Ти какво сготви? Снимай, покажи! 48-ма тема

• 92 094
  • 662
  •   1
Отговори
# 630
  • На брега
Ай...момичета  Hug отново сте затрупали форума със сладки изкушения. Трябва да внимавам със захарта и за това ще премина "на бегом" покрай тортите, кексовете и невероятните сладки  Crazy (комплименти за тях).
Тези дни експериментирам с нови за мен продукти. Включих в менюто си тахан, елда, киноа...
С варена елда експериментирах снощи... мммм... раздвоена съм в оценката си. Малко ми е странна на вкус. Може би, ако се готви под формата на някакво ястие ще ми хареса повече. Киноа-та е страхотна вкусотия (за моя вкус, разбира се).
Спомен за детството с Кренвирш с кашкавал (кренвирши по принцип НЕ ям, но пусти вкусове - съвсем ми се объркаха напоследък  Laughing ) с гарнитура от зеленчуци и киноа поръсена с орехи. Зелената паста са люти чушлета на тиган, пасирани с чесън, оцет, сол и копър (много е пикантно  Mr. Green)

На Ася Картофа със сметана (отново страхотна и здравословна рецепта   bouquet ) ми напомня да ви споделя моя метод за 5-минутно приготвяне на картоф във микровълнова... Измивам картофа, пробождам го на няколко места с нож или вилица и го поставям както е с кората за 4-5 мин. в микровълновата(проверката е, като се стисне леко- да е мек)... Като го извадя го беля и подправям по желание. Става и за картофена салата...
Охо, рожденичка ли имаме!
Честит Рожден Ден и от мен, Маме Цоци!!!  newsm59

# 631
Здравейте, дами Hug!
Влизам да ви почерпя за Рожденният ден на моето слънчице, пък то и имало и друга рожденничка Laughing.

Мама Цоцоланка, бъди жива, здрава, щастлива, обичана и желана жена! Пожелавам ти само хубави моменти в живота ти занапред и да се радваш на огромното богатство, което имаш! А също и леко и безпроблемно бременеене до края и на финала да се почувстваш преизпълнена от щастие! Живо и здраво бебче! smile3525

И сега да ви почерпя с една весела шаренка торта за първият рожден ден на моето малко момченце Laughing:

http://storage3.album.bg/d2a/picture_999_e3dee_17968593.jpg

Все едно беше вчера като ви се похвалих с щастието си Rolling Eyes....Как лети времето само Thinking...

Хубав и усмихнат слънчев ден на всички!
 Hug

# 632
  • В сърцето на живота!
Честит рожден ден на Мама Цоци  bouquet

# 633
Ей,много рожденици!
Мамо Цоце,честит рожден ден!Много ,Много здраве ти желая,и много търпение!Само радост и усмивки да има във вашия дом!
polin_a , честито и на твоето пораснало момченце!Да е все така сладко и мило!И да не прави много бели!
 nbirthday nbirthday nbirthday nbirthday nbirthday nbirthday nbirthday nbirthday nbirthday nbirthday

# 634
Селма меденките ти са УНИКАЛНИ, изобщо не изглеждат разтечени. Определено ще пробвам рецептата  Grinning

Мерси!И.....
   Пробвай,пробвай!Особено,както са в оригинален вид -с пълнеж! Grinning Аз нямах търпение да се занимавам,за съжаление..... Embarassed

Цитат
Venetta мога ли да помоля за рецептата на ванилените сладки, изглеждат много вкусни
  И аз се нареждам за рецептата! Simple Smile

# 635
  Полина,честито ти пораснало слънчице!!!!!Да е живо и здраво!И все така да ти свети и да ти грее! Hug Heart Eyes Hug
  мама Цоцоланка,честит рожден ден!Да си много щастлива! newsm59 newsm59 newsm59

# 636
  • София-Младост
От мен един миш-маш:

и един щрудел:

На мама Цоцоланка честит празник, много късмет и здраве и желая!  Simple Smile Hug Simple Smile
Честита първа свещичка на вече порасналото момче на polina_a! Весело детство! Тортата е домашно производство нали? Чакам сподеелна рецепта, че ни предстои втори РД на нас скоро.

# 637
И от мен "Дукеса"  Simple Smile

рецепта

Рецептата е от управителката, където работя 
Става и за торта, като се направи на 3 блата в кръгла форма ис е покрие с глазура по желание-шоколадов ганаш, фондан..
идеята е от една сватба, където бях 

2 п. бисквити (не от твърдите)
1 1/2 п. краве масло
1 1/2 ч.ч Dricking Chocolate (топъл шоколад на прах)
1/2 ч. ч захар
3/4 ч.ч вода
1 ванилия
1 яйце
1 жълтък

Разстопявам кравето масло и добавям всички останали продукти с изключение на бисквитите.Яйцата се разбиват предварително и с непрекъснато бъракене се смесват с продуктите.Накрая натрошените на не много дребно бисквити.
Разтила се в форма (аз използвах тази за кекс-продълговатата) и се остава да престой в хладилника за час.За да искарам после Дукисата от формата, поставих в топла вода и обърнах в подноса.
Порусва се с кокос, шам фъстък....
излизат 2 броя

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 11:52 от KRISTI4

# 638
 KRISTI4,какъв е този дукекс?Много хубаво изглежда и ми прилича на сладък салам. Grinning

# 639
KRISTI4,какъв е този дукекс?Много хубаво изглежда и ми прилича на сладък салам. Grinning
много по0-хубав е
шоколадов  Simple Smile

# 640
KRISTI4,щом е толкова хубав драсни рецептичката Hug
Целувки на на polina_a и Ник Heart Eyes
Честит празник и на мама Цоцоланка  bouquet

# 641
  • Географският център на България-Габрово
много по0-хубав е
шоколадов  Simple Smile

Кристи моля те пусни рецептата на това шоколадово изкушение.

# 642
  • Географският център на България-Габрово
Мама Цоцоланке.ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН .Щастливо раждане и недей забравя да си сред нас,с твоите съвети и така изкушяващи рецепти.
 newsm59    ura  party023

# 643
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
И аз на на опашката за рецептата за "Дукеса"-та  Praynig

Честит празник на всички рожденници  newsm59

# 644
момичета пуснах я-по горе  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт