Лятото привършва вече, на градина тръгва АПРИЛското човече

• 23 315
  • 684
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, момичета! Hug

Много се зарадвах на организацията за Хелоуинското парти и добре, че е Ламята да ме уведомява  Hug Аз винаги съм "за" храна, но като гледам май никой не иска, така че и аз не настоявам за възрастните храна. Ние ще сме с Гури  Peace , така че ни бройте 2 възрастни и едно дребно  Mr. Green
При мен е лекинка лудница, в работата идвам в 7:45-8 най-късно, за да смогна и най-вече да използвам, докато ги няма колегите, които идват в 9, на спокойствие да свърша някоя друга задача.
Живот и здраве до края на седмицата се пренасяме в апартамента на майка ми, който ремонтирахме 3 месеца  ooooh! И много се надявам да приключим с местенето  и наемите в следващите няколко години  Praynig Всеки път като правя пренасяне се удивлявам, колко ненужни неща държи човек в къщата си  #Crazy Но нямам време да правя разбор преди да ги пренесем, та сега следващите седмици ще се занимавам с това да изхвърлям ooooh!
Илитка, какенце, моля те ми напиши името на книгата за фотографията, за която ми говореше  Praynig
Мая, продължава да не е особен фен на яденето или по-точно на яденето при мен и баща и. Айде аз поне не и давам чипсове, бонбони, шоколади и адаптирано мляко по 3 пъти на ден и хапва супичка ( това и е най-любимото ядене " супичка " ) , но при Гури как яде това дете  ooooh! Все едно я държим гладна. Ака по 4 пъти на ден и през 2 часа сяда на масата и казва на майката на Гури " Саши, дай да ям!"  Laughing И яде, супи, манджи. Последния път беше казала " Саши, искам да ям месо, дай ми пъжолка "  #Crazy   Joy И Саши тичала до магазина, купила пържолки и направила и детето омело през деня 2 пържолки. Peace
Снимки - страшно много снимки имам, за едно излизане в парка понякога се прибирам с по 200 снимки, от които 30 стават, но запазвам 100  Wink И записвам на дискове и слагам в класьори. По принцип вадя и подреждам албуми, но това с ваденето не съм го правила от има-няма 1 година и мнооого ме е срам, но време не ми остава.
  Tired

# 76
Здравейте,мили мои !!! Hug
Честит имен ден на Вяра,Надежда ,Любов.Специални пожелания за здраве и весели игри на Верчетата ни!   bouquet
Зарадвах се много на постовете на Илит,pepetia,emi_ka и pepa_k .Момичета,пишете ни по-честичко! Hug
Алекси и ти ни позабрави,хайде чакаме снимки от новата къща,още не си ни  я показала! Hug
Nijntje,както винаги невероятни снимки зарадваха очите ми,а момичета ми напълниха душата,колко са пораснали и какви са кукли.......душички!Целуни ги от нас! Heart Eyes

При нас новото е ,че аз започнах работа  newsm44.Не е там където изнасях пробните уроци.За съжаление,колкото и да се харесахме взаимно с шефката на школата,...деца не се събраха.Ноооо както казва мъдрият народ-"Всяко зло за добро!" започнах в частната занималня на моя дългогодишна колежка и приятелка.Имам щастието да работя с един невероятен човек и чудесен педагог.За варненци уточнявам-занималня "Знам и мога" ,точно зад ФК. bowuuОбаждайте се като сте наблизо. Hug
На софиянци пожелавам весело купонясване на срещата!И.....снимки да има!!! Peace

# 77
хей, последен шанс имам да честитя именния ден на нашите прекрасни Вярки!
Бъдете живи и здрави дечица и носете с гордост имената си!

Честит празник и на софиянци!

Ето какви фокуси прави едната от именничките ни днес:

Раче, честито миличка...много се радвам за теб! Зная колко важно беше да си намериш работа, която харесваш. Всеки ден минавам оттам и се заглеждам по шарените прозорчета. Ще мина утре да те видя.  Hug

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 23:08 от smooth

# 78
И аз за това влизам, та се класирам след Смут...

Честит имен ден на всички, и специални прегръдки и целувки на двете ни малки именнички! Само со добро да се споменават имената ви, и късмет да ви носят!
Хе, хе, Вяра е станала голяма скица. Жива и здрава да е на мама и тате.

Страчи, щастие и късмет в ремонтираното ви, ново, жилище! за боклуците и аз това се чудих - кога се събират толкова ненужни неща, а все гледам да не си пълня къщата с такива.

Ларсен, честито за работата, много хубави мигове и сумивка да тръгваш за работа, и с усмивка да се прибираш в къщи! Къщата, снимах я, от пренасянето до преди 3 дена, все правех по някоя снимка - хронология, но....в лудницата сме загубили 'адаптера' за картата. Тя понеже е нестандартни размери, а четеца за карти на компютъра няма като за нея, само с допълнително приспособление мога да смъкна снимките. И сега имаме задръстен фотоапарат, и едно ходене до фотомагазин.

А време за интернет изобщо, почти не остава. Докато свършим с боядисване, подреждане, и това е между другото. Последните 10 дена Калина тръгна на дневна гледачка (алтернатива на яслата) Една жена гледа 4 деца. Та, като я оставям към 9, проплаква малко, но бързо се успокоява. Когато я взимам след като са обядвали, Лилиан казва, че си е играла хубаво, била е спокойна, а и КАлина ми изглежда спокойна. Но....после какво висене по циците на мама става.

Малко ОФФ - към майките с по дълъг опит в кърменето Смут, Све, Стайл (ако са се върнали от Тетевен), Ива, Ара,...(другите се включвате рядко, но пишете, ако четете) Изпитани методи, и съвети за махане на нощтното кърмене при едно доста пристрастено кърмаче. Може и на лични да не разводняваме темата. Много ще съм ви благодарна! След известно време, като посвикне с 'яслата', мисля да пробвам, но не виждам как. А имам отчайваща нужда от сън, а преди и след цикъл, т.е. около 2 седмици, гърдите са ми чувствителни, все едно съм бременна, и чак си ме понаболява, когато дребното суче.

# 79
Алекси, мила ....не искам да те отчайвам, но започнах да спя непробудно и необезпокоявано едва, когато го отбих преди 3 м. Имахме няколко успешни опитчета да махнем нощното кърмене. Най-добре при нас подейства да спи с баща му. Но така или иначе към 6ч. отново се будеше и докато не му се сложи цицка в устата не можеше да заспи. Вода отказваше. Я хвърли един поглед в кърмаческия или пусни тема там. Hug

# 80
Eх, че мъдра идея на Илитката бравос, така и ние ще се включим в партито. а и се надявам да го уредя с подобаващ костюм до тогава. Аз съм за торта за нас и за дребните каквото изберете , Мони на дали ще яде нещо изобщо.  Важното е да се видим и дребните да си поиграят. Wink

Алекси,  спомням   си  един съвет от добрата ни Ламичка. Та, ако си лягаш по-късно от Калина, вероятно е така, точно преди да легнеш я взимаш и я нацокваш, така поне няколко часа след лягането няма да те буди за мляко. А за напълно отказване и непробудно спане, ако намериш рецепта, метни я насам. Аз откакто съм родила една нощ не съм спала като човек, Монко още се буде всяка нощ поне по 5 пъти и пие ли пие мляко.  Rolling Eyes

smooth Томи на ясла ли е , разказвай.

Верчетата, дано са си изкарали весел имен ден , страшен номер показва едното Верче. Да са ви живи и здрави.
larsen Изключително се радвам за новата ти работа. Дано и се радваш дълго и да си все доволна .

Stra4iatela Стискам палци бързо да се уредите с местенето, а това Майче направо и мен ме изненада, ще трябва да запознаем и Монко със Саши Laughing Нищо не яде милия, добре, че е млякото. А като гледам и менюто в яслата, няма шанс да прояде там. Днес беше за обяд доматена супа , после грах с нещо си и следобедна закуска ашоре newsm78 мнооого се съмнявам , че нещо ще хапне, ама това е .

И накрая, но не на последно място много полезна и систематизирана информация от д-р Михайлов хомеопат. Да не се налага, но...да има .  И за профилактика е време.
Ето я бибилиотеката  тук

# 81
Алекси, няма спане докато кърмиш! ужасно е, но няма как. Пробвай с "нацокването", но си зависи и от детето.
Ларсен, честито за новата работа! звучиш ентусиазирана и много ти стискам палци да е хубаво и удовлетворяващо!!!
Ради, много ми е домъчняло за вас! как сте? как е Томи?

