Отговори
# 525
  • СОФИЯ
BIBI aз ходих на БХС на 16.09 на 14 етаж в МАЙЧИН ДОМ, там е лабораторията. Попълва се прадварително заявка / на 14 етаж/ плаща се такса /22 лв/ на първия етаж на касата и след това се взема кръв на 14 етаж. Резултатите са готови за 2-3 дни, има генетици всеки ден на 14 етаж, които разчитат резултатите от 11 до 13 часа. Резултатите могат да се изтеглят и от интернет. Успех
Трябва да имате ехографска снимка с биометрични данни от същия ден или предния за БХС

Може ли някои да ми изпрати паролата, много благодаря!

# 526
Bibi, и аз съм утре на БХС, може да се засечем.  Laughing
Днес бях на първата Фетална морфология (навършени 12 г.с. съм), не е необходим специален ефограф според мен, просто лекарят трябва да си разбира от работата и да види определени неща.
Аз бая се бях шашнала дали всичко е наред, но за щастие днес видях порастнало бебче, махащо крачета и ръчички, много хубаво се видя.
При вас ръчкат ли бебето с ехографа през корема? Много ме издразни мен как ми тормозеха бебето по този начин.  Crossing Arms
Казаха ми да спирам фолиевата, да почвам витамини и желязо. За витамините мисля да не пия синтетични, а да ям много плодове и салати, както и досега.
Поздрави на всички!   bouquet

# 527
 Вярааа,разбирам те,мили4ка !Безпокоиството го има във всяка от нас,а и аз съм сред тези ,които при наи-малкото се притесняват....(намерила съм и аз да те успокоявам Simple Smile)като се знам ).Разбирам те 4е ,колкото и другите да ти казваме  да се радваш 4е нямаш повръщане и др от "екстрите",ти се тревожиш от тази неизвестност, но ще стискаме палци и ще се молим вси4ко да е нормално !   Praynig  
Зар4е,благодаря и на теб!   Hug аз сега си купих лимони и ве4е си направих бърко4а с мед и води4ка  Simple Smile))дано да ми минава по-бързо!

# 528
Привет и от мен,
коконито - съжалявам и ти желая успех!
При мен всичко е наред след днешния преглед - коригираха ми термина според УЗ прегледа ... каквто си и бях сигурна, нанесоха резултатите от прегледите и понеже този път ми се падна една възрастна и много прилежнда - веднага измъти, че ми препоръчва да си направя ХИВ тест. Аз в началото нямах нищо напроти, но докато си изнамери жената бумажките и докато дойде сестрата усетих да ме налягат натрапчиви мисли - и отказах да подпиша. Егати . Сега едно , утре друго ... ама като го мсиля цял месец и само лекари сънувам - ще стаха хипохондър.
Та това от мен - спасих се от психосоматичнаха клиника с едно найн  Laughing
Нашето бебе явно спеше , защото не мръдна. Ама всичко си има и сърцето тупкаше , расте ... След 4 седмици пак ще им се появя и тогава ще видим пола. Но ние сме си сигурни, че ще е момиче .
Аз в същност отказах и теста за малформации (УЗ + кръвен), защото като  прочетох цялата информация - 3 листа, която ми предложиха - ами това не е точен тест! В огриомен процент от случаите с положителни резултати - бебетата са си напълно нормални. И пишеше , че в същност ако теста ти е положителен, прорто те имат в предвид под внимание, но .... никой не гарантира болно бебе. Е какво сега - ще карам аз 9 месеца на ръба на истеричната криза и за какво?
Та и това няма да правя.
Е аз май много се разписах и сега заминавам да се наобядвам .
За съжаление 3 седмичната ми безкрайна настинка пак набира сили  Sick ужасно!
Лек ден на всички  Hug

# 529
И пишеше , че в същност ако теста ти е положителен, просто те имат в предвид под внимание, но .... никой не гарантира болно бебе. Е какво сега - ще карам аз 9 месеца на ръба на истеричната криза и за какво?
Всъщност при висок риск препоръчват амниоцентеза.  Peace
Вяраа, и аз съм без симтоми, не се безпокой!  Hug По-точно имах 1 ден гадене+повръщане и това беше. Ами мина ми мерака да ми се гади.  Stop А през първата бременност - хич. Всичко ще е наред!  Peace

# 530
Здравейте и от мен.
Нищо ново, само наминавам да ви поздравя. Цялата къща е нагоре с краката и ме чака доста работа. А как бих си полегнала докато дребният спи....
Severina_  аз мислех, че изследването за СПИН е едно от задължителните,  заедно с останалите сифилис, хламидии, хепатит В, кръвна картина, кръвна група (+резус фактор), със сигурност пропускам нещо. Но явно няма такова животно като "задължителни". Доста кръв ми взеха последно, защото първите изследвания са много.
sonka_fr апаратът, на който ме гледаха на ФМ по нищо не се различаваше от нормален ехограф, освен че беше цветен и излгеждаше чисто нов Laughing
tini-mini моето бебе не са го тормозили Laughing, да не са искали да го събудят?
Ставам, че ме чака работа.

# 531
Здравейте, и благодаря на всички да за подкрепата. Имам някакво течение, получих го около 6-7 г.с. Лекаря каза,че дори и да са губички не можем да ги лекуваме преди да вляза в 4 месец.
Секс не сме правили от 2 седмици. Незнам за вас,но на мен ми е много дискомфортно. Въобще от както забременях и усещаията се промениха, откаккто разбрах, сме го правили 3 пъти/ това беше на  8.08/ Горкия ми мъж Rolling Eyes добре че е разбран и не мрънка.
За болничен, не искам да си взимам. на работа съм днес и утре и после съм 6 дена почивка. Графика ми е 2 на 2 /но не го спазваме и това ме тормозеше/ надявам сега да го спазим и да сум по добре. Вас боли ли ви кръста. Мен ме боли от няколко дена Sad
За дрехите, аз просто си купих доста по широки дънки, сега съм смешна с тях,но ми е удобно. Аз имам коремче и си ми личи отдалече,а тепърва влизам в 11г.с. качила съм 3 кг. Това е добре нали? Сега ще ви прочета ,че бая сте писали

Здравей, засекса е нормално различно е при всяка жена две от приятелките ми вече 4 месецане дават на мъжете си но все пак те са солидарни, а за кръста и аз съм зле от няколко дни като поседя малко права и после умирам нормални неща дано по скоро ти мине  Wink

# 532
  • София
Здравейте на всички! Hug
И аз от 2 дена забелязвам, че вече гърдите ме болят слабо и поносимо. Само зърната за много чувствителни. Мисля, че е нормално. С първата бременност спряха да ме болят някъде 3-4 месец и после започнаха пак към 7-8  /не помня с точност, но горе-долу тогава/. Умората, задъхването обаче си остават за съжаление, но гаденето отшумява.

За стриите- аз ще започна да се мажа от 4 месец, както и преди.Още не съм си купила нищо за мазане.От предишната бременност имам няколко стрии на корема и то защото в 9 месец вече по-рядко се мажех. Оказа се грешка-точно тогава се нацепих. Затова сега мазане докрай.

Аз БХС ще правя в петък, но в Шейново ще ми взимат кръв и ще я пратят в Генетичната лаборатория на Майчин дом. Така ще ми е по-удобно. А на първата ФМ съм в понеделник.

Аз още си я пия фолиевата киселина. Не пия други витамини засега.

Моля Ви някой да ми изпрати паролата за албумчето!  Praynig
Слънчев ден момичета! Laughing

# 533
Никой не може да те задължи да правиш тест за спин и никой няма право да ти направи тест без да си подписал предварително формуляра, че знаеш за какво става въпрос и че си съгласен. Всъщност на мен ми взеха даже кръв и попълниха формуляра, но след като размислих и отказах да подпиша съгласие всичко скъсаха и хвълиха пробата  Peace Не мога да се подлагам на всички лекарски нововъведения . Сори. 
Да , така пише и в теста и резултатите от аминоцентезата са показателни, не тоамниоцентезани и след положителна аминоцентеза повечето бебета се раждат здрави . Както казах изчетох 3 листа информация по темата и с 2 думи заради малък процент на вероятност нямам намерение да си правя живота кошмарен.

# 534

Относно БХС аз съм на същото мнение като Severina_. За това няма да правя БХС. Ще мина на ФМ-тази която е около 20 г.с.-понеже дава най-достоверна информация.

За фолиевата киселина -моя АГ каза да я пия докато вляза в 13 г.с.

За стриите- аз се мажа от самото начало....но ...много зависи от  вида на кожата-въпреки мазането ми се появиха няколко стрии на гърдите. На корема за сега нямам.

Днес бях на ЖК и видяхме бебо. Шаваше през цялото време. Прекрасно беше.

