Ти какво сготви? Снимай, покажи! 48-ма тема

• 92 417
  • 662
  •   1
Отговори
# 120
Цоци, това диня ли е в туршията? newsm78

я разкажи моля, не съм яла диня на туршия... Simple Smile

За теб, винаги! Hug

Диня е, да! По принцип май диня в туршията се слага само в нашия край - добруджанския. Иначе майка я прави на общо основание тази туршия - със зелени домати, пипер, чесън, моркови, целина, карфиол(но когато я прави за нас още не бе станал нашия в градината) и диня нарязана на резени. Слага - сол, захар, оцет и аспирин(Стоева да не го чете последното). Разклаща се около 1 седмица - 10 дни буркана и е готов за консумация. Ако имаш желание - ще питам и ще ти пиша друг път точните пропорции на рецептата на ЛС.......На мен лично много ми харесва динята в туршията - става една особена, хем леко сладни, хем пък си личи,че е от туршия.......

Дядо ми едно време слагаше само малки динчета в един бидон на туршия.......

# 121
Tedi80,може ли рецептата на празничните ви соленки,супер изглеждат.

А кексчетата са някак много въздушни,би ли написала и тяхната рецепта?
Ей тук ги има http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421769.0

# 122
  • забравих си мисълта...

Торта тирамису. За майстора, който ще идва днес,

че много обича сладкиши и предпочита сладкиш вместо пари за работата. Та няма как да не му направя.

# 123
  • София

Пак много вкусотийки! А това  запечено зайче да ще да скочи в моята тава.....
За днес  салатка с печен патладжан

бутер руло с кайма ( май стана малко глетаво...., но си го хапнахме.....)

и мъфинки

# 124
  • Пазарджик/Лондон
Ала-Бала , панакотата ти изглежда много добре, и заека изглежда много апетитно  bouquet.

Venetta , може ли рецептата за тортата  тирамису?

# 125
  • Варна
Рени, супер идейка за бутер тестото Hug
Венета, къде ги намираш такива майстори да не искат пари, че и аз съм навита сладкиши да им правя Mr. Green Много сполучлива торта, ако е възможно и разрез да покажеш, че съвсем да се окапя Hug
Мама Цоци, зная я аз тази туршийка, верно в този край слагаме диня в нея, но си мислех, че и други знаят това Peace
asyalein , както винаги, неверотно меню Hug
 Hug Hug Hug Поздрави за всички останали кулинарки. Гледам последно време на почит са Чирпанските кюфтенца, нещо по-специално в рецептата им, някой ще споделили Hug

Моя обяд:
Печен пипер с мляко

# 126
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Цоци, благодаря за обяснението.
до сега само при руснаците бях виждала диня в буркан, ама май беше на компот  Sick

аз туршии не правя - нямам място Wink, а аспирин не слагам в салатата  Joy
просто ми стана интересно Peace

туршийката изглежда превъзходно  Peace

и аз искам да видя рецептата за Тирамису тортата, моето тирамису е винаги катастрофа в естетически план  hahaha

# 127
  • Някъде на път....
рени55, колко време пече бутер-рулото с кайма?

# 128
  • София

T_ilieva, някъде около 20-25 мин. на 180 градуса и пак остана глетаво....., ама пък вкусно!
Дали нещо не сбърках....., тестото го разточих съвсем леко, надупчих го.....не знам......

# 129
  • Някъде на път....

T_ilieva, някъде около 20-25 мин. на 180 градуса и пак остана глетаво....., ама пък вкусно!
А плънката беше предварително задушена, нали? Ох, ще взема да се навия да го направя тези дни....

# 130
  • София

Да, предварително лук, кайма, гъби, грах,а кашкавала на кубчета и сварено яйце добавих като се охлади плънката.

# 131
  • София
Страшни сте момичета, всички сте ми такова вдъхновение  bouquet
Искам да помоля She_R за рецептата за Печен пипер с мляко, много интересно ми се стори. Благодаря предварително.

# 132
И аз чакам рецептата за  печен пипер с мляко Много вкусно изглежда!

# 133
  • забравих си мисълта...
Аелис , asyalein,  ето по тази рецепта направих тортата   

от тази готварска книга
 ,
която имам някъде от 18 години, но едва от скоро надничам в нея.

Tирамису

Продукти за 6 порции:

4 жълтъка
2 белтъка
60 гр. пудра захар
40 гр. захар кристал
0,5 кг маскарпоне
30 бишкоти
4 cл (40мл) ром
1/4 силно кафе
Какао

Жълтъците и пудрата захар се разбиват до пухкавост. Внимателно се прибавя маскарпонето, като се бърка много леко с дървена лъжица в една посока. Белтъците се разбиват на сняг, прибавя се към тях и захар кристал и отново се разбива добре, след което се прибавя внимателно с леки движения към крем-маскорпонето. Силното кафе и рома се смесват и в тази смес се потапят бишкотите. Подреждате ги в каквато форма пожелаете. Върху първия ред бишкоти се изсипва част от крем-маскарпонето и след това отново ред бишкоти и отново крем и така до изчерпване на продуктите. Отгоре се завършва с крем и се поръсва с какао. Аз предпочитам горчиво какао без захар, но всеки според вкуса си. Поръсих и с шоколадови люспички и направих украса от готов крем от Др. Йоткер.. След което веднага го поставих в хладилника на студено.

Парче ще ви покажа друг път, когато направя за вкъщи, защото тортата, както ви писах е за майстора, а той си я взема цялата. Моето  тирамису винаги стои добре, може би защото го вадя от хладилника директно преди консумация и после остатъка пак вътре. Когато правя тирамису за вкъщи, не слагам яйца, а увеличавам дозата на маскарпонето и пак се получава.

Може би има и друга причина да стои добре, аз купувам маскарино, направило  ми  е впечатление, че маскарпонето в Билла е по-течно, а маскариното, което е всъщност маскарпоне, е австрийско производство и е по-гъсто и с него винаги ми се получава.

Дано съм обяснила добре, ако не, моля ви попитайте. Ще опитам отново.

She_R , той майстора е само един не само в цял Линц ами и в цяла Австрия, то едно време и в България ги имаше такива на приятелски начала да се поправи нещо, но..... както и да е това, та ние него не си го даваме, ако искаш, да ти търсим и на теб такъв майстор, но няма гаранция, че ще намерим smile3503 .

# 134
  • Географският център на България-Габрово
Страшни сте момичета, всички сте ми такова вдъхновение  bouquet
Искам да помоля She_R за рецептата за Печен пипер с мляко, много интересно ми се стори. Благодаря предварително.

Ето от мен една рецепта на пипер с прясно мляко.Може би и нейната рецепта да е същата

Необходими продукти за 2-3 порции:
8-10 бр. печени пиперки;
1 с.л. брашно;
сол, червен и черен пипер /по желание/;
олио;
приблизително-200-300гр. прясно мляко

Начин на приготвяне:
Изпечените и обелени чушки се нарязват на парчета и се запържват в мазнината за около 3-4 минутки, докато замирише апетитно. Към тях се добавят солта, подправките и брашното. Обърква се хубаво и така се запържва още 1-2 минутки, след което се залива със студеното прясно мляко. Внимателно и постоянно се бърка, да не стане на бучки. Като се посгъсти леко, се отнема от котлона.

П.П По желание може да се използват и други подправки като например чесън.

Общи условия

Активация на акаунт