Ледников период 3

• 38 083
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
  bouquet За съжаление не съм мернала някъде да повтарят фигурното пързаляне, ако желаеш по-късно мога да кача някои от двойките след 5 място - французите, брат и сестра Кър, който каквото си хареса. И аз по принцип съм фен на европейското фигурно пързаляне, но уви напоследък малко двойки останаха на високо ниво, северноамериканците са много силни, а и имат доста добри програми. Руснаците винаги са доминирали в танците, къде заслужено, къде не - имаше стойностни състезатели, но със сигурност Навка/Костомаров и Домнина/Шабалин не спадат към тази категория. Аз поне не мога да се сетя една програма, която да искам да си пусна пак. Докато например французите, италианците се помнят дълго време - заради интересните хрумки и програми. Хохлова/Новицки 2008 направиха невероятен сезон и имаха много хубави програми, но след това нещо не могат да намерят облика си - и с тези кичозни костюми. След трето гледане жар-птицата им ми допадна, но разбирам защо съдиите не я оценяват. Жал ме е за тях защото са безкрайно симпатични.

# 271
  • Пловдив
  bouquet За съжаление не съм мернала някъде да повтарят фигурното пързаляне, ако желаеш по-късно мога да кача някои от двойките след 5 място - французите, брат и сестра Кър, който каквото си хареса. И аз по принцип съм фен на европейското фигурно пързаляне, но уви напоследък малко двойки останаха на високо ниво, северноамериканците са много силни, а и имат доста добри програми. Руснаците винаги са доминирали в танците, къде заслужено, къде не - имаше стойностни състезатели, но със сигурност Навка/Костомаров и Домнина/Шабалин не спадат към тази категория. Аз поне не мога да се сетя една програма, която да искам да си пусна пак. Докато например французите, италианците се помнят дълго време - заради интересните хрумки и програми. Хохлова/Новицки 2008 направиха невероятен сезон и имаха много хубави програми, но след това нещо не могат да намерят облика си - и с тези кичозни костюми. След трето гледане жар-птицата им ми допадна, но разбирам защо съдиите не я оценяват. Жал ме е за тях защото са безкрайно симпатични.

Повторението почна току що по Евроспорт.

# 272
  • MJF
alice_ in_ wonderland1 , тук сме под прикритие Laughing  Wink , че "вардим" изкуството от спорта.

ей няма милост за нас феновете, ами утре продължаваме с дамите ooooh! а аз след двата последни галаспектакли съм nuts
За разлика от господата, от дамите медалисти в Торино никоя няма да участва сега, въпреки че можеше Sasha Cohen.
Shizuka Arakawa
Cohen
Слу́цкая

sofia68, сега проверявам каналите. все по някой ще дадат , ще пиша тук когато намеря.
 Mr. Green и аз опростих много танцови двойки след като Албена и Макс спряха но май горчивите ми помисли ги преследват  Mr. Green. сериозно на всички европейски двойки бивши съперници симпатизирам без Д/Ш  Mr. Green да не прекалявам с добротата.
докато пиша прослушвам каналите. все са европейски, но нищо, предполагам , че преди да почне днешната програма в канада, т.е. тук довечера ще има повторение на най- доброто. ще пиша.

alice_ in_ wonderland1
не питай риторично а пускай, гладни сме  eat за красота

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 09:40 от 6o6ul4o

# 273
превый русский канал са обявили, че ще предават 2 часа от 20:10 наше време до 22 ч.
да видим! защото мъжете в събота ли беше така и не ги излъчиха.
както и да е! все на запис ще ги изгледам, даже и със закъснение. при това очевидно евроспорт ще дадат добър репортаж.

и ми харесва тук под прикритие да си ги клюкаме, защото в общия олимпийски форум се прокрадват и неточни /уж професионални коментари/. пък аз на тема фигурно пързаляне съм доста чувствителна и ревнива и малко се дразня, когато някой се изхвърля, особено с неточности.
темата тук ми е уютна, защото всички нас ни обединява любовта, граничеща със страст към този изключително красив спорт.
в момента се наслаждавам наслаждавам на танците и естествено очаквам и жените да завършат достойно олимпиадата. Peace

# 274
  • Пловдив
  bouquet Радвам се, че има и такава темичка и попаднах в нея, дори и към края на Олимпиадата, и аз съм луда на тема фигурно пързаляне, слабост са танците и мъжете, но май и жените няма да ги оставя и ще се будува пак по нощите. Този път съкратена процедура - най-силните 10 дами.  hahaha hahaha
А видеа ще кача щом има желаещи, срам ме е, но ще си принзая имам внушителна колекция от изпълнения, къде по-старички, къде по-нови - та не минава състезание без да си увелича колекцията .  Joy

# 275
  • MJF
sofia68   bouquet добре че си ти. още сутринта проверих руснаките за повторение но съм гледала за сряда  ooooh! с тези часови разлики на тази олимпяда се Whistling. задължително ще гледам повторението.
относно политиканстването. аз симпатизирам и съм фен на фигуристи не на държави. Харесва ми страхотно смесването, глобализацията във фигурното, федерации наемат фигуристи с друго гражданство... като гледах индийския танц , се замислих , че индиец не се е появил на леда. От Австралия има , от държави в Южна Америка, от африкански държави са се появявали но от близкоизточни  и средноизточни държави не помня. Ето сега имахме хавайски танц от представители на Германия с произход от Филипините.

alice_ in_ wonderland1  Joy и аз трупам колекции и все се чудя кое за сметка на кое да чистя от харда. лошото е , че колкото и да е, ще го напълня. Например преди олимпиадата за подгрявка гледах последното издание на Golden skate  в Торино.  Laughing преди световното пак може да го изгледам за добре дошли в Торино.

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 10:17 от 6o6ul4o

# 276
  • Пловдив
  bouquet 6o6ul4o  имам доста място в компютъра и още не смея да трия, ама както събирам скоро май ще се наложи, та ще се допре до въпроса коя да махам и да записвам на дискове. Обичам ретро-изпълненията, тези за които имам спомени, но са били отдавна, припомням си редовно някои от фигуристите. Много хубава подрявка е Голдън скейт, качествено беше   Hug
И аз се възползвах от повторението - и Чарли и Мерил са просто невероятни какви туизли - на втори прочит са още по-добре.

# 277
брат и сестра байер са си наполовина германци. интересна биография имат. до сега не бях се същала да я изчета. всъщност майка им /филипинката/ изоставя мъжа си и децата и бащата /германец/ се мести заедно с тях в кемниц /нищо чудно, че се ориентират към фигурното/. знаем кемниц колко звезди на леда е родил. 2 месеца след като се пренасят в германия, бащата загива при катастрофа. децата са поети от роднини, които работят в залата за фигурно пързаляне. така започват да се пързалят. на 13 годишна възраст се пренасят в дортмунд, тъй като от 1996 година школата в кемниц вече не е подпомагана в създаването на млади таланти. и т.н.

робин шолкови също е половин германец между другото. бащата е танзаниец но майката е от мекленбург-форпрономен, където е роден и той.
виж партньорката му альона савченко си е украинка, която заради фигурното и партньорството й с робин се пренася в германия.

и аз не съм за националности във фигурното и ми харесва глобализацията. в крайна сметка ние сме зрители-фенове и искаме да гледаме най-доброто Peace все едно какъв флаг ще развяват

# 278
  • Пловдив
О да и аз съм далеч от този национализъм - едни от най-добрите двойки са съставени от партньори с различни националности - Пейзера и Анисина, тя е рускиня, бивша партньорка на Иля Авербух, Танит Белбин пък е какандка. Отвсякъде ни заобикалят такива примери, да не говорим за Кавагучи/Смирноф.

