Отговори
# 75
Здравейте майчета-зайчета.
Аз днес съм зле. Събудих се в 3:30 ч, за да се изпишкам, както правя всяка вечер, но не както всяка до сега, успях да заспя. До 5 ч се въртях в леглото, правих упражнения за бременни, гушках Бубето, ама без ефект. Слушах петелът от съседната къща как кукурига, съседите си търсиха котката ... А аз сега съм с кръвно 100/50 и се чувствам като парцал. А и трябва да прехвърля данъкът на колата от предните собственици на мое име (че се води моя, нищо че не мога да карам), а нямаме застрахователна оценка в документите ... Къде ще я търся ...? Ум не ми стига. А трябва да се случи днес.
Не исках да ви пиша, че да не ви занимавам с моето лошо настроение. Че съм нетърпима от няколко дни насам - само се карам и давам разпореждания. Чак сама на себе си се дразня! Тези хормони са решили да ме побъркат.
Елист, и мен ме болят пръстите на ръцете, което честно не мога да си обясня. Ти поне шиеш, занимаваш се с доста ръчна работа, докато аз нямам такива занимания ... Но само като свия юмруци е едни болки в ставите ... Лоша работа.

La belle, мила бебчето ти върви в норма за седмиците, в които си. Голямо е, да е живо и здраво! За плацентата - ако пушиш, ако си в такава среда, ако имаш проблем с кръвното е в по-напреднала зрялост. Четвърта степен на зрялост е максималната. По мое скромно мнение още няколко седмици можеш да устискаш, а и дечко върви добре, така че бъди щастлива! Спокойствие и силна храна. Разбира се, паралелно мнение за твое успокоение и реална оценка на състоянието винаги е хубаво! Peace

*MILADY*, голямо преживяване! Похвала за смелата реакция и хладнокръвието! Аз като дете (да съм била с година по-голяма от Яна) бях налапала един медальон от баба ми. Та си спомням майка ми и брат ми как ме друсаха, тупаха и разни подобни, но .. стресът за родителя си остава!

Мопси, идеята с украсата на дома ми допада наистина! Много свежо.
Иска ми се още да понапиша, ама нещо не ми е ... като за писане. Може по-късно пак да се включа. Пазете се!   bouquet

# 76
Исках да пиша за раждането удома. Има някъде из портала такава тема. Дори я следях до скоро, но започнаха да се карат и излизат от добрия тон, а това ме подразни.
Та - това е добър вариант, АКО бременността е минала нормално, няма никакви патологични отклонения при майката и бебето. Това се проверява в последните седмици, дори дни. Удачно е, защото майката е спокойна, избира акушерката си (често тя е тази, която е следила бременността), познава обстановката, няма вмешателства - системи с окситоцин за ускоряване на раждането и всичко е натурално. Аз съм привърженик на естествените неща и затова одобрявам. Дори може да си обикаля, да си пуска музика, да си вземе душ ... Няма други раждащи, които да сплашват с викове и гледки.
Разбира се такова раждане не е подходящо за всяка бременна и всяка бременност.  Peace
Уж нямаше да пиша пък виж ... Ама вие като давате теми за размисъл! Hug

# 77
  • Пловдив Белащица
Мия, не се сърдя за нищо. Ама то вярно, че аз понякога като почна да обяснявам и се отплесна и включа и други теми ..........

bearteddy, ако не ти е много належащо пътуването, според мен по-добре го отложи. Едно дългият път, второ, ако тръгне раждане, не че няма болници в София де  Wink

Мия, купи си по-добре обикновен матрак според мен, че тези сгъваемите малко на сгъвки стоят, не могат да станат оптимално изправени.

И аз искам рецепта за пан кейковете   Praynig

Домашно раждане - в никакъв вид, асистирано, не асистирано пък пълен абсурд. Аз си търся болница с добро неонатологично отделение, какво остава да си родя у нас само с една акушерка  Naughty Naughty Naughty

Милейди, моята дъщеря макар че смучи малки бонбонки, един ден я бяха почерпили с Голиа. Да обаче като й залютяла, тя решила да я глътне, да не стане зян и същата работа. Обърнах я с главата надолу (и аз като теб не помня нито как я обърнах, нито че е тежала и се пазя уж), но бонбона не падна. Тя ревеше, но не можех да разбера дали е заседнал или от болката от преминаването. Влезнах в близкия магазин да купя вода, но през това време тя на два-три пъти се задави като да повръща и си го изплю. Честно и аз не знам, какво да правя в такава ситуация - може би по-продължително тръскане. Но изглежда вашият бонбон е бил по-навътре щом не е успяла да го повърне например. Искрено ти съчувствам за преживяното. Дано всичко е ок и с кака, и с бебче.

# 78
  • София
Здравейте мацки  Hug

MILADY, ужасно преживяване  Hug Аз имам огромен страх от това и постоянно обяснявам на Кари и се повтарям, потретвам... Ако намериш интересно инфо в нта за първа помощ при задавяне на по-големи деца, моля те сподели я тук, тъй като и аз се вълнувам. Едни казват да го обърнеш с главата надолу, други да го тупаш по гърба, трети да го натиснеш рязко по слънчевия сплит... После пък съм намирала мнения, които оплюват тези подходи... И аз не знам вече.
Добре е след време да отидете на доктор, особено ако Яна почне да покашля, така знам от мама-доки  Thinking Моята щерка още не е яла бонбони и съм в голям страх сега като тръгне на ясла какво ще стане, защото все ще се намери някой да й даде бонбон  ooooh!

La belle, и нашия юнак върви голям, над 2 кг. беше накрая на 29-та седмица  Shocked Споко. А за плацентата непременно потъси второ мнение, двама доктори с едно мнение досега не съм намерила  Whistling

За протектора за матрак, вземете си, но не гумен, защото много спарва  Peace Като цяло на нас ни е необходим сега, когато кака се отказва от памперса.

Раждане вкъщи - в никакъв случай за мен  Rolling Eyes

За бодитата, на мен най-удобни ми бяга тези през врата. Многото копчета и постоянно шаващото бебе за мен бяха мисия невъзможна  Blush

LiloAndStitch, честита годишнина на патерици!

До по-късно  Hug

# 79
  • Пловдив Белащица
И да се "похваля" от днешния пазар в МЕТРО. Уж за памперси  (2 пак са 44 лв) и сирене влезнах, а на касата платих 150 лв  Shocked Shocked. Щях да получа инфаркт. Мразя да ходя в големи магазини, в кварталните по-неусещам 5-10-15 лв. Макар че си е по-изгодо де като си напазариш от МЕТРО или Билла, спестявам някой лев.

Влезнах и във Вис Виталис да си уплътня времето и установих, че цените им от ден на ден стават все по-високи. Докато преди си беше борса и беше сравнително евтино, сега цените им са по-виоки от на малките магазинчета. А за техните стоки, просто дума нямам, такива цени, за такива грозотии, да не говорим за смотани им материи :о: Но пък от друга страна са на половина от предлаганите на пазара турски бодита. Обаче на мен критерият ми е друг след визитата в Англия и вървя и псувам и се ядосвам, че не си накупих всичко като бяхме лятото. Но поне мама е там и съм й пратила списъка и да пазарува. Информативно - подплънки за кърма на  100 бр. са 5 паунда, тук виждате цените за 36 бр. вървят около 12 лева. Така че Боянче стягай списъка за сестричката ти. Хич да не се ослушва, ами да пазари за племенничето. Но пък е удобство, че има има много артикули на едно място - ванички, шишета и биберони, аксесоари, колички. Гледах имаха и два модела на Мутси в магазина им срещу Баумакс.

Мара се разписа. Ако ви идват в повече моите постове, моля не ме линчувайте, просто ги пропускайте  Heart Eyes

# 80
Мия, не се сърдя за нищо. Ама то вярно, че аз понякога като почна да обяснявам и се отплесна и включа и други теми ..........

И аз искам рецепта за пан кейковете   Praynig

Васи аз пък съм ти благодарна че ни даваш толкова добри и подробни съвети,а сигурна съм че и другите мами също Hug Ти си минала през тези неща а ние все още не и когато бебче се роди е по добре да си имаме нащо на теория в главиците и после да го прилагаме на практика...отколкото да незнаеме нищо...Янечек също дава съвети и на нея многу тенкю  Hug

А рецептата я имаш пращам я Mr. Green Ако някоя друга мама иска да сФирка на лични Wink

А за Метро аз винаги като вляза там УЖ със списък...и на касата всеки път получавам удар като ми кажат сумата Shocked Joy

А колкото до Мара се разписа....коя точно Мара Winkче май май и друга Мара днес се е разписала  Mr. Green Joy

Слънчогелдчееее я се усмихни и се поуспокой,дишай дълбоко и чуй една хубава усмихваща песничка- ПЕСНИЧКА

