Отговори
# 60
La Belle аз също мисля, че за тези седмици бебето е съвсем в  норма . От сега до края би трябвало да наддава по около 150-200 грам, ако го смятаме по учебник в края на 9 месец бебето би трябвало да тежи малко над 3500. Не се притеснявай, а за плацентата наистина се консултирай с още един специалист.

# 61
Мия ... този текст го търсих и сега Третото ми Мишленце ми го поднесе на тепсия  Wink Wink , за което и благодаря   bouquet
по повод "Госпожицата" от предишни постове:
Цитат
По едно време една акушерка се скара на въпросната мама, че много вика и в родилно не могат да си чуват "инструктажа" родилките, и я помоли:"Ама моля ви се, госпожо!" и тя крещейки:"  .... ама каква госпожа ви гони бе, сестро! Аз съм госпожица!" Акушерката само я погледна и отсече:"Ааааа, щом си тука в това положение, никака госпожица не си!"   И отмина... Аз умрях...

Цитата е от Смешно ли е раждането  Mr. Green Mr. Green

Кло разбирам и Васи ми го каза ама...някак си ми е странно,защото се чувствам още дете...пък и племениците ми не ми казват лельо...макар че аз ги лельосвам непрекъснато...те така си го усещат,може би защото непрекъснато играя с тях...Та обръщението-Госпожо... хич не ми се нрави засега newsm47

# 62
Мия повярвай ми и на мен не ми се нравеше, ама откакто ми казват Мамо... не ме притеснява факта че съм Госпожа...
Макар, че много по добре звучи: "Госпожице" - прави те млада, виж "Госпожо" все едно го казват на 50-60 год дама  Mr. Green Mr. Green

# 63
Елист, сега видях, че си ми на 4 часа път. Отивам на лов за щъркели, че за теб трябват 2.  Laughing
За домашно раждане- против съм неасистирано такова, но с акушерка съм за. Пък и в Холандия почти половината от ражданията са домашни. Аз още се чудя къде да е. Може би все пак ще избера родилен център, което пак не е болница. В боница раждаш само ако си рискова бременност, секцио и т.н.

# 64
Здравейте  Hug
Кулинарствате тази сутрин и все палачинми ви се хапват  Mr. Green Вкъщи милото е спеца по палачинки и не му отнемам привилегията  tooth Ама аз по- си харесвам тънките  Wink
Лило, честит празник  smile3525
Десита, като прочетох 100 дни вкъщи - свят ми се зави, но като дочетох и обяснението за спа процедурите...чак се замислих дали да не родя при вас  smile3521 newsm53
La belle, не се тревожи излишно. Както една от мамите преди мен беше споменала, може пък термина да не ти е изчислен правилно или док да не е видял добре плацентата. За състаряването й знам, че голямо влияние оказва пушенето или ако ти се движиш сред пушачи. Но не се тревожи, още 2-3 седмици и си в 9ти месец  newsm10 Завиждам ти най-благородно  Blush
 newsm23 Октомврийки имат нови бебчета, да са им живи и здрави  smile3522 Аз нямам търпение да дойде края на ноември, вижда ми се тоооолкова далеч. Това е първото лято, което не изпращам със съжаление  yes
Bearteddy, ако се чувстваш ок и бременността ти е спокойна, не виждам защо да не пътуваш. На мен и кратките пътувания не ми понасят откакто съм бременна  Tired Но все пак си се съветвала с док, както прецениш  Heart Eyes
Кло, никога не бих родила вкъщи нарочно, толкова неща може да се объркат, не бих си простила, ако се случи нещо, а аз не съм направила всичко, което мога, за да го предотвратя  no
Айде, стана време за 2ра закуска, аз да ходя  newsm62

# 65
Привет! Hug
Мия,благодаря за кафенцето Hug
Аз днес се поуспах малко Mr. Green,събуди ме тел.обаждане в 10,15 ч LaughingСтанах в 7 до тоалетната и пак сладко,сладко си заспах Blush
LiloAndStitch,честита годишнина на патерици!Да сте много влюбени още много години!  bouquet
bearteddy,честит празник на майка ти!Да е най-добрата баба! Wink
La belle,дано всичко е наред с теб!Трябва да посетиш още един лекар и според мен!
Моята плацента също е 2 степен.На последния преглед в нач.на септември ми го казаха.
Хей,колежките по неволя къде се губите-Светланка,Милейди?!
Хайде лек ден мамченца Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 66
Ленка и аз така изпращам таткото и ако ми се спи... пак в леглото ... че после като знам какво е чудо с бебочето, поне сега да се наспя донасита  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 67
...,с поред вас какво е значението на големината на накрайника на помпите,на авент не е голям,а на томи типи е доста по-голям до колкото помня? Може би има значение и големината на бюста,аз не съм от надарените и много се чудя.

има значение накрайника, да точно от вида и големината на бюста , само обаче електрическите помпи имат различни накрайници!!!

[/quote]

Само ел. ако имат,тогава вие как си избирате ръчна? по какви критерии?

La belle,бъди спокойна поне за теглото,защото на мен преди време ми казаха едно,а на др ден др лекар от ФМ ми каза др,и аз питах дали е възможно да има разминаване-ДА може,зависело от това как доктора слага маркерите да измери бебето .Виж за плацентата не е лошо да питаш и др доктор,защото ми се вижда много 3 та степен на зрялост в този срок .Може и това да е объркал. Praynig

# 68
Добър ден в новата тема и благодаря на погрижилата се дама за това   bouquet

La belle, няма да повтарям мнението, че не е лошо да се видиш с още някой, за да не ти изкарват акъла само- което си е често срещано явление, а аз и всички останали ще стискаме палци всичко да е ок и да си се износите още няколко седмици до финала- то и без това не остана Hug  bouquet

Домашното раждане- в Англия също е много широко застъпено, че даже и половината фамилия присъства на събитието....За себе си никога не съм го обмисляла като вариант, защото съм си тукашно чадо и тези неща само в болнично заведение ми се иска да ги върша. Там родих в такъв център с акушерки, който си е към болницата. Лекар идва от самата болница само при нужда.

Бодита през главата- с Яна, защото наистина в Англия се намират много трудно такива, а и да се намерят са инвестиция за една бройка  Tired , си влачих от тук. Ако все пак се спрете на такива то се упражнявайте с кукла поне преди това да ги слагате, като първо разтваряте широко отвора за главичката, мушкате лицето вътре и тогава чак промушване през вратлето и тн. За мен е излишно занимание, но.....
За бройките- аз мисля да взема повечко и този път, защото зимата си е трудно съхненето, а и да имате сушилня после пак вас чака гладенето. Поне по 10-15 ще взема и от бодитата и от пижамките с цели крачета.

Спалното бельо на Mothercare е наистина скъпчко тук, защото го пробутват за някакъв уникален магазин, какъвто той далеч не е, но пък от моя опит с техните материи на бельото искам д а ви кажа, ч си заслужава. Аз и до ден днешен ползвам всичко за дъщеря си- и долните чаршафи с ластик и памучните одеалца и тн.

Искам още веднъж да благодаря за мненията по темата за Цитросепта- пия го вече втори ден, след като спрях АБ- дано да има ефект, макар да тека отново и отново да имам неприятни усещане, което означава, че или са гъби след поредния АБ или не съм уморила тези гадини ентерококите, което се моля на всички богове да не е така...предстои да се разбере  Confused Чудех се дали 3 след спирането на АБ са достатъчни за пускането на контрола?!

Кики,  Hug много си миличка, че си се сетила за мен  Hug

ПП. На лекцията в Бейби мола другата седмица ми се иска да се домъкна и ще се оглеждам за вашата силна люлинска група там, ако пак се организирате!  Simple Smile

lenka , как си, мило? Нямаш контракции, нали?  Hug Аз ви чета непрекъснато, но пиша предимно при декемврийската група, че тук и без това сме много ма(й)мунки на клона и да не пълня излишно темата, че виж какво става като се разпиша  Laughing

И понеже все пак ме питахте как съм, което е огрооомна грешка, btw  Wink ще си позволя да ви кажа как бях вчера, защото днес още ме тресе, най- вече и като подсещане на другите момичета, които вече имат по едно малко съкровище да са мнооого внимателни (поне според силите ни). Предварително само ще отбележа, че следното е цитат от другата ни тема и че Яна ми е болна от вчера сутринта, за да не изглежда неадекватно:
Вчера към 7 следобед реших, че понеже Яна вече все пак гони 4 годинки би трябвало да може да смуче бонбонки за гърло и след изрична консултация с доки й дадох едно Прополки (мразя се, че пак против убежденията си правя разни неща уж за добро- мразя се просто!), за да й облекчи гърлото, като преди това се инструктирахме, че това само се смучи, че не трябва да ходи или скача докато е в устата й, а да си седи мирно и кротко и тн....Само секунда след това детето започна да се задушава защото тъпия бонбон някак се плъзнал в гърлото й! Искам да ви кажа, че по- кошмарно нещо не съм изживявала и не ми се казва какво мина в главата ми за тези няколко секунди- веднага я хванах и я обърнах с главата надолу, но нищо не се получи (дори не съм и усетила 15 килограма, които тръсках в ръцете си- нямам спомен за тях и сега...), когато видях, че продължава да не може да диша в паниката си бръкнах с пръст в гърлото й, което ужасно тъпо решение и ме е срам от мен си, но толкова много истерясах, че не знаех какво друго да правя...отново нищо не се случи и двамата с баща й блокирахме- веднага и той започна да й бърка с пръст и да я тупаме по гърба и СЛАВА НА БОГА тя изплака....после повръща кървави слюнки, реве и пищи......Сърцето ми беше спряло...когато я приспах се наревах като магаре от ужаса и от цялата нелепа история и от безсилието си да съм сигурна какво да правя в тези моменти... Бях се притеснила и за бебето как ще е след вдигането и след толкова силния стрес, но като се изключат леките болки за кратко друго нямаше- все пак мисля да кажа на лекарката си за това и тя да прецени дали да провери пак шийката.

От сутринта приемам съвети за правилно поведение в такива ситуации и чета по въпроса из нета, защото никъде няма медицински курсове за първа помощ за деца!

ПП. И какво казвахте за Мара подробната- второ място ми е съвсем заслужено  Whistling

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 12:24 от *MILADY*

# 69
*MILADY* - не си Мара подробната, защото ти се насъбира много информация в един пост ... така че не се притеснявай  Simple Smile Кажи ти как си добре ли си?
Знам че вардиш леглото и ми е много приятно като те чуя, и разбера, че е минала още една седмица и ти и бебчето сте добре!!! Peace Hug

# 70
Здравейте и от мен! Hug
Мия благодарности за темичката и за веселите песнички, които зареждат с хубаво настроение.  bouquet
Честито на празнуващите на патерици! Много здраве, щастие, успехи и сбъдване на всичките ви мечти! newsm51
Милейди много съжелявам за стреса, който си преживяла. Важното е , че Яна вече е добре. Пазете се и вие с бебка. Hug
Килограмите- аз не се бях теглила точно от един месец и днес направо се стреснах- 5 кг за месец, общо вече съм + 13.
За матраците- на мен приятели ми препоръчват на Тед и мислим да вземем такъв.
Относно помпите за кърма- аз мисля ,че на мен определено ще ми трябва, тъй като мисля да ходя на лекции и трябва да се изцеждам, за да може който гледа бебо да го храни с кърма. Разпитах доста приятели и за сега най -добри отзиви чух за Авент. Wink
За шишетата - аз съм си взела две големи и две малки на Нук. Също чух добри отзиви за тях, а и са едни веселки, шаренки. Детското в мен все още си е живо и търся всичко да е с весели картинки. Laughing
Стерилизаторите- аз си взех за микровълнова на Нук. Не ми се даваха толкова пари за електрически, а и мои приятелки ползваха стерилизатори за микровълнова и са доволни. Взех си на Нук заради шишетата , бяха ми казали че е хубаво стерилизатора и шишетата да са на една марка, защото имало възможност да не паснат.
Бройката на дрешките- аз се ръководя от списъците горе- долу, като разпитвам и приятелки. Бодита съм взела около 10, 4 бодита с крачол за пижамки, около 10 комплектчета блузка с гащеризонче или блузка с ританки, 5 бр. чорапки, 5 бр. буйки, 10 лигавничета, 7 шапчици, ръкавички, 2 хавлийки, 2 пеленки, и 3 одеалца. Спален комплект баба ми подари един, които е долен, горен чаршаф, възглавничка с калъфка, олекотена завивка, обиколник и несесер-синичък с  патето Туити за 40 лв. от някаква промоция в Кауфланд. Мисля да си взема още 2-3 коплектчета от 3 части- тези на Тач много ми харесват. Вчера ги гледах в Еником по около 30 лв.
Между другото да се похваля вчера се обзаведох с едни бременелски дънки. Влезнах в магазина само да премеря, но като ги обух ми бяха толкова удобни, че не ми се сваляха и си ги купих.  Wink
За лекцията в Цум- много ми се идваше утре, ама нали съм забравана и като се сетих да се обадя за записване вече нямаше места. Записах се за 18-ти и 25-ти септември в Цум, както и за 21-ви за тази в Слънчице, която ще е на тема "Раждането". За лекциите в Бейби Мола казаха че няма нужда от записване. Sunglasses
Желая ви приятен и усмихнат ден! smile3525