# 279
  • Атлантис, Галактика Пегас
Време беше за провала. Щото трябва да има смяна на личности в таз прословута федерация... Четох интервю на Роднина, че от както тя се състезавала, печелила, отказала се, омъжила се и родила все едни и същи функционери...
Шоута не раждат шампиони.  Crossing Arms  Naughty

# 280
е канадцити направо са си заслужили златото. днес сутринта, като прочетох резултатите, се прокрадна капка съмнение, че е домакинско лансиране на двойката. но техният танц беше толкова ефирен, толкова красив. те просто се носеха по леда с такава нежност. аплодисменти за победителите  bouquet

# 281
  • Пловдив
  bouquet И аз мисля, че заслужават златото, много красив танц, а и те самите са изключително талантливи и толкова леко се пързалят. Наистина оставиха конкуренцията доста назад. Много ми хареса неподправената радост на Скот - момчето не можеше да си намери място.

# 282
  • MJF
 Embarassed аз забелязах VIRTUE Tessa /MOIR Scot чак на световното 2009 и то на галата, където ме  Crazy с изпълнението си 2009 WFS Gala .  след това прочетох, изгледах... че и музиката свалих веднага.

винаги когато имам време  проследявам  европейското и малкото Sad гали и купи излъчвани по достъпни за мен те канали, от А до Я, няма любимци, няма фаворити, гледам всички. Удоволствие е за мен да ги проследя как талантливите  и искащите се усъвършенстват от сезон на сезон. Сегашните майстори ги гледам от "младоци". ето сега под лупа PECHALAT /  BOURZAT, CAPPELLINI  /LANOTTE , ZARETSKY /ZARETSKY...развиват се. виждам и най-новите европейски по няколко пъти в сезон.
Докато по различни причини в състезателна обстановка северноамериканците и азиатците виждам 1-2 на сезон. ако някой по- общоевропейски те канал се сети ,че има зрители за Grand prix, и др.купи на територията . и то не по нощите , все пак сме в рамките на само 3 часови зони.
записи, видео рядко има на цели събития и качествени. а и друго си е да проследиш състезанието.

Miki Ando 2009 World Championship EX едно красиво дамско болеро от колекцията. Радвам се , че участва и Асада.

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 12:17 от 6o6ul4o

# 283
  • Пловдив
Аз в началото, когато видях Теса и Скот си признавам не ги харесах, имаха едно детско пързаляне, а всички казваха че са млада надежда, юношески шампиони. Но след 2008 и прекрасната им волна успяха да ме спечелят, а 2009 направиха невероятен сезон, въпреки контузията на Теса и волна по музика на Пинк Флойд. Та за няколко години изкачиха пътят към върха - много се радвам за тях, заслужават го.
Миналият сезон Евроспорт излъчваха Гран при сериите, но сега за съжаление не ги даваха. Да не говорим за междуконтинентални турнири - няма шанс, а има много интересни първенства, които дават представа в какво състояние са повечето двойки. Например Четирите континента или националното първенство на Америка си заслужават да се видят.

# 284
  • Sofia
Здравейте и аз да се включа,със скромното си мнение. Абсолютно заслужено 1 во място за Канадците,изключителна хореография,  а изпълнението им  ме остави без дъх,Теса има толкова изискано пързаляне , толкова красиви ръце, вътрешната и външната и красота бяха в абсолютен синхрон,с много малко просто бяха една класа над Чарли и Мерил който са с толкова много заряд и динамика и тяхната хореография и изпълнение бяха зашеметяващи ,  аз точно затова си мислех какъв късмет да се срещнат такива темпераментни фигуристи.
Разбира се всичко участници тази година бяха на много високо ниво и наистина поднесоха  незабравим спектакъл на всички нас Laughingжалко че олимпиадат е към края си Cry
А тази тема,  е любима моя!!!!

Общи условия

Активация на акаунт