Момиченце или момче на мама МАРТенка в коремчето расте? (17)

• 19 202
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Благодаря момичета , ще си ги поискам като отида другият път.

# 676
Маринекс, леко да мине преместването, а ти си почевай и не се преуморявай, пък и нова къща - нов късмет Hug

# 677
  • Враца
На мен ми направиха само кръвна картина,кр.група,Васерман,СПИН и Хепатит + урина към ЗК,но нито микробиология ,нито цитонамазка са ми правили.

# 678
Здравейте момичета,

От доста време ви чета и досега все не осмелявах и аз да пиша. Защо ще разберет по-надолу. Но сега видях, че споменавате изследвания и реших, че вече е време, а и сега мога да намеря сили да кажа и на вас. Ако не за друго, то главно, за да споделя опита си и по този начин да опитам да бъда полезна и на вас, ако мога. Казвам се Радослава и аз като вас, ако е рекъл Бог трябва да родя детенце през март месец другата година. Това е чакано и искано бебе и сигурно както съм сигурна и за всички ви тук и затова и много му треперим.
Когато разбрахме имаше голяма радост, но притеснението дойде с профилактичното ни изследване седмица след това за токсоплазмоза. Оказа се, че от всичките месеци на моите 24 години точно този в които съм забременяла или месеца преди него съм се заразила с гадния паразит. Ходихме и до София за окончателни резултати и присъдата за остра инфекция беше неизбежна. Няма да ви описвам какво преживяхме, а донякъде и още преживяваме. Оказа се, на всичкото отгоре, че лекарството за тази болест, което може да се приема от бременни не се продава в България. Е с Божията помощ намерихме го и се лекувах един месец и сега стана ясно, че съм реагирала добре на него и за това време сме се смъкнали до 2,14.
Защо ви разказвам това - който и да ви е лекарят, каквото и светило да е, ако не ви е пуснал токсоплазмоза - пуснете си я вие. Струва около 30 лева за двата маркера Ig(М) и Ig(G). Ако сте в София - пуснете го направо в Националната лаборатория по паразитология на Кракра. Така или иначе, ако има нещо, където и да сте - ще ви пратят там за ново изследване.
Ако не дай си Боже има проблем, колкото по-бързо се хване - толкова по-добре. Тази болест е коварна и може да доведе до хиляди проблеми и малформации от всякакъв вид, включително умствени, които да се покажат на по-късен етап. Звучи много стряскащо, но наистина е така.
(М) е маркерът за остра инфекция, от него ще разберете дали в момента ви има оосцити, които тепърва се развиват. (G) е маркерът за вече преживяна такава. Ако веднъж сте я имали, тялото образува антитела и няма пак да се заразите т.е. бебето е в безопасност. Ако не дай си Боже излезе положително (М) доц. Харизанов и док. Биков в националната лаборатория ще ви дадат своите насоки за действие (страхотни хора между другото). Ако ли пък и двете ви са отрицателни - моят съвет е да се тествате на всеки месец-два, за да сте сигурни, че не сте лепнали нещо и много да внимавате с храните. Погрешно е схващането, че този паразит се лепва само от котки. Можете спокойно да го прихванете от недостатъчно добре сготвено месо, от недобре измит плод или зеленчук или непастьоризирано мляко или сирене.
Добре е да се знае постояно в коя от трите групи сте, защото с напредването на бременността паразита става все по-опасен за бебето. Предава се планцентарно, а както знаете в началото дори няма плацента. В първия триместър шансът да се зарази бебето е около 15 процента, във втория се удвоява на 30, а в третия триместър достига 60 процента.

Е, това е. Надявам се с това да съм била поне малко полезна на всички ви. Ние сме поне малко "късметлии" (не вярвам в късмета), че уловихме нещата още в зародиш. Всеки ден се моля на Бог да пази детето ми и само мога да вярвам и да се надявам, че то ще бъде наред и Той ще го опази. Досега имаше голям шанс да направя спонтанен аборт, защото това е едва ли не най-често срещания случай и това също беше причина да не пиша тук. Но колкото и трудно да се говори за това, реших да го напиша, защото дори един има полза - струвало си е.

Дано не ви се случва никога... Бъдете здрави, и вие и малките чудеса, които носите!

Hug Hug Hug

# 679
  • София
това е много полезна информация, благодаря, че я сподели с нас . Със сигурност ще си направя това изследване. Надявам се всичко с теб и твоето бебе вече да е наред.

# 680
Добър вечер на всички... Мъжлето отиде да се къпе, бръсне и изобщо разкрасява и аз реших да ви прочета набързо....

Stelle, уви много добре ми е позната цялата одисея с командировки, пътувания и тн... С моя мъж сме женени повече от 7 години, но от 2005та до 2008ма, в период от около 2 години, се виждахме веднъж на два месеца... Но вярвам, че това много помогна на взаимоотношенията ни и заздрави връзката ни неимоверно. Просто все си мислех, че е преминал този етап, но сега той се прехвъря в Англия, а аз трябва докато излезна в майчинство да работя... демек до Коледа. После се местя при ного и смятам да приключим с люшкането от държава в държава или поне вече да не е по отделно щото и на двамата много ни писна. Както и да е, само с глупости ви занимавам.

Присъединявам се към момичетата, които смятат, че мъжа трябва да се научи, че като живее в една къща трябва и да помага в грижата за нея и не само финансово. Разбирам, ако ние българките бяхме като много германки, например, да си седиме крак връз крак вкъщи, а мъжете да работят. Тогава да съгласна съм, че ние трябва да поемем домакинството. Но след като и те и ние работим, домакинската работа трябва да се разпределя. Не искам твърде много да си хваля мъжа, в началото особено му беше трудно да разбере, че къщата сама няма да се изчисти, но вече много добре сме си разпределили домакинската работа и изобщо не мога да се оплача! Той мие чинии и прахосмокучи, аз пера и гладя, за останалото се редуваме...

За доктора и прегледите... досега винаги заедно сме ходили още от самото начало. Мъжа ми е от докторско семейство, него нищо свързано с тяло и болести и т.н. не му е чуждо. Самият той е психолог и много философски гледа на нещата. И на раждането ще присъства, да си кажа честно не знам дали бих искала да преминавам през подобно нещо без него. Голяма ми е подкрепа.  Heart Eyes

За изследвания за Токсоплазмоза гласувам с две ръце! Аз си я направих миналия месец, малко съжалих, че не съм я карала по рано, за да си имам имунитет, но поне сега знам и много внимавам какво ям и какво пипам. Много опасен паразит е, най-вече за бебето и си е направо безотговорно да не се тества. Имайте предвид, че до колкото знам симптомите са като при настинка.

Айде стига че се отнесох!

# 681
  • Враца
Радослава мила много ти благодаря за тази информация за токсоплазмозата.Аз по принцип я знам, но се радвам че още някой го казва.Писна ми да ми говорят на главата че като имам коте трябва едва ли не да го изхвърля на улицата.И то при положение че е ваксинирано и обезпаразитено.Ама на прости хора ми  кажи как да обясня че таз токсоплазмоза може вече да съм я прекарала и то преди години тъй като в къщи по села и паланки винаги е имало такива животни и то не ваксинирани.И как да обедя умната си свекърва че котака дето се разхожда в краката ми в тях е по опасен от милото ми домашно коте дето не излиза навън. #Cussing out  
Гледам за кремове сте говорили, аз ползвам на Дева едно кремче за сега съм доволна от него не е много мазно и мога веднага да се облека като се намажа с него, пък за резултата ще видим после.Инаме относно други изследвания, ами още в началото ми пуснаха пълна кръвна хив, васерман, хепатит и кръвна група, както и урина към ЗК.И добре че го направиха това с кръвната група че се оказа че съм пък А1-, а мъжа е +. Станах нещо много дълга в писането, така че лека от мен.

