Отговори
# 30
  • София
Момичета, от края на ноември получавам по 900лв майчински, този ден чакам с нетърпение и тогава ако сам не се е променил аз сама ще се оправям с невръстната си любов Младши  Heart Eyes Аз писах още един пост в онази тема, но той скоро ще си дойде от работа и нямам време да го обясня и тук.. Трудно ще ви е да повярвате, но дори майка ми като беше тук преди месеци призна че е така: той не се сеща. Ако той не е гладен, не се сеща, че след като не съм яла цял ден, може би съм гладна. А и да кажа 100 пъти че съм гладна просто твърди че "забравя" т.е. ненужна информация покрай ушите... Той забравя, че след като всеки ден е навън и на работа и няма проблеми, може би и аз искам да изляза. А когато обявих че искам, ми описа как да изляза без него е тийнейджърска история и всяка жена, излизаща дори веднъж месечно без мъжа си, е недорасла и неизживяла младостта си и какво ли още не. Той не се сеща, че вкъщи нещо не работи и за мен това е проблем, просто защото не е вкъщи, а когато е тук, седи само на компютъра си. 100 пъти съм го питала и се е срамувал даже, но го е признавал - с колата си никога не би се отнасял така, както с мен. Дори като слезе всеки път я обикаля да види някой да не го е одраскал някъде, като ще се качва също. Хем е луд, хем ни обича, и мисля че си е имало причини за първото в живота му и ако съм права значи могат и да се изкоренят.. Глупаво ли е да имам надежда, защо да бягам, ако мога да имам цялото си семейство, макар и с повече труд?

А иначе Малчо е добре, дебелее си, расте си, трябва да ходим за Пентаксим скоро. Такова е човече вече, истински пълноценен член на семейството  Mr. Green Отивам да гледаме филмче с него

# 31
Виж сега, това дето искаш да му помогнеш го разбирам, малки сте, надежда има, може би. Но докато търсите добрата терапия, ти отведи детето си в здрава среда. Не знаеш какви изненади те чакат - ами ако ти спре кърмата, а нямаш нито АМ, нито пари, нито ключ, а мобилния на таткото е изключен? Ако бебето вдигне 39 температура, падне, задави се (нищо от това да не му се случва дано!!!), а ти си заключена? Какво- бърза помощ чрез интернет ли ще извикаш, че и полицията, за да разбие вратата? Не бива да допускаш безотговорно отношение към детето си, за това става дума! А вашите отношения, щом има желание, ще ги уредите! Просто сега най-важното е детето, защото е много мъничко и отглеждането му може и да крие много изненади, при които заключената врата и липсата на пари и храна са ОПАСНИ! Има си вече ЕГН и педиатър, надявам се?

Един единствен път може да коства здравето , недай си боже живота на сина ти.

# 32
  • СТАНДАРТНО.
Момичета, днес моето бебенце става на цели 3 месеца! Да ви почерпя по случая:

Калин пък е с хрема. Похърква, покашля, киха от сополите... Confused
Пръскам Стеримар и сега ще ходя да купя клеева тинктура и физ. разтвор да направя една смес, която да му я капя в носа.
Пууу...как ме е яд, защото аз съм така от вчера и не можах да го опазя  Sad
Как точно я правиш тая смес? Моля те кажи ми  Praynig , че и Дани е с хрема от 3 дни.   bouquet Hug

# 33
  • Русе
Запис само че мойта любов ми е в ръцете и протестира.
Бебс, почвам да се чудя на акъла ти  Shocked Ако те забрави за три дена заключена ко прайми? Ще мрем? Вече си имаш идеалният мъж. Забраванко не ти трябва Е, вземи се в ръце, събери си акъла и реши как ще я караш занапред? Вечно бореща се за внимание? Вечно правеща компромиси в името на нещо, което ти наричаш семейство? Или сама с детето но щастлива и спокойна? Ти си реши, имаш подкрепата на всички ни  Hug Peace

Късметче, честита ви месечинка! Hug

# 34
Хоп и ние в новата тема. Дени,   bouquet  bouquet  bouquet
И аз се присъединявам към всичко казано от момичетата относно проблема на Бебз. Не е тук мястото, а и не искам да пълня темата с излишни неща, но само ще ти кажа, че 5 години имах връзка с такъв човек. Пет изгубени години на много сълзи, нерви и пропуснати красиви моменти. Мисли Naughty
Честита месечинка на бебчо на късметче. Много щастие и радост в очичките.

