Ти какво сготви? Снимай, покажи! 48-ма тема

• 91 955
  • 662
  •   1
Отговори
# 45
Големи вкуснотий сте сътворили пак всички Crazy
За вечеря,качамак Mr. Green или тук му викат полента Simple Smileправя го за пръв път в живота си,а го ям за трети,божествен Crazy

За десерт,ябълки Grinning

# 46
  • Варна
Nordina, честита ти рожденничка  bouquet
Ети, невероятно вкусна изглежда тортата, а сигурно и е такава Hug Hug

Салата печен пипер и домат

Картофена яхнийка

Заешко печено

# 47
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
днес наваксах неготвенето от уикенда  Crazy
тъй като се сдобих с няколко нови готварски книги - веднага преминах в режим изпробване  Mr. Green

пикантен хляб със сушени домати и чушки

леща

плодов огретен - невероятно вкусен и лек десерт. става за 5 минути  Mr. Green

руло с пълнеж от карамелизирани сини сливи

рулото нещо не успях да го докарам  Crossing Arms ,
но за сметка на това е ужасно вкусно  Crazy

# 48
  • В сърцето на живота!
maiandineva такива снимки не приемаме Crossing Arms Whistling
 Hug

# 49
esy чудесно оформление на снимките, пък и съдържанието Simple Smile

asyalein какво има отгоре върху плодовете??

За питащите за баничката, ето какво има вътре: пакет финни кори (май 16-18 броя бяха), тавата е малка (педя и половина на една педя),  3\4 малък пакет масло, натрошено бяло сирене около 1 1\2ч, 4 яйца и към 1\2 л прясно мляко. Корите слагам като най-долната я оставям гладка, после отгоре слагам две набръчкани, после пак една опъната гладка, после пак две набръчкани и т.н. най-отгоре е гладка кора. На всяка кора слагам парченца масло, върху набръчканите слагам и сиренце. Накрая я нарязвам на големи квадрати и слагам да се пече. Като се зачерви леко я заливам със смес от яйцата и млякото, и пак обратно във фурната да се стегне.

Днес сме на дробчета: с лук и магданоз, и нудли. И кой каза че били отминали ягодите  Laughing

# 50
Вечерята -

Салата от зеле,домати и краставици!

Кюфтета по Чирпански!

А утре за закуска кренвиршки от бутер тесто

# 51
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

asyalein какво има отгоре върху плодовете??

сирене Филаделфия и заквасена сметана 1:1  Peace

# 52
  • В сърцето на живота!
maiandineva кюфтетата и бутерките са ммммм.
asyalein и твоето меню ми харесва Grinning

# 53
Нордина,честита ви радост у дома,да е живо,здраво и много щастливо внучето ти и цялото семейство!А с такава баба кулинарка е за завиждане! Hug
Рени,много оригинална плетеница,направо се захласнах в снимката. Peace

# 54
# 55
Вместо запис, за на леля детето, дето утре става първокласник, леля намисли как да почерпи в новия клас, че то едни заспали майки, не е истина  ooooh!(случайно леля беше на първата род среща).......

Както и да е, благодарение на идеи от мами от тук и предишни такива сладки, които ни станаха любими и вече със затворени очи ги правим с мойто Диденце, ето....

Еси, много ми хареса салатата - зелените листа мента ли са, и освен за украса овкусява ли с тях или не? Между другото в Генесис има като купичките на Ася (предния й пост с крема десерт с филаделфия е в тях) по 2 лв едната. Аз си позакупих Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes и понеже ти бях обещала да ти кажа ако видя такива - точно стават за брюле - има ги в 2 диаметър - 7,5 см и 8,5 см. (в скай сити).

Асе, оригинална, както винаги Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Пепчо - страхотна риба. Много ми се дояде и с домати си умиргам да ям.

# 56

Пепчо - страхотна риба. Много ми се дояде и с домати си умиргам да ям.

и с чесън е  Peace  А какви са сладките?

# 57

и с чесън е  Peace  А какви са сладките?

Сега пък и чесъна като ми рекна, съвсем ме нервиш.... Crossing Arms Ще ида да си мазна чеснова паста на лебец.... ама ха де, ще ме нерви тя.. Naughty приятелка ми било това Joy Joy Joy Joy Joy

А сладките са меденки. Най-си простата рецепта дето си я знам от мама, а гледам и тук много мами я знаят баш същата. Поради няколко причини:
1. Любими са на децата
2. Много лесно става тестото
3. Лесно се точат и не ми лепнат, в смисъл хванах им цаката Simple Smile
и 4то - просто навик Simple Smile

Хайде на всички утре весел и усмихна първи учебен ден. Министърката ще е в училището на каката, но аз няма да уважа нейната особа, а ще си ида при на леля детенцето Simple Smile и при малката ми госпожица. Айде де, неква си министърка. Представям си какъв фалш и излишен шум ще е в училището, както и глутница журналисти и репортери Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 58
Момичета, благодаря за хубавите думи!  bouquet
Тортата наистина е хубава без да преувеличавам, опитайте! Peace

Esy,признавам,не съм се сещала за такава комбинация за салата:)0Изглежда страхотно както всичко,което приготвяш:))  bouquet

Благодаря ти много!
Оказа се наистина много добра комбинация, а и дресинга към нея е много интересен. Simple Smile

Крисче, мента е да, и участва активно в салатката, не е само за украса Wink

Тази вечер:
Тиквички с кайма и ориз

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 22:52 от esy

# 59
nordina, специални благодарности за панираната бамя, видях я в блога ти! Стана много вкусна!  Hug

Благодаря Heart Eyes имам още едно предложение ..... лятна салата с бамя

PURE ELIXIR ,She_R ,felicidad17,Кари,Kafenceto  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Благодаря ви за поздравленията и за хубавите думи  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт