почистване на естествена кожа

• 29 737
  • 16
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Позволявам си да пусна нова тема, защото в другата тема не получих отговор, но ако модераторите сметнат, нека я изтрият.

След дълго лутане си купихме дивани от естествена кожа. Цветът е тъмнокафяво. Въпросът ми е с какво трябва да ги почиствам.
Например малкия като барне диваните с мазни ръце и стават петна. Почиствам ги с мокри кърпички, но ми казаха, че не било хубаво, защото падал цвета на кожата.  Rolling EyesНе знам дали е така. И сега се чудя с какво да я чистя. Благодаря предварително на отговорилите  bouquet

# 1
  • Благоевград
Ние също имаме дивани от естествена кожа, при това бели и е страшно. По рано се стараех със всякакви препарати и след като си съсипвах здравето от търкане ефекта не беше много голям . Толкова ми беше писнало, че един ден направо с белина го почнах дивана и светна . Просто бях отчаяна и съм готова да я прежаля тая кожа само и само след като съм чистила дивана 2 часа поне да си личи. Браво, че вашия цвят е кафяв , просто си купи препарат за почистване на кожа и при нужда го ползвай.

# 2
Потърси има едни спрейове  Peace.С подобен си чистя таблото на колата.

# 3
Голямата ми драма при обзавеждането беше, че трябва да вземем кафеви дивани. Аз исках бели, но трябваше да чакаме поръчаката 6 месеца. Сега обаче не съжалявам ни най малко.
Още не съм ги чистила.Имаме ги от 4 месеца. Ще следя темата, един ден ще ми се наложи.

# 4
Аз ги почиствам с тоалетно мляко за тяло в/у памучно парцалче.Много е трудоемко и ме заболява ръката,но пък пък кожата става мека и ухае чудесно.И да добавя,че ползвам най-евтиното тоалетно мляко,тъй като се харчи много.

# 5
  • в Tara
аз го почиствам с препарат за кожа

# 6
  • Абсурдистан
Тук да следя, щото искам екрю диван.

Някой казват, че еко кожата се почиствала по-лесно?
Това така ли е?

# 7
Да се запи6а и аз. Също имаме кожени дивани - естесвена кожа, тъмно кафеви. По4иствам ги с препаратите, които масово се продават за тази цел, а понякога, когато ме мързи да търкам и с мокър парцал и пак има ефект... Като цяло съм много доволна - няма петна, няма ни6то, а и кожата е такава със стареещ ефект/ако не се лъжа, или нещо подобно/...

# 8
Почиствала съм не просто с мокри кърпички, а със специални такива за кожа, на Казабланка, ако не се лъжа. Но има по-особен вид лицева кожа, при която тези не стават, остават сякаш мазни петна от самия препарат в кърпичката, която на пръв поглед изглежда като обикновена мокра кърпичка.

# 9
ОТ време на време може да слагаш на микрофибър и тоалетно мляко кря- кря стават като нови.

# 10

Ето това изчиства отлично.

Другия добър препарат за кожа е израелския Сано , но Астониша на мен лично и хареса повече.

# 11
  • София
И аз исках бяло, но:
добре, че си взехме нови дивани след като детето вече се беше родило.
Тъмнокафяви.
И аз се родих.
Петна не остават (поне видими такива).
Ползваме препарати за почистване и подхранване на кожени мебели.
Ма кой знае какво не се случва след тях.

Изкуствената кожа по-лесно се захабява, доколкото съм виждала.

# 12
Много добре става със сухо пране за тапицерия за кола, то отгоре има четка, която чисти перфектно.

# 13
С препарат за кожа Астониш, много съм доволна  Peace!

# 14
И аз се измъчих с яко търкане с препарат за кожа........и накрая почистих с вода и веро, имаше по-добър ефект.

Общи условия

Активация на акаунт