P.S. Момичета стига сте се шашкали за глупости. Живи и здрави сте. Нямали симптоми .....я се стегнете. Тук има момичета с толкова по-сериозни проблеми от липсата на симптоми. Разбира се хубаво е да споделяте. Но някои просто се паникьосват....което  пък вреди на бебето. Я по-спокойно. Нали сме се разбрали че всичко ще е наред? До тук с инцидентите. (Наистина ужасно съжалявам за мамите преживели загуба.)Но отсега нататък всичко ще е наред.

Поздрави и целувки на всички тумбалачета. newsm51

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 14:42 от vesi_mesi

# 535
Здравейте и от мен,момичета!

Искам да питам някой ходил ли е при д-р Дяволов и въобще в Майчин дом при някой лекар

milena_66,аз също ходя в Майчин дом ,но при д-р Манчев.Той ми следеше бременноста с второто  детенце,но всеки път си плащах понеже не бях  здравно осигурена.Сега още не съм м/у другото и пак така процедирам.Доволна съм от него,защото след две неуспешни бременности успях да си износя бебето без усложнения,има подход и отношение към бременните,което за мен е от голямо значение. yes
За д-р Дяволов много положителни коментари съм чувала. Peace

Лек ден ви пожелавам! Hug

Никой не може да те задължи да правиш тест за спин и никой няма право да ти направи тест без да си подписал предварително формуляра, че знаеш за какво става въпрос и че си съгласен. Всъщност на мен ми взеха даже кръв и попълниха формуляра, но след като размислих и отказах да подпиша съгласие всичко скъсаха и хвълиха пробата  Peace Не мога да се подлагам на всички лекарски нововъведения . Сори. 
Да , така пише и в теста и резултатите от аминоцентезата са показателни, не тоамниоцентезани и след положителна аминоцентеза повечето бебета се раждат здрави . Както казах изчетох 3 листа информация по темата и с 2 думи заради малък процент на вероятност нямам намерение да си правя живота кошмарен.

Severina,ти каза на глас и моите страхове!

# 536
  • София
Аз най-накрая разгледах албумчето... видях разкошни мами, семейства и деца.   bouquet И аз ще се включа тия дни.

За БСХ- наистина е много противоречиво това изследване, но моята гинеколожка ме посъветва да си го направя. С първата бременност не съм го правила и да ви кажа 100 пъти по-спокойно ми беше. Сега все за нещо се притеснявам. ooooh!

# 537
  • София
Здравейте, да Ви задам може би един глупав въпрос - от вчера вечерта малко под пъпа усащам една лека болка като боцкане, не е много начесто може би веднъж два пъти на час и не е непрекъснато. Дали и друг е имал същото усещане. Мисля да изприпкам за Нош па.  Thinking

# 538
metchopooh с тази бременност не съм, но с предишната областта около пъпа ми беше доста чувствителна, усещах какви ли не боцкания, гъделичкания и тн. Мисля, че е нормално.

Никой не може да те задължи да правиш тест за спин и никой няма право да ти направи тест без да си подписал предварително формуляра, че знаеш за какво става въпрос и че си съгласен. Всъщност на мен ми взеха даже кръв и попълниха формуляра, но след като размислих и отказах да подпиша съгласие всичко скъсаха и хвълиха пробата  Peace Не мога да се подлагам на всички лекарски нововъведения . Сори.  

Разбира се, че никой не може да те задължи. Всеки си има глава на раменете и всеки може да премери рисковете сам за себе си. Има достатъчно информация за четене. Медицината се развива, слава Богу.
Обаче продължавам да мисля, че изследването за СПИН се прави на всички бременни и не е нововъведение http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=28
Оправяй се бързо!

Още не съм започнала да се мажа, но е време. Мисля, че упоритото ми мазане преди бе причина да нямам стрии, но пък много приятелки споделят, че въпреки мазането са се нацепили.... Та ще разберем след няколко месеца, живи и здрави.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 15:51 от tabu

# 539
Здравейте момичета  Hug
За жалост прочитам и лоши новини. Cry Толкова съжалявам.....
 Аз съм ок.Само детенце е с някаква гадна кашлица и това ме притеснява...
И аз да ви кажа по-ведро и с повече позитивни мисли.Страха освен,че не помага ами си и вреди.
Много се радвам на новите снимки в албумчето.Така си ставаме по-близки и поне тези,които са качили вече имам чувството,че ги познавам  Hug Страхотни сте!
Като казахте доктор Дяволов се сетих за фамилията на моя доктор тук .....Паникоссс  Joy Joy Joy Joy Какво ще кажете а? hahaha

Общи условия

Активация на акаунт