Как да накараме кандидат-таткото да живее здравословно!

• 4 475
  • 63
  •   1
Отговори
# 60
  • Най-сетне у дома
Писатева, благодаря ти за уместната корекция, имах предвид - пушене по време на бременност. Да, разбира се, чела съм доста повече от 5 от тях. Налага ми се, нали разбираш  Laughing

Чела съм също доста и за психологическия механизъм наречен отричане (denial). Виждам го добре приложен тук, в постове от и за хора, които никак не могат да овладеят ситуацията с пушенето. "Ама не, разбира се, цигарите не са толкова вредни, колкото си въобразяваме. Аз имам една приятелка, която пуши през цялата бременност и роди здраво дете, бла-бла-бла." Добре, че аз нямам такива приятелки, де  Laughing

Бе, всеки да си пуши както и когато иска... само да не трови децата си... но, това е доста пожелателно, като чета тоя форум...

# 61
  • София
Ей, като стане дума за пушене и всички изтрещяват по темата! Че е лошо и вредно, всички знаем, ама айде стига сме го повтаряли във всяка втора тема!!
За справка - мъжът ми никага не е пушил, не близва алкохол - и първия път като забебеправихме - спермограмата му беше потресаваща! Оказа се  някаква инфекция - изпи си лекарствата - и хоп бебе. Сега второ, ако е рекъл Господ! Praynig
За втора справка - аз към пушачката в семейството  Embarassed! Първият път слязох до 2-3 цигари на ден, е не можах да ги спар - линчувайте ме! Живо и здраво, неизпочупено дете по време на раждането! Heart Eyes
Сага пуша точно по 1 цигара на ден с кафето, от 3-4 глътки! Надявам се на същия положителен резултат!  Praynig

А и никъде в първия постинг не видях девойката да пита "Колко са вредни цигарите по време на бременност и бебеправене?", а "Идеи за справяне с упорит мъж?" - две коренно различни неща!

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 10:50 от slonche

# 62
Saule,аз пък мисля,че много се преувеличава от към консервиране...
Не пуши,не пий,ако може и да не мъдраш и не дишаш,но да родиш здраво дете...ми то никога не е гаранция какво дете ще се роди! Може да живееш 9 месеца по нечия рецепта за здравословен живот по време на бременност и пак да родиш изпотрошено дете или с някаки аномалии или увреждания! Да,цигарите не са полезни в никакъв случай,но все пак да пушиш или не е личен избор! Айде като забременеем всички да си забраним всяко удоволствие в името на бременността! Аз до като не видя,че бебето ми е здраво родено,никакви изследвания по време на бременността ми няма да ме успокоят,че е добре!

# 63
аз бях страстна пушачка допреди да забременея и също като някои от форума се дзверех много някой като ми намекнеше да и спра и нарочно палех една от друга (все едно ще натрия нечий друг нос, а не своя). в момента в който разбрах че ще имам бебе, моментално спрях. като цяло мисля че е малко безотговорно все пак, никой не казва да спрем всички удоволствия докато сме бременни и да легнем и да не дишаме 9 месеца, но трябва все пак някои елементарни неща да се спазват, не е необходимо сами да предизвикваме природата. предпочитам да предотвратя каквото зависи от мен, останалото разбира се е божа работа.

както и да е, по въпроса с таткото - нашият не пуши и не пие слава богу, но има много по вреден според мен навик - пие литри кола и преживя само сандвичи и пици. по принцип не би ме засягало, голям човек е, но има проблеми със здравето и кръвното, т.е. тези му навици са не просто потенциално опасни и неведнъж е предупреждаван от лекари ама...инат, какво да се прави. идеята ми е че едва ли има начин да го "накараме", по-скоро спокойни разговори и беседи по темата могат да го накарат сам да размисли, насила хубост не става. аз лично ползвам метода на мама - избивам го на съвест и чувство за вина  Laughing Wink така че пробвай с най-милия и нежен тон на света, да гукаш влюбено на ушенце и може пък да стане. поне при мен често се получава  Joy

Общи условия

Активация на акаунт