The Vampire Diaries ( Дневниците на вампира)

• 77 812
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Я да ви питам, дето сте чели книгите, защо тези имена - Елена, Стефан /не Стивън примерно/, доколкото знам са старогръцки  Thinking
Нещо от произхода им ли?
Или авторката има нещо общо?

# 76
Я да ви питам, дето сте чели книгите, защо тези имена - Елена, Стефан /не Стивън примерно/, доколкото знам са старогръцки  Thinking
Нещо от произхода им ли?
Или авторката има нещо общо?

По-скоро е решение на авторката,защото в книгите Стефан е италианец Peace

# 77
Спойлер 1 книга "Пробуждането" За мен единствената виновна за омразата между двамата братя е Катрин \във фен преводите я пишат Катерина , а в оригинал се пише Khaterine , което преведено на блг. би трябвало да е Катрин \  защото тя е нямала смелоста да избере един от двамата  Peace

Деймън наистина е с по-силен характер от Стефан , но и е малко лицемер не го интересуват другите \пр. Стефан се опитва да се контролира и да пие само животинска кръв , докато Деймън убива хора безцеремннно и полза от това има само той \  Simple Smile

И аз имам един въпрос - Ако Катрин\Катерина не се беше появила и не беше развалила вазимоотношенията на братята и те държаха много един на друг , но пак се бяха превърнали във вампири по някаква причина , дали като срешнеха Елена щеше тогава да се зародии този комфрикт помежду им или Деймън щеше да отстъпи благородно пътя на брат си или обратното ?  Дано да разберете какво се опитвам да кажа  !  Simple Smile

# 78
Ами според мен двамата братя отново щяха да се карат за Елена.

Първо защото Деймън както и ти Катрин и Трайкова казахте е по-силният, доминиращия в семейството, той винаги иска да има всичко и всички и мисля, че не би понесъл брат му да получи повече.

Второ, поне според мен, при двамата братя сякъш всичко е съдба, карма, въпреки, че се влюбват в Катрин, която ги превръща във вампири и след това умират биейки се за нея, накрая те отново преживяват същото с Елена - и двамата се борят за нея и никой не иска да отстъпи. Авторката някак си прави нещата неизбежни, предопределни...поне аз така си мисля..

# 79
Да,историята се повтаря.Не случайно Елена е като двойничка на Катерина(Катрин).Но все си мисля,че тяхната ненавист е от преди срещата им с Катерина.Стефан пръв я е срещнал,след това се появява Деймън,но Стефан вече го мрази.Т.е той го мрази преди още Деймън да се е сближил с Катерина Peace

# 80
Пак съм аз, искам да ви покажа как според авторката трябва да изглеждат героите от сагата : нарисувани са от художника Jan Sovak :
Елена  - http://www.ljanesmith.net/7.html

Стефан - http://www.ljanesmith.net/5.html

Деймън - http://www.ljanesmith.net/6.html

Бони - http://www.ljanesmith.net/2.html

Мередит - http://www.ljanesmith.net/4.html

Мат - http://www.ljanesmith.net/3.html

За мен Мередит и Бони са страхотни просто, а иначе и Стефан и Деймън... са ок Simple Smile
Вие какво мислите

# 81
Ами и аз момичетата си ги представях долу-горе по същия начин.Стефан определено повече ми допада на рисунката,а Деймън-във филма Peace

# 82
Бони на мен ми харесва най-много !  Peace
Мат нещо много дългокос , прилича на момиче малко , а Стефан и Деймън са горе-долу добре . Елена не ми харесва въпреки че е представена руса със сини очи аз като чета си я представям като Нина !   Simple Smile
А Иън е перфектния Деймън чак немога да повярвам , че отговаря точно на описанието по външен вид ! Simple Smile

# 83
Хайде да ви питам а за Елена какво мислите?
 Сполиер Книга 1 За клетвата, която дава на гробището, че Стефан ще бъде нейн, ако ще това да убие и двамата? За това, че кара Бони и Мередит също да се закълнат? край на спойлера
Аз мисля, че е много силна като характер, готова е да защитава приятелите си и да умре за тях дори.

# 84
Хайде да ви питам а за Елена какво мислите?
 Сполиер Книга 1 За клетвата, която дава на гробището, че Стефан ще бъде нейн, ако ще това да убие и двамата? За това, че кара Бони и Мередит също да се закълнат? край на спойлера
Аз мисля, че е много силна като характер, готова е да защитава приятелите си и да умре за тях дори.

Подкрепям това твое мнение  Peace
Но понякога на мен Елена ми се струва малко високомерна Спойлерпримерно когато подозират Стефан за убиец и когато ходи из училището и никой не и обръща  внимание или я гледа особено , на нея и се струва странно защото е свикнала всичко да се върти около нея и каквото си науми , трябва да стане !  Simple Smile  Вие какво мислите ?

# 85
Ами да,високомерна е.Все пак е била„кралица на училището„.Свикнала е да има всичко,което поиска,всички да се борят за вниманието й,за компанията й и това я е направило високомерна.спойлер книга 1 И в следващия момент някой(Стефан) не й обръща внимание,не я забелязва.Толкова е странно,че веднага я амбицира да го спечели на ВСЯКА ЦЕНА. Това с клетвата не ми направи особено впечатление,защото го намирам за нормално за тяхната възраст.И ние сме си давали такива клетви,но не сме ги взимали много на сериозно Wink Но те трите-Елена,Бони и Мередит са толкова отдадени една на друга,че със сигурност гледат изключително сериозно на всичко,което правят. Peace край на спойлера

# 86
Е, тук се разминават с филма, нали? Защото Стефан й обърна внимание веднага. И тя го разбра  Simple Smile Елена кралица на училището ли е била?

# 87
Е, тук се разминават с филма, нали? Защото Стефан й обърна внимание веднага. И тя го разбра  Simple Smile Елена кралица на училището ли е била?

спойлер Да,във филма маааалко са прескочили момента,когато Стефан не обръщаше внимание на Елена Wink Тя го прие много тежко,защото никога не й се е случвало и тогава трите дадоха клетва,че Елена трябва да има Стефан на всяка цена,а Бони и Мередит трябва да й помагат по всякакъв начин,за да го постигне Peace край на спойлера

# 88

Лили книгите и филма почти нямат общи неща , могат да се броят по отделно без никаква връзка по между си !   Peace

А тука сума въпроси за дискусий дадохме и никой не ще да пише Sad

# 89
Може би,защото въпросите са свързани с книгите,а много малко хора са ги чели newsm78

Общи условия

Активация на акаунт