Юли-2006 , тема 89

• 35 160
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • софия
Страхотен е малкия на Рони! Толкова е мъничък и оформен! Много сладък! Прииска ми се и на мен пак бебче, но разумът надделява и ще се въздържа  Confused Хайде, Рони да идва да разказва!

Дани, бързо възстановяване на свеки!

Ние в градината дадохме 55 лв. - за учебни помагала, фулмастри, моливи, за Коледа за общ подарък за групата от добрия старец, за нова прахосмукачка и да се купуват малки подаръчета за децата, когато имат рожден/имен ден.
Вчера се почувствах много виновна като взимах Мина. Госпожата ми каза, че не знае цветовете и трябва да ги учим. На нея всичко й е или червено, или зелено в зависимост от настроението  Rolling Eyes Знам, не е като да не знам, че не разпознава цветовете, но ми стана кофти. Почувствах се като ученичка, която не си е научила урока. Вечерта се пробвах да я науча само на 1 цвят, че иначе като й показвам няколко различни едновеременно, като че ли се обърква.

Аз също избягвам да се бъркам в начина на общуване на Мина с другите деца. Естествено, правя й забележка, когато прави нещо неправилно/лошо, но ако има дете, което се държи агресивно изчаквам майката да направи забележка/казвам на Мина да се отдалечи от него. Само в краен случай правя забележка на детето, защото съм забелязала, че точна майките на подобни деца са много конфликтни и неприятни личности. Естествено, казала съм, че ако някой я бута/удря и тя да направи същото. Но и тя като Гали, не е агресивна. Ако си е харесала нещо и иска да си играе с него си го държи здраво, крие зад себе си и ходи в някое ъгълче. Не посяга. Хвърля разни работи, когато много се ядоса или трябва да ги даде, а не иска.

# 526
  • София
Еееее,Ронка изглежда сияеща от щастие и как не-я какво прекрасно момченце си е родила!Толкова е оформен и каква устичка Heart Eyes!А каката каква модерна френска мацка-ееее!

И на мен ми се прииска и тука от няколко дни хич не се пазим,та може и аз да "цъфна и вържа"...

Ние събирахме в градината по 50лв.+16лв. за самите материали.Иначе трябва да носим всеки месец домакинска и тоалетна хартия и сапун,не са ни казали за почистващи препарати.
И ние даваме без проблем-естествено,че е за нашите дечица.
И аз се страхувам Влади да не стане някой агресор,той нали е по-темпераментен,всеки ден питам госпожите дали не е ударил някой,дали не е бил агресивен-успокояват ме,че изобщо няма такова нещо.Днес пак бяха едни ревове,тръшканици,даже влизах да играя с него и децата,но като станах пак същия рев,та пак се наложи да го гушне лелката.Като се обадих след час ми казаха,че при него проблема е докато влезе,после веднага спира и си се занимава,спокоен е и няма проблем.Ама нали трябва да ме притесни!
Та днес им казах направо да го оставят целия ден,защото ще свикне,че когато децата лягат него го взимам и после още по-трудно ще се научи на режим.

Аз съм толкова....свободна!Направо е супер-то било много хубаво детето да е на градина,преди бяхме скачени съдове.Отидох на кафе с приятелка,на фитнес,на разходка,сготвих,ей нА сега пиша спокойно,без да ми се катери по главата..доволно,доволно Simple Smile

# 527
  • София
На мен за нищо не са ми направили забележка досега в градината,като го давах първия ден чак едва ли не им се извинявах.Въпреки,че го уча всеки ден Влади бърка цветовете,не говори добре и не се обслужва сам.Учителките казаха,че те затова са там и ще го научат!
Иначе и той не обича да споделя играчки,учителките казаха,че и на това се учат в детската градина. Peace

