, можеш ли да дадеш линк да го видим или поне откъде сте го купили, защото засега сме видяли само два модела и се чудим още, кое е хубаво, кое е удачно и то си е голямо чудене  Rolling Eyes.
Пожелавам ви много приятни сънища smile3524.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 11:08 от LiloAndStitch

# 97
  • Пловдив
Мира на мен ми звучиш много логично, защото и аз съм много в час с тия неща... Ще си позволя и аз да те допълня  Embarassed:

Искам наистина и аз да разбера кое за кога и как е, бодито за от долу, а с каква пижама спи? Или спи с боди, или му е студено само с боди  newsm78

А терлиците върху ританки ли се слагат или върху чорапи? Ужас. Не е като да повиваш кукли...  Confused

Милейди - радвам се, че всичко е  минало наред  Hug

Мия
- ако имаш съмнения напръскай бутилката с разтвор на веро и гледай за мехури - така изпуска. Не се притеснявай от газта - тя не е толкова вредна(в смисъл вредна си е, но от малко няма страшно там за момента докато провериш бутилката, иначе си е опасна де  Naughty), колкото опасна за избухване и миризмата е допълнително прибавена, за да се избегнат експлозии в смисъл да предупреждава.

Радоска
- пробвах мострите на тази веледа - много е яка ама много е и скъпа. Иначе девойката беше много любезна.

Lilо - на мен по принцип люлеещите механизми не ми вдъхват много доверие. И аз съм се насочила към кошара от масивно дърво. Всеки си преценя де иначе бертони ми беше резервния вариант.

Боянка
- честито легълце, със здраве да го ползва малчугана.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 09:00 от xelita

# 98
  • София, Борово
Добро утро на всички  bouquet не съм влизала от няколко дни и гледам, че много е изписано.
Първо искам да честитя на всички, които са имали повод и да им пожелая здраве, останалото съм сигурна, че си го могат и сами Hug
lusia_ - за припознаването таткото носи само заверена от нотариус декларация, че детето е негово. Нотариусите имат готови бланки, а в някои болници си имат и назначени нотариуси. Ние също нямаме брак Peace
аннтония , моето мнение, че протектора за матрак е напълно излишен. Аз дадох 80 лв за уж хубав протектор, но той реално не ти трябва. Бебето е с памперс, а от протектора така се изпотява, че според мен дори е опасно. Сега са пуснали пелени, които се лепят на дюшека и според мен е по-добрият вариант. На Чико са.
Миралюба, честито легълце, с пожелания да се ползва със здраве Heart Eyes
Бодитата, които се обличат през главата изобщо не са проблем. Дори са ми били по-удобни,а аз бях сигурно най-неопитната майка. В Родилния дом не знаех как да си вдигна бебето от количката и да го гушна... изобщо не се притеснявай от тия бодита. Разликата в шапките е, че за след баня се ползват от тия памучните, като ръкавичките, но за навън при студено време ще ползваш по-дебела шапка. Аз шапка за следи баня почти не съм ползвала понеже Виктор се роди на 28.02 и времето беше добро.
Спално бельо - купувам българско и на дисни съм взела няколко.
la belle, не се притеснявай за плацентата . Не е много по-рано. Просто трябва да те следят по-редовно. Hug
Boyannа, честито легълце и на вас! Бебка да спинка хубаво в него и да си го ползва със здраве Hug
xelita, аз ползвам много бодита понеже не пера всеки ден. Имам от баткото 30-тина и сега купих още 10, но  според мен поне 10 е желателно. Някои  се справят и с 3-4, но за мен е непосилно. Терлици не съм ползвала. Ританки също поне 10 чифта. Идва зима и дрехите съхнат по-бавно, освен ако нямате сушилня. Ние нямаме.
Спалните комплекти 2 броя, за да сменяш като переш. Виктор го повивах с оделацепо-дебеличко. Спален чувал купих доста по-късно - като почна да се отвива към 5-6 месец.
За домашното раждане - за мен е въпрос на личен избор, но в България си е доста рисково. То в болниците понякога не действат адекватно, а какво остава за домашни условия. Неонатологията за мен е много важна, а в къщи няма как да стане.
*MILADY*, голям стрес си преживяла Hug
lenka, пожелавам ти поне малко ода отдъхнеш от контракциите и да се върнат о/о термина Hug
Хубав ден на всички  bouquet
ПП: Не помня кой, но някой по-напред искаше рецепта за американски палачинки Ето тази ползвам - първата, която е в темата и винаги стават много добреhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=286615.msg7275265

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 08:20 от Diana

# 99
Добро утрооо

по едно кафе за всеки вкус

Успешен и усмихнат ден на всички  Hug

Днес съм на преглед, като се върна ще се отчета как е "старата" ми плацента

# 100

добро утроооо smile3507 днес спинках до късничко ..ако 8ч. може да се нарече късно..Но за мен си е,при положение че обикновенно към 6ч. съм будна Mr. Green ама едвам отворих очи ако не ми се пишкаше можех и още сигурно да нунам Wink
Благодаря ви за споделеното за газта,проветрявахме доста...излизахме на разходка докато уж се поотмирише ...ама като се върнахме пак толкова си миришеше.Дори половинката взе бутилката и отиде из люлинските поляни дАа изпусне от газта.Спахме на отворени прозорци и сега мисля съвсем леко се усеща.