# 682
може ли някой да ми каже какво е БХС да сравня дали и тук има нещо подобно  Thinking
лек ден, а специално на Тинк приятна вечер

Анна, не знам как е в Австрия, но тук в Германия няма БХС, а един комбиниран тест, на който му викат Ersttrimester-Screening. Състои се от въпросното мерене на нухалната гънка и кръвен тест, при който се мерят нивата на PAPP-A и freies β-hCG. Кавам ги на немски, щото на български идея си нямам какво точно е това и не ми се рови сега. Така или иначе комбинираните резултати от измерванията по време на ултразвукът, възрастта на майката и кървните изследвания дават нивото на риска за генетични заболявания. БХС е също кръвен тест и също се взимат под внимание резултатите от ултразвукът, но кръвта се изследва за 3 хормона. Всъщност това е така нареченит троен тест. Не знам дали това ти разяснява нещата. Надявам се да съм помогнала.

# 683
  • Burgas
Момичета,когато преди около 6 години и нещо бях бременна с дъщеря ми,нямаше такива изследвания-БХС,ФМ,токсоплазми,4д и бях много по спокойна,не съм се притеснявала изобщо за бебето.Искам да ви кажа,може да ви прозвучи малко грубо но всичко е до късмет,ако ви е писано бебето да има(да пази господ)някаква болест,то ще я има независимо какви изследвания ще направите.
И сега въпроса мие ако след някое от изследванията(пак казвам не дай си боже) ви кажат,че има 50 % вероятност бебето да е с увреждания вие бихте ли го махнали?Аз не бих,ще погледна от другата страна,че има 50% вероятност бебето да е здраво и да няма увреждания.Стискам палци на всички да родим най красивите и няй здравите бебета на света,не си тормозете главите с излишна информация,наслаждавайте се на всеки един ден от бременността и да знаете истинските тревоги и претеснения идват догава когато детето се роди.

# 684
Момичета,когато преди около 6 години и нещо бях бременна с дъщеря ми,нямаше такива изследвания-БХС,ФМ,токсоплазми,4д и бях много по спокойна,не съм се притеснявала изобщо за бебето.Искам да ви кажа,може да ви прозвучи малко грубо но всичко е до късмет,ако ви е писано бебето да има(да пази господ)някаква болест,то ще я има независимо какви изследвания ще направите.
И сега въпроса мие ако след някое от изследванията(пак казвам не дай си боже) ви кажат,че има 50 % вероятност бебето да е с увреждания вие бихте ли го махнали?Аз не бих,ще погледна от другата страна,че има 50% вероятност бебето да е здраво и да няма увреждания.Стискам палци на всички да родим най красивите и няй здравите бебета на света,не си тормозете главите с излишна информация,наслаждавайте се на всеки един ден от бременността и да знаете истинските тревоги и претеснения идват догава когато детето се роди.

И аз като теб преди 13 години като бях бременна с щерката нямаше такива изследвания но е и вярно че тогава бях на 22-23 години и тогава рисковете са доста минимални ако няма фактори за генетични изменения.
Тези специфични изследвания са най вече за жени от 35 а в някой случай след 30 години и в случаи че единия от родителите е повъзрастен.
Аз съм с две ръце за този вид изследвания те са за това да не достига до това да се родят генетично увредени деца. Така и те се мъчат и родителите също.
Генетичните аномалии се получават и от заобикалящата ни среда и множеството вредни веща в нея  които се увеличават със всеки изминал ден.
Според мен е добре да се раждат здрави деца те са успяли да се приспособят към заобикалящята среда и промените още в зародиш.

Преди време някой също беше се опитал да зададе въпроса
"Какво ще направите ако се установи по време на изследванията че детето може да е увредено още в зародиш"
Много от нас бяха на мнение че това е лично решение на всеки, но единодушно се съгласихме да не обсъждаме тази тема защото до никъде нямаше да стигнем, особено в момент  като този в който хормоните бушуват във всички посоки.

Е стига със тъжните помисли все пак ще имаме 4 почивни дни така че пожелавам на всички весело изкарване със семействата. Grinning Grinning Grinning

# 685
  • Burgas
Точно за това и написах по горния пост,за да няма тъжни помисли,а само усмивки,не мислете за лоши неща,радвайте се на бременността си.Аз съм много щастлива,че съм бременна и чакам с нетърпение появата на новия човек на бял свят.

