Четки за грим

• 91 589
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
Екотуулс сета и аз не съм го виждала тук, в ибей има доставка само за щатите. Иначе загледах тази четка, която е подобна на сетовата, но се чудя струва ли си да дам $16 за нея newsm78 Дали като търсен ефект е подобна на тази на ЕЛФ, за която стана въпрос по-рано, или е нещо различно? По снимките не мога да преценя Blush

# 481

От къде го взе? Не съм го засичала из нашите магазини.

А такива топчета съм виждала в Джъмбо. Имаше много цветове, като гледах последно. И аз мисля да си направя такива купички за съхранение. Хем е по-евтино от разни кутии и чантички, хем е по-ефектно и красиво  Flutter

Мерси за инфото Simple Smile иначе четките си ги поръчах от амазон (през посредник - фирма Lombard)

# 482
Екотуулс сета и аз не съм го виждала тук, в ибей има доставка само за щатите. Иначе загледах тази четка, която е подобна на сетовата, но се чудя струва ли си да дам $16 за нея newsm78 Дали като търсен ефект е подобна на тази на ЕЛФ, за която стана въпрос по-рано, или е нещо различно? По снимките не мога да преценя Blush
16?!?!? тук целия сет е за 16...Въпреки, че тази, която си харесала, май, е кабуки, а в сета тази, с която си прилича се води финишинг.

# 483
  • София
Днес си поръчах тези:

И като подарък- тази:

Нямам търпение да пристигнат Blush

# 484
Момичета, в какво си сушите четките  Rolling Eyes Аз като ги измия и ги слагах в една чашка с космите надолу. В началото се притеснявах дали няма да повредя косъма така, но за сега няма проблеми. Но вече трудно събирам всичките ми използвани четки в чашка. Та има ли някакви "сушилки" за целта  Rolling Eyes
И освен това не знам как ще ми съхнат зимата. Сутрин, като се гримирам, нямам време и да ги мия. Почиствам ги вечерта след работа. В жегите до сутринта са ми сухи. По последните няколко дни, откакто е по-хладно, са леко влажни. А зимата сигурно съвсем няма да могат да изсъхват  Rolling Eyes

# 485
Да се похваля и аз. Миналия понеделник си взех този сет на Екотулс:

Както и четката за фон дьо тен:

Много дълго се чудих дали да си взема сета със четки за очи, ама много мънички ми се сториха като размер Embarassed .

# 486
  • София
veselina_s_p, аз си "пера" четките веднъж в седмицата- почивните дни. Всеки ден ми се вижда прекалено.

# 487
Някой може ли да каже и-бей продавачи, от които си е взел четките на ecotools и е доволен? Не ми се иска да улуча ментета...  Rolling Eyes

# 488
Имам тези от няколко месеца, дойдоха бързо и са супер мекички. Същият продавач има и този сет Peace

Колкото до сета за очи - тези така и не пристигнаха при мен, въпреки платената доставка и накрая си поисках парите обратно. Купих ги от Лили на почти същата цена, но пък не са толкова меки като тези от първия сет newsm78

# 489
veselina_s_p, аз си "пера" четките веднъж в седмицата- почивните дни. Всеки ден ми се вижда прекалено.

О, как да карам цяла седмица без да измия четките за сенките и ФДТ поне  Rolling Eyes Тази за руж и аз може да я пропусна някой ден. Може да се прежаля и малките четки за разните линии да не ги мия. Но ползвам три четки за сенки, които няма как да не измия за следващият грим  Rolling Eyes Тези за ФДТ и коректор също няма как да ги оставя.

# 490
Дали като търсен ефект е подобна на тази на ЕЛФ, за която стана въпрос по-рано, или е нещо различно? По снимките не мога да преценя Blush

И да, и не. Формата на четката е същата, и завършека пак ще е еърбръшд. Но дуо файбър четките са по-редички от флат топ кабуки (съжалявам за англ. наименования, ако някой знае имената им на БГ да ме поправи моля), не като недостатък, просто така се правят за да поемат  по-малко пигмент, затова са особено подходящи за  много силно пигментиран руж например. За  ФДТ, ще получиш същия завършек, но по-малко покритие, или ще ти отнеме повече време за да се получи същото покритие. Което може да е и плюс, и минус, според какви ФДТ използваш и какъв ефект целиш.

Eто едно клипче, където хубаво се обяснява защо този тип четки работят добре с течен ФДТ и каква е техниката им на ползване.

http://www.youtube.com/watch?v=3aoXfB4cVlE&feature=relmfu

veselina_s_p честно казано си първия човек, който срещам да пере четки толкова често.  Rolling Eyes  Това, което  ти правиш си е дълбоко почистване и повечето хора го правят веднъж в месеца, или на 2-3 седмици. Между гримирания е достатъчно да намокриш салфетка с препарат за почистване на четки и  да минеш четката няколко пъти върху влажното петно, все едно боядисваш стена. ето така Няма нужда да ги мокриш или да съхнат, цвета и продукта се изчиства и се дизенфекцират, след минутка са чисти и готови за нова употреба.

# 491
Ами все си мисля, че няма да се изчистят добре само с мокри кърпички  Rolling Eyes Това ми се струва, като вариант "набързо". Ако ще трябва да ги ползвам пак съвсем скоро...
Аз в момента ги мия с бебешки сапун. Какъв препарат трябва да си купя, за да ги почиствам "без пране"  Rolling Eyes
Едва ли ще изтрая да не ги мия 2-3 седмици  Mr. Green Но поне ще ми е вариант за през работната седмица. Уикенда ще съхнат  Mr. Green

# 492
Дали ще ти е достатъчно на теб, сама ще трябва да си прецениш. Момичето в клипа нарочно показва с бяла четка топната в черни сенки, както и с четка изцапана с ФДТ,  за да се види, че нищо не остава. От тези, които аз ползвам май само на МАС се продава в БГ, но много марки имат в различни ценови категории, дори ЕЛФ (който върши работа но има много силна миризма и не ми понася на мен лично).

# 493
Аз съм купувала продукт за почистване на четки на Дебора и съм доволна от него. С пръскало е. Сега мисля да си купя Мак и ще го налея в същото шише. Виждала съм и в Сефора, но ми се видя много скъп за количеството, мисля че беше 25 лв.
Аз почиствам четките както MissNellie обеснява, но четката за фон дьо тен я чистя след всяко или най-много след две нанасяния, поема много фон-дьо-тен и ми е по-лесно и по-приятно да се гримирам с напълно чиста четка. За нея методът със салфетката, според мен, не върши работа  Peace
Само да допълня, че става въпрос за четка за фон дьо тен каквато Майка Зайка е показала по-горе на ЕЛФ третата.

# 494
На мен ми е най-трудно почистването на четката за ФДТ. Освен, че засега нямам друго средство за миене освен под чешмата с течен сапун, самата четка се набива обилно с ФДТ и продължава да стои мазна и след почистването. Не знам как да я приведа в нормален вид...

Общи условия

Активация на акаунт