# 528
  • София
Лелеее, че хубаво момченце си роди Ронка  Hug Hug Hug живо и здраво  Hug

А за агресивните деца, ами и в нашата група има едно и е приятелче на Цеци, ама един ден му издърпа ръката, та беше рев, лекари, чудо, ама нищо ни нямаше де. Но и госпожата говори с родителите му, наказва го, опитва различни методи, да го направи по добро дете, ама каза, че е много трудно. Сдърпал го заради една играчка на Цеци, та така, явно почти навсякъде има поне по едно такова  Confused
Иначе Цеци ми е добричък, само дето и той не дава винаги играчките и си ги брани, като понякога хапе. Аз му се карам обаче, ако прояви агресия, но се карам и ако някой прояви към него. Нека да дойде да се разправя някоя майка с мен, та тя да види тогава, да стоят и да си ги вардят, като го знаят че е агресивно.
Та явно се меся, ама такава съм.

Hug Hug Hug

# 529
  • somewhere over the rainbow
Диди, Влади едва ли ще стане "агресор" с такава готина майка Hug Както казва Звънче, майките на такива деца обикновено са конфликтни и винаги другите са им виновни за всичко. Моите лични наблюдения са същите. Ти винаги звучиш умерено и кротко /както съответства и на зодията ти, де Simple Smile/. Едно е детето да е палаво, друго е да се чувства център на Вселената - второто определено му е внушено, най-вече с личен пример.

И ние носим всеки месец сапун и тоалетна хартия. Но пък сме освободени от месечна такса, така че не се усещат тези разходи. Може да се каже, че съм повече от доволна от градината Simple Smile

Даяна познава цветовете, дори и нюансите /синьозелено, тъмнокафяво, светлооранжево/. Даже си има запазен цвят - тъмночерно Crazy Но пък други деца на нейната възраст не ги познават, така че не виждам да е проблем. Пък и то това не е нещо, което  се учи целенасочено, според мен Thinking То е като думите - поставено в различни житейски ситуации, детето научава кога коя дума да използва.

# 530
Нан ако има дете което системно бие твоето,хапе го,рита го пак ли няма да се намесиш и ще я оставиш да се оправя сама,моята поне от много оправна и бойна стана ревла и ми реве за такив анеща,аз да я оправям,а аз няма да съм все до нея Rolling Eyes но поне когато стават пред мен и я виждам безпомощна се намесвам,детето ми е било бито,хапано,ритано ,удряно ,така че не бих останала безучастна и да гледам отстрани та да се научи да се пази,незнам как ще го постигна,но осъзнавам че трябва и сама да я оставям но не мога Confused

Ронка страхотни сте!  bouquet Hug

Нан лимфомиозот ти бях казала за трета сливица, чете ли за него ? newsm78

# 531
Е, Ели, не случайно казвам, че ще ги сведа до минимум намесите. Не, че няма да ги има изобщо Peace Но има майки - истински "орлици" Laughing - които скачат за щяло и нещяло и се месят във всичко Stop Като някакви регулировчици Crazy

Ели, точно Лимфомиозот пием Simple Smile

# 532
Здравейте момичета! Hug
Включвам се набързо да кажа, че преди малко ни изписаха с малкия Кристиан. И двамата сме добре. Малкия суче като за световно, аз имам кърма за 3 бебета миниум. Crazy Всичко ми е до болка познато, надявам се този път да нямам проблемите от предният.
Крис го изписаха 3830г., демек по-тежък отколкото се роди. Голям лакомник. Heart Eyes

Ще се включа когато мога за по-дълъг разказ. Сега съм включила лаптопа към телефона на Калин и не знам каква сметка ще ни дойде. Crazy

Благодаря на всички ви за прекрасните пожелания! Hug

ПП. не съм ви чела, моята дружка ми принтира всичките ви прекрасни пожелания и ми ги донесе в болницата. Ще ви чета по-подробно тези дни!

