Ти какво сготви? Снимай, покажи! 48-ма тема

• 92 082
  • 662
  •   1
Отговори
# 600
Krische, това шаренкото е една моя импровизация за бърза украса:
медени кръгчета Cheerios, потопени в прясно мляко, оцветено със сладкарски бои Wink
на мен ми хареса как се получи Hug

# 601
Ха ха Митси, това е много хитро. Супер си, мерси ти Hug

# 602
  • София
Кремче Ванилия,
ММ е моделираща маса (готово захарно тесто, к продават тук).
Вместо corn syrup ползвах захарен такъв (1 ч.ч. захар+1/3 ч.ч. вода+щ. лимонтозу).
А айсингът ми стана почти на тесто преди да съм му сложила и половината п. захар от рецептата. После стоеше един - зърнест и трудно се разнасяше. Аз си го представям като гладка консистенция, но все не успявам да го докарам до такава. Чудя се на ръка или с миксер да разбивам  newsm78 И още - трудно си представям как се разбива 1 ч.ч. п. захар с 3 чаени лъжици течност (2 мляко и 1 сироп)...

# 603
  • Някъде на път....
..........И сладолед, ванилия и с каймак  Party ..........
Как с каймак? Би ли споделила?  Peace

# 604
  Меденки. Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 18:47 от Селма

# 605
  • забравих си мисълта...
Venetta, каква е тази дунапренена баница, би ли споделила?
Venetta, каква е тази дунапренена баница, би ли споделила?
от мен тортичката с рула на Leo

Venetta,, и аз на опашка за дунапренената баница, заинтригува ме. Дай подробности, моля те.   bouquet
quote]

Ето и Венета - срама няма - козунак ще ми показва  Crossing Arms- много хубаво изглежда  Hug

mitsie, labrex,  дунапренената баница е по рецепта на Mivis. Ето и линка към нея: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,138.msg92706.html#msg92706

Много е вкусна и пухкава. Аз от страх да не станат много корите сложих по-мaлко, но пак стана много вкусна и за отрицателно време изчезна.

Krische , козунака е наистина много пухкав и сочен и винаги се получава. За неговата рецепта гоних една готвачка цели две години и не ми я даде. Накрая реших да попитам една от кухненските помощнички и тя (мисля, че защото не обичаше готвачката) ми копира рецептата. Но едва две години по-късно я пробвах и от тогава от време на време е на уважение у нас.

# 606
  • забравих си мисълта...

Селма, Селма, отварям страницата и твоите мединки скачат в устата ми  smile3503!!! Аплодисменти  smile3501!!! Мнооооого съблазнителни!!! Като че наистина са пред мен и даже чувствам аромата им...

# 607
..........И сладолед, ванилия и с каймак  Party ..........
Как с каймак? Би ли споделила?  Peace
Ванилийка има предвид сметана,тук продават готова разбита и като я сложиш в камерата замръзва като сладолед.

# 608
  • Някъде на път....
Pety, благодаря!  Hug

# 609

Вместо corn syrup ползвах захарен такъв (1 ч.ч. захар+1/3 ч.ч. вода+щ. лимонтозу).

Аха  Thinking С гликоза става по-добре, получава се като едновремешното "бяло сладко". Царевичния сироп се състои основно от глюкоза. Именно глюкозата придава гладкост и пречи на образуването на бучки, а придава и обем. С разтопената на сироп захар това не става  Peace

..........И сладолед, ванилия и с каймак  Party ..........
Как с каймак? Би ли споделила?  Peace

С удоволствие  Grinning Става дума за специфичен вид сладолед, от сорта сметанов. Вместо обикновена сметана се ползва каймак. Затова е и жълтия цвят.
http://images.foodepedia.co.uk/recipes/2009/june/ClottedCreampack2.jpg

Каймакът се получава като непастьоризирано мляко се загрява бавно и дълго, после се оставя в плоски съдове да се оформи каймак - който е бил на село при баба и се е запознал с домашно мляко направо от кравата, ще се сети за онзи дебел каймак дето се получава, няколко сантиметра дебел. Ей с това се прави   Heart Eyes

Каймакът се продава като вид сметана (clotted cream на английски), на вид прилича на много плътно кисело мляко, но без да е кисело:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/62/ClottedCream.JPG

За Pety един линк сравнени видовете сметана  Wink   :
http://en.wikipedia.org/wiki/Cream

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 18:46 от Кремче Ванилия

# 610
Venetta ,благодаря! Blush

# 611
 Питка с кисело мляко.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 19:31 от Селма

# 612
  • София
  Kafenceto,кажи малко повече за тортата! Praynig Къде си сложила лимона в крем ли?Изглежда страхотно!
  Да ти е жива и здрава малката дъщеричка! Hug

vangobi ,и аз тези дни правих Меденки, на Ванчето,мисля. Simple Smile Станали са страхотни на вкус,но и те без форма. ConfusedЯвно не сложих достатъчно брашно. newsm78

Селма ,припадам тука по твойта питка ,а пък не знам Венета  Hug как излапа  меденките като аз  свърших тая работа преди нея  Mr. Green !

Тортата  е от бишкоти напоени в крушов сироп и залята със крем  от заквасена сметана  и сока от един лимон,чаша захар  и настърганата кора на един лимон  Blush (мрем за кисело ). Между блатовете и крема наредих  филий круша от компот (купешки-белени круши в захарен сироп ). Аз все гледам  десертите ми да са лесни,че  нося много дини под една мищница и  не успявам да пробвам по-завъртяни  сладкиши,които изискват много време . То ,не че и като пробвам сложните  успявам да направя нещо де  Laughing .

# 613
  Кафенцето,още едно въпросче.... Simple Smile
  Каква заквасена сметана си ползвала?Марка?
  И благодаря за комлиментите! Blush

# 614
Селма,сега пак няма да ме хване сън с тези меденки и питка.Поздравления!

Общи условия

Активация на акаунт