хайде от мен кафенце и песничка  Wink

+ ПЕСНИЧКА

Понеже съм още сънлива,исках да пиша някой неща ама...трябва да се разсъня за да се поприготвя за лекцията.После ще пиша каквото съм намислила.

Искам само да кажа че Васи ще ми помогне да разпратим тел.номера на вестителките.За което много много й благодаря Hug Hug Hug Така че очаквайте номерцата и си избирайте на коя мама ще звъните...и еееййй да не забравите да си запишете избрания или избраните от вас номера в ту-туто (телефона)!!

Последно казвам за лекцията в ЦУМ,ще изчакам пред главния входд най-много десетина минутки.Която мама дойде дойде ако не незнам как ще се намериме и познаеме.Само Надунка потвърди че ще дойде.
Хайде отивам да се ненаконтя-да се поразчорля малко Mr. Green

P.S. Ла беле не видях че си приготвила кафенце  Mr. Green еми нищо де едно и от мен   Hug

# 101

Как сте днес мамчета?  Hug

Една песничка за събуждане и от мен  Wink  Simple Smile:http://vbox7.com/play:d56c2b2a

За прекрасен изпълнен с Щастливи емоции Ден!!!
 newsm51 smile3525

# 102
Пак аз само да вметна моля да бъдете търпеливи,всички ще получите телефоните на вестителките.
Аз като се върна от лекцията ще разпращам.

Хайде хубав ви ден и нали си знаете-УСМИХВАЙТЕ СЕ!!!!
 Hug

# 103
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Добро утро,
МИЯ къде сииииии,да не си се успала днес?
П.С АААА,ето те,докато съм писала,си се отчела  Mr. Green
Хайде едно кафе от мен

Много неприятна случка с газта.Аз имам голям страх от газ,у нас е гърмяла газова бутилка,добре,че бях малка и съм спяла,но баба ми беше пострадала.
Честити легълца майчета,пожелавам ви много спокойни бебчета 1crib

Мира,ще се опитам аз да ти отговоря.
1.гащеризонът може да си го ползваш самостоятелно,когато е по-топло или да го обличаш върху боди,малко повече хамалогия с откопчавнето на доста копчета.Може вместо пижама да го ползваш ако е по-тънък.Терлички се обуват върху ританките или чорапките,ако костюмчето е тип панталон.
2.Съвсем спокойно ще се справиш с бодитата през главата,просто гледай да имат копчета и отгоре,за да става дупката на главата по-голяма,така ще е по-лесно.Най-трудно в началото е да се вкарат ръчичките според мен,все ме беше страх да не и ги издърпам.
3.Пелената е по-тънка от одеялцето и обикновено е квадратна.Има всякакви материи,може да се ползва за всичко-за завиване,за увиване,за подлагане.ще се ориентираш много бързо.Тензухените са много хубави за след баня,много лесно попиват влагата.Аз постилах хавлийката,въру нея тензуха и така увивах бебето.
Дано да съм помогнала.
xelita  бебешката козметика по-принцип е много икономична,така че едно шампоанче за коса и тяло и едно кремче за дупе стигат за доста време,слага се по-съвсем малко.
Всеки сам си решава според възможностите естествено какво да използва,но аз лично от козметика пари няма да спестявам,по-скоро от дрехи бих спестила пари.

Браво на мамите с хубави резултати.Усмихнат ден от мен  smile3525

# 104
ДОбро утро!
БОяна, честито легълце. МНого е сладко.
Мираюба, то и аз не знам какво е пелена. Според мен е одеалце.
Според мен ще се справш с обличането на бодитата. На мен лично не ми бяха удбни, не че не се справях.
Ако нямаш чувал, може би може да ползваш дебело одеало, има едни с цип, не змам точно как им викат.
Аз пък пръвия памперс на дъщеря мии го сложих обратно и залепих лепенките отзад.  hahaha Направо потресох всички.  hahaha
За шапка за след баня чувам за първи път.   Thinking
Весел уикенд!

Общи условия

Активация на акаунт