# 533
Хей, Ронка, добре сте дошли!  bouquet На линия сме за подробен разказ Wink

# 534
  • Варна
Ронка,честито ви бебче.Много да сте здрави и послушни. Hug

По-късно ще се включа и аз ,че у нас тече ремонт Mr. Green

# 535
  • София
Добре дошла Ронка и от мен.Много ви се радвам,всички изглеждате щастливи и доволни.А за малкия Криско думи нямам,красив,ама красив.Личи му,че си тежи на мястото с неговите 3800г,я го виж какъв е оформен.
Иска ми се и на мен да се включа по обсъжданите теми,но Люси ме чака в леглото да се гушкаме докато заспи.Гого вече го научих да заспива сам,а това голямо бебе още трябва да съм при него.

# 536
Нан ох тази трета сливица май е проблем за доста деца. Дано се раминете без ножа, но и аз съм била като Дая, но при мен е удряло гърлото. Даже още имам смътен (беприятен) спомен от махането на сливицата. Стискам палци да мине само с лекарства. Hug Praynig

Ние сме в София. На свеки положението е било много зле. Господ да благослови лекаря дето я  операрир. Било е сраснало сърцето със стомаха от голямата херния. Махал е милиметър по милиметър хернията от аортата. Сега е с доста силни болки, дават и обезболяващи, но са доволни от операцията. В неделя ще я изпишат.  Praynig

Не успях да намеря тази вечер инхалатор, но утре ще купя все от някъде.

Котката на свеки е много луда. Изкъпах Криси в коритото и отидох да го обличам. Бавила съм се около час с приготовленията за сън, а тя да влезе в банята скочила в коритото, разкарачила се че я страх да не падне и не мърда. Така е висяла 1 час.  Joy Joy Joy
Жалко че не я снимах. Laughing

# 537
Ронка,страхотен Криси Heart EyesЧак ме стимулира да направя пък една мома за него. Mr. GreenСтрува ми се,че ще прилича на теб.
При нас има практика по-лошите и агресивни деца да ги изпращат при по-големите,за да няма върху кого да си изливат негативните емоции...
При нас се събират 20 лв за групата и 50 за градината,но не е много,защото е в окаяно състояние и все пак децата трябва да са в приятна атмосфера..За старите градини е разбираемо,но не мога да възприема в чисто нова градина да се вземат по 70 лв. за следните неща-темперни бои,цветни кламери и т.н. глупости,с които можеш да отвориш общо-взето книжарница Shocked

# 538
Добро утро от мен!

Лора и Павлин излязоха на разходка, та аз да изчистя на спокойствие и седнах да почета малко.

Ронка, чакаме те с нетърпение за подробни разкази!

И в нашата градина събират пари, но 60 лв. общо за всички помагала, и ние сме на системата Моливко на Великотърновския университет. Госпожите казаха че била добра. Има интересни неща, аз разгледах книжките, като определено ми се струва че са доста напреднали, няма да си губят времето.
Иначе за това което обсъждате, ужасно е да има агресивни деца. Ние в градинската група нямаме слава богу. Те са си приятелчетата от яслата, познават се, проблеми няма. Но навън съм се сблъсквала с такива деца и какво да ви кажа - като погледна родителя ми става ясно веданага защо детето се държи така. Направо ми става жал за детето, колко ли е нещастно милото, та си го изкарва на другите деца с бой и агресия. Да натрупа такова напрежение и лошотия не е от хубаво.

Диди, сега ще си починеш малко накрая. И да не бързаш да почваш работа, и ти си човек Laughing

Ренка, страшна мацка си! А пък Гали ще разбива сърца след има няма 10-ина години! Heart Eyes

# 539
Момичета здравейте

Благодаря за отговорите  Hug . Купихме днес инахалатор и сега чета какда го сглобим. По моя преценка, която в момента мога само да предложа на Криси сме с бронхит.  #Cussing out Ще направя инхалации и ако до довечера няма подобрение ще тичам към Пирогов. Тук за друг лекар не се сещам а и не познавам.

Говорите за пари за градините. При нас искат тоалетна хартия, салфетки и сапун по 1 бр всеки месец. За сега други пари и неща не са ни искали.  Naughty

Не е  имало обаче и родителска среща за да поискат парички Wink

Притеснено ми е за Крисони и не ми се пише повече. После пак.....

Общи условия

Активация на акаунт