Аз да преброя пак:
Илит
Страчи
Ели
Марини
Слънцето
Зазу
Ламята
Eмили
Неци

Амалия е хремава - да видим до каква степен ще се разболее.

# 82
  • София
Алекси и аз да кажа как работата е трудна... но не невъзможна. При нашите девойки нощното кърмене спряхме доста преди дневното. Което НЕ означава, че спряха да се будят Confused Напротив - будеха си се все толкова често. Ида се наливаше с вода, Мими пък искаше да се гушка в мен.
Използвах тъпата фраза, че през нощта циците спят.... първите нощи имаше и рев, но на всяко будене все по-малко. На 3-4 нощ си търсеха само другите залъгалки.
Всъщност по-спокойния сън (будене само 1-2 пъти, а не през 20 мин) дойде с възрастта - около 2г. Сега имат и нощи, в които си остават до сутринта в леглата Mr. Green
Хм, а я кажи повече за тези чуствителни гърди.... Да чакаме ли резултат от тест тези дни? Wink

Ларсен, честита ти нова работа! Успех и удовлетворение да ти носи ежедневно!

Страчка, бързичко се местете и после само усмивки в новия дом!

Днес гледах в градината на Ида са обявили нови 21 места за ясла 2007г. (Мими е 11 номер в списъка на чакащите). Та ако не ни мине котка път - утре ще се класираме там Hug
И сега поредното доказателство, че угодия няма - тъпо ми е, че ще я местя и ще трябва да се адаптира на ново място... Тъкмо свикна в частната... Rolling Eyes Но пък ще е несравнимо по-удобно за водене и взимане

За партито стига да са здрави и двете деца ще дойдем Praynig

# 83
Пожелавам ви приятни и лежерни почивни дни! Дано времето е благосклонно и спре да се муси и вали

Аз да преброя пак:
Илит
Страчи
Ели
Марини
Слънцето
Зазу
Ламята
Eмили
Неци
Ара

# 84
  • гр.Варна
Здравейте!
Утре заминаваме на поивка в Алания с мъжлето:)Нямах търпение да тръгнем,но ни се струпаха доста проблеми на главата и сега заминавам със свито сърце!
Свекър ми вдигна много висока захар и го приеха в болница.Криси пък от вера се е разкихал и днес вее имаме и сополки.Мама и татко  го взеха и заминаха за Севлиево с него и сега ми е малко притеснено Rolling EyesНадявам се да ни се размине леко!
Откакто сме на хомеопатия от Юли,Криси почти,да не кажа хич,не е боледувал и сега ми е малко криво,е в найк-неподходящият момент това се случва!
Раче,Честита ти нова работа!Ти да не започна при Галя ?Аз им правя заплатите и ако си там,ще ти видя договора следващият месец:)
Хайде,засега толкова!
При възможност ще пиша и от Турция!
Много целувки!  bouquet Hug

Последна редакция: сб, 19 сеп 2009, 21:12 от mama_na_kiki

# 85
Момичета, благодаря ви за отговорите! И библиотеката я изетох пак, ама пусто виждат ми се малко невъзможни там предложените начини. Те децата са малки, но не ни се връзват, както на нас ни се иска. Надявах се на личен опит, проработил. Номера с кърменето преди аз да заспя отдавна не работи, от около 8мия месец на Калина. Другото ще бъде изпробвано след седмица.
Ара, еееееееееееее,резултат - за сега сме говорили, след известно време пак да говорим, за кога може да говорим за 3то.  Mr. Green.  А гърдите - покрай хормоналните отклонения по време и на овулация и на неразположението все ми иде задъвча възглавницата нощтно време, когато мацката ме търси. Туй ми е зора всъщтност. Защото съвсем си се разбуждам, до скоро си спя, само си я намествах до мен. Дано Мими бързо се адаптира и в новата градина. Но след като е в една и съща с Ида, най-вероятно ще е така.

Хриси, весело изкарване, и спокойно, Кики да е се оправи бързичко!

# 86
Момичета, привет!
днес се върнахме от Старосел http://www.starosel.com/
искрено препоръчвам мястото за национална среща - примерно пролетта!
има малък зоокът, детска площадка, външен басеин. Близо е до оброчището и до Хисаря.

не успяхме досега да се организираме, но на мен много ми се иска пак да се видим - така че мислете за втора национална среща.