Момичета аз мисля да почвам да пращам телефонните номера на веститвлките,все пак някой мами са вече в 8ми месец Wink Няма да успея за един ден,но ще ги получите.Започвам по дати така че да си знаете. Wink

P.S. Марийчееее виждам тееее не се покривай ами драсни едно здрасти Hug

# 81
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Здравейте бебевозки,
мен пък ме е хванала сънната болест тези дни.И аз днес съм като парцал,докторът вчера ми каза да намалям Магнерота до 2*1,но тази доза хич не ми действа добре,чувствам си корема доста тежък.Дали е от това или защото бебето е напречно,но все едно чувал с картофи мъкна.Цяла нощ едва съм се обръщала и ставала,днес едва се надигнах към 11ч.Мъча се и да поработя,ама акъла хич го няма,само забравям какво съм тръгнала да правя.

MILADY, ужасно преживяване.Радвам се,че сте добре,мен най-много ме е страх от задавяне и гълтане на езика.Дано не се случва на никой. TiredЧестно казано изпитвам ужас да водя малката и на пързалките,защото не съм в състояние да реагирам бързо с този корем,само треперя отстрани.

Васиголемите магазини са много коварни,аз винаги оставям мин.100 лв.Особено пък Метро много го мразя,там всичко като е по 2-3 в опаковка и не се усещаш как пълниш кошницата.Напоследък предпочитам Кауфланд.Пък във Вис Виталис ми става все по-трудно да си намеря качествени неща,напоследък са им кофти материите,веднага се раздърпват.Тук таме има и добри попадения.Аз си оставам фен на полската фирма Besta Plus,каквото съм взела,не е мръднало,нито се е скъсало,нито е избеляло.

за раждането вкъщи-ами не съм толкова смела,нито за себе си,нито за бебето.
Хайде приятен ден от мен.

# 82
Здравейте отново!
Милейди,миличка много голям шок сте изживяли  Sad Дано не ти се отрази на състоянието  Praynig А Яна по-добре ли е здравословно?Как е състоянието й?Трябва с други илачи да се лекувате щом като не става със смучащите лекарства.Иначе аз съм добре-не съм усетила контракции от 2-3 дни (да не чува дявола).Но все ме притеснява много ниската плацента,която е почти предлежаща и доки каза,че може да прокървя ако се претоваря.Та затова я карам по-спокойно.Даже и направо хич BlushМного си почивам.Не пътувам.Лежа и дебелея JoyОще малко ни остана,скоро няма да имаме време да се наспим даже,камо ли да лежим постоянно Wink
За раждането у дома аз не смятам,че е удачно.Но това е мое мнение.Иска ми се да ме наблюдава лекар преди и след раждането.Бебето да е обгрижено добре и да му се поставят всички ваксини,които се поставят в първите часове след раждането.А ако се наложи да е в кувьоз?....
За килограмите-аз съм +10 вече  Embarassed
Това е за сега  Hug

# 83
По колко лични съобщения можеме да пращаме на ден newsm78
Васи исках да ти пиша на лични ама май ми се е изчерпал лимита за днес утре ще ти драсна  Mr. Green

# 84
Благодаря на всички за отговорите   Hug Няма да цитирам имената, защото са повече от 10  Simple Smile
Мен теглото на бебето не ме притеснява, от самото начало си върви напред, а и сега (когато са толкова големи бебетата) ехографа може да даде отклонение от 10% в теглото.
Доколкото аз знам теглото се измерва като функция от другите мерки на бебето (обиколка и диаметър на главата, на корема, дължина на бедрото), нали така?
ПЛАЦЕНТАТА ОБАЧЕ МЕ ПРИТЕСНЯВА  Sad
Предния път (преди месец) на прегледа беше 2-ра степен на зрялост, тогава доктора ме пита дали пуша, защото това била най-честата причина. Но аз от както му чух сърчицето не съм пушила, мъжа ми също.
А докторката която ми води ЖК въобще не обръща внимание на плацентата. Само мери бебето и през цялото време повтаря колко голям младеж си имам.
Ще взема да отида при още някой в началото на другата седмица  Thinking

Относно раждането у дома: в никакъв случай!

Милейди, браво за бързата и адекватна реакция!

И сега да ви се похваля, че днес сме капарирали леглото  Heart Eyes Всъщност 2 легълца ще купим: едно дървено (120x60см), с 4 чекмеджета отдолу + спален комплект за него и едно от тези, които са за игра и спане (платнените); то ще бъде за в свекърва ми, да има къде да спи когато се налови тя да го гледа.
Другите покупки сме ги оставили за другата седмица. Само количката ми е голяма мъка  newsm78.
Някой да е чувал отзиви за NEO NATO? http://www.neonato.it/#/en/products/cat=002/lay=1/prod=572

Офф, станах и аз Мара Подробната, извинете за което и хубав следобед на всички  Hug

# 85
 Hug ,момичета! В интерес на истината това беше първият бонбон в живота на Яна (аз съм от лудите калинки, които "тероризират" здраво децата си за храната) и аз го дадох със страшно много притеснения, които се оказаха вярни за мое огромно съжаление....Както винаги, когато не си слушам вътрешното гласче и този път съжалих, но както и да е...А реакцията ми, освен първоначалното обръщане с главата надолу, всъщност въобще не беше правилна, но просто господ ми помогна явно....Днес доста прочетох и изгледах и ако наистина има интерес към темата ще копирам и тук някои от нещата, а ако не- на лични ще пратя на момичетата. Наистина задавянето не е шега работа и човек все трябва да има обща представа поне какво да прави. Аз уж имах обща, защото съм параноя по рождение, но ето, че като не ми сработи едното заучено движение и се паникьосах....

la belle, браво за легълцето  Peace

lenkaHug дано да те забравят пустите му контракции!!! Малко, малко, ама пак си имао време...нямам търпение да не спя по цяла нощ от беба- нямам!!!  Laughing

# 86
Абе, чета аз тука и се чудя... тя като е толкова зряла плацентата, това не означава ли, че не снабдява с достатъчно кислород и хранителни вещества бебчето...? По тая логика бебчето трябва да е с ниско тегло..., а то не е... Даже напротив! Нещо не ми се връзват нещата...  Thinking

Милейди, представям си какъв ужас си изживяла... Добре, че всичко е наред и Яна, макар и малко стресирана, е добре  Flutter

# 87
Милейди, много страшно нещо си изживяла, знам какво е чувството, дано няма повече такива инциденти Hug

# 88
  • Варна
Здравейте мами  Hug
Леле, не мога да ви сваря на писането. Тъкмо прочета нещо и гледам вие още поне 2 страници сте изписали  #Crazy
Честит рожден ден и честити годишнини на всички празнуващи вчера и днес   bouquet Малко със закъснение, но по добре късно, отколкото никога   Heart Eyes
За естественото раждане - категорично против. Предпочитам да съм си спокойна в болницата.
Милейди, голям ужас си изживяла. Радвам се че сега всичко е ок. Моля те дай линкове на информацията, която си намерила, че и аз се поизплаших че незнам какво да правя в такава ситуация  ooooh!
Деси ти ме разби с тея 100 дни  #Crazy Дано да можеш да се измъкваш от вкъщи от време на време. Аз казах на майка ми, че ако иска да спазвам изискването за 40 дни, то тогава 40 дни няма да пускам никой до бебето, включително и нея. Да видиш само колко бързо я разубедих  hahaha

# 89
 Ето мееееее и аз съм тук.Днес бяхме на ЖК и всичко ни е ОК.Бебка тежи вече 1 кг.580гр.През цялото време си криеше личицето с ръчички и пак не можахме да видим на кого прилича JoyНай-накрая и таткото присъства на прегледа и беше видимо развълнуван.Продължавам с лежането,въпреки че контракциите почти спряха.Уточнихме с доки датата на секциото-11 ноември,въпреки че се съмнявам,че ще устискам до тогава,но все пак се надявам.... Praynig Започна да ме гони шубето,че много ми се искаше да се роди нормално,че изпитвам някакъв ужас от операции.Та затова нека мамите,които са раждали секцио да разкажат малко повече.
  За килограмите-вече съм +20 #Crazyи корема ми продължава да се цепи ,въпреки стабилното клепане с какво ли не.А до края каква ли ще стана Rolling Eyes
 Милейди ужасно е това,което се е случило и добре че Яна е добре Hug
   За покупките за бебче-още нищо не сме купували и не знам кога ще започнем Thinking
   А и забравих да ви кажа,че с милото решихме,ако бебка се роди наистина на 11 да я кръстим Виктория/на 11 има имен ден/,а ако не ще бъде нещо с И.
 Комикс,Бо непрекъснато мисля за вас!!!

Общи условия

Активация на акаунт