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 13:22 от elektra_86

# 71
Ооооо Милейди яяя без такива искаме те тук и при нас да пишеш...ние те мислиме и ние сечудиме как си и да си пишеш при нас...ако ще цяла страничка да изписваш.
Оххх гадна работа с това задавяне на детенцето,аз миналата година гледах двама близнаци,и единия като се задави с метално топче и почна да се задушава и да побелява...лелееее Shocked спасих го де Shocked обачеееее сърцето ми сякаш спря за миг така че те разбирам какво сте изживяли... no

Ееееее Електричкаааа ще те пляскам бре моме голяма забравана  Crossing Arms Ааааамааахааа а пък на лекцията в Слънчице ние вече сме ходили на такава ,незнам защо вече два пъти я имаше и пак я пускат.

Е добре де я кажете кои мами ще идват утре за да знам сама ли ще съм на лекцията в ЦУМ Crossing Arms
Да знаете ще съм отпред в 10ч. пред главния вход ,ще ме познаете по голямата пупа ще чакам около 5-10 минути.

# 72
Мия заслужавам си! От миналия ден се каня да звънна и едва днес се сетих. Rolling Eyes
Между другото ако има някоя записана мама, която няма да може да отиде да свирка. Аз утре сутринта и без това ще се чудя какво да правя. Laughing
Утре от 2 сме на третата ФМ при Марков. Нямам търпение да видя бебо- не сме го гледали от месец. Надявам се всичко да е наред! Wink И след това ще ходим до Бургас за няколко дни на гости на татко, че се е прибрал най-накрая от чужбинско. Wink
Сега пак разглеждах помпите за кърма. Бях се спряла на Авент, но сега се загледах по тази на Нук.
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1775 Цената ми се стори добра за електрическа. Някой чувал ли е някакви отзиви за нея?

# 73
 *MILADY*, като прочетох за "преживяването" ти с Яна, направо ми настръхна косата! В такава ситуация си представям, че човек може много да се паникьоса - и наистина е лошо, че няма курсове за оказване на първа помощ на деца, или ако ги има, информацията за тях не е достатъчно достъпна за родителите!
За раждането вкъщи - аз лично не съм толкова смела!
За килограмите- направо ме е срам, и аз съм +17, вече се търкалям  Embarassed
Тези дни пак ме е налегнало безсънието, а съм заразила и милото-снощи и двамата се "опулихме" в 4.00 часа и няма заспиване, поне си правиме компания  smile3507

# 74
Миледи, не се обвинявай! Това едва ли ви е първия бонбон , просто сега се случило.Обръщане с главата надолу и тупане по гърба ми е помагало. Сега детето може да не иска да яде известно време...

Критерия за избор на помпа е : 1. Необходима ли ти е изобщо ? 2. Да не боли като се цедиш, особено ако си се докарала до треска.

Раждането в къщи не искам дори да си представям!

Ах тез корейки, каква екстра ! Не че българките сме много склонни някой друг да ни гледа бебето, защото сме уверени, че ние самите най-добре от всички можем. Но този път ще опитам да не съм чак такава гъба

Общи условия

Активация на акаунт