Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как обикновено протича менструалният цикъл след раждане?
Какви проблеми могат да възникнат след раждането на цикъл и как да се справим с обилен цикъл след раждане?
Как се различават лохиите от менструалния цикъл?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как обикновено протича менструалният цикъл след раждане?
След раждането е нормално менструалният цикъл да стане по-обилен и продължителен. Много майки споделят, че първите им цикли след раждането често са много по-интензивни от обичайните. След известно време обаче цикълът обикновено се нормализира. Някои жени отбелязват също, че след раждането менструалният им цикъл може да не е редовен, особено ако кърмят.
-
Какви проблеми могат да възникнат след раждането на цикъл и как да се справим с обилен цикъл след раждане?
След раждането някои жени могат да изпитат по-дълъг или по-обилен цикъл. Възможно е също така да има нежелано забавяне или нередовност, особено при кърмещи майки. При много жени преминаването от кърмене към хранене с бутилка или въвеждането на твърда храна може да предизвика възобновявана менструация. През първите месеци след раждането, когато цикълът е обилен, е важно да наблюдавате състоянието си. Може да е полезно да се консултирате с лекар, ако имате притеснения. Някои жени споделят, че са използвали лекарства като дицинон за справяне с обилното кървене; ефектите обаче могат да варират. Подходящата хигиена и правилният избор на превръзки също могат да помогнат.
-
Как се различават лохиите от менструалния цикъл?
Лохиите са кръвосъсиреци и изхвърляния след раждане, които са различни от менструалния цикъл. Лохиите обикновено преминават в рамките на 4-6 седмици след раждането, след което периодът отново може да започне. Необходимо е да се прави разлика между двете, тъй като много млади майки могат да се объркат от наблюдавания кървав поток в този период.
-
Кога обикновено се появява менструацията след раждане?
и то взе че ми дойде или поне аз така си мисля. От вчера имам някакво леко течение, а съм чувала от познати че е обилно. Кърмата ми я спряха още в родилното (по здравословни причини). Сега се чудя цикъл ли е това и да се притеснявам ли, при условие че преди да забременея имах обилен и много болезнен цикъл. Преди няколко дни за около час ме заболяха яйчниците и това беше. Даже дежурното акне в тези дни липсва.
.На мен не ми се е случвало,но доста момичета се оплакват от това след раждането на детето.Тя май се изразява точно в тези симптоми които описваш.Говори и със съпруга си,кажи му как се чувстваш понякога.Някои не се сещат,че трябва да бъдат по-внимателни и разбиращи към съпругата си след раждането.