Дани, бързо възстановяване на свеки!
Ние в градината дадохме 55 лв. - за учебни помагала, фулмастри, моливи, за Коледа за общ подарък за групата от добрия старец, за нова прахосмукачка и да се купуват малки подаръчета за децата, когато имат рожден/имен ден.
Вчера се почувствах много виновна като взимах Мина. Госпожата ми каза, че не знае цветовете и трябва да ги учим. На нея всичко й е или червено, или зелено в зависимост от настроението
Аз също избягвам да се бъркам в начина на общуване на Мина с другите деца. Естествено, правя й забележка, когато прави нещо неправилно/лошо, но ако има дете, което се държи агресивно изчаквам майката да направи забележка/казвам на Мина да се отдалечи от него. Само в краен случай правя забележка на детето, защото съм забелязала, че точна майките на подобни деца са много конфликтни и неприятни личности. Естествено, казала съм, че ако някой я бута/удря и тя да направи същото. Но и тя като Гали, не е агресивна. Ако си е харесала нещо и иска да си играе с него си го държи здраво, крие зад себе си и ходи в някое ъгълче. Не посяга. Хвърля разни работи, когато много се ядоса или трябва да ги даде, а не иска.
!А каката каква модерна френска мацка-ееее!
Но пък други деца на нейната възраст не ги познават, така че не виждам да е проблем. Пък и то това не е нещо, което се учи целенасочено, според мен
То е като думите - поставено в различни житейски ситуации, детето научава кога коя дума да използва.

Като някакви регулировчици

Ще направя инхалации и ако до довечера няма подобрение ще тичам към Пирогов. Тук за друг лекар не се сещам а и не познавам.