И ние се присъединяваме към отбора на крещящите. Не се спира и има един висок тембър Laughing Laughing
А сега да ви се оплача каква пенсия съм станала. Вчера бяхме в една столична дискотека(чалготека) Laughing послучай рождения им ден. Е аз на първия час бях откачила.  ooooh! Силна музика, блъскащи се младежи, барабанчета, мале, мале Grinning Още не мога да вляза във форма. Ужас. А преди...... Grinning
Хайде на разходка мами, че времето е хубаво.

# 35
И ние сме тук  Whistling
Благодаря Дени са прекрасната тема   bouquet
И мен много ме трогна историята с Бебз, но все по-често си мисля, че тя е малко склонна да драматизира, ако искате ме съдете  Crossing Arms
То, че нещата  не са в ред, не са, но това не е за първи път, миналия път беше драмата с водата и Глъм почти беше натоварила децата да ходят да носят вода на Бебзз и бебето и нея никаква я няма и така притихна до следващия пост, където бяха много щастливи и прочие.... Не знам аз ли нещо не разбирам  newsm78 или тя прекалено се изхвърля в момента на ярост. Както вече 100 пъти е казано, ако сама не си помогне, никой не може да им помогне. Дано все пак всичко се нареди при тях и тя да вземе правилното решение  Praynig, а пък ние сме тук и ще помогнем винаги в случай на нужда  Hug
Фелинка шапка ти свалям   bouquet  bouquet  bouquet
essivessela това не е ли отец Васил от Симеоновската църква?

Вижте каво видях http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=426993.0, не е ли идеален повод да се съберем?

# 36
Дикси, Късметче за бебешка хрема много е добро кремчето Низита, по-точно водят го маз за нос. Активните му съставки са натриев хлорид и натриев бикарбонат /сол и сода/, както и лимоново масло. Върши чудеса при децата.
Ние днес бяхме на консултация-за голям "срам" за месец е качил само 500 гр и 3 см. и сега е 6200 и 63 см. Казвам срам защото майка му е с размерите на два броя майки Embarassed, а синчето ще е с манекенски пропорции явно. Не мисля да се притеснявам, защото е много жизнен, развива се отлично и още не съм открила някакъв тревожен симптом /освен косматите му уши/ Wink
Поразрових се из "архивите" от отглеждането на баткото и попаднах на разпечатка на една наредба за профилактичните прегледи на бебета и деца от 2003 г. В нея има и стандарти за физическото и психическото развитие на бебето. В момента е отменена, а в новата няма такива. Аз обаче с интерес разгледах табличките в приложенията й, защото това са били  статистическите данни на българските деца преди 6 години. Сега едва ли са се променили. Който иска да види, намерих я и в нета: http://www.econ.bg/law86419/enactments/article121200.html. Таблици 1,2,3 и 15 към приложение №1-те са малко по-надолу на страницата.

# 37
  • Бургас
да, Мадленке, той е Simple Smile страхотен е, венча ни, въпреки че имаше лични проблеми същия месец. невероятен човек, имахме си беседи с него и преди, и след сватбата. а църквата "Свети Архангел Михаил" е бижу - точно нея си представях. изобщо цялата работа с брака беше основно заради църковния брак - даже на пръстените ни датата е от църковния, а не гражданския...
Тивия, благодаря за препоръката. ще го купя още днес, че се мъчим от 10-ина дни вече - ни кърма, ни коластра, ни капки, ни Коризалия (хомеопатични хапченца) не ни помогнаха.

# 38
И аз съм на мнението на Мадленка, за Бебз. Тя си знае, но тези теми... кому са нужни тогава? Да пише в дневник, когато и избият чивиите... иначе рискува да вдигне на крак будните майчета и да предизвика масово нападение и побой над мъжлето й. Wink Само за детето продължавам да се притеснявам... при бебчетата експерименти не трябва да има.

Че можем да се сберем на празника на "Майки бъдещи и настоящи" - можем! Идеята е супер. Дано обаче не вали, аз съм за Борисовата - за Мола нещо не съм фен.