# 686
Добра вечер, мами,

доста сте изписали днес - аз за съжаление не успях да се включа.
Сутринта ходихме с колеги на профилактичен преглед - нали фирмата се грижи за нашето здраве  Joy Забавлявах се много - особено при кардиолога - като видя че съм бременна и направо ме почна -не пуши, не пие... хахаха  hahaha После взе да ми се кара, че фамилията ми е с тиренце - аз добавих фамилията на мъжа ми. Абе супер смешно започна деня.... НО!!!
Тези хормони и мен ме побъркват, момичата. Виждам, че и вие днес сте коментирали. НО!!!
Аз днес заявих на шефа ми, че не желая да разговарям с него  Mr. Green По принцип имам много работа и още преди да забременея си поисках помощник, след като вече съм бременна МНОООГО искам помощник, но за сега нямам. А работа много - понякога се усещам, че до 00 не мога да ида... УХ!!! Не че е изцяло той виновен, ама попрекалих доста.... И той притеснен разпитва колегите какво изведнъж ми стана, добре ли съм.... ooooh!

Аз си мажа корема с мас - МНОГО съм доволна. Кожата става много мекичка и нежна. Но моята мас е модерна  Joy  Joy  Joy - с добавени витамини и аромат без алергени. Не мирише изобщо на мас, а на бебешки продукт /такъв ми е аромата/. Като се намажа - хубаво втривам на коремчето и ханша - попива бързичко. Правя процедурата вечер след баня.

Tink, STELLEE, разбирам Ви чудесно. Не че моя мъж е постоянно в командировки... Ходи от време на време, но работата му е такава, че като дойде есента и пролетта, когата стартират ТВ шоутата и реалитата не мога да му видя очите - вечер се прибира към 12:00 - аз вече спя и сутрин става преди мен или с мен и евентуално го виждам точно за 5 минути.... Така че и аз си мечтая вече за романтична вечеря  Hug

# 687
Здравеите, всеки ден ви чета ви чета, но имах проблем с регистрацията. Аз съм 34 г. , втора бременност (първа неуспешна-изванматочна). Бременна съм в 16+2 г. с. с близнаци от първи опит инвитро. Моля добавете ме на първа страница с термин 11 Март 2010г. Радвам се, че успях да се регистрирам. Пожелавам на себе си и на всички момичета успешна бременност и здрави и красиви бебета. 

# 688
  • Враца
4elsy добре дошла при нас .Радваме се ,че най-сетне и ние имаме близнаци в групата"на Шаро" Grinning.Желая ти от все сърце една лека ,спокойна и успешна бременност.Дано всичко лошо е останало в миналото и отсега нататък ни очакват само хубави емоции.
И да знаеш попаднала си на най-задружните мами мартенки2010,още веднъж добре дошла Hug Hug Hug

# 689
  • Варна
Не мога да ви изчета за една седмица назад. Добро утро на всички ранобудни ако ги има Simple Smile)) и си почивайте повече 4 почивни дни имаме поне Simple Smile)) Цяла седмица съм много заета и успях само последната страничка да изчета. Видях че сте засегнали темата за мъжете и домакинстването. Първо с моя мъж до скоро си имахме проблеми докато свикне с бременността ми, просто нервите ми и още са опънати. Не смее да ме пипне, не може да свикне че не мога да съм със същото физическо натоварване като преди, това че имам нужда да спя малко повече а не само по 3-4 часа на денонощие и още куп такива неща......за сега поне разяснявам и нещата са долу горе под контрол. Иначе за домакинстването за сега си разпределяме нещата. Ще имам проблем догодина просто не знам как да му обясня че след като родя трябва да поседи поне 3-4дни при мен и много добре знае че ще съм сам сама, шефа му не иска да чува за отпуски и за негови отсъствия. Да не говорим че за това детенце трябва да се направи един основен ремонт на стаята където ще е защото сега е просто отврат вътре и свекърва ми трябва да се изнесе от нея стая (за пояснение живеем в къща) а на него не му се занимава и му трябва пак отпуска и поне 5дни да си е вкъщи.........много съм притеснена и поне на вас си излях болката....стига съм писала... Hug

Общи условия

Активация на акаунт