Ти какво сготви? Снимай, покажи! 48-ма тема

• 92 144
  • 662
  •   1
Отговори
# 435
  • В града на хумора...
nadeto_sp с какво е пълна краставичката? newsm78

И аз се нареждам на опашката за ,, пълнена краставица " и подробности  Simple Smile

# 436
Простия ми фасул от снощи, независимо,че го удостоих с фотосесия - няма да го поствам.

Ще ви пусна само питката - Питка

# 437
  • София
Здравейте на всички,
viara.an мога ли да помоля за рецептата на "Топчета с мед,сладко от ягоди и боровинки" направо изглеждат фантастично  #Crazy

# 438
и аз за краставичките да попитам, че изглеждат много апетитно
днес за закуска, едни овесени, пълнозърнести мъфини, които хапнахме с домашно сладко от дюли / цяла събота съм се буткала с това сладко, но пък става разкошно Heart Eyes /;

# 439
Здравейте на всички,
viara.an мога ли да помоля за рецептата на "Топчета с мед,сладко от ягоди и боровинки" направо изглеждат фантастично  #Crazy

Заповядай рецептата , аз не ги сиропирах този път ,залях ги с различни сладка . Тестото, което се използва е като за толумбички - парено тесто. Продуктите за тестото са:
200 мл вода
100 мл олио
150 г брашно
4 яйца

олио за пържене

Начин на приготвяне:
Към заврялата вода с олиото се прибавя брашното и се бърка с дървена лъжица до отлепване на сместа от стените на съда. След леко охлаждане към сместа едно по едно се прибавят яйцата, като се бърка непрекъснато до пълното им поемане от тестото. След товасе загребва с не-много голяма лъжица , защото при пържене увеличават обема си и се пържат маслена баня (в голямо количество мазнина).
След като се изпържат и изтинат се заливат с топъл сироп ароматизиран с ванилия. Голяма вкуснотия!
От същото тесто се правят и еклери.

# 440
Обичам да готвя, като гледам красотите тук, май не само аз! Laughing
Вчера ходихме на разходка в планината, чудесно, разпускащо и малко уморително, но все пак в този чуден ден откраднат от лятото, как да си останеш в къщи!
И после като тръгнахме да се прибираме ми се запали главата какво да сготвя?!
Аз много, много не обичам да повтарям манджите или ако все пак се случи, да се отличават с нещо от предходната, я съставка, я подправка, каквото и да е!
И след чудене и вътрешно примирение, че все пак май ще правя мусака се сетих...ами купих си гювечета по време на отпуската, време е да ги сефтосам...
Събрах каквото беше останало в хладилника, саламче прясно, чушчици, доматки, две морковчета, сиренце, картофки, подправки на фантазия и ето ти вечерята готова!
Гювечетата са два вида, понеже аз не ям яйца и за мен готвя без олио, а на половинката с фул екстри!
И десертче, как без него! Wink
http://maqaami.snimka.bg/cooking/moyata-kuhnya.392408.15002394
http://maqaami.snimka.bg/cooking/moyata-kuhnya.392408.15001211
http://maqaami.snimka.bg/cooking/moyata-kuhnya.392408.15002383
http://maqaami.snimka.bg/cooking/moyata-kuhnya.392408.15002388

# 441
Тортата става много шоколадова, без яйца е, не се пече!
Тази торта я взаимствах от „Веселият готвач” на Сента Петрова.

Но направих своите подобрения макар и малки и мисля, че се получи добре!
Това разбирасе ще прецените ако я опитате!

Продукти:
2-ва пакета обикновенни бисквити (ползвах „Житен дар” по 272 гр.)
300 гр. масло за готвене
200 мл. прясно мляко
200 гр. фъстъци (оригиналната рецепта е с орехи)
1 пакет какао тъмно 12 % масленост- 50 гр.
250 гр. пудра захар
1 бр. шоколад за готвене- 200 гр.
3-4 капки есенция-ром
2 чаени л-ки уиски
захарни пръчици за украса

Бисквитите се натрошават на ситно ( голяма игра падна, понеже се старах да са 1х1 см.), слагаме ги в голяма купа, понеже сместа става доста, добавят се фъстиците (нарязани) и млякото и се обърква добре(може да ви се види сухо, но не добавяйте повече мляко!).
След това разтопяваме маслото на много слаб огън, когато е готово се добавя първо захарта, като се изгубят бучките се слага какаото, пак се бърка и накрая есенцията и уискито-получава се чудесен тъмен, маслен крем. Добавяме го към бисквитената смес и бъркаме много добре, та да стане еднородна смес и изспиваме в тортена форма (моята е 26 см.-мисля, че в по-малка е по-добре,ще стане по-обемна). След това на водна баня разтавряме шоколада и намазваме отгоре, поръсваме с пръчици или каквото на вас ви харесва за гарниране.
Слага се в хладилника да стегне и после преди консумация се оставя 10-15 мин на стайна температура! Да ви е сладко!

P.S. Между другото тази торта предоставя възможност да си я направите както на вас ви се иска, не е задължително да е толкова шоколадова като моята, може и бяла да стане, може и със сметана да се украси, може и стафиди да сложите и ядки по ваш вкус, затова толкова много ми допадна!

# 442
МАмо Цоце,питките ти са един път!Всеки път-прекрасни!
nadeto_sp , и на мен ми е интересно с какво е пълна краставицата...

Ризото с франкфуртер

Кекс с маково семе

# 443
  • София

Момичета, как ги правите тези погачи.........такива едни златисти и големи.....?
Не можах да се науча да ги правя......
Мама цоцоланка, питката ти е върхът!
За днес свинско с картофи

и мъфини с какао.

# 444
  • София
Благодаря viara.an, щом опитам, ще сложа снимка  Grinning
mitsie мога ли да попитам за сладкото от дюли, след две седмици ми предстои бране и правене на сладко  Laughing

# 445
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  приготвени набързо вчера чушки с доматен сос

сладкиш с праскови

ето и парченце

спорна седмица на всички  Flowers Sunflower

# 446
От мен само мързелива имамбаялдъ Blush

# 447
Здравейте,може ли рецептата за баница с халва? Simple Smile

# 448
Здравейте,може ли рецептата за баница с халва? Simple Smile

Заповядай   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=347203.msg11668767#msg11668767

# 449
metchopooh, ето как го правя аз сладкото: настъргвам на едро, на робота, дюлите; правя си захарния сироп: слагам водата и като заври, добавям захарта; после оставям да поври около10 мин на слаб огън / на 1кг плод слагам по 0,5кг захар и 1ч.ч. вода; ако обичате по-сладичко в къщи, може да се увеличи захарта; по рецепта съотношението плод:захар:ч.ч. вода=1:1:1, но на мен ми е твърде сладко /; накря добавям настърганите дюли и започва голямото бъркане Grinning;  като порозовеят дюлите, махам от котлона и разпределям в бурканчета; правила съм го и с дюли, нарязани на кубчета; стават като захаросани Heart Eyes, но е голяма играчка рязането, та за това, в къщи се утвърди варианта с настърган плод Hug

Общи условия

Активация на акаунт