# 39
Ние с Максо днес бяхме на месечния преглед и ни сложиха и последния Пентаксим.
Нооо, този път JP-то мн ме ядоса. Аз си го тегля Макс постоянно на електронен кантар в нас (даже и на рима го докарах  Laughing)
и днес го теглих без памперс преди да отидем - точно 8 кг. Отиваме - там го мерят на един кантар за месо - 7.850, понеже свали 150 гр за памперса (а той пампито е сух и не тежи толкова) и ми отсича, че Максим този месец бил качил малко - само 750 гр. Ами, първо, че според мен са 900 гр и второ - може ли да качва като първия и втория месец съответно по 1.600 и 1.500???!!!
8 кг и 68 см за 4-месечно бебе да не са малко?! ... и 750 гр да е качил за този месец, никак не са малко. Уф, така да ме ядоса ...
Бяхме спрели витамин Д-то (по 1 капка на ден), сега ни каза пак да го започваме (понеже ме пита дали му се изпотяват краката. да, изпотяват му се). Иначе ме пита още само на кърма ли е? Казах й "да" и така смятам още 2 месеца да е ...  Crazy

# 40
П.с. - и аз съм съгласна с Мадленка по въпроса за Бебзз. До сега не взимах отношение, но цялата ситуация взе да ми се струва доста абсурдна!!! И нямат ли родители - от едната и от другата страна, малко и те да вземат отношение?! Факт е, че като гледах снимките на мъжа й (или приятел, не знам имат ли брак), остявиха мн черен и грозен спомен ... В случая е мн правилно, както казва мъжа ми: "от днешната младеж, да те е страх да се наведеш!!"

# 41
Maria-Chiara, Макси е много сладко и красиво бебче. 8 кг. за 4 месец изобщо, ама изобщо не е малко, а наддаването му от 750гр. (дори по нейното измерване) е повече от добре. Не мога да разбера какво искат лекарите. Нашата лекарка е голяма симпатяга и за 550-те гр. наддаване в 3 месец на Рада, каза, че си е много добре за кърмено бебче. И аз тогава се притесних, а тя има бузки, и едни хубави бутчета е заформила, с пръстенчета леки.... абе хич вече не гледам мерките, а си гледам нея. Иначе като грамове сте наддали абсолютно перфектно според тази табличка: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=995

# 42
Момичета,тя-Бебзз,не иска помощ Naughty
Явно наистина в момент на истерия,пише колкото да й олекне.И както се разбира ,вече е спокойна-до следващия път!
Жалко за детенцето Sad
А за родителите-имам подозрение,че или не са в час или са ги оставили да си "чукат"главите.
И пак много жалко за детето,то е потърпевшо в цялата тази ситуация!

Maria-Chiara,и ние вървим с такива килограми,не сте сами  Wink Heart Eyes Нали са мъже,трябва да си тежат на мястото Grinning
На мен пък доки ми казва,че ще ни праща при д-р Емилова за диета(в кръга на майтапа).За мен е най-важно да е здрав!
Пък и на кого да прилича,като тати е "голям"мъж Laughing

# 43
  • Стара Загора
Какво да кажа мили МАЙ-чета,първо голямо благодарско на Дени за темичката  Hug Hug Hug второ голямо евала на Фелинка за точно казаните и на място думи,шапка ти свалям  Hug Hug Hug И аз съм с две ръце за думите казани от Мадленка,вече си мисля,че бебсс не знае сърби ли я или я боли извинете ме но вече взех да се ядосвам,притесни толкова много хора всички я мислим ,а накрая тя май е доволна от живота си така,а ние сме седнали да я мислим......пак се извинявам но се ядосах,май е мазохистка обича да и е гадно,ама както казва Дени да си направи един дневник и да си пише в него  ooooh! Мария Чиара мисля,че мерките са ви перфектни хич не го слушая JP-то  Peace какви сте пухкави даже   love001 Малачика все забравям да те поздравя за роклята,прелестна е ще бъдеш много красива булка с нея ,желая ти много щастие   bouquet Хайде лек и усмихнат ден....Ние сме добре чакам Дими да се наспинка и ще се храним,бяхме на кратка разходка и още спинка в кошчето  Heart EyesЦелуваме ви  Hug Hug Hug
Честита месечинка на малкото късметче   bouquet

# 44
Dendrinna,  maeva0959,  delqna  Hug
Според мен нещо се обърка JP-то този път  Crazy
 И на нас до миналия месец ни казваше, че по много наддава, че "ще го слагаме на диета". Сега, видиш ли, 750 гр за месец малко й се сториха...

Общи условия

Активация на акаунт