Фотография #40

• 38 941
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
hr_ina, похвално е желанието на детето да участва, и си мисля, че тя трябва да си реши с кои снимки, но все пак - моето мнение е, че от "хора" - тази,  от "пейзажи" - тази или тази, животните  - не знам, но май първата патка, смешките - не знам.

Фелисидад, коментирах във Фликър, дано не се сърдиш на критиката?

Агентке, лимоните ти са готови за сток. Grinning Китките и аз не ги харесвам. Rolling Eyes

Асялейн, аз усещам какво се опитваш да пресъздадеш с колелото, но някак си кадърът не го предава добре. Идеята е есен, край на сезона, носталгия, мъртви листа, ненужното вече колело? Нали?  Трябва по-общ план, на отворена бленда, за да размаже отзад, и ако е мокро, за да блести асфалта, че да стане хубаво боке?? Издебни някой дъжд, и пробвай пак.

Файърбърд, готини снимки, усеща се мощното забиване  Joy

От мен членски внос на края на темата  hahaha

# 466
  • София
Lois, не знам дали имаш представа колко са полезни такива коментари като твоите Grinning ( аз и другите ги харесвам, на моите снимки, ги знам  почти наизуст Grinning)Но и трябва да има какво да се коментира,де  Grinning Изчетох с голямо внимание съветите към Фелесидаа и  разбрах, че 90 % от нещата аз изобощо не ги забелязвам. Затова и не смея да правя качествени коментари... затова и не пускам моите за коментар, да не помислите че се надувам Grinning Вчера Агентката ми е дала съвет, наистина много добър вариант, чаках с нетърпение тази сутрин да повторя опита, но то пък нямаше слана- само дъжд.

# 467
felicidad17 , като ти гледам нещата не ми приличаш на пълен лаик  Wink  Laughing

Lois факир си на такива кадри  Peace

# 468
Аз малко позанемарих снимането и коментарите във фликр Embarassed, но не мога да не изкажа възхищението си от поредния кулинарен фотошедьовър на Лоис  Heart Eyes

Фелисидад, имаш вроден талант не се среща често, ако го развиеш ехееее

# 469
Няколко неща:
1. Страхотно съм ви благодарна и задължена за полезните коментари и градивната критика. Трогната съм, че ми отделихте време, беше ми необходима точно такава гледна точка от талантливи хора, които се занимават с любов със снимането и се развиват непрекъснато.
2. В никакъв случай не се обиждам от критики, няма друг начин за прогрес.
3. Благодаря за комплиментите Embarassed
4. Вдъхнахте ми кураж да започна да се занимавам с това по-сериозно.
5. Показвате великолепни неща, ще се опитам да изчета повечето теми, но и последните 5-6, които следя ми дават достатъчна представа.
6. Впечатлена съм от начина, по който си помагате и мотивирате и добрия тон, който се спазва в темата.
7. От около месец чета литература, но още не съм  съвсем на ти с терминологията, така че ще ми простите елементарните въпроси от време на време, ще гледам да не ви занимавам с глупости.
8. Би ми се искало да умея да ви коментирам снимките технически издържано, но на този етап само ще охкам и ахкам на нещата, които най-много ме впечатляват Wink

Ами това е, ще разровя снимки за някои по-сполучливи кадри, надявам се да не досадя Simple Smile

# 470
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Лоис, благодаря за насоките Peace

няма асфалт, няма какво да блести...
пак ще ида да се пробвам, но не знам кога...
при дъждовно време рядко излизам, защото замръзвам просто.
тук настана студ... Rolling Eyes

# 471
Ели честито и лека бременност.

Дани, добре завърнала се.

Честито на подедителката на "Танго" найстина кадъра е много добър.

Успех на всички с Есенния конкурс newsm10 този път ще се опитам да участвам.

# 472
felicidad17
Добре дошла и от мен. Имаш страхотно дете,  снимай го и само него да снимаш няма да сбъркаш:)))

Позволих си  да обработя снимката на детенцето, понеже беше твърде розова, а и мисля че ЧБ й утива:))

Снимай много и показвай най-доброто според теб от  изщраканото от дадена сесия... И да, Лени е права, имаш нюх:))

ЧЕСТИТО на Дабъл!

Лоис - майсторка си, ти си знаеш:)))
Чара, извинявай пропуснах те,  пак снимай колелото- то не мърда и е добра база за екперименти, пробвай различно кадриране, различни настройки, бе играй си и показвай, което най- ти допада:))

# 473
Jaly, благодаря и на теб за посрещането! ЧБ вариант много ми харесва, ще те помоля, когато имаш време, с 2 думи да ми кажеш какво си променила.

# 474
Ами не знам колко работиш  с фотошоп? За начало, ако не си навътре ще ти е по-лесно, ако си свалиш  от интернет готови екшъни за ЧБ.  На тази снимка първо намалих силата на червеното, изсветлих я малко и после  я обърнах ЧБ  с готов екшън.  ACTIONS са готови последователни действия, който са инсталират допълнително в програмата.
не знам откъде да подхвана да обяснявам, понеже не знам колко знаеш. Питай:))

# 475
Във Фликр споменах, че обработката също ми е в съвсем начален етап, засега правя елементарни неща в Лайтруум, по-скоро пробвам и налучквам. За Фотошоп в момента чета само теория, не съм започвала да обработвам Доколкото разбрах, двете програми не се заместват, а допълват. Започнах с Лайтруум, защото ми се стори по-лесна, но май опциите са и доста ограничаващи? newsm78
Сега ще имам повод да почета за обръщането в ЧБ и екшъните Wink Благодаря ти, ако имам неясни неща, ще питам. Направо ви се възхищавам как не се уморявате да обяснявате начален материал!!!:-)

# 476
Аз също харесвам ЧБ фотография,но в случая розовото ми допада повече, та затова и аз спретнах една бърза редакция  Wink

http://lh6.ggpht.com/_VrCwkn-RXm8/StlldJaEWgI/AAAAAAAAA3Q/vd3RSp … _4426a317da_b.jpg

http://picasaweb.google.bg/dikraleva/lofKP#5393458381406915762

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 09:56 от шоши

# 477
Всички варианти ми харесват, с изключение на моя Laughing Благодаря, Шоши! Peace

Изключително ми е полезна тази комуникация, защото едно е да четеш теория, друго е да правиш сравнение по конкретни снимки. Помагат ми много примерите, ако се сещате за някой сайт с уроци и информация, с много примери, ще помоля за линк!
Следобяд ще кача във Фликр избрани кадри на Мартина, ще се радвам на коментари Simple Smile

# 478
# 479

Общи условия

Активация на акаунт