Останахме си следобяда в къщи - оправих си градината, посадих лалета, зюмбюли, нарциси... рязах пиракантата... Амалия и тя - копа и ми "помага".

# 87
Ламята, и ние бяхме там миналата година и наистина е чудесно, а и цените тогава бяха доста поносими. А и кръчмата е с много добра кухня.
Ние вчера водихме Дари на куклен театър. Гледахме "Снежанка". Дари учудващо издържа цялото представление. Въпреки, че аз лично бях на ръба  Laughing Имам чувството, че хората които правят детски постановки, забравят че ще ги гледат деца и почват а правят някакви безмислени интерпретации на произведенията.
Алекси,за съжаление не мога да помогна със съвет. Дари си спомням, че сама се отказа от втория месец от нощното кърмене, а аз ставах да я кърмя в заспало състояние, че бях прочела в Кърмаческия, че така се регулира кърмата и т.н. Сега ако е не бих го правила, ама...
Ара, ти сигурна ли си, че това са свободни места? Защото и аз останах с впечатление, че от септември има доста свободни места, съответно при вчерашното класиране, в градините в които кандидатствам, няма нито едно прието дете независимо от набора???
Аз нямам нищо против да преместя Дари в държавна градина, въпреки, че съм доволна от частната, но парите са си пари. Не мисля, че в държавната ще научи по-малко на тоя етап.
Иначе, се е превърнала в ходеща плоча. Толкова песнички, колкото ни пее напоследък не съм чувала. Отделно пеенето е съпроводено и с кратка постановка на сюжета от песничката. Много е смешна.
За познаването на цветовете се успокоих, защото след 1 цял ден питане от моя страна, кое е зелено, кое червено, сега сама постоянно ми казва, кое какъв цвят е.

# 88

Ради, много ми е домъчняло за вас! как сте? как е Томи?

ох, и аз....ама много сте далече бе...

Томи е добре...расте, старее... Laughing Да чукна на дърво, вече близо година не е боледувал, като изключим няколкочасови неразположения при никненето на зъби. Остана още 1 бройка...заветния 20-ти зъб, тип кътник.

ясла- пак да не чуе Дявола , много добре вървят нещата там....вече има 5-дневен стаж като ученик. Дори се оказа, че едната лелка е гледала и баща му през далечната 1974г.  #Crazy Първия ден го оставих за 40 мин. , като първите 20 неистово е ревал и крещял, т.е. събирал махленските котараци  #Crazy Следващите 2 дни е стоял чинно на пейката като врабче на жица и е гледал с любопитство заобикалящите го другарчета. Едва на 4-тия ден е пуснал играчката от ръката си и е проявил интерес към ясленските  Thinking Последните 2 пъти аз го нахраних /силно казано/.....такава им е политиката на адаптация на "Щастливото детство". От сряда ще започна да увеличавам малко времето от 2ч. на 2,5-3 ч.т.е. целия преди обяд. Само не ми идва в главата как ще свикне със спането. Кошарките са горе-долу за новородени  Close .Той от 6-месечен не е стъпвал в такава щайга. Там ще е големия проблем, но каквото и да става съм решила да не го насилвам. Ако откаже ще мисля други варианти...евентуално баба му да го взема и приспива.  Абе както казва една приятелка за Томи " той е над нещата!"...и наистина като се замисля е така. Хич не му дреме на бебешората!
  Joy

цветове-абе и моя син тези дни ме учудва как взема правилния цвят ключ за отваряне на цветна врата /ние още си играем с къщата, подарена ни от кака Илит/. Много е готино да гледаш как всеки ден, капка по капка, стъпка по стъпка  расте детенце. Душички са!  Heart Eyes

Аз разполагам чудесно с времето си, но това ще е така до 12 окт., когато ме викат обратно на тръстиката  Cry От четвъртък почвам фотографски курс + още един езиков.

Айде мацки....със здраве!

П.С.не е възможно да прочета всички теми пропуснати, ама горе долу ви поназнайвам кой какво прави  Peace

# 89
Честит ден на независимостта!
Утре трябва да отида да оставя капаро 100 лв. - има ли някой желаещ да дойде с мен?

До момента са заявили желание за Хелоуинско парти:
Илит
Страчи
Ели
Марини
Слънцето
Зазу
Eмили
Неци
Ара
и семейство Лами

Общи условия