Ти какво сготви? Снимай, покажи! 48-ма тема

• 92 418
  • 662
  •   1
Отговори
# 135
  • забравих си мисълта...
She_R , много съблазнителен изглежда твоя пипер с мляко, а и рецептата, която е публикувала dunia53   звучи доста вкусно, ще  изчакам и твоята и тъкмо имам чушки вкъщи, преди да се чудя какво да ги правя, ето супер идея, благодаря ви  Hug.

# 136
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аелис , asyalein,  ето по тази рецепта направих тортата   

а отстрани с какво я замаза тази торта?  newsm78
в кръгла откопчаваща форма ли я прави? Thinking

тук нямаме Билла, в Бг не я посещавам, бойкотирам я,
забранила съм да се пазарува от там, когато съм си в Бг  Crossing Arms

# 137
Е като видя нещо такова сочно и много шоколадово като на ВАНГОБИ тортето и просто умиргам.....

Вмъквам се, да поясна за сладките, че имаше питане, а и на лични.
Нищо специално няма, дори и аз тук видях някой за първи път беше показал така сладки на клечка и от тогава се запалих. Сладките си ги замесваш от каквото решите тесто - аз обичам меденки - и просто се забучва шишче бамбуково в единия край  и се изпичат с него. Малко е пипкаво и не се събират много в една тава заради пръчките, аз събирам към13-14 в една тава, ама пък затова ги печа по 2 тави едновременно и на вентилатор.
После като изстинат, разтопявам си шоколад и рисувам - това е философията, демек нищо сложно, но е най-добре да си имате чирак наоколо, аз лично много ползвам чирашки услуги Joy Joy Joy Скоро ще решат и надница да искат, ама докато мога експлоатирам детски труд hahaha
Самите меденки си ги правя по най-древната рецепта на света, още от времето и на баба и на мама, а съм я виждала и не веднъж тук:

Меденки:
2 яйца
се бият 1 ч.ч захар - ако не обичате много сладост може да се намали захарта наполовина.
После добавям 1 ч ч олио, после 1 к ч мед, 2 ч л канела и в брашното слагам 1,5 ч л сода. Ванилия 1-2. Самото брашно се слага докато се замеси меко тесто. Първия път като ги правиш преди години ми станаха сухи, защото не си учелих консистенцията, но това е от времето на учене на мерната единица "на око"
Печа на 180 градуса с вентилатор докато станат на цвят каквито ми харесват. Може и по бели, може и по тъмни да ги извадите - кой както му е драго. Пробване му е майката Laughing Laughing Laughing

# 138
Здравейте,Venetta  нямам думи,искам и аз да съм майстор у вас  Wink
Нашата вечеря-пържолки и картофено пюре и бисквитена тортичка

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 21:08 от beniii

# 139
За днес един обикновен боб.

# 140
днес пак се пъргавих в кухнята  Crazy

правих хлебчета - не са заснети, но едното приличаше на човешко лице  Mr. Green

правих запеканка от елда, гъби и зеленчуци - добре стана  Peace
мъжът ми я яде за гарнитура към риба, която не стана модел  Flutter

за десерт:
пай със сини сливи и тесто от пълнозърнести овесени ядки - още не е дегустиран  Sunglasses

# 141
asyalein какво представляват тези пълнозърнести овесени ядки ?

# 142
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Вечерята днес:

Пържолки на фурна с гарнитури

asyalein, пая изглежда умопомрачително Peace

# 143

от цялото зърно овес, предполага се, че имат повече фибри Thinking
другите, които предлагат тук са някакви "нежни"  hahaha и са на по-дребни парченца  Simple Smile

# 144
  • Варна
Здравейте отново!
Ето и рецептата за Печен пипер с мляко Hug

Вечерята:

Постно зеле

и Пилешки шишчета на фурна

# 145
  • пак на Рив Гош
И аз искам да съм майстор при Venetta и да ме хранят с торта тирамису Grinning
Нямаше ме няколко дни и гледам, че доста момичета са се върнали от отпуска - Мариета, Мамето, Крисче, Лабрекс  Hug
Asyalein, да са ти честити новите книги  Grinning Сливовият пай и запеканката с елда от тях ли са?
Честито на рождениците на Нордина (не си те представях баба, честно!  Simple Smile) и на Теди80  Hug
Аз ще ви понаводня със снимки от миналите дни:
- един проС кебап с картофено пюре :

- събота вечерта съседите ни минаха на аперитив (в 18), та откарахме до 21ч с канапета от краставици и крема сирене с подправки, пълнени яйца с маслини и аншоа (малко ги прецаках), домашен хумус (много съм горда с него, за първи път правя!) и крекерите на Xenia с пълнозърнесто брашно :

- кростада с нектарини :

- чушки, пълнени с булгур и гъби :

В петък ще правя баница, сърми и шопска салата - на гости ще ни идва един приятел (от китайски произход), който лятото беше за 2 седмици в България и се върна очарован от кухнята ни  Laughing

# 146
Много хубави неща сте показали! Нямам думи!
От мен -днес правих на милото палачинки

и вече готови

# 147

от цялото зърно овес, предполага се, че имат повече фибри Thinking
другите, които предлагат тук са някакви "нежни"  hahaha и са на по-дребни парченца  Simple Smile
Мерси. Simple SmileИ аз това си помислих че става въпрос за цели ядки,но викам чакай да те питам пък може и да е нещо друго. Simple Smile

# 148
kotekiti много ми хареса идеята с патладжанения сандвич, велика комбинация е  Grinning Разтапям се за такива работи  Laughing
viara.an това агнешко с билки и масло  Crazy мммм , а какви са билките ?? Аз слагам само чер пипер и не смея да му добавям друго, обаче ми харесва идеята да е "с билки"  Grinning и ще се престраша да пробвам  Grinning
Мамето Цоцоланка от години не съм виждала хубава туршия, вече всички ги мързи пък аз не ги мога  Laughing обаче твоята като изскочи на цял екран, е присетих се за хубавите години едно време, когато имаше всяка зима във всяка къща  Heart Eyes много носталгично  Laughing
She_R пипера с млякото много вкусно изглежда   bouquet харесвам такива лесни вкусни манджи  Simple Smile и разноцветните шишчета  Heart Eyes
рени55 рулцето е муцка, струва си, дори и недоопечено  Laughing На мен често ми се случва така да излезе бутер-тестото, та не би ми направило впечатление  Laughing
beniii цялото меню ми харесва   bouquet особено тортичката  Heart Eyes
и чушките на Роца с булгур и гъби, набелязвам си вкусната комбинация за по-нататъшна употреба Peace

Миии, у нас беше китайско (нудли, мръвка, лук, тиквички и пъщърнак), обаче се оказа че соевия сос е на привършване и затова стана китайско-европейски фюжън, с кетчуп и два вида горчица  Mr. Green

# 149
От мен един боб за днес, много вкусен стана:

Общи условия